Grækenland

Rhodos

Rejser til Rhodos

Rhodos er en af Grækenlands mest elskede ferieøer - og det forstår vi godt! En rejse til Rhodos står på sol og strand, spændende seværdigheder, smukker byer, shopping og masser af afslapning!  

Rhodos er den største ø i øgruppen Dodekanserne, der ligger længst mod syd i Det Ægæiske Hav. Langs kysten finder du smukke sandstrande, og inde på øen strækker olivenlunde og citronplantager sig ud over landskabet.   

Badeferie på Rhodos 

Strandene på Rhodos er et kapitel for sig! Byen Faliraki på øens østkyst har strande, der tiltrækker glade badegæster fra hele Rhodos. Uanset om du søger liv og glade dage og masser af aktiviteter, lavvandede strande til børnefamilier eller fredelige strande, så finder du det i Faliraki. 

Byen Lindos er det perfekte sted for en rolig og romantisk get-away! Byen ligger gemt væk i en lille hyggelig bugt, og her er der virkelig plads til at slappe af og komme ned i gear. Nyd en kold drink i skyggen af en palme, mens du hører bølgens brusen og skuer udover det fantastiske, dybblå hav.  

Der er mange skønne strande på Rhodos, der bare venter på at blive opdaget!  

Charmerende og autentiske græske byer 

Rhodos er meget mere end gyldne sandstrande og krystalklart vand. Her er masser af kultur og historie, og Rhodos by er ingen undtagelse! Gå en tur i byens havneområde med de antikke vindmøller og den gamle bydel, hvor du kan se mange historiske monumenter og seværdigheder, der afspejler Rhodos’ historie. Du vil også mærke byens puls på de gode restauranter og i det farvestrålende natteliv. 

10 minutter fra Rhodos by ligger to dejlige ferieområder - Ialyssos og Ixia. Begge byer har dejlig strand, gode restauranter, og så ligger de ud til den smukke og bjergrige natur. Denne kyststrækning er kendt for at have den flotteste solnedgang på hele Rhodos! Tag på udflugt til Filerimos-bjerget, hvor du kan se resterne af Zeus’ templer og et 18 meter højt kors. På dage med klart vejr, kan du se hele Rhodos fra toppen! 

Tre km fra Rhodos by ligger feriebyen Kalithea – en hyggelig by med mange små, klippefyldte bugte, som er perfekt til snorkling, fordi vandet er så klart! Byen er hyggelig og har et dejligt strandområde “Kalithea Springs” som er et gammelt kursted.  

Kolymbia er det perfekte sted for naturelskere – her kan du nyde det glitrende blå hav og de smukke, frodige bjerge. Tag på udflugt til smukke, langstrakte olivenlunde og lad dig blive opslugt af naturen omkring dig. Denne lille oase ligger direkte ud til Afandou-bugten, og her finder du tre dejlige strande, hvor du kan slappe af eller give dig i kast med flere typer vandsport. Tag fx en tur på jetski, vandcykel eller i kano.  

Græsk kultur og historie i Lindos

Lindos er perfekt, hvis du vil ned i gear og nyde livet i hyggelige og rolige omgivelser. Lindos kaldes for “den hvide by”, og byen har en helt unik charme. Gå en tur blandt de smukke, hvidkalkede huse med lyseblå tage og forelsk dig i feriestemningen og de blomstrende facader.

Her finder du også et af Rhodos’ kendetegn – Lindos Akropolis. Selvom mange nok forbinder Akropolis med Athen, kan Akropolis faktisk oversættes direkte til “højeste punkt” og “by” på græsk, og de fleste græske byer i antikken havde sådan et sted med et tilhørende tempel. På en udflugt til Lindos-klippen kan du gå mellem antikke tempelrester, mens du kigger ud over Det Ægæiske hav og drømmer dig tilbage til et folk, der har banet vejen for den måde, vi lever på i dag.

Maden på Rhodos 

Grækerne har styr på gastronomien, og det viser sig tydeligt på Rhodos. Her får du serveret et bombardement af smagsoplevelser! Prøv fx “mezes”, som er en sammensætning af små, lækre, traditionelle græske retter. Her bliver synet, lugtesansen og ikke mindst ganen henrykt.

Gå på opdagelse i nogle af de hyggelige byer, find en lækker, lille taverna og sæt tænderne i store, solmodne tomater, smagfuld fetaost og lækker, friskfanget fisk.  

Sammen skræddersyr vi din rejse til Rhodos 

Vil du øhoppe mellem forskellige øer, slappe af på stranden, gå på opdagelse i de charmerende, græske byer eller måske en kombination af begge? Eller noget helt tredje? Fortæl os om dine ønsker for en ferie til skønne Rhodos, så skræddersyr vi en rejse sammen ud fra dine behov og ønsker! Hiv fat i os, hvis du har spørgsmål og vil vide mere om Rhodos. 

Billeder

Rejser til Grækenland - Rhodos
Rejser til Grækenland - Rhodos
Rejser til Grækenland - Rhodos
Rejser til Grækenland - Rhodos
Rejser til Grækenland - Rhodos
Rejser til Grækenland - Rhodos
Rejser til Grækenland - Rhodos
Rejser til Grækenland - Rhodos
Rejser til Grækenland - Rhodos
Rejser til Grækenland - Rhodos