Grækenland

Samaria Kløften

Gå tilbage

Samaria Kløften

Samaria-kløften er en af Kreta og Grækenlands mest populære turistdestinationer. Hos C&C Travel er vi eksperter i Kreta, og på denne side kan du læse, alt hvad du bør vide, før du tager en tur til Samira-kløften.

Hvad er Samaria-kløften?

Samaria-kløften er en af de mest kendte flodkløfter i Europa. Selve kløften strækker sig over hele 18 kilometer, og du går igennem barsk og smuk natur. Samaira-kløften er en turistdestination for dig, der vil have sved på panden på en lettere udfordrende vandretur og samtidig nyde Kretas smukke natur.

Kom helt tæt på Kretas natur

En vandretur ved Samaira-kløften er en af de bedste måder at opleve Kretas skønne og smukke natur på. Størstedelen af vandreturen igennem Samaria-kløften ligger inde i Samariá Nationalpark, der byder på både planter og dyreliv og ferskvandsfloder, hvor du kan slukke sin tørst eller bare fylde din drikkedunk. Du går også igennem en ældgammel skov, der huser flere tusind år gamle træer – du kan ikke andet end at blive imponeret!

Et af de mere charmerede dyr, du kan være heldig at opleve i Samaria-kløften, er den lokale gederace kaldet ’Kri-Kri’. Kri-kri-racen findes kun på Kreta og er en truet dyreart. Så hvis du ser den på din tur, så husk at lade den være i fred.

De mange store bjerge, skarpe klipper og tunge sten skaber en smuk kontrast til naturen på din tur igennem kløften. Husk at have masser af plads på din telefon, så du kan få taget nogle gode billeder.

Turen igennem Samaria-kløften

Selve turen igennem Samaria-kløften er ikke for sarte sjæle. Turen starter i hele 1200 meters højde i bjergene ved Omalos Plateauet. Herfra går de første ca. 5 km nedad i zigzag ad pæne grusstier. Det kan mærkes i benene – tro os!

Resten af turen er stierne små og stenede, men til gengæld virkelig flotte med kæmpemæssige klippebjerge på hver side af dig. Nogle steder kan du nærmest røre ved begge klippesider på én gang, fordi kløften er så smal. Okay – vi sagde ”nærmest”.

Det smalleste sted på turen er ved den berømte Jernport, hvor nationalparken stopper. På dette stykke er stien kun 30 meter bred. Du kommer virkelig til at føle dig lille her, når du går igennem den ’lille’ revne med 30 meter høje klipper på begge sider. Turen slutter i en charmerende lille fiskeby kaldet Agia Roumeli. Her kan du både slappe af, få lidt at spise eller måske bare en dejlig kold drink?

Den eneste måde at komme hjem fra Agia Roumeli er med færge. Om eftermiddagen går den sidste færge til byen Chora Sfakia, hvorfra du kan komme videre til byen Chania eller andre steder. Sejlturen fra Agia Roumeli tager ca. 90 minutter og er et perfekt punktum at sætte for din dag. Her kan du endnu engang blive imponeret over det smukke vand og de mange bjerge, som dominerer Kretas smukke landskab.

Vores bedste råd til Samaria-kløften

Selvom Samaria-kløften i vores bog er et must-see på samme niveau som Knossos og Chanias gamle bydel, så er det ikke for alle. Turen igennem kløften er en hård omgang, og her er det ikke så meget distancen, man skal være opmærksom på.

Store dele af turen går nemlig ned ad bakke, hvilket kan mærkes i benene dagen efter. Derudover er vejen igennem kløften ikke ligefrem snorlige, som du er vant til herhjemme. Kun mindre dele af kløften har rigtige stier – så det meste af tiden går du på de hårde klipper. Men bare rolig, lad dig ikke afskrække – godt fodtøj, masser af drikkevarer og lidt sund fornuft er alt, hvad der skal til for, at du kan få en helt igennem fantastisk oplevelse.

Hold årets sidste ferie på Kreta

Du kan rejse til Kreta efterår, sommer og forår. Vejret er dejlig lunt langt ind i efteråret, så hvis du gerne vil af sted på en ferie og få lidt ekstra sol i år, så skal du næsten overveje at tage til Kreta. Kontakt os i dag og lad os hjælpe dig med at skræddersy den bedste rejse til Kreta i efteråret.

Billeder

Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland

Oplevelser