Grækenland

Santorini

Santorini

Santorini kender du sikkert fra postkortene med de smukke, hvidkalkede huse og blå kupler på tagene! Det er virkelig en ø, som er indbegrebet af Grækenland! Øen er en del af Kykladerne, hvor denne stil med hvidkalkede huse og blå skodder er gennemgående, og det oser af stemning. Santorini har også kilometervis af lange vulkanstrande, fantastiske solnedgange og fortryllende udsigter.  

Charmerende græske byer 

Hovedbyen på Santorini hedder Fira, og byen med de hvidkalkede huse smyger sig op ad klippeskrænten med udsyn over det Ægæiske Hav. Fira og de tre andre byer Firostefani, Imerovigli og Oia på øens nordlige kyst er de smukkeste byer! Oia har øens mest spektakulære solnedgange, og det må du virkelig ikke snyde dig selv for! 

Alle disse byer har fantastiske udsigter og utrolig charme til fælles, men er også vidt forskellige. Gå på opdagelse i byernes smalle, brostensbelagte gader, nyd den fantastiske udsigt, de smukke hvidkalkede huse med blå døre og farvestråledne blomsterkrukker og find lige præcis din favorit. Overalt i Santorinis små byer finder du utrolige kirker. 

Vandreruter og smuk natur på Santorini 

Santorini er en vulkanø, og det præger naturen på øen. Tag på vandretur omkring nogle af øens vulkanske kratere og mærk, hvordan naturens kræfter er meget større end os! 

Udsigterne på Santorini er enestående, og på en vandretur fra Thira til Oia vil du se dette meget tydeligt. På den knap 10 km lange rute vandrer du på kanten af det vulkanske krater med den smukkeste udsigt over Det Ægæiske Hav. På turen ser du også Santorinis mest charmerende byer Imerovigli, Firostefani, Fira og Oia. Alle dem, du kender fra postkortene. Du får den perfekte blanding af fantastisk, storslået natur og charmerende, græske byer. 

Du kan tage en lille afstikker fra ruten og besøge Skaros Rock – en helt vidunderlig udsigtspost på kanten af Santorini, hvor du har den smukkeste udsigt over vandet.  

Smukke strande i kilometervis 

Santorinis vulkanlandskab afspejler sig i øens strande! Du finder utrolige lavastrande med sorte eller røde lavasten, sjove klippeformationer og et nærmest månelignende landskab.

Øens mest kendte strand er den røde strand, hvis tårnhøje, rustrøde klipper står i skarp kontrast til Det Ægæiske Havs utrolige dybblå farve.

Besøg også Perissa Beach, Kamria Beach eller Perivolos Beach, som er nogle af Santorinis mest populære strande. Perissa Beach ligger ca. 11 km fra Fira, og det smukke sorte sand, krystalklare vand og de imponerede klippeformationer, der omgiver stranden er fantastisk at gå lange ture ved. Den store, vulkanske klippe Mesa Vouno, der stiger op fra vandet, er et flot syn – den lyse klippe reflekterer nemlig i mørket!

Kamria Beach ligger i forlængelse af Perissa Beach, og her kan du også opleve den imponerende Mesa Vouno. Derudover finder du et hav af forskellige vandsports-aktiviteter på stranden og fine restauranter og tavernaer ned til vandet.

Pervivolos Beach er Santorinis længste sorte strand, og her har du også mulighed for bl.a. at stå på jetski eller snorkle. Langs stranden ligger masser af hoteller, barer og gode restauranter, der severer lækker, friskfanget fisk.

Maden på Santorini

Grækerne kan virkelig lave mad! På Santorini finder du et hav af tavernaer med lækker tzatziki og friske oliven. Øen er særligt kendt for sine store solmodne tomater, auberginer, fava-bønner og “hloró tyrí” en speciel form for gedeost, der stammer herfra. Det er også en god mulighed for at smage på øens lokale vine, som er lavet på den lokale drue, assyrtiko.  

Sammen skræddersyr vi din rejse til Santorini 

Fortæl os om dine ønsker for ferien, så skræddersyr vi en rejse sammen ud fra dine behov og ønsker! Hiv fat i os, hvis du har spørgsmål og vil vide mere om rejser til Santorini. 

Billeder

Rejser til Santorini
Rejser til Santorini
Rejser til Santorini
Rejser til Santorini
Rejser til Santorini
Rejser til Santorini
Rejser til Santorini
Rejser til Santorini
Rejser til Santorini

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Santorini

Flere hoteller i Santorini

Oplevelser