Rejs til Italien - landet med verdens måske smukkeste byer

Italien vinder igen og igen prisen som verdens bedste rejseland – og det er ikke så underligt! På rejser til Italien møder du kulturskatte i næsten hver eneste landsby, skøn natur, idylliske byer, spændende historiske bygninger, lækker mad og den der afslappede sydlandske atmosfære, som ikke helt er til at sætte ord på. I Firenze finder du kunst, kultur og arkitektur i verdensklasse, og i de hyggelige gader hersker en historisk stemning med smukke pladser, den store domkirke og floden Arno, der løber igennem byen. Toscanas lige findes næsten ikke! Vinlandet har bløde, grønne bakker og smukke byer med herlige markeder, hvor du kan snuse rundt og købe pasta, oste, pølser, brød – og selvfølgelig lækker vin – med hjem! I Napoli kan du søge ud i de snørklede gader og spise sprød pizza og smagfulde pastaretter på hyggelige restauranter eller tage kabelbanen op til klosteret og nyde udsigten ud over byen og Vesuv vulkanen. Siciliens skønne byer har strande og dejlige fiskerestauranter, og Etna vulkanen troner majestætisk op over øen med sit sorte, golde lavalandskab. Italiens hæl byder på de sjove, hvide trullihuse i Alberobello og på dejlig sandstrand og hyggelige gader i Gallipoli. Øerne Procida, Ischia og Capri har hver sin egen helt specielle stemning og eventyrligt, blåt vand. Olivenlunde, appelsinplantager og vinmarker strækker sig igennem hele Italien, og bjerge, klippekyster og smukke søer pryder naturen. Jamen altså, listen bliver bare ved og ved og ved… 

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Taormina på Sicilien
Rejser med et menneskeligt ansigt
Toscana
Firenze
Det skæve tårn i Pisa
Rejser med et menneskeligt ansigt
Venedig
Procida

Byer i Italien

Italiens byer kan noget helt særligt! De fleste er fulde af historie og er ældgamle, men utroligt velbevarede med de smukke kirker, snørklede brostensbelagte gader og smukke pladser med hyggelige caféer og restauranter, perfekt til at nyde en sprød pizza og en café latte. Og så er der jo strandbyerne med de smukke strande og det blå, blå vand, vinlandet i Toscana og smukke naturoplevelser i bjergene. Vi har udvalgt vores favoritbyer i Italien her, men tag et kig under “Alle byer” og forelsk dig i landet ligesom os!

Flere byer i Italien

Hoteller i Italien

Italien er kendt for at have nogle af de hyggeligste hoteller, Bed & Breakfasts og agriturismoer. Ofte finder du en dejlig, lille blomsterhave, en charmerende gårdhave, en dejlig tagterrasse, udsigt til vandet, perfekt beliggenhed i centrale gader eller en tilstødende vingård. Der er altid en eller anden form for charme, også selvom flere af dem er af ældre dato.

Her ser du vores favorithoteller, men vi har mange flere hoteller, som du kan udforske under “Alle hoteller”.

Flere hoteller i Italien

Vejret i Italien

Vejret i Italien er supergodt fra april til oktober, og særligt vores sommermåneder! Men rejs endelig også hertil forår og efterår, hvis du trænger til lidt varmere himmelstrøg end derhjemme. Her er stadig varmt, solrigt og tørt.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Italien. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer, og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af en rejse til Italien.

Penge og kreditkort
Der bruges Euro i Italien, og du kan bruge dit kreditkort til at hæve penge i bankerne i de større byer. Du kan også betale med kreditkort en del steder, men der er stadig mange steder, hvor de kun tager kontanter.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens bruge din danske mobiltelefon, og internettet er også tilgængeligt. Men tjek priserne med din udbyder.

Elektricitet og stik
Der er 230 V og stikkontakter med både to ben som herhjemme og med tre ben (i lige række) i Italien.

Tidsforskel
Der er ingen tidforskel mellem Danmark og Italien.

Prisniveau
Prisniveauet er en smule lavere end i Danmark.

Drikkepenge
Det er normalt, at du runder lidt op ved betaling på restauranter mv., ligesom herhjemme.

Billeje
Mange af vores rejser til Italien har billeje inkluderet. Ved afhentning af bil skal alle chauffører fremvise kreditkort. Vær opmærksom på, at Visa/Dankort ofte ikke accepteres som kreditkort. Vi anbefaler derfor, at du medbringer et alternativt kreditkort fx MasterCard, og kortet skal være i det samme navn, som bilen er lejet i.

Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max tre måneder i Italien uden visum, såfremt passet er gyldigt under hele opholdet.

Pas

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Italien. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Børnepas

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Italien.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.