Italien

Cortina d’Ampezzo

Gå tilbage

Cortina d’Ampezzo

Cortina d’Ampezzo ligger i Dolomitterne i det nordlige Italien i hele 1.224 meters højde! Den ligger som en lille plet af byliv i bunden af dalene midt i bjergene. Her ligger smarte butikker side om side med hyggelige caféer og restauranter, og på gågaden Corso Italia vrimler det med modebutikker, smykkehandlere og kunstgallerier. Du kan bogstaveligt talt købe alt fra nyt til gammelt – lige fra det dyreste nye mærketøj til ældgammelt kunsthåndværk udført efter lokale skikke. Midt i det hele ligger den smukke kirke med bjergene som baggrundskulisse. 

I Cortina kan du virkelig leve ”La dolce vita” - det gode liv – uanset om du er her vinter eller sommer. Du kan stå på ski i de sneklædte bjerge, og om sommeren står den selvfølgelig på vandreture i Dolomitterne. Uanset hvilken årstid bør du nyde udsigterne – evt. fra den finske sauna Rifugio Lagazuoi, hvor du kan sippe til champagne i en varm jacuzzi af træ.

Dolomitterne har nogle af de smukkeste udsigter, du kan forestille dig. Morten her fra C&C Travel har rejst verden rundt og vandret i bjerge i både Asien og Sydamerika, og alligevel blev han helt blæst bagover af den flotte natur i Dolomitterne. Det er noget af verdens smukkeste natur, og der er vandreture til alle niveauer. På en vandretur går du rundt mellem de sneklædte bjergtinder og spejlblanke søer i det grønne landskab. Du støder højst sandsynligt ikke på andre mennesker, til gengæld ser du måske en bjergged og en hel masse Edelweiss. Du kan køre herop i bil og vandre i et par timer eller måske en hel dag, men du kan også tage på flerdages vandreture med overnatninger. Mulighederne er mange!

Dolomitterne er særligt kendt for deres lyse farve og bliver kaldt ”De blege bjerge”. Ved solopgang og solnedgang er de dog alt andet end lysegrå. Bjergene reflekterer solens stråler, og bjergene skifter farver til gyldne, strålende orange, brændende røde og sågar pink. Dette fænomen kaldes ”enrosadira” – eller ”alpeglød”.

Byen Cortina ligger i Ampezzo-dalen, hvor de taler deres eget sprog – nemlig ladin. Det har udviklet sig gennem århundreder men har stadig sine egne særlige karakteristika. Sproget tales også i Sydtyrol og andre steder i Alperne. 

Billeder

Rejser til Italien - Dolomitterne
Rejser til Italien - Dolomitterne
Rejser til Italien - Dolomitterne
Rejser til Italien - Dolomitterne
Rejser til Italien - Dolomitterne
Rejser til Italien - Dolomitterne

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Cortina d'Ampezzo

Flere hoteller i Cortina d'Ampezzo