Italien

Hælen – Det ukendte Italien

8 dages rejse fra
9.590,-

3 nætter Alberobello og 4 nætter Gallipoli

Den gamle bydel i den smukke by Alberobello er på UNESCOs verdensarvsliste på grund af de skægge, hvidkalkede huse med kegleformede tage, som er bygget udelukkende af naturens materialer uden brug af cement og søm. Disse fine huse bliver kaldt for Trulli-huse, og du kommer til at opleve dem på nærmeste hold, når du selv skal prøve at overnatte i en trullo (ja, det hedder det, når der kun er ét). Brug også tiden på at besøge Castellana-grotterne, hvor du kan se de enorme stalagmitter og stalaktitter. Du kører videre til fiskerbyen Gallipoli, hvor de små snørklede gader er en seværdighed i sig selv. Om morgenen kan du opleve liv og friskfangede lækkerier på fiskemarkedet, og i løbet af eftermiddagen kan du kigge på de mange butikker og besøge byens imponerende borg. Gallipoli er berømt for sine smukke strande, så husk at slappe af og nyde solen og havet. Fra byen kan du også tage på udflugt til bl.a. de omkringliggende strande og nationalparken Porto Selvaggio. Tilbring aftenerne på de fremragende fiskerestauranter og skyl dagens oplevelser ned med et godt glas vin.

Rejsen i billeder

Tag en tur til Polignano a Mare
Smukke Alberobello
Søg ud i de hyggelige gader
Besøg måske Castellana grotten
Rejser til Italien
Rejser til Italien
Smal gade i Gallipoli
Borgen i Gallipoli
En af byens hyggelige pladser

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Alberobello
 2. Alberobello
 3. Alberobello
 4. Alberobello - Gallipoli
 5. Gallipoli
 6. Gallipoli
 7. Gallipoli
 8. Hjemkomst Danmark
Se detaljeret rejseplan
8 dages rejse fra
9.590,-
Ring eller skriv til Camilla

3176 4018
eva@cctravel.dk


Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Velkommen til dejlige Alberobello!

Du lander i Brindisi eller Bari. Det er dejligt nemt nu, hvor vi alle er europæere, så skynd dig ud af lufthavnen og få din bil – eller måske skal du have en cappuccino først? Sæt dig bag rettet og køre til dit hotel i Alberobello eller i Polignano a Mare.

Alberobello er en virkelig smuk, lille by i det sydlige Italien, og den er kendt for sine specielle trulli-huse – der også har gjort, at den gamle bydel er kommet på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Trulli-byggestilen med de hvidkalkede huse med kegleformede tage har sin helt egen unikke historie. I slutningen af det 15. århundrede besluttede den spanske konge, der dengang havde kongedømmet “Il Regno di Napoli”, at man skulle betale en stor skat på hvert nyt hus, man byggede – medmindre man kunne gøre det udelukkende af naturens materialer. Den lokale greve, Greven af Conversano, ville gerne hjælpe de fattige bønder, og han viste dem, hvordan de kunne bygge disse små, runde huse uden nogen form for cement eller søm, fordi de runde sten i cirklerne holder på hinanden. Derved slap bønderne for at betale skat, og vi andre fik en virkelig unik og smuk by at besøge.

Gå rundt i de hyggelige gader, kig i de mange små butikker og vælg et af de gode spisesteder. Du kan også tage på udflugt til Castellana-grotterne, der ligger små 20 kilometer fra byens centrum. Disse grotter er et kompleks af underjordiske huler med enorme stalagmitter og stalaktitter.

Smukke Alberobello
Charmerende gader
Bo i en trullo
Et af byens hyggelige torve

Dag 2 - dag 3

Nyd hyggelige Alberobello med de sjove trullihuse

Du kan bruge tiden, som du vil – kig på byen, tag en doven køretur gennem det smukke landskab eller besøg en af de mange strande. Eller spis skøn mad, is og drik masser af lækker kaffe og måske lidt vin fra området.

Du kan også køre en tur til de andre hyggelige byer i området. Polignano a Mare er en skøn by, der ligger ud til det smukke Adriaterhav ca. 45 min kørsel syd for Bari lufthavn. Byen har en virkelig hyggelig historisk bydel med snørklede gader, små pladser med cafeer og restauranter og historiske bygninger i de velkendte cremede farver, der kendetegner de sydlige middelhavsbyer så godt.

Byen er et populært turistmål for Italienerne selv, men ellers er der langt mellem turisterne. Er du ikke så god til italiensk, må du være forberedt på at skulle bruge finger- og kropssprog, da mange her ikke taler meget, om overhovedet noget, engelsk. Men venlighed er her masser af, så tag det som en oplevelse af den ægte, charmerende italienske atmosfære. Udover den gamle bydel er her en masse labyrintlignende smalle gader, hvor vasketøjet hænger på tværs, og folk sidder på deres stole udenfor i grupper og snakke højlydt om alt, hvad der rører sig.

Kommer du hertil i juli og især august, hvor italienerne selv har ferie, er her mange mennesker, men på andre tider af året er her mere stille. Der er mange små, hyggelige fisk og seafood restauranter i byen, og lækker is findes her også. Nyd byen eller kør langs kysten syd eller nordpå, hvor du finder en masse hyggelige små strande, skønne oliventræsplantager og mange små hyggelige byer, der alle byder på skøn italiensk espresso og kølig rødvin fra området.

Mange af trullierne har aftegninger på taget
En butiksgade med trulli-huse
Besøg måske Castellana grotten
Tag en tur til Polignano a Mare

Dag 4

Videre til smukke Gallipoli helt nede på Italiens hæl

I dag skal du videre på din rejse – der er ca. 160 kilometer til Gallipoli.

På vej sydpå kan du nyde landskabet, og har du lyst til rigtig meget natur, så læg vejen forbi Torre Guaceto, hvor der er dejlige strande, klipper og marskland! Vil du hellere have lidt kultur, ja, så gør et stop i Lecce, hvor du kan beundre det gamle fort og byens smukke kirker og bygninger. Spis måske en dejlig frokost på en fortovscafé og kør så videre til den dejlige by, Gallipoli.

Smukke Gallipoli
Strand nær Gallipoli
Den hyggelige havn
Byens borg

Dag 5 - dag 7

Et par dage ved vandet i smukke Gallipoli

Nu skal du nyde den skønne fiskerby!

Den gamle bydel er næsten en hel labyrint af hyggelige, små gader og stræder – og det er altså næsten en seværdighed i sig selv. Gamle, smukke bygninger med franske altaner og træskodder ligger side om side, og her er en helt særlig stemning. Fiskerne kommer ind med friskfangede fisk hver dag, og de bliver solgt på fiskemarkedet, hvor der er liv om morgenen og om eftermiddagen. Kig forbi og se, hvordan folk køber ind til dagligdagen og køber masser af friskfangede lækkerier.

Gå rundt i byens mange butikker – forhåbentligt har du stadig lidt plads i bagagen til at købe ting og sager med hjem! Den underjordiske oliemølle, Frantoi Ipogei Pesicce, er også et besøg værd! Her går du rundt i en hyggelig, rustik stenkælder og ser den gamle stenmølle, hvor der er blevet presset olivenolie i flere hundrede år.

Du skal selvfølgelig også se byens imponerende, gamle borg, som ligger helt ud til vandet og pryder næsten alle billeder, der findes af byen. Om aftenen bør du gå en tur langs vandet og nyde solnedgangen – det er helt enormt flot! Spis måske på en af byens skønne fiskerestauranter og nyd et glas god vin til maden.

Hvis du vil på udflugt, så tag en tur til Santa Maria al Bagno – en hyggelig by, hvor der er et smukt naturområde, skønne strande, forrevne klippekyster og små, underjordiske ferskvandskilder, der blander sig med saltvandet.

En af byens hyggelige pladser
Søg ud i de hyggelige gader
Smal gade i Gallipoli
En fin altan

Dag 8

Hjem igen
Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Italien. Vi har valgt hotellerne ud fra både pris, beliggenhed og charme, så du er sikker på at bo godt. Og husk, at vi har mange flere hoteller, du kan kigge på, hvis du har andre ønsker.

Disse hoteller er inkluderet i prisen. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en orange “Upgrade”-cirkel.

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Italien!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

 • Fly Danmark-Bari og Brindisi-Danmark.
 • Du har 7 dages billeje inkluderet på denne rejse.

Priser

Filtrer priser på periode:

Afrejse i følgende periode
Voksne
Børn u/12 år
Inkluderet
 • Fly Danmark-Brindisi eller Bari t/r.
 • 7 overnatninger med morgenmad.
 • Billeje.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
Vis alt Vis mindre
Ikke inkluderet
 • Stor bagage skal tilkøbes - ca. 300-500 kr. pr. person.
 • Udgifter til vaccinationer, tests og dokumentationer, der er nødvendige for, at du kan gennemføre rejsen.
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person)
Vis alt Vis mindre