Rejser til Kroatien - Vild natur og magiske middelalderbyer

Kroatien er kendt for sine smukke middelalderbyer, sit krystalklare vand og helt fantastiske natur. Og så er det faktisk et af de billigste lande i Europa! Landet siges at have det reneste badevand i Europa, og når du ser det klare vand, vil det ikke undre dig. Det glitrer roligt og farvestrålende ved de mange forrevne klippekyster med smuk bevoksning, cypresser, pinjeskove og blomstrende lavendelmarker. Og så er der selvfølgelig de romantiske byer med gamle borge og smukke forter, der troner majestætisk på toppen af klippebjergene.

Kroatien byder på store smil fra lokalbefolkningen, gastronomi i høj klasse og muligheden for at finde sit eget naturspot med stor udsigt.

Romantiske middelalderbyer

Kroatien ligger lige mellem Grækenland og Italien, og de gamle historiske byer kan sagtens måle sig med de to landes. De har en lang og spændende historie bag sig med romerske kejsere, pirater, paladser fra antikken, venetianske købmandspalæer og helt enestående gamle bydele indkapslet af mure fra middelalderen.

Kroatiens næststørste by Split emmer af historie, romantik og atmosfære, og her er noget for enhver smag! Hele den gamle bydel er udnævnt til verdensarv af UNESCO og består af gamle, brostensbelagte gader, stemningsfulde torve, smukke renæssancepaladser og et romersk kejserpalads. 

Og lige uden for Split kan du opleve et spændende fort, kendt fra TV-serien Game of Thrones, ruinerne af den romerske by Salona, der i sin storhedstid var meget større end Pompeji og UNESCO-byen Trogir, hvor de mange huse kæmper om pladsen indenfor de gamle bymure.

Badeferie i Kroatien

Kroatiens helt krystalklare og strålende turkisblå vand lokker på landets mange stenstrande. Det er netop stenstrandene, der gør, at vandet er så utroligt klart – sandet er der nemlig ikke til at pløre sigtbarheden.

Vi foreslår et øhop i den kroatiske skærgård til nogle af de smukke øer, der både har skønne strande og romantiske, gamle byer.

Øen Brač er den største af øerne i den kroatiske skærgård, og her er landskabet kuperet med masser af vandrestier, pinjeskove og bjerge med fantastiske udsigter. Her er utroligt dejlige byer fulde af stemning, men øen er nu mest kendt for at have Kroatiens smukke strand. Stranden Zlatni Rat leder tankerne hen på Maldiverne med sine bittesmå, kridhvide sten, frodige bevoksning og det azurblå vand.

Hvar er blevet udnævnt som en af verdens 10 smukkeste øer, og vi forstår godt hvorfor. Her finder du det lokkende turkisblåt hav med dejlige strande, den charmerende by Hvar og spændende muligheder for udflugter.

Du kan også besøge øen Sipan, som er den største ø i Elaphiti-øgruppen. Her er to dejlige byer med afslappet atmosfære, lækkert vand, god vin og smukke vandreruter i naturen.

Vild og storslået natur

Kroatien har fantastisk natur! I de to nationalparker Krka og Plitvice møder du dybgrønne skove, spejlblanke turkisblå søer og et hav af imponerende vandfald! Naturen er nærmest magisk her, og du vil se alle nuancer af grøn i de frodige omgivelser. Vandfaldene falder ned over forrevne klippebjerge og for foden af nogle af dem, kan du bade i de naturlige pools. Du kan opleve parkerne til fods på de små træstier en over vandet, tage på vandretur i bjergene eller sejle på floderne i en båd.

Gastronomi i høj klasse i Kroatien

Kroatiens mad er suveræn! Her ser du både et snert af Italien med helt friske solmodne grøntsager og lækre råvarer og et snert af østlige egne som cevapcici og andre balkan-retter. Ofte serverer restauranterne masser af lækker fiske- og skaldyrsretter med et glas lokal vin til. Bedre bliver det næsten ikke!

Kør selv ferie i Kroatien

Det er nemt at leje bil og opleve Kroatien på egen hånd med masser af frihed! Du bestemmer selv, hvornår du vil stoppe, og vi lover dig, at du vil få lyst til det mange gange. Du vil næste hele tiden møde gamle forter, smukke kyststrækninger og dejlige strande. Naturen er flot, især i de bjergrige egne, og du kan stoppe og nyde udsigten, når det passer dig.

Vi skræddersyr din rejse til Kroatien

Fortæl os om dine ønsker for din ferie i Kroatien. Uanset om du ønsker øhop i skærgården, kør selv i naturen eller måske en blanding, så kan vi arrangere det. Vi skræddersyr rejsen ud fra dine behov! Hiv fat i os, hvis du har spørgsmål og vil vide mere om landet eller øerne.

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien

Byer i Kroatien

Flere byer i Kroatien

Hoteller i Kroatien

Flere hoteller i Kroatien

Vejret i Kroatien

Kroatien er en super god sommerdestination. Sommermånederne frister med temperaturer op til 30 grader og næsten ingen regn. Kroatien kan også besøges uden for sommermånederne, fra maj til september ligger temperaturen omkring 20 grader. Forår og efterår er med lidt lavere temperature, men stadig solrigt og tørt. Vintermånederne er kolde og med temperaturer under 10 grader.  

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring 

Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Kroatien. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager. 

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer, og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her. 

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af en rejse til Kroatien. 

Penge og kreditkort 

Der bruges Kroatiske kuna i Kroatien, kunaen har forholdsvis samme kurs som den danske krone. Du kan bruge dit kreditkort til at hæve penge i bankerne i de større byer. Du kan også betale med kreditkort en del steder, men der er stadig mange steder, hvor de kun tager kontanter. 

Mobiltelefoner og internet 

Du kan sagtens bruge din danske mobiltelefon, og internettet er også tilgængeligt. Men tjek priserne med din udbyder. 

Elektricitet og stik 

Der er 220 V og stikkontakter samme type som herhjemme, så du behøver ingen adapter i Kroatien. 

Tidsforskel 

Der er ingen tidforskel mellem Danmark og Kroatien. 

Prisniveau 

Prisniveauet er en smule lavere end i Danmark. 

Drikkepenge 

Det er normalt, at du giver 10% på restauranter mv., i drikkepenge i Kroatien. 

Billeje 

Nogle af vores rejser til Kroatien har billeje inkluderet. Ved afhentning af bil skal alle chauffører fremvise kreditkort. Vær opmærksom på, at Visa/Dankort ofte ikke accepteres som kreditkort. Vi anbefaler derfor, at du medbringer et alternativt kreditkort fx MasterCard, og kortet skal være i det samme navn, som bilen er lejet i. 

Visum og pas

Visum 

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Kroatien uden visum, såfremt passet er gyldigt under hele opholdet. 

Pas 

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater. 

Rejser du med børn 

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas. 

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn. 

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen. 

Generelt 

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Kroatien. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige. 

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod: 

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A) 
  • Difteri 
  • Stivkrampe 

Det gælder også rejser til Kroatien. 

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere. 

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.