Hvar

Øen Hvar er en af de mest solskinsrige øer i Kroatien, kendt for sine vinmarker og landskabet fyldt med lavendel og rosmarin. Den er faktisk blevet kåret som en af verdens 10 smukkeste øer! Her kan du kombinere badeferie med historie, kultur og udflugtsture. Her finder du det lokkende turkisblåt hav, den charmerende by Hvar med byliv, cafeer og seværdigheder og spændende muligheder for udflugter.

Hovedattraktionen på den måske mest solrige adriaterhavsø er Hvar by. Byen Hvar er en virkelig hyggelig by med masser af små gader i den gamle bydel. Byens centrale torv Pjaca har et hav af charmerende cafeer, og her ligger den gamle by på begge sider. Vil du udforske byens gamle gader, så husk en flaske vand, for gaderne er kringlede med masser af små trapper. I byens gamle bydel kan du opleve den velbevarede Skt. Stefans katedral og det smukke, ikoniske klokketårn ved siden af. Fra Pjaca går promenaden langs vandet, og her kan du gå en tur og se farverige boder på den ene side og store yachter på den anden. Spis på gode restauranter og smag de traditionelle dalmatiske retter Pasticada, bagt lam, blækspruttesalat eller sort risotto med blæksprutte

I Hvar by kan du besøge Fortica Spanjola, som ligger 90 meter over byen, og herfra har du en smuk udsigt over byen. Du kan komme til fortet på 40 minutter til fods ved at følge skiltene fra torvet Pjaca. Er du ikke let til bens, kan du køre i bil til fortet. Kan du ikke få nok af smukke udsigter, så besøg Fortress Napoleon, som blev bygget af kejser Napoleon og ligger 241 meter over havets overflade. Turen til fortet er en god gåtur på cirka 25 minutter i det frodige og klippefyldte landskab.

På øen Hvar har du rig mulighed for en dag ved stranden. På øen er strandene for det meste klippefyldte stenstrande og ligger i små bugte med det mest utrolige turkisblå vand. Er du mest til sandstrande kan du besøge Zarace strand, som ligger seks kilometer fra byen Hvar og ved foden af de smukke klipper. Dubovicas stenstrand ligger otte kilometer fra Hvar - væk fra larm og støj.  

Fra Hvar kan du tage til Stari Grad, som er Kroatiens ældste by. Her kan du opleve smukke renæssancepladser og stemningsfulde stræder. Besøg digteren Petar Hektorovics palads, som er fascinerende og også har en indbygget fiskedam.

Fra enden af det centrale tov i Hvar kan du tage en katamaran til Pakleni øerne. Pakleni øerne ligner det ægte paradis med små øde strande, turkisblåt vand og små laguner. Gå på opdagelse i livet under havoverfladen ved bugten Vela Garska, hvor du kan besøge undervandshulen der ligger i ti meters dybde.

Billeder

Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Hvar

Flere hoteller i Hvar