#Bjerge
#Kultur
#Natur
#Stemningsfuld
#Strand

Omiš

Omiš er piraternes by! Byen ligger ved udmundingen af floden Cetina omgivet af kæmpemæssige kalkstensklipper for foden af Dinara-bjerget. De to store kalkstensbjerge danner nærmest en port ind til byen, og det var disse bjerge, piraterne lå på lur i. Omiš-piraterne var nogle af Adriaterhavets mest frygtede pirater i middelalderen. Handlende fra Venedig og Dubrovnik betalte skyhøje summer for at undgå, at deres skibe blev angrebet. Den lille by blomstrede op under piraternes styre, og de var skyld i meget af byens rigdom.

Nu har byen et mere roligt ry, og faktisk er her ret stille uden for sommermånederne. Om sommeren kommer folk her til for at besøge de mange dejlige strande og slentre i den hyggelige, gamle bydel. De historiske gader har små, fine pladser og en række smukke gamle kirker. Her er også et munkekloster, der huser en imponerende samling af kunst. Du spiser godt på byens restauranter, og stemningen på udeserveringerne med en kold øl kan næsten ikke overgås.

Over byen troner hele to forter! Fortet Mirabella blev bygget i det 13. århundrede og ligger i stenbjergene bag ved St. Michael kirken i den gamle bydel. Du er forhåbentligt let til bens, for der er mange trapper op – til gengæld er udsigten over Omiš fænomenal. Fortet Starigrad er en endnu mere imponerende oplevelse. Det er fra det 15. århundrede og ligger på toppen af klippen bag byen. Du kan vandre derop på en time, og udsigten er alle sveddråberne værd!

Strandene, der forbinder Dugi Rat og Omiš, kaldes for Omiš Riviera. Her finder du seks kilometer dejlige sandstrande og hyggelige byer ud til vandet. De fleste af strandene er børnevenlige, og alle har de det krystalklare, turkisblå vand, som Kroatien er så kendt for. Inde i selve Omiš ligger Velika Plaza, en stor strand, der er byens trækplaster på varme dage.

De mange omkransende bjerge byder naturligvis på flotte oplevelser i naturen. Tag på vandreture i bakkerne og se urørte skove og smukke udsigter. På toppen af et af bjergene ligger St. Vitus-kirken 639 meter oppe med en helt uforglemmelig udsigt ud over bjergene. Har du mere blod på tanden, kan du både prøve at river rafte på Cetina-floden, dyrke canyoing i de mange kløfter og vandfald eller tage en svævebane hen over floden.

Billeder

Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Omiš

Flere hoteller i Omiš