Kroatien

Plitvice Nationalpark

Gå tilbage
#Bjerge
#Natur
#Storslåede seværdigheder

Plitvice Nationalpark

Plitvice Nationalpark er Europas største nationalpark og Kroatiens allerstørste turistattraktion. Landet har mange nationalparker, men Plitvice er helt klart en af de smukkeste. Naturen her er enestående!

Nationalparken ligger i bjergene mellem to store bjergkæder, og det er hovedsageligt de eventyrlige skove, der dominerer landskabet. I virkeligheden udgør søerne kun 1% af nationalparkens omkring 300 km2, men det er uden tvivl dem, folk kommer for at se! Og på en eller anden måde vil du alligevel opleve, at der er vand overalt omkring dig – både oppe og nede, ja sågar under dig!

De 16 nærmest lysende turkise spejlblanke søer ligger på rad og række i etager forbundet af små vandfald. De nedre søer er omkranset af stejle klippevægge og dybe kløfter, og det brusende hvide vandfald skummer op i det smaragdgrønne vand. Søsystemet ender i Korona-floden, og det er her, parkens mest storslåede vandfald ligger – nemlig Sastavci-vandfaldet. Det er et fortryllende syn, når solens stråler fanger de buldrende vandmasser, og en regnbue syner frem hen over vandet – du vil næsten tro, at du drømmer. Veliki Slap-vandfaldet derimod er nationalparkens højeste, og det falder 70 meter ud over en forreven klippevæg ned i en af de utallige grønne skovsøer.

Sejl med båd eller oplev naturen i parken til fods. Her er syv forskellige ruter på små træstier over vandet og fire forskellige vandreruter i naturen med udsigt ud over vandfaldene. Uanset hvilken rute du vælger, vil du opleve grøn i alle nuancer! Her lever både rådyr, vildsvin, ulve og bjørne, men det er tvivlsomt, at du møder dem.

Plitvice Nationalpark er smuk hele året, men her er sne om vinteren.

Billeder

Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Plitvice Nationalpark

Flere hoteller i Plitvice Nationalpark