#Øliv
#Stemningsfuld
#Strand

Sipan

Sipan er den største ø i Elaphiti-øgruppen, og den er kendt for sin vin og afslappede atmosfære. Øen er fredfyldt, og du skal kun sejle i 15 minutter fra Dubrovnik for at komme hertil. Det bakkede landskab byder på uspoleret natur med skove og udsigtspunkter. Strandene på øen er ikke fantastiske, men du kan nemt finde et dejligt sted at hoppe i det turkisblå klare vand. 

Øen har to landsbyer: Sudurad som ligger i den sydøstlige del af øen, og Sipanska Luka der ligger i den vestlige del af øen.  

Sipanska Luka er en aktiv fiskerby, hvor du hver morgen kan se fiskerne trække deres fangst i land. Går du langs havnen med de små vuggende både, når du en sti som fører dig til en lille beskyttet grusstrand. I Sipanska kan du opleve Church of the Holy Spirit, en kirke bygget i en kasseagtig stil, med et rustikt klokketårn og en lidt speciel kirkegård, som bestemt er et besøg værd. 

Sudurad er en lille søvnig landsby, som strækker sig langs havnen fuld af brostensbelagte gader og middelalderhuse. Besøger du St. Mary Church nær Sudurad, kan du se den samling af malerier, som beskriver jomfru Marias himmelfart. En lille grusstrand støder op til kajen, og langs bugten finder du et par andre små strande med krystalklart vand. I byens restauranter kan du spise lækre frisklavede retter og skaldyrsspecialiteter lavet efter traditionelle opskrifter

På vejen i mellem Sudurad og Sipanska Luka kan du ikke undgå at se den sengotiske rektors palads og ruinerne af ærkebiskoppens paladser. Her ligger også en dal spækket med oliven- og figentræer, vinmarker og citruslunde. 

Tag en vandre- eller cykeltur i bakkerne - ruterne på øen er godt markeret, og du vil opleve vingårde, olivenlunde, fyrretræer og skovklædte bakker. Til gengæld møder du ikke mange biler. Den mest populære rute går fra Sipanska Luka til Velji Vrh. Her når du også til toppen af øens højeste bakke, hvorfra du har en utrolig udsigt over øen og bugten.

Billeder

Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien
Rejser til Kroatien

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Sipan

Flere hoteller i Sipan