Middelalderbyer og magiske strande

Malta er en enestående øgruppe i Middelhavet – og her finder du fantastiske landskaber side om side med middelalderborge og smukke snorklestrande. Hovedøen Malta er faktisk kun halvt så stor som Bornholm, så du kan opleve meget på kort tid! Langs kysterne har naturen vist sine kræfter med storslåede klippebjerge og smukke udsigter ud over det blå blå vand. 

På Malta tager man sig god tid, og her går livet i et behageligt og roligt tempo. Du vil hurtigt mærke, hvordan du selv tilpasser dig denne livsstil og kommer ned i gear. Sol, strand og god mad er i højsædet, og du kan nemt kombinere strandlivet med kæmpestore historiske oplevelser i de smukke byer.
 

Rejs tilbage i tiden – storslåede kulturskatte

Maltas beliggenhed midt i Middelhavet er helt perfekt, og mange flag er røget til tops gennem tiden. Sicilianerne slog sig ned for over 7.000 år siden, og siden har øerne været beboet af både pirater, romere, riddere og briter – og besøgt af mange, lige fra Odysseus til H.C. Andersen. Da H.C. Andersen besøgte Malta, beskrev han solnedgangen som "den smukkeste i verden – endda smukkere end Italiens". Han var tryllebundet, og det samme vil du blive, når du oplever de historiske og naturskønne øer.

De mange krigsherrer på Malta har efterladt sig værdifuld historie og sat deres præg på øerne. Her venter dig en hel verden af prægtige paladser, fæstninger og ridderborge fra middelalderen, katedraler, templer og kirker ligger side om side, og under jorden kan du opleve mystiske katakomber.

De mange velbevarede bygningsværker er blevet foreviget i flere storfilm og serier. Mest kendt er Game of Thrones, Gladiator og Troya – men listen er lang!
 

Kulturoplevelser i Maltas smukke byer

Maltas hovedstad hedder Valletta, og den er faktisk næsten bilfri. Byen er en af Europas mindste hovedstæder, og den er nem at overskue, fordi de smukke, smalle gader er snorlige. Her er ingen kringlede kroge, og du farer ikke så let vild – det gør den ideel til en slentretur rundt blandt barokbygningerne og de flotte palæer. På de små sidegader og de hyggelige pladser summer det af liv, og byen oser af en helt særlig charme. Køb dig fattig i guldsmykker og lædervarer i små familieejede butikker, og besøg de mange caféer og spisesteder langs havnefronten. Byen er optaget på UNESCOs liste over verdensarv, ikke mindst på grund af de utrolige bygningsværker – katedralen, St. Elmo fortet og den smukke hovedplads Piazza Regina.

I Maltas gamle hovedstad Mdina er det som at træde tilbage til Middelalderen. Bymuren omkranser byen, som den har gjort det siden tidernes morgen, og der er en eventyrlig stemning i labyrinten af små gader. Her kan du lade dig fare vild og se de mange smukke huse og storslåede palæer omkring byens højdepunkt – den smukke katedral, der troner sig majestætisk op midt i byen.
 

Badeferie på Malta

Malta er kendt for sine smukke, gyldne strande og det krystalklare vand.

Mellieha på øens nordlige kyst har endeløs sandstrand med børnevenligt badevand og næsten ingen vind. Her er restauranter og butikker, og du kan spise dejlig mad og is ud til vandet. Rejser du med børn, er her masser af muligheder for aktiviteter og vandsport – du kan sågar besøge Skipper Skræk-landsbyen. Det er en lille, hyggelig landsby-flække ud til vandet. Byen blev egentlig bygget for at kunne indgå i filmen Skipper Skræk i 1980, men nu er det nærmere en forlystelsespark. Du kan både møde Skipper Skræk og andre af filmens karakterer.

Nord for Mellieha ligger der fredelige strande med mere ro, hvor du rigtigt kan slappe af og gå lange ture i vandkanten.

St. Paul's Bay ligger nord for hovedstaden Valletta – og områdets helt krystalklare vand har gjort Malta berømt blant dykkere i hele verden. Langs hele bugten finder du lækker strand, små butikker og hyggelige caféer, og du kan nyde en smuk solnedgang.

Hele Malta er kendt for sin snorkling, og du kan både opleve rev, skibsvrag og undervandshuler. Besøg måske Den blå grotte på Maltas sydkyst. Det er en slangs cenot midt inde i en grotte, og du kan både snorkle, dykke og svømme. Grotten er 150 meter dyb, og lyset her er helt eventyrligt!
 

Øen Gozo – legender og smuk natur

Malta består af hovedøen Malta og de to mindre øer Gozo og Comino.

Gozo ligger kun 30 minutter med færge fra Malta. Øen er frodigere og vildere end Malta, og tempoet er helt roligt. Det er her, malteserne selv tager hen på ferie. Her kan du komme helt ned i gear, bade på den smukke strand Ramla Bay eller besøge den grotte, hvor Odysseus blev holdt som kærlighedsfange af Calypso.

De smukke kyster vrimler med fine hvide sandstrande, og her er gode muligheder for dykning og snorkling. Når du kører rundt på øen, vil du opleve smukke udsigter, idylliske klippebugte og småbitte landsbyer med snævre gader. Også Gozo er rig på historie! Oplev Ggantija-templerne, der blev bygget helt tilbage i stenalderen flere tusind år før vores tidsregning. Tag også en tur til Ta' Pinu-basilikaen, der kunne være taget direkte ud af et eventyr og står med smuk udsigt ud over øen.

Hovedbyen på Gozo hedder Victoria, og over byen troner et kæmpemæssigt sandfarvet citadel. Det er en smuk by med små pladser, kirker, hyggelige gader og masser af spisesteder.
 

Øen Comino – med den blå lagune

Lige mellem Malta og Gozo ligger den lillebitte ø Comino, hvor der kun er én enkelt bygning. Her kører ingen biler, og kun seks mennesker bor her fast, mens turisterne strømmer til øen for at se den afsindigt smukke Blå Lagune. Her er vandet helt lyseblåt og gennemsigtigt, og havbunden kridhvid! Lagunen er så smuk, at den har været baggrundskulisse i adskillige store film og serier. Det skal nævnes, at den er velbesøgt, men uer er mange andre dejlige strande, og du kan vandre rundt på øen og nyde udsigten til naboøerne.
 

Smag på Malta – middelhavsbuffet og afternoon tea

Mange lande har haft indflydelse på Maltas menukort – og du kan derfor både bestille siciliansk antipasti, spise meze fra Mellemøsten og drikke afternoon tea på ægte britisk maner. Øens egne retter er ofte med skaldyr, men kaninsteak er også populært! Nyd et glas lokal vin til maden og udsigten ud over vandet eller byen. Priserne er en hel del billigere på Malta end i resten af Middelhavet.

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Byer i Malta

Flere byer i Malta