Malta

Mgarr Harbour (Gozo)

Gå tilbage

Mgarr Harbour (Gozo)

På den sydlige tip af Gozo ligger havnebyen Mgarr. Det er det første møde, du har med øen Gozo, når du sejler hertil med færge. Og det er et smukt møde! Vandet har en fortryllende farve, og det imponerende Lourdes Kapel troner på idyllisk vis over byen. Yachter, færger og simple fiskerbåde vugger i havnen, og fiskerne klargør deres fangst – en fangst som du meget vel kan være heldig at smage i aften på et af byens spisesteder. På venstre side af kysten ligger fortet på toppen af den grønne bakke og vogter over havnen, selvom det faktisk var så længe om at blive bygget, at det aldrig nåede at få en rigtig funktion. Men smukt er det alligevel!

Mgarr er en virkelig dejlig kystby med en god og tilbagelænet stemning, og det er perfekt at bo her, hvis du skal opleve Gozo.

Langs havnen er en hyggelig promenade, hvor du kan slentre en tur i solen og sætte dig på en bænk og nyde livet på havnen. For enden af promenaden kan du tage en dukkert i det krystalklare vand ved Iz-Zewwieqa-bugten. Kysten her er stenet, men du kan hoppe i fra badebroen og tage en velfortjent dukkert. Få dig et koldt glas øl på Gleneagles Bar, der ligger ud til havnen med en dejlig udsigt ud over vandet. Indretningen er skør og stemningsfuld med et virvar af skævthængende billeder af skibe, og væggene er desuden prydet af fiskenet, udstoppede fisk, ruser, rustne ankre og meget andet gøgl, der har gjort baren til en seværdighed. Gå en tur i byens gader og besøg butikkerne eller sæt dig på en restaurant og spis et måltid god mad.

Du bør også gå den stejle tur op til kapellet og nyde udsigten ud over havnen. Kapellet er utrolig smukt, og du kan stikke hovedet indenfor, hvis du har lyst.

Der er masser af dejlige strande nær Mgarr Harbour. Ramla Beach er Gozos mest kendte strand. Den har rødgyldent sand, helt azurblåt vand og smukke, grønne omgivelser – farverne leder nærmest tankerne hen på en srilankansk strand. Tilbring en dag ved vandet med badning, afslapning og en god bog. Vest for Mgarr harbour ligger Mgarr ix-Xini-bugten. Det er en lang bugt af klart vand, hvor du kan bade og snorkle. Her er stenet, men det gør bare vandet endnu mere klart. I den anden retning ligger Hondoq Bay, der er kendt for sit helt utrolige turkisblå vand og lyse småsten. Her kommer folk for at nyde solen og vandet og snorkle og dykke i grotterne langs kysten. Alle tre strande ligger omkring 15 minutters kørsel fra Mgarr Harbour.

Billeder

Rejser til Malta
Rejser til Malta
Rejser til Malta
Rejser til Malta
Rejser til Malta
Rejser til Malta
Rejser til Malta
Rejser til Malta
Rejser til Malta
Rejser til Malta
Rejser til Malta
Rejser til Malta
Rejser til Malta

Hoteller i Mgarr Harbour (Gozo)

Flere hoteller i Mgarr Harbour (Gozo)