Malta

Victoria (Gozo)

Gå tilbage

Victoria (Gozo)

Alle veje på øen Gozo fører til hovedbyen Victoria. Mange af de lokale kalder stadig Victoria for dens arabiske navn Rabat, selvom den blev omdøbt i 1897.

Det er en smuk by med hyggelige, små pladser, kirker, smalle, snørklede gader og masser af spisesteder. Midt i de labyrintiske gader finder du den smukke barokkirke St. George’s Basilica, der ligger ud til en hyggelig plads med spisesteder. Over byen troner det kæmpemæssige sandfarvede citadel. Citadellet er faktisk synligt fra det meste af øen. Det blev bygget i Middelalderen som forsvar mod sørøvere og tyrkere, der jævnligt plyndrede byen, tog folk til fange og gjorde dem til slaver. Fra citadellet har du en fantastisk udsigt ud over byens gyldne kalksten, de grønne landskaber og vandet. Tag en tur op til citadellet og gå rundt i virvaret af skæve, smalle gyder i det enorme fæstningsværk. Inde midt i citadellet ligger også Gozos lysegule katedral, der har været hjemsted for flere religioner, men som har været katolsk efter kristendommens indtog på Malta.

Victoria er fuld af stemning og markeder! Oplev livet på markedet It-Tokk, når de lokale sælger deres varer – oste, vin, antikviteter, kunsthåndværk og strikkerier i alverdens farver. Her er knald på både farver og stemning! Køb lækker mad og delikatesser og få smagen af Malta. Det meste af Maltas landbrug ligger på Gozo, og derfor er det også her, du får de lækre råvarer helt friskplukkede og nylavede. Smag fx øens gedeost!

Du bør også opleve øens natur. Øen er frodigere og vildere end Malta, og tempoet er helt roligt. Det er her, malteserne selv tager hen på ferie. På en køretur kan du komme besøge den smukke strand Ramla Bay eller den grotte, hvor Odysseus blev holdt som kærlighedsfange af Calypso. 

Du bør også køre en tur til Ggantija-templerne, der blev bygget helt tilbage i stenalderen flere tusind år før vores tidsregning. De kæmpemæssige stenblokke vejer mange tons og er flere meter høje. Tag også en tur til Ta' Pinu-basilikaen, der kunne være taget direkte ud af et eventyr og står med smuk udsigt ud over øen. 

Billeder

Rejser til Gozo
Rejser til Gozo
Rejser til Gozo
Rejser til Gozo
Rejser til Gozo
Rejser til Gozo
Rejser til Gozo
Rejser til Gozo
Rejser til Gozo
Rejser til Gozo
Rejser til Gozo

Hoteller i Victoria (Gozo)

Flere hoteller i Victoria (Gozo)