Rejs til Portugal - natur, strande og vin

Portugal er så mange ting! Når tankerne falder på Portugal, tænker vi på en kop kaffe i de små, smalle gader i hovedstaden Lissabon, Algarvekystens lange, gyldne sandstrande, charmerende småbyer og fantastiske sandstensklipper, der titter frem langs det blå Atlanterhav. Eller det kan være Portugals mange vingårde, appelsinplantager og olivenlunde, for slet ikke at nævne den enestående portvin fra byen Porto.  

Selvom Portugal byder på så mange dejlige steder, har vi altså forelsket os i øen Madeira. Øen byder nemlig på alle de skønne ting, som Portugal har: skøn natur, hyggelige brostensbelagte gader, et helt fantastisk køkken - og selvfølgelig de dejligste strande.  
 

En destination for naturelskere 

Madeira er en lille ø-gruppe, der består af seks portugisiske øer, som ligger i det østlige Atlanterhav. Hovedøen Madeira er ca. dobbelt så stor som Bornholm, og øen er kendt for sin eventyrlige natur, fantastiske udsigter og høje bjerge. Ø-gruppen blev skabt ved et vulkanudbrud, og naturen på den gamle vulkanø bærer derfor præg af, at den vulkanske jord giver en helt fantastisk grobund for øens mange forskellige planter.  

Madeira er en ret fantastisk destination for naturelskere. Øen kaldes for blomsterøen, og det er bestemt ikke uden grund! Øen har en helt utrolig frodighed og et unikt landskab, og der er ikke mindre end 112 forskellige plantearter i ca. 750 varianter i naturen, og heraf findes 16 af dem kun på Madeira. 
 

Oplev Madeira og øens mange kontraster 

Madeira er en ø fuld af kontraster. Øen byder på dejlige byer, spændende seværdigheder, dejligt badevand og et hav af oplevelser i naturen.  

Øen er en perfekt rejsedestination, hvis du er til en rigtig aktiv ferie – der findes aktiviteter både til vands, til lands og i luften. Tag ud på bølgen og afprøv balancen på et surfboard eller et paddleboard. Hvis du er heldig, kan du spotte delfiner imens. Dyk ned under havets overflade og oplev dyrelivet. På din rejse til Madeira kan du være heldig at opleve hvaler og delfiner på tæt hold, hvis du tager en tur ud på vandet i båd.

Er du mere til livet på land, kan du snøre vandreskoene og tage på vandretur i den betagende natur, der står på grønne bjerge, dybe dale, forrevne klippekyster og naturskabte swimmingpools. Her kan du vandre over skyerne og blive overvældet af de flotte udsigter. Du ser nok også nogle af de over 2.000 km lange levadaer. Levada betyder vandløb, og det er øens smalle vandingskanaler, der i 1500-tallet blev etableret for at lede vand fra nord mod syd. Vandløbene snor sig gennem det flotte landskab, og stierne langs dem fører dig gennem afvekslende og uspoleret natur. Her kan du opleve bananplantager, vinmarker, duftende fyrreskove og mørke, fugtige tunneler.  

Skal der være lidt mere fart over feltet, kan du udfordre dig selv og tage på klatretur i de imponerende bjerge eller spænde cykelhjelmen og tage på mountainbike-tur. Er du ekstra modig, kan du kaste dig ud i at få luft under vingerne i en paraglide.   
 

Rejs til Madeiras hyggelige byer 

Madeiras hovedstad Funchal har meget af byde på. Byen ligger smukt placeret på en skråning ned til Atlanterhavet og er den perfekte blanding af dejlig natur og en levende by i udvikling. Besøg byens store marked, den smukke botaniske have Jardim Botanico og se byens velbevarede kulturskatte i den gamle bydel. Tag på tur i de meget specielle “Wicker Toboggans”, en traditionel vogn flettet i træ, som bliver styret af to mænd, der bruger deres støvler som bremser!

Af mindre byer er vi især vilde med Santana og Ponta do Sol. Santana er kendt for sine sjove, traditionelle huse med spidse stråtage, og i de små gader kan du spotte dem i alle regnbuens farver. Og så er byen altså et fantastisk udgangspunkt for opleve naturen - fx på en vandretur i bjergene. Ponta do Sol ligger ud til vandet for foden af klippebjergene og er en lille charmerende ferieby, hvor alle kender hinanden. Her kan du bade på stenstranden eller slentre rundt i de hyggelige gader og finde gode spisesteder.
 

Madeiras gastronomi og velsmagende retter 

På Madeira finder du mange lækre restauranter rundt omkring på øen. Her er noget for en hver smag, og du kan vælge mellem mange forskellige prisklasser og stilarter. Om du er til fisk og skaldyr, en saftig steak, regionernes traditionelle retter eller en rigtig Michelin oplevelse, så kan du finde det hele her.  

Nogle af de mest traditionelle retter, som du næsten bliver nødt til at prøve, er bl.a. tomat- og løgsuppe, tunsteak med stegte majs og sort skorpefiskfilet med banan – den sorte fisk findes kun få steder i verden, bl.a. her på Madeira. Prøv den traditionelle “espetada”, som er oksekød på spyd, krydret med salt, hvidløg og laurbær. Spyddet tilberedes over bål og serveres med det traditionelle madeiriske brød “Bolo do Caco”, som er lavet af søde kartofler og bages i en jernpande.  

Karakteristisk for Madeira er den helt særlige vin. Øen var det sidste stop for handelsskibene, der sejlede fra Europa til Amerika, og der blev taget rigeligt med vin ombord, fordi vin var mere holdbart end vand på de lange rejser over havet. Jo stærkere vinen er, desto bedre er holdbarheden. Vintønderne blev ofte placeret direkte på dækket, hvor skibets konstante gyngen og påvirkning fra havet og solen gav den stærke vin en karakteristisk smag af karamel.

Sammen skræddersyr vi din rejse til Madeira

Fortæl os om dine ønsker for ferien - måske vil du kombinere både strand, natur og hyggelige byer? Vi skræddersyr rejsen ud fra dine behov! Hiv fat i os, hvis du har spørgsmål og vil vide mere om øen.

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal

Byer i Portugal

Madeira er bedst kendt for sin flotte og dramatiske natur med grønklædte bjerge og bølger, der slår ind mod de mørke klippevægge. Du bor dog som regel i en af de hyggelige byer, og de er perfekte som base for oplevelser i naturen. Byerne er fulde af stemningsfulde gader og torve, fantastiske udsigter og gode restauranter, uanset om du bor i en stor eller lille by på øen.

Flere byer i Portugal

Hoteller i Portugal

På Madeira bor du godt – uanset om du bor på et hyggeligt hotel med udsigt ud over Atlanterhavet, på en vingård omgivet af vinmarker eller bor i sjove glamping-telte formet som runde domer. Vi har håndplukket en håndfuld gode og forskellige hoteller til dig, hvor du vil føle dig hjemme i de dejlige omgivelser, kan dyppe dig i en pool eller et bobleblad, og hvorfra du kan tage ud og opleve Madeiras mange muligheder.

Flere hoteller i Portugal

Vejret i Portugal

Vejret på Madeira er ret perfekt, det er aldrig for koldt og aldrig for varmt. Det er behageligt året rundt. De varmeste måneder er juli, august og september, hvor temperaturen ligger omkring 25 grader. Men Madeira kan besøges året rundt, og temperaturen om vinteren minder ret meget om godtdanskforårs-vejr – mellem 15-20 grader. Dette gør at temperaturen i vintermånederne er perfekt til vandreture og udflugter i det smukke, frodige bjerglandskab men også en rigtig fin mulighed for at nyde lidt varme i de ellers lidt kolde vintermåneder. 

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Portugal. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god idé at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer, og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af en rejse til Portugal.

Penge og kreditkort
Der bruges Euro i Portugal, og du kan bruge dit kreditkort til at hæve penge i bankerne i de større byer. Du kan også betale med kreditkort en del steder, men der er stadig mange steder, hvor de kun tager kontanter.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens bruge din danske mobiltelefon, og internettet er også tilgængeligt. Men tjek priserne med din udbyder.

Elektricitet og stik
I Portugal bruges der 220 V og stikkontakter med to ben, som hjemme i Danmark.

Tidsforskel
Når du lander i Portugal skal uret stilles en time tilbage, da Portugal er en time efter Danmark.

Prisniveau
Prisniveauet er en smule lavere end i Danmark.

Drikkepenge
Det er normalt, at du runder lidt op ved betaling på restauranter mv., ligesom herhjemme.

Billeje
Vores rejser til Portugal har billeje inkluderet. Ved afhentning af bil skal alle chauffører fremvise kreditkort. Vær opmærksom på, at Visa/Dankort ofte ikke accepteres som kreditkort. Vi anbefaler derfor, at du medbringer et alternativt kreditkort fx MasterCard, og kortet skal være i det samme navn, som bilen er lejet i.

Visum og pas
Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Portugal uden visum, såfremt passet er gyldigt under opholdet.

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Portugal. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Portugal.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.