Portugal

Albufeira

#Stemningsfuld
#Strand

Albufeira

Albufeira er den største ferieby ved Algarvekysten, der er kendt for de dejlige, gyldne strande og røde klipper. Det er en flot, gammel by med snævre, brostensbelagte gader, hvidkalkede huse, gamle kirker og sjove butikker med kunsthåndværk. Der er ofte markeder i de gamle gader og på Albufeiras mange torve, og her kan du kigge på fine keramikting, lokale specialiteter, smykker, tasker og kunsthåndværk. Drik en kop kaffe på det charmerende torv og besøg måske en af de små kirker.

Du bør lægge vejen forbi byens havn, der vrimler med alle slags både i alverdens farver. Her kan du finde en god fiske- og skalddyrsrestauranter og smage på Algarvekystens specialiteter – grillede sardiner, fiskesuppe, hummer eller ”cataplana” en smagfuld fisk- og skaldyrsret tilberedt i en traditionel kobbergryde. Fiskerne har deres egen strand, og hvis du står tidligt op, kan du se dem trække bådene i land med deres fangst og rense fiskenettene. Måske ser du din aftensmad blive trukket i land? Albufeira Marina byder på shoppingcentre, ferielejligheder, hoteller, restauranter, barer og underholdning for både børn og voksne.

Praia de Pescadores er Albufeiras mest berømte strand, og her kan du virkelig nyde solen på en solseng i det gyldne sand eller sidde i skyggen fra en parasol og læse en bog. Nyd udsigten ud over det azurblå hav og lyden af bølgerne der slår ind over sandet. Her er maser af restauranter ud til stranden, så du kan spise trækulsgrillet friskfanget fisk med udsigt ud over vandet. Du møder en del turister i de hyggelige gader – især briterne har fundet vej hertil.

Omkring 10 km øst fra Albufeiras centrum ligger Olhos de Aguas dejlige strande, der er en del mere rolige end dem, du finder i midtbyen. Her kan du bo roligt og tage ind til byen, når du vil have. Der er flere restauranter at vælge imellem, og du kan også besøge nogle af bydelens småbutikker, men vil du shoppe igennem, må du ind til mylderet i centrum.

Den nye bydel byder på barer og shopping, og her finder du bl.a. Avenida Sá Carneiro – bargaden, der går under navnet ”The Strip”. Når mørket sænker sig, tænder neonlysene, og livet breder sig i det store mylder af cocktailbarer, pub’er, natklubber, lysende skilte og festglade turister. Her skal du tage til, hvis du vil have musik og flotte cocktails – og ønsker du ikke det, så hold dig til den stemningsfulde gamle bydel to km herfra.

Billeder

Badeferie på Algarvekysten - Albufeira
Badeferie på Algarvekysten - Albufeira
Badeferie på Algarvekysten - Albufeira
Badeferie på Algarvekysten - Albufeira
Badeferie på Algarvekysten - Albufeira