Portugal

Azorerne

Azorerne

I C&C kalder vi Azorerne for Europas Hawaii, fordi naturen minder lidt om øerne i Stillehavet. Du kan opleve vild natur, grønklædte bjerge, rå klippekyster og dybblåt vand afgrænset af mørke strande med sort vulkansand. Mange mener faktisk, at den forsvundne by Atlantis lå ud for Azorerne, og flere forskere påstår at have været tæt på at finde bevis på det. Azorerne ligger ud fra Marokkos kyst, og derfor er temperaturerne varmere end på Portugals fastland – selv om vinteren kan du få temperaturer op til 19 grader. 

Øerne byder på et hav af oplevelser, som ellers ikke er til at finde andre steder i Europa. Tag på hvalsafari og hils på blåhvalerne, bestig grønne vulkaner og oplev de flotte kratersøer med smaragdgrønt vand, bad i varme kilder, oplev temperamentsfulde gejsere, stå inde midt i en vulkan og forestil dig, hvordan den brød ud for mange år siden. 

Øriget består af i alt ni vulkanøer, og de smukke landskaber består af bjerge og vulkankratere. Vi har forelsket os i fire af øerne!  

Kratersøernes paradis Sao Miguel Island 

Sao Miguel er kendt som ”den grønne ø”. Det er den største af Azorernes ø, og landskabet er frodigt med kæmpemæssige, vulkanske kratersøer, bjerge og den ene smukke udsigt efter den anden. Teplantagerne bugter sig igennem landskabet, og de varme kilder indbyder til ren afslapning. Øen har også flere mørke strande, hvor du kan solbade og nyde vandet. Tag en roadtrip langs kysten og find flotte strande, smukke udsigter og vilde kystlinjer 

Øens største by hedder Ponta Delgada, og her oplever du en livlig by fuld af stemning, historiske bygninger i brostensbelagte gader, små fortovscaféer og en dejlig havnepromenade. Du vil møde en venlig by med en befolkning der er utrolig imødekommende – de elsker børn og tager imod dig med åbne arme. 

Terceiras lysegrønne marker og hyggelige byer 

Terceira er kendt som ”den lilla ø” – men også denne er frodig med masser af landbrug og mosaikker af lysegrønne marker, grønt landskab og bjerge. Faktisk er her så meget landbrug, at øen har dobbelt så mange køer som mennesker! Terceira betyder ”Den tredje”, og den hedder sådan, fordi den blev opdaget som nummer tre af portugiserne.  

Terceira er rig på historie, ikke mindst pga. hovedbyen Angra do Heorismos overdådige kirker, palæer og barokhuse. Derudover venter dig storslåede kyster, dejlige strande og et hav af flotte udsigtspunkter. Mest kendt er strandbyen Prainha da Praia da Vitória med de farvestrålende huse.  

Den klippefyldte vulkanø Pico 

Pico er kendt som ”Den grå ø” med vild og barsk natur, sort jord og landskaber med lavaklipper og forrevne kyster. Landskabet er domineret af den kæmpemæssige Mount Pico, en søjleformet vulkan, som du kan vandre på. Fra toppen er udsigten fremragende, men det er en hård tur. På en klar dag kan du se helt over til naboøerne.  

Den rå ø er også hjem for vulkangrotter og lavatunneller med stalaktitter og stalagmitter, og på klipperne kan du bade i naturlige tidevandsbassiner. 

Rundt omkring på klipperne ligger vingårde og vinmarker, og her har de lokale dyrket vin siden det 15. århundrede. Øen har også en lang historie med hvalfangeri. Du kan gå i hvalfangernes historie, besøge museet og opleve de udsigtsposter, hvor de spottede hvalerne fra. Og du kan naturligvis også tage ud på vandet!  

Solskinsøen Santa Maria  

Santa Maria er kendt som ”Den gule ø” pga. sine mange strande. Øen er solrig og varm – modsat de andre øer, hvor vejret skifter fra det ene øjeblik til det andet. Landskabet er lidt fladere her, men til gengæld er her flotte strande! Den mest kendte strand er nok Praia Formosa – en af de bedste sandstrande overhovedet på Azorerne. Den ligger i en bugt med krystalklart vand med grønklædte bjerge på hver side. Her kan du bade, sole dig og bare slappe af! 

Billeder

Rejser til Portugal - Azorerne
Rejser til Portugal - Azorerne
Rejser til Portugal - Azorerne
Rejser til Portugal - Azorerne
Rejser til Portugal - Azorerne
Rejser til Portugal - Azorerne
Rejser til Portugal - Azorerne
Rejser til Portugal - Azorerne