#Kultur
#Shopping
#Stemningsfuld

Braga

Braga er en smuk og elegant by og en af Portugals største. Her går du i smalle gader, på flotte boulevarder og kan nyde et glas vin på de hyggelige plazaer. I byen finder du et hav af hyggelige caféer og sjove og anderledes butikker. Den flotte gamle by er kendt for sine smukke pladser og storslåede bygningsværker og for at være Portugals religiøse centrum. Det kan ses ved byens mange barokkirker og kapeller, som også har givet byen tilnavnet “det portugisiske Rom”. Nærmest overalt hvor du går, kan du høre klokkeklang fra en af de mange kirker. 

En gåtur i byen kan bringe dig forbi Arco da Porta Nova, en overlevende del af bymuren fra 1773. Den ligger ved en gågade med små butikker, restauranter og populære barer, hvor du kan køle dig med en forfriskning. Bragas hovedtorv Praca da Republica er et af byens hyggeligste og mest stemningsfulde steder, med masser af cafeer og restauranter klar til at servere portugisiske specialiteter for dig. 

I Braga finder du Sé de Braga, som var Portugals første Katedral. Du kan også se den imponerende kirke Sanctuary of our lady of Sameiro, som ikke bare en flot kirke, den er også bygget på en høj bakke. Fra toppen af bakken har du en flot udsigt ud over byen og de grønne bakker. Rejser du til Braga, kan du ikke komme uden om Bom Jesus do Monte. Her skal du tilbagelægge ikke mindre en 1000 trappetrin, inden du når kirken på toppen af bakken og kan nyde den fantastiske panoramaudsigt over byen - så forhåbentlig er du let til bens. 

Braga byder også på andet end kirker. Du kan opleve resterne af Bragas middelalderborg Castelo de Braga. Her står tilbage et 30 meter højt tårn i granit, som giver en fornemmelse af de fem tårne, der bevogtede og beskyttede de middelalderlige murer. Du kan nyde arkitektur med dekorationer fra barokkens tid. Besøg fx Palacio do Raio med de ikoniske blå og hvidmalede keramikfliser, rækværk med flammeeffekter og verandaer i jern og granit. Du bør også lægge vejen forbi fodboldstadionet i Braga, Estádio AXA. Braga er et godt fodboldhold, men stadionet er i sig selv et imponerende syn, fordi det er bygget ind i en klippe.  

 

Billeder

Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal