Portugal

Coimbra

#Kultur
#Shopping
#Stemningsfuld
#Storby
#Storslåede seværdigheder

Coimbra

Coimbra er grundlagt af romerne og var Portugals hovedstad i middelalderen. Langs Rio Mondego vrimler det med gamle bygninger og smukke huse op ad Alcacova bjergets sider med udsigt ud over floden. På byens top ligger Portugals ældste universitet med klokketårnet som et symbol på den gamle kongebys storhed. Faktisk er universitetet et af verdens ældste, og det er byens største seværdighed. Gå rundt blandt de gamle bygninger på den smukke universitetsplads og fornem historien i de gamle mure. Universitetet ligger omgivet af fine kirker, smalle gader og det berømte barokuniversitet, der er antikt indrettet og huser hele 2500 ældgamle bøger.

I byens gamle, stejle gader går du rundt på de mørke brosten og kan virkelig fornemme den hyggelige atmosfære til tonerne af guitarra og fado-sang. Her er et hav af barer med stemning, hyggelige caféer og gode restauranter. I ferierne er her mest turister og byens beboere, men uden for ferierne vrimler det med studerende, og der er liv i byen!

På gågaden Rua Ferreria Borges finder du masser af butikker og portvinhuse, gamle kirker med kongegrave og Comercio-pladsen, hvor byens ældste kirke fra 1100-tallet ligger.

Coimbras stemningsfulde gader oser af romantik, ikke mindst på grund af byens historie om forbudt kærlighed i middelalderen. Her blev den portugisiske kronprins Dom Pedros store kærlighed, Inês, myrdet på ordre fra hans far kongen. Han tog en grusom hævn, og kronede sin elskede Inês til dronning efter hendes død.

Besøg også Coimbras smukke sandfarvede katedral midt i byen eller gå en tur i den sukke botaniske have og indsnus den søde duft af eksotiske planter.

Rejser du med børn? Så besøg lilleputlandet Portugal dos Pequenitos Children på den modsatte side af floden! Her er alle Portugals største seværdigheder bygget i miniatureformat, og det er en skæg oplevelse – også for de voksne.

Du kan også køre de omkring 20 minutter til ruinerne af den romerske by Conímbriga. Her står resterne af de gamle stensøjler endnu, og du kan se de romerske bade og smukke mosaikker.

Billeder

Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal - Coimbra
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal - Coimbra
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Coimbra

Flere hoteller i Coimbra