Portugal

Douro-dalen

Gå tilbage

Douro-dalen

Douro-dalen ligger omkring 1 times kørsel fra Porto er kendt for sit nærmest magiske landskab og landlige omgivelser. Bløde, grønne bjerge bølger sig gennem landskabet, og snorlige vinranker vokser i terrasser op ad bjergsiderne. De karakteristiske portugisiske vingårde – såkaldte quintas – ligger spredt rundt i vinmarkerne. Douro-floden har gennem årtusinder banet sig vej igennem bjerge, og de skrå bjergsider mod floden er det ideelle sted for vinterasserne at opfange solens stråler. Man har dyrket vin her i over 2000 år, og det gør det til en af verdens ældste vinregioner.

Du kan ikke besøge Douro-dalen uden at bo på en quinta omgivet af vinmarker og stifte bekendtskab med produktionen af portvin. På gåture i området står den på blomstrende vinland, smuk natur og portvinshuse i de smukke omkringliggende byer. Her er et hav af udkigspunkter med flot udsigt ud over landskabet, de små landsbyer, vinmarkerne og floden. Dalen bør både opleves til fods, i bil og i båd på floden. Og så bør du også køre i tog gennem landskabet på Linha do Douro! Det er en jernbane, der forbinder Porto og de mange små byer langs floden. Fra maj til oktober kan du endda køre i damplokomotiv.

Den lille landsby Pinhão ved flodens bred siges at være dér, portvinen stammer fra. Det er en ganske lille, smuk by med en hyggelig banegård, der er smykket med de traditionelle blå og hvide keramikklinker. En halv times kørsel fra Pinhão ligger Casa de Mateus, et smukt barokpalæ omgivet af vidunderlige haver. Måske genkender du palæet fra Mateus-vinens etikette?

Douro-dalen er smuk hele året, og du kan få høje temperaturer langt ud over sommeren. Rejser du hertil i september, oplever du vinhøsten og de flammende røde bjerge.

Billeder

Vinrejser til Portugal - Douro-dalen
Vinrejser til Portugal - Douro-dalen
Vinrejser til Portugal - Douro-dalen
Vinrejser til Portugal - Douro-dalen
Vinrejser til Portugal - Douro-dalen

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Douro-dalen

Flere hoteller i Douro-dalen