Portugal

Funchal

#Kultur
#Shopping
#Stemningsfuld

Funchal

Funchal  er en by i udvikling, der ligger på en skråning ned til Atlanterhavets smukke, blå hav. På en ferie til Funchal vil du opleve det bedste af begge verdner – Madeiras fantastisk smukke natur med frodige skove og bjerge, blandet med en levende by med lækre Michelin restauranter og gode shopping muligheder.  

 

Funchals gamle bydel  

Den gamle bydel i Funchal består af smalle, hyggelige, brostensbelagte gader og gamle huse, og bydelen har stor historisk betydning for beboerne. I hjertet af den gamle bydel finder du Corpo Santo Chapel, som er en af de eneste bygninger fra 1500-tallet, der stadig står intakt i dag. Hvis du slentrer op ad de smalle brostensgader, vil du finde den smukke, gamle kirke, Socorro, der indvendigt er udsmykket efter alle kunstens regler. Her har du en smuk udsigt over byen. I den gamle bydel finder du også Mercado dos Lavradores – et lokalt marked hvor du kan finde tropiske frugter i lange baner, alverdens dufte, smage og farver. Hvis du vil prøve det ægte og autentiske Madeira, bør du lægge vejen forbi Mercado dos Lavradores! 

 

Gå på opdagelse i gadekunsten  

I 2011 startede nogle af byens ildsjæle projektet “ArT of opEN doors” i den gamle bydel, og i særdeleshed Rua de Santa Maria - Funchals ældste gade. Projektet går ud på at give bydelen nyt liv ved at udsmykke døre, forladte butikker og andre triste facader med finurlig gadekunst. Hvis du beslutter dig for at gå en tur i den gamle bydel, bør du bestemt stoppe op og kigge en ekstra gang på nogle af disse sjove malerier.   

Fodboldspilleren, Cristiano Ronaldo, er født i Funchal og er naturligvis en stor helt for mange af beboerne her. Det er du slet ikke i tvivl om, hvis du går en tur i bydelen, Santo António, hvor fodboldspilleren voksede op. Her er der opført et kæmpe vægmaleri af ham, der tiltrækker turister såvel som lokale, der tager billeder af det store, imponerende maleri.  

 

Oplev Funchals kultur og natur  

Funchal er også en god base for andre udflugter. Hvis du interesserer dig for kunst og kultur, er der masser af museer og kirker, du kan besøge. Hvis du er til udendørs oplevelser, kan du gå en tur i smukke omgivelser i Funchals offentlige have eller Madeira Botanisk Have, der udover smukke bede og plæner, har den mest fantastiske udsigt over havnen og bugten. Den ultimative udsigt får du fra kabelbanen. Her kan du virkelig se hvordan Funchal ligger midt i frodige, grønne omgivelser, der står i smuk kontrast til Atlanterhavets dybe, blå vand.  

Du må ikke gå glip af en helt speciel oplevelse – en tur med “Wicker Toboggans”. Det er en traditionel, håndlavet vogn flettet i træ, der styres af to mænd, der bruger deres støvler som bremser! Det lyder skørt, og det er det.  

 

Kulinariske oplevelser i Funchal  

Nogle af de mest traditionelle retter, som du bare bliver nødt til at smage, er bl.a. tomat- og løgsuppe, tunsteak med stegte majs og sort skorpefiskfilet med banan – den sorte fisk er kun tilgængelig få steder i verden, bl.a. her på Madeira. Prøv den traditionelle “espetada”, som er oksekød på spyd, krydret med salt, hvidløg og laurbær. Spyddet tilberedes over bål og serveres med det traditionelle madeiriske brød “Bolo do Caco”, som er lavet af søde kartofler og bages i en jernpande. 

I Funchal ligger der et hav af forskellige restauranter, der varierer i pris og stilart. Du kan få alt fra traditionelle, klassiske retter til italiensk og indisk. Uanset hvad du er til, kan du med sikkerhed finde det i Funchal – med mindre det selvfølgelig er dansk smørrebrød.  

Billeder

Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal
Rejser til Portugal

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Funchal

Flere hoteller i Funchal