Portugal

Furnas (São Miguel)

Gå tilbage
#Natur
#Øliv
#Stemningsfuld
#Storslåede seværdigheder

Furnas (São Miguel)

I det største vulkankrater på Azorer-øen Sao Miguels østlige side finder du den lille landsby Furnas. Furnas er omgivet af naturskønne omgivelser og er samtidig et af Europas mest aktive termiske områder, hvor de temperamentsfulde gejsere og varm damp rejser sig op fra jorden. 

Den lille landsby lyser op i det grønne landskab med sine mange små og kridhvide huse. Byen byder på små rolige gader med flere hyggelige restauranter og caféer. Du kan slentre en tur i gaderne og beundre de fine dekorerede kirker, og de små hyggelige huse.

Det er også i Furnas, at du finder Terra Nostra Park. Den botaniske have byder på frodige omgivelser og grønne haver, hvor eksotiske planter blomstrer i det varme og fugtige klima. 
Den 200 år gamle park er hjem for Sao Miguel’s berømte termisk opvarmede swimmingpool. Indrømmet – poolens vand er måske lidt brunt i farven – men det indbyder til en dejlig afslappende svømmetur i 40 grader varmt vand. Der strømmer en vulkansk kilde igennem, og den brune farve kommer fra det høje jernindhold.

Oplevelser i naturen 

Furnas højdepunkt er den smukke sø Lagoa das Furnas. Søen ligger en lille vandretur væk fra landsbyen, og gåturen til kratersøen er det hele værd. Her er helt roligt, og du er omringet af grøn og frodig skov langs kraterets skrænter. Du kan tage på kanotur ud på søen, hvor du oplever den smukke natur fra vandet, og herfra kan du spotte de små gamle kirker, der ligger rundt på søbredden.  

Et besøg ved Lagoa das Furnas vil vise dig jordens imponerende kræfter. Rundt omkring søen kan du nemlig opleve tegn på vulkanens aktivitet i form af boblende mudder og kogende vandhuller. Hvis du er frisk på det, kan du gå den cirka 10 km lange tur hele vejen rundt om søen. Turen er relativt nem at gå, og du oplever den smukke sø fra alle sider og bredder.  

En tur til det populære udsigtspunkt Pico do Ferro er helt klart også et must, når du besøger Furnas. Udsigtspunktet giver dig en unik mulighed for at nyde et klart udsyn over Furnas, de frodige bjergene og kratersøen.

Spis mad opvarmet i jorden 

De lokale er gode til at udnytte den varme jord, og det er blevet til en af øens specialiteter. Egnsretten ”Cozido das Furnas” bliver tilberedt i huller i jorden, hvor den varme damp fra de geotermiske kilder stiger op. Gryden, som byder på kål, søde kartofler, gulerødder og forskellige slags kød, begraves før solopgang og koger langsomt i de næste mange timer. Smag retten på Tony’s Restaurant – men husk at bestille i god tid. Den søde tand kan du tilfredsstille med ”Bolos lêvedos das Furnas”. Det søde fladbrød er en Portugisisk version af en sød engelsk muffin, og du finder dem lune og friskbagte flere steder i byen.  

Tag en tur til naturen omkring Nordeste 

Omkring en halv times kørsel fra Furnas, finder du byen Nordeste, der – som navnet antyder – ligger helt nordøst. Her har du god adgang til naturparken Ribeira dos Caldeirões, hvor der er skove, dramatisk landskab, flotte vandfald og bjerge med vilde udsigter. Tag på en vandretur til Pico da Vara og nyd udsigten fra toppen af de grønklædte bjerge indhyllet i bløde, hvide skyer.

Billeder

Rejser til Azorerne - Furnas
Rejser til Azorerne - Furnas
Rejser til Azorerne - Furnas
Rejser til Azorerne - Furnas
Rejser til Azorerne - Furnas

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Furnas (São Miguel)

Flere hoteller i Furnas (São Miguel)

Oplevelser