Portugal

Lissabon

#Kultur
#Shopping
#Stemningsfuld
#Storby

Rejser til Lissabon

På en kulturrejse til Portugal bør du starte i Lissabon - den smukke by kan imponere enhver med sine stejle gader, hyggelige snævre stræder og gule sporvogne, der kører igennem byen. Tørresnore med vasketøj hænger over dit hoved i de smalle gader, og blomstrende krukker og altaner giver byen liv og farver. På gadehjørner rundt omkring i byen vil du høre fado-musikanternes melankolsk musik, der er så ikonisk for landet. Her er smukt og masser at opleve!

Lissabon er kendt som Europas San Francisco netop pga. af de stejle gader og sporvognene, og byen har da også sin egen Golden Gate Bridge! Broen med det spøjse navn ”25 de Abril Bridge” går over Tagus-floden og forbinder Lissabon til bydelen Almada. Den ligner til forveksling dens storebror i USA!

Middelalderstemning i den gamle bydel

Du bør helt klart opleve Lissabons gamle bydel. I middelalderbyen Alfama er gaderne ekstra gamle og stejle, og her kan du vælge og vrage mellem caféer, små hyggelige butikker med fint kunsthåndværk og restauranter med lokale specialiteter. I gaderne ligger Lissabons gamle katedral og adskillige smukke kirker. Tag op til Miradouro da Graça, en terrasse hvor du kan nyde en af byens smukkeste udsigter ud over de røde tage og floden Tagus.

Det er også i Alfama-bydelen, at du finder den gamle borg Castelo de São Jorge! Gåturen derop giver sved på panden, men du bliver belønnet med en smuk udsigt ud over byen. Og så er borgen altså som at træde tilbage til middelalderen med de gamle stenmure og flotte omgivelser, som du bør sætte lidt tid af til at slentre rundt i.

Stemning på Praça do Comércio

Byens store centrale plads Praça do Comércio ligger lige ud til havnen. Pladsen er omkranset af søjlegange og en triumfbue, og ud over store flokke af duer finder du dejlige restauranter og små butikker i arkaderne. Hvis ikke du skal tage hertil for caféerne og butikkerne, så skal du tage hertil for at se det smukke solgule bygningsværk, der omgiver pladsen på majestætisk vis.  

Kultur for alle pengene i Belém

Tag måske sporvognen til Belém-bydelen. Her er kulturen i højsædet, og det er en bydel med et hav af monumenter, museer, hyggelige caféer og restauranter. Du kan næsten ikke tage her til uden at se en af de mange kirker eller Jeronimuklostret. Portugals fortid som opdagelsesrejsende nation skinner også tydeligt igennem i denne bydel, og hvis du finder den del af landets historie interessant, så læg vejen forbi marinemuseet eller gå en tur langs havnepromenaden, hvor det store monument Padrão dos Descobrimentos er rejst til ære for de opdagelsesrejsende.

Boheme-bydelen Bairro Alto

Tag måske den venetianske lift Elevator de Santa Justa op til Bairro Alto, den øvre del af Lissabon. Bairro Alto har en lidt boheme-agtig stemning med huse, der er mange hundrede år gamle og – ja, du gættede det – hyggelige stejle gader. Mange af husenes facader er dækket af gadekunst, så tag en slentretur og se de flotte kunstværker. Fra udsigtspunktet Miradouro de São Pedro de Alcântara har du fantastisk udsigt ud over byen. Om aftenen vågner byen endnu mere op på barerne i gaderne, og livemusik lyder fra restauranterne.

Vi skræddersyr din rejse til Lissabon

I C&C Travel er vi eksperter i rejser til Lissabon, så vi ved, hvad der er værd at opleve. Kombinér måske et par dage i Lissabon med et besøg til øen Madeira, der har fantastisk natur og små, hyggelige byer. Vi skræddersyr din rejse med lige præcis de oplevelser, du ønsker.

Billeder

Rejser til Portugal - Lissabon
Rejser til Portugal - Lissabon
Rejser til Portugal - Lissabon
Rejser til Portugal - Lissabon
Rejser til Portugal - Lissabon
Rejser til Portugal - Lissabon

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Lissabon

Flere hoteller i Lissabon