Rejser til Spanien - Tenerife, Gran Canaria og La Gomera

Spanien er farvestrålende flamencodansere, god vin og indbydende tapas. Her finder du flot natur, skønne strande og smukke byer, hvis gader bare venter på at blive spadseret tynde. Vi danskere elsker Spanien, og især De Kanariske øer og Costa del Sol, hvor vejret næsten altid er godt.  

Hos C&C Travel er vi særligt vilde med De Kanariske Øer, som du kan opleve enkeltvis eller på et øhop med alle tre øer. 

Rejser til Tenerife – velkommen i den vidunderlige natur! 

Tenerife er den største og smukkeste af De Kanariske øer. Det er nemlig den mest naturskønne af øerne. Naturen er vild, og landskabet af fuld af kontraster med alt fra regnskov og grønne bjergtinder til golde vulkanlandskaber, sorte lavastrande og naturlige svømmebassiner. På øens sydlige del blomstrer kaktusserne i halvørkenen, og du vil næsten altid opleve sol og godt vejr – det er perfekt til afslapning på stranden.  

Øens nordlige del er mere frodig og grøn, og her venter dig naturoplevelser i de grønne bjerge mellem tomatplantager, vinmarker og bananpalmer.  

Vilde vulkanlandskaber i Teide Nationalpark 

Tenerife er af vulkansk oprindelse, og det ser du overalt i naturen med de sorte lavastrande og det støvede vulkanlandskab. 

Du ser det nok allertydeligst ved Mount Teide i Teide Nationalpark. Teide-vulkanen er øens allerstørste seværdighed! Den golde vulkantop står i tydelig kontrast til den blå, blå himmel langt over skyerne, og her oppe i højden har du den mest fantastiske udsigt. På en skyfri dag kan du være heldig at se helt over til Afrikas kyst. Vandreture på Teide-vulkanen giver de flotteste udsigter og meget forskelligartet natur. Du kan faktisk bo lige for foden af vulkanen på hotellet Parador de las Canadas del Teide

Vidunderlige vandreruter og utrolige udsigter 

Santiago del Teide ligger oppe i højderne, og her skal du bo, hvis du vil vandre i bjergene. Udsigterne giver sug i maven, og de grønklædte bjerge tårner op gennem skyerne på majestætisk vis. Den lille bjergby Masca ligger og nærmest balancerer på toppen af en bjergtinde i ægte Machu Picchu-stil, og når du kigger ud over de dybe, dybe dale mellem bjergene vil du pludselig føle dig meget lille.  

Byer på Tenerife – charmerende plazaer og blomstrende balkoner 

Vi har forelsket os i tre af Tenerifes dejlige byer. 

Garachico er en hyggelig, lille havneby på Tenerifes nordlige kyst. De autentiske, hvide kalkstenshuse ligger for foden af et bjerg ud mod det dybblå hav. Los Gigantes er en lille hyggelig strandby, der ligger utrolig smukt op ad bjergsiden med udsigt til de enorme klipper, der har navngivet byen. Byen er kendt for de mange sjove klippebassiner, som du kan bade i. 

Puerto de la Cruz er den mest karakteristiske kanariske by, du finder på Tenerife. Den gamle bydels smalle gader er fulde af små, farvestrålende huse med blomstrende balkoner og krukker med pelargonier. De mange farver og dufte gør det svært ikke at blive revet med af den afslappede ø-charme, som hele bydelen oser af. 

Badeferie på Tenerifes mest populære strande 

Tenerife er utrolig børnevenlig, og strandene er ofte lækre og lavvandede. Uanset om du ønsker kridhvidt sand eller kulsorte lavastrande, kan du være sikker på, at her er noget for enhver smag. 

Las AméricasLos Cristianos og Fañabé er nok nogle af de mest kendte strande på Tenerife, og de er perfekte til familieferie med børnevenligt vand, vandland og masser af aktiviteter, restauranter og butikker.

Playa del Duque har gyldent sand, palmer der gynger i vinden og en dejlig strandpromenade med masser af hoteller og shopping. Det er en hyggelig strandby med god stemning og masser af liv og god til dem, der gerne vil have liv – uden at det bliver for meget. 

San Miguel de Abona derimod er helt tilbagelænet. Byen er hyggelig med brostensbelagte gader og hvidkalkede huse, og den sorte stenstrand indbyder til masser af afslapning. 

Gran Canaria – sol, strand og bjerge

Gran Canaria er den mest kendte af De Kanariske Øer, og det er her, du finder flest hoteller, mest byliv og også en hel del charterturister – foruden selvfølgelig de lækre strande! Øen siges at have 350 solskinsdage om året, så du er nærmest garanteret godt vejr på din ferie.

Hovedstaden Las Palmas er en moderne og farvestrålende by med masser af restauranter, hvor du kan nyde skøn tapas og et glas kold sangria eller spansk rødvin og lækker paella. Shop løs og på butiksstrøgets mange butikker og snup souvenirs med dig hjem!

Badeferie på børnevenlige Gran Canaria

Gran Canaria har et hav af herlige strande! De mest kendte og også mest populære er Playa del Ingles, Puerto Rico og den afsindigt smukke Playa Amadores, og her kan du finde plads i solen i en af de mange, mange strandstole. Vi kan dog bedst lide Maspalomas stranden! Vandet er roligt og børnevenlig, og så er den kendt for sine sjove sanddyner, der nærmest ligner et ørkenlandskab.

Uanset hvilken strand du bor på, er du garanteret dejlig afslapning i solstolen og masser af aktiviteter til vands og til lands. Tag fx en sejltur langs kysten på udkig efter delfiner, eller måske vil du hellere et smut i vandland?

Alsidig og eksotisk natur på Gran Canaria

Gran Canaria har på trods af sin lille størrelse en fantastisk natur med tropiske skove, vilde vulkanlandskaber, sneklædte bjerge, dybe dale, gyldne ørkenlandskaber og grønne palmelunde, sukkerrørsmarker og bananplantager.

Guayadeque-dalen er kendt som Barranco de Guayadeque og byder på flotte udsigter over de grønklædte bjerge, kløften og dalene. Her er masser af enestående vandreruter, hvor du kan nyde den friske bjergluft og komme lidt væk fra strandbyernes mennesker. Heroppe i bjergene har man gravet ”huse” ind i klipperne, og her bor rent faktisk mennesker.

Storslået natur på La Gomera

La Gomera er en lille kanarisk ø, der ligger omkring 40 minutters sejlads fra Tenerife. Det er en af de mindst beboede af De Kanariske Øer, og det gør den en hel del roligere og mere uturistet end Gran Canaria og Tenerife. Øen er især kendt for sin helt vilde natur!

Fantastisk, uberørt natur på La Gomera 

På La Gomera er naturen i centrum! Smukkest er nok nationalparken Garajonay, som har sit navn efter det 1485 meter høje bjerg, der også er øens højeste punkt. På en klar dag, kan du se over til naboøerne herfra! Nationalparken består af gammel, frodig urskov, og parken er fredet af UNESCO, blandt andet fordi der findes cirka 40 planter, der ikke vokser noget andet sted i verden. 

Rejser til Costa del Sol - hvor solen skinner!

Drømmer du om lækre sandstrande, hyggeligt byliv og gode udflugtsmuligheder, så er Costa del Sol helt perfekt! Vi har forelsket os i den dejlige ferieby Estepona, som har skøn sandstrand og masser af andalusisk charme med hvidkalkede huse, blomstrende gader og dejlige tapasrestauranter.

Fra Estepona kan du besøge både Marbella, Malaga, Granada og Sevilla og opleve romantisk byliv, mauriske paladser og fæstninger, flotte katedraler og masser af lækre restauranter.

Sammen skræddersyr vi din rejse til Spanien

Uanset om du ønsker at rejse til Gran Canaria, Tenerife eller Costa del Sol, opleve mange forskellige steder eller bare slappe af på stranden, så kan vi arrangere det. Du kan såmænd også tage på en rundrejse til alle tre øer! Fortæl os om dine ønsker for ferien - måske vil du kombinere både strand, natur og hyggelige byer? Vi skræddersyr rejsen ud fra dine behov! Hiv fat i os, hvis du har spørgsmål og vil vide mere om øen.

Kør selv-ferie i Spanien

På vores rejser har vi billeje inkluderet, så du kan nemt køre ud og opleve øerne, finde små skjulte strande og se de vildeste udsigter fra vejene højt oppe i bjergene. Kør selv-rejser giver mere frihed, og du slipper fra offentlige transporter, hvor man sidder helt tæt. Du kan stoppe, når du vil, holde tissepauser, hvis du har børn med, og det gør De Kanariske øer til et godt og familievenligt rejsemål.

Øhop i Atlanterhavet

Atlanterhavet byder på flere store oplevelser end De Kanariske Øer. Ud for Afrikas vestkyst ligger nemlig også den smukke portugisiske ø Madeira, som byder på fantastisk natur, og hvor tiden nærmest står stille! Selvom de ligger ved siden af Afrika, hører alle øerne til Europa - det kan bare ikke mærkes på temperaturerne og landskabet, der bestemt er varmere og mere eksotisk. 

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser til Spanien
Rejser til Spanien
Rejser til Spanien
Rejser til Spanien
Rejser til Spanien
Rejser til Spanien
Rejser til Spanien
Rejser til Spanien

Byer i Spanien

Gran Canaria er kendt for sin flotte natur og stemningsfulde, farvestrålende byer med blomstrende gader, små butikker og dejlige strande! Vi har forelsket os i et par strandbyer både på Tenerife og Gran Canaria, og dem vil vil gerne vise dig herunder. Vi har også udvalgt et par steder i naturen, det er værd at tage til!

Flere byer i Spanien

Hoteller i Spanien

Vi har fundet nogle gode hoteller til dig på De Kanariske Øer. Lige fra stemningsfulde hoteller i bjergene med rustik indretning og knitrende pejs til store lækre strandhoteller med imponerende poolområder og store, flotte værelser – og så er der alt derimellem!

Flere hoteller i Spanien

Oplevelser i Spanien

Vejret i Spanien

Du kan rejse til De Kanariske Øer hele året! De skønne, spanske øer ligger præcist langt nok syd på til, at der er sol og behagelige temperaturer det meste af året. Vejret på Tenerife og Gran Canaria er rigtig godt og varmt fra april til september, men også rigtig fint i vores vintermåneder. Temperaturen i vintermånederne ligger på omkring 20-24 grader, og i sommermånederne omkring 27-30 grader. Rejser du til De Kanariske Øer om vinteren skal du dog være opmærksom på, det kan være en smule koldt oppe i bjergene, og at der er sne på vulkanerne.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Spanien. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god idé at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer, og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af en rejse til Spanien.

Penge og kreditkort
Du betaler med Euro i Spanien, og du kan bruge dit kreditkort til at hæve penge i ATM-maskiner i de større byer. Du kan også betale med kreditkort en del steder, men der er stadig nogle steder, hvor de kun tager kontanter.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens bruge din danske mobiltelefon, og internettet er også tilgængeligt. Men tjek priserne med din udbyder.

Elektricitet og stik
I Spanien bruges der 230 V og stikkontakter med to ben, som hjemme i Danmark. Det gælder også De Kanariske Øer.

Tidsforskel
Spanien har samme tidszone som Danmark, men på De Kanariske Øer skal dit ur stilles en time tilbage, da Tenerife er en time efter Danmark.

Prisniveau
Prisniveauet er en smule lavere end i Danmark.

Drikkepenge
Det er normalt, at du runder lidt op ved betaling på restauranter mv., ligesom herhjemme.

Billeje
Nogle af vores rejser til De Kanariske Øer har billeje inkluderet. Ved afhentning af bil skal alle chauffører fremvise kreditkort. Vær opmærksom på, at Visa/Dankort ofte ikke accepteres som kreditkort. Vi anbefaler derfor, at du medbringer et alternativt kreditkort fx MasterCard, og kortet skal være i det samme navn, som bilen er lejet i.

Visum og pas
Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Spanien uden visum, såfremt passet er gyldigt under opholdet.

Udfyld Spain Travel Health Form indenfor 48 timer inden afrejse via SpTH app’en eller her.

Når du har udfyldt, modtager du en mail med QR-kode eller kan tilgå din godkendelse på app’en.

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Spanien. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
Difteri
Stivkrampe

Det gælder også rejser til Spanien.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.