Spanien

Hermigua

Hermigua

Hermigua er en lille, charmerende by på øen La Gomera. Byen ligger i en dyb dal omgivet af kløfter, bjerge, bananplantager og vandfald. Her dyrker man landbrug op ad bjergene på terrasser hakket ind bjergsiden. Byen er attraktiv for naturelskere og vandreentusiaster på grund af dens fantastiske beliggenhed og smukke, omkringliggende selskab. Besøg fx landemærket “Twin Rocks” - to vulkanske sten, der skyder op fra jorden. Her lå der engang en sukkermølle, men øens eksport er ikke længere sukker, men bananer. Byen ligger med udsigt over havet, og der er også god mulighed for at gå en tur ved stranden. Stranden er dog ikke supergod til at bade, og hvis du vil svømme, bør du besøge én af øernes andre, dejlige strande.

La Gomera ligger omkring 40 minutters sejlads fra Tenerife. Det er en af de mindst beboede af De Kanariske Øer, og det gør den en hel del roligere og mere uturistet end Gran Canaria og Tenerife. Det, øen især er kendt for, er den helt fantastiske og uberørte natur, og her er mange store oplevelser for dig, der holder af smukke udsigter, idylliske bjerglandsbyer og skønne vandreture i flotte omgivelser. 

Fra Hermigua har du et hav af gode vandremuligheder – faktisk finder du mere end 600 km med vandrestier med udsigt over hav, frodige bjerge og dybe dale. Smukkest er nok nationalparken Garajonay tæt ved. Den har sit navn efter det 1485 meter høje bjerg, der også er øens højeste punkt. På en klar dag, kan du se over til naboøerne. Nationalparken består af gammel, frodig urskov, og parken er fredet af UNESCO, blandt andet fordi der findes cirka 40 planter, der ikke vokser noget andet sted i verden. Her går du under tågetæppet blandt unikke lyngplanter og laurbærtræer på smukke vandrestier, og hvis du lægger hovedet bagover, spotter du masser af fugle i trætoppene! Garajonay er virkelig en uforglemmelig oplevelse. 

Ikke langt fra Garajonay Nationalpark kan du se den ikoniske klippeformation Roque de Agando. Blandt frodige bjergtinder og dybe dale strækker Roque de Agando sig op i landskabet og er blevet et symbol for øen. Den ligner nærmest Sukkertoppen i Rio de Janeiro med den sjove form.

La Gomera byder selvfølgelig på mere end smuk og uberørt natur. Efter en lang dag på fødderne kan du tage en udflugt til en af øernes hyggelige strande. Vulkanøen har sorte lavastrande, der står i flot kontrast til det smukke, turkisblå vand. Playa de Santiago er den mest populære strand på øen, og den er ikke særlig stor. Sæt dig på en af de hyggelige strandtavernaer og bestil en lækker ret med friskfanget fisk – noget øen har specialiseret sig i!  

Du kan også besøge øens hovedstad San Sebastian – en dejlig by med et kanarisk særpræg. 

Indbyggerne på La Gomera har deres eget “fløjtesprog” El Silbo, som de bruger til at kommunikere med hinanden mellem dalene. Hvis du er heldig, kan du på dit besøg til La Gomera høre bønderne fløjte til hinanden – og så kan du jo forsøge at gætte, hvad de siger!

Billeder

Rejser til Spanien
Rejser til Spanien
Rejser til Spanien
Rejser til Spanien
Rejser til Spanien
Rejser til Spanien
Rejser til Spanien

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Hermigua

Flere hoteller i Hermigua