Costa Rica

Familieferie med oplevelser i dejlige Costa Rica

15 dages rejse fra
19.690,-

1 nat San Jose, 3 nætter Playa Tamarindo, 3 nætter Arenal, 2 nætter Tortuguero, 3 nætter Puerto Viejo de Talamanca og 1 nat San Jose

#Børnevenlig
#Dyreliv
#Natur
#Rundrejser
#Strand

Din rejse starter i Costa Ricas hovedstad San Jose, hvor du kan gå rundt blandt de fine bygninger, besøge farverige markeder og spise skøn mad! Så går turen videre til Playa Tamarindo - en hyggelig og spraglet strandby med et hav af små butikker, boder og restauranter. Surfere kommer hertil fra nær og fjern for at boltre sig i bølgerne, og måske var det nu, du skulle prøve kræfter med at lære at surfe? Strandene er både brede og lange - så de er helt perfekte til, at børnene kan lege og plaske rundt, men som altid skal du være opmærksom på strømmene i havet, der afhænger af vind og vejr. Du kan også fiske, cykle eller ride rundt i naturen eller tage på zipliningeventyr. Nu går turen videre til Arenal, hvor Arenal vulkanen troner op i det frodige landskab - og der er gode muligheder for at udforske naturen både på landjorden og via hængebroer højt oppe i trækronerne! Næste stop er Tortuguero Nationalpark, der byder på floder og et væld af spændende dyr som papegøjer, brøleaber, dovendyr og masser af skildpadder - forhåbentligt ser du dem lægge æg! Så går turen videre til strandbyen Puerto Viejo de Talamanca, der charmerer med sin caribiske stemning og mange forskellige strande. Her er både lavastrande, gyldne strande og hvide bountystrande, og her er mange gode snorklemuligheder. Du slutter af med endnu en dag i San José, før du vender næsen mod Danmark. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst San Jose
 2. San Jose - Tamarindo
 3. Tamarindo
 4. Tamarindo
 5. Tamarindo - Arenal
 6. Arenal
 7. Arenal
 8. Arenal - Tortuguero
 9. Tortuguero
 10. Tortuguero - Puerto Viejo
 11. Puerto Viejo
 12. Puerto Viejo
 13. Puerto Viejo - San Jose
 14. San Jose
 15. Hjemkomst i Danmark
Se detaljeret rejseplan

Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Velkommen til San Jose!

I dag ankommer du til Costa Ricas hovedstad, San Jose, som ligger på et højdedrag midt i landet og har et dejlig mildt klima. San José har en speciel arkitektur med en sjov blanding af mellemamerikansk og spansk byggestil. Byen byder på adskillige interessante seværdigheder og museer samt dejlige parker og farverige markeder, der bugner af friske råvarer og specialiteter. "Plaza de la Cultura" er byens kulturelle centrum og har en skøn stemning. Her er masser af caféer, små butikker, overfyldte boder og gadesælgere, der handler med indiansk tøj og tæpper.

Når du har indlogeret dig, kan du evt. tage ud på en restaurant - prøv nationalretten Gallo Pinto, som består af bønner, koriander og løg, serveret med ris. Selvom du måske synes, at det lyder som noget, man spiser til et aftensmåltid, bliver det faktisk også serveret som morgenmad mange steder.

San Jose
Nationalteateret
Folk foran nationalteateret
Dreng i San Jose
Liv i gaden
Folk i en af byens parker

Dag 2

Velkommen til Playa Tamarindo!

I dag skal du videre til Playa Tamarindo!

Playa Tamarindo er en del af en lille bugt, der bliver delt i to af mangrovens flodmunding. Det er en hyggelig og spraglet strandby med et hav af små butikker, boder og restauranter. Surfere kommer hertil fra nær og fjern for at boltre sig i bølgerne på stranden, og måske var det nu, du skulle prøve kræfter med at lære at surfe? Når aftenen falder på, vågner barerne op og begynder at servere farvestrålende drinks, og så er byen kendt for at have rigtig mange gode spisesteder, så du må ud og afprøve dem!  

Tamarindo ligger i Las Baulas Nationalpark, der er kendt for sine mange læderskildpadder. Fra oktober til marts kan du være heldig at se de kæmpestore – ja, faktisk op til 400 kg. tunge – skildpadder lægge æg på stranden. 

Det kan anbefales at spise langs stranden om aftenen, hvor du samtidig kan nyde den fantastisk smukke solnedgang.

Playa Tamarindo
Den smukke Tamarindo strand
Er det nu, du skal lære at surfe?
Sød familie i Playa Tamarindo
Smuk udsmykning
En læderskildpadde på stranden

Dag 3 - dag 4

Nyd Playa Tamarindos smukke strande

Hvis du ikke er til surfing, kan du også bruge masser af tid på at fiske, tage snorkle- og dykketure, cykle eller ride rundt i naturen eller tag på zipliningeventyr. Og så kan du selvfølgelig også bare dase på stranden eller nyde en kold drink i en liggestol?

 Lige på den anden side af flodmundingen ligger Playa Grande, der som navnet antyder, er meeeeget lang. Sejl den korte tur herhen og gå lange ture langs vandkanten eller dyp fødderne i bølgerne. Du kan selvfølgelig også sejle ind i mangroven og måske spotte brøleaber og sjældne fugle. 

Tag på en nattetur med en guide, der ved, hvor skildpadderne kommer for at lægge æg. Hvis du er heldig, ser du både havskildpadder og læderskildpadder. Og måske også nogle nyudklækkede skilpaddeunger? Men husk, at du ikke må gå tæt på dem! Skildpadderne skal ikke føle, at de er i fare.

Har du lyst til at besøge en lillebitte og rolig strand, så tag til Avellana, der ligger en halv times kørsel fra Tamarindo. Her finder du en enkelt restaurant, der er opkaldt efter stedets egen lyserøde gris Lola. 

Slap af på stranden
Playa Grande tæt ved Tamarindo
Surfer på vej til stranden
Måske ser du brøleaber i Mangroven!
Tag ud og dyk med skildpadder
Lille dreng i båd

Dag 5

Velkommen til Arenal!

I dag skal du så videre mod byen La Fortuna, der ligger ved vulkanen Arenal. Området heromkring er meget smukt - grøn og frodig regnskov omkranser den kegleformede vulkan, der rejser sig op af landskabet.

I området omkring vulkanen kan du tage på vandretur i lava-landskabet og den frodige natur. På grund af vulkanen, findes her flere naturligt opvarmede kilder. Når du synker ned i det varme vand, kan du mærke alle spændingerne forsvinde fra din krop - ren forkælelse! Der findes flere forskellige af disse hot springs, så uanset om du har lyst til at prøve et sted, hvor du kan få serveret en drink i poolbaren, eller et sted, hvor du kan sidde og lade roen falde over dig, skal du ikke snydes for denne oplevelse. Mange af disse bade har også åbent om aftenen, og der er altså noget særligt over at sidde i det varme vand, og kigge op på stjernehimlen.

Costa Rica er også kendt for deres river rafting, og i dette område kan du prøve spændende ture, uanset om du er begynder eller øvet. For dig, der gerne vil tage det roligt, er der mulighed for at komme på en safari float, hvor du sejler igennem regnskoven i gummibåd, eller du kan opleve de smukke landskaber fra hesteryg.

Om aftenen tager du måske ind til La Fortuna, en lille, hyggelig by, hvor du på hovedgaden kan finde mange små, gode restauranter.

Arenal vulkanen
River-rafting på floden
Smuk natur i Arenal nationalparken
Vandfald i junglen

Dag 6 - dag 7

Nyd naturen omkring Arenal vulkanen

I dag bør du opleve Arenal Hanging Bridges - en af de mest berømte skywalks i Costa Rica. På et over 250 hektar stort område, er der lavet stier, broer og hængebroer, så det er muligt at opleve regnskoven fra alle vinkler. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige at kunne se ned på den grønne regnskov oppefra, mens vulkanen Arenal dukker op i baggrunden. Tag en tur med guide, og gå 4 km gennem det skønneste område, hvor du virkelig oplever denne tætte, frodige regnskov. Overalt hører du lydende af tropiske fugle, vandfaldene, der risler, og insekterne, der synger. Guiderne vil fortælle dig om skoven, og de dyr, der lever i den. De kan også både høre og lugte, om der skulle være nogle pattedyr i nærheden. Måske ser du små vildsvin suse rundt nede i skovbunden og larmende brøleaber springe rundt i trætoppene. Skal det være lidt vildere kan du tage en ziplinetur, for her findes en af landets længste, hvor du suser afsted med udsigt til vulkanen.

Den imponerende Arenal vulkan
Vulkansø ved Arenal
Enrico svæver over junglen
Arenals hængebroer
Kvæg der trækker en vogn
Den grønne, frodige natur

Dag 8

Velkommen til Tortuguero!

I dag skal du videre til Tortuguero.

Du skal sejle dig ned ad flodkanalerne i den fantastiske park for at komme til dit lodge - her kan du nemlig kun komme til med båd. At komme sådan sejlende til dit hotel bliver måske et af turens højdepunkter.

Tortuguero er kendt for at være ynglested for især "green turtles" (maj-oktober), "Leatherback"-skildpadden (april) og "hawkbill"-skildpadden. Sidstnævnte kan ses sporadisk mellem marts og oktober. Vil du opleve skildpadderne lægge æg på tæt hold (ingen garanti), så arranger en guidet skildpaddetur med hotellet, eller en af de lokale guider og vær forberedt på at skulle stå op midt om natten. Men husk, du SKAL have en guide med. Du kan også tilkøbe en guidet vandretur. Parken er hjemsted for mere end 300 fuglearter. Hold udkig efter tukaner, isfugle, papegøjer - blandt andet den sjældne, grønne Macaw. Køb denne tur gennem os eller på destinationen.

Ellers kan du bare nyde at være her midt i naturen og slappe en hel masse af.

Tortugueros jungle
En farvestrålende, rødøjet løvfrø
Mænd som tager et hvil
En havskildpaddeunge på vej til havs
Skildpadder i floden
Rejser til Costa Rica

Dag 9

Oplev smukke Tortuguero Nationalpark

Der er masser at opleve her i denne skønne natur, og i dag skal du tidligt op afsted på en tur med motorbåd ad floder og kanaler. Floderne her er omkranset af Raffia palmer, som er kendt for at have de længste palmeblade i verden - de kan blive helt op til 18 meter.

Kig efter brøleaber, kapuciner-aber med hvide ansigter, grønne leguaner og tropiske fugle. Husk også at spejd efter snehvide hejrer og montezuma oropendolaernes hængende reder. Junglen og flodnettet i Tortuguero vrimler med dyr, så på din flodtur kan du også være heldig at spotte caimaner, søkøer, dovendyr og mange, mange andre sjove dyr. Er du rigtig heldig, får du måske et glimt af en jaguar.

Tag måske en tur ud og sejle på floden
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Der bor mange leguaner i nationalparken
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Dag 10

Velkommen til Puerto Viejo!

I dag skal du videre til Costa Ricas lille, caribiske hjørne, nærmere bestemt Puerto Viejo.

Når du er blevet godt indkvarteret og har fået børstet rejsestøvet af tøjet, kan du måske slappe af ved poolen og om aftenen gå hen til områdets allerbedste strand, Playa Chiquita. Den ligger i gåafstand fra Puerto Viejo og er hver aften et pragtfuldt sted fuld af liv, vidunderlige restauranter og masser af levende musik. Her er en skøn stemning og sprudlende musik.

Palmer og blåt vand
Rejser til Costa Rica
Laaaaaange, hvide sandstrande
Heste på stranden
Liv i gaden
Playa Chiquita

Dag 11 - dag 12

Nyd den skønne strand og natur

Vejret i Puerto Viejo er fantastisk, altid "caribisk sommer" - 26 til 32 grader varmt, om end der hele året kan falde nogle voldsomme regnskyl som varer en til to timer.

I dette område har du strande i alle farver. De findes med kulsort vulkansand, gråt sand, gult sand og kridhvidt sand. Slap af og nyd strandene. De er brede og lange og med kun få mennesker. Du kan surfe, hvis det blæser, for så er bølgerne perfekte!

Dag 13

Tilbage til San José

Så går turen tilbage til San Jose, hvor du lige kan gøre de sidste indkøb og måske spise den sidste gode middag, før du gør dig klar til turen hjem. Du overnatter på samme hotel som tidligere.

Dag 14

Afrejse fra San Jose

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15

Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Costa Rica. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn “Upgrade”-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer!

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Costa Rica!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly

Fra København til San Jose
Fra San Jose til København

Bil/Minibus

Fra San Jose til San Jose
Fra San Jose til Playa Tamarindo
Fra Playa Tamarindo til Arenal
Fra Arenal til Guapiles
Fra Guapiles til Tortuguero
Fra Tortuguero til Guapiles
Fra Guapiles til Puerto Viejo de Talamanca
Fra Puerto Viejo de Talamanca til San Jose
Fra San Jose til San Jose

Priser

Filtrer priser på periode:

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksne
Børn u/12 år
Inkluderet
 • Fly Danmark-San Jose t/r.
 • Alle transporter på rejsen.
 • 13 overnatninger: 11 med morgenmad og 2 overnatninger med fuldpension i Tortuguero.
 • Udflugt i Tortuguero
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 voksne og 2 børn under 12 år i samme værelse.
Vis alt Vis mindre
Ikke inkluderet
 • Lufthavnsafgift ved afrejse fra San Jose ca. 29 USD.
 • Evt. obligatorisk julemiddag (25/12) og/eller nytårsmiddag (31/12).
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).
Vis alt Vis mindre