Costa Rica

Frodige Costa Rica og et smut til Nicaragua

15 dages rejse fra
18.290,-

1 nat San Jose, 2 nætter Tortuguero, 2 nætter Arenal, 2 nætter Monteverde, 3 nætter Granada og 3 nætter Playa Tamarindo

#Dyreliv
#Natur
#Rundrejser
#Strand

Efter en enkelt overnatning i Costa Ricas hovedstad San Jose, skal du videre til nationalparken Tortuguero. Her skal du på en bådtur ad snoede floder, hvor du har mulighed for at opleve brøleaber, tropiske fugle, dovendyr, søkøer og grønne leguaner. Alt efter, hvad tid på året du er her, har du også mulighed for at opleve skildpadder lægge æg. Videre til flere naturoplevelser i Arenal, hvor du kan bade i de vulkansk opvarmede kilder. Flere regnskovsoplevelser venter i Monteverde, hvor du har mulighed for at komme på guidet aftenvandring i regnskoven og prøve en svævetur over den frodige urskov. Derefter er det tid til en smuttur til Nicaragua, hvor du skal bo i smukke Granada. Tag på slentretur i gaderne og nyd denne charmerende kolonitidsby. Tilbage til Costa Rica, hvor du har et par dage til at komme helt ned i gear på Playa Tamarindo, hvor en skøn, lang strand indbyder til afslapning. Rund ferien af med dovne dage på stranden, udflugter i den nærliggende natur og masser af lækker mad på byens hyggelige restauranter!

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst San Jose
 2. San Jose - Tortuguero
 3. Tortuguero
 4. Tortuguero - Arenal
 5. Arenal
 6. Arenal - Monteverde
 7. Monteverde
 8. Monteverde - Granada (Nicaragua)
 9. Granada (Nicaragua)
 10. Granada (Nicaragua)
 11. Granada (Nicaragua) - Playa Tamarindo
 12. Playa Tamarindo
 13. Playa Tamarindo
 14. Playa Tamarindo
 15. Ankomst Danmark
Se detaljeret rejseplan

Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Velkommen til San Jose

I dag ankommer du til Costa Ricas hovedstad, San Jose, som ligger på et højdedrag midt i landet og har et dejlig mildt klima. San José har en speciel arkitektur med en sjov blanding af mellemamerikansk og spansk byggestil. Byen byder på adskillige interessante seværdigheder og museer samt dejlige parker og farverige markeder, der bugner af friske råvarer og specialiteter. "Plaza de la Cultura" er byens kulturelle centrum og har en skøn stemning. Her er masser af caféer, små butikker, overfyldte boder og gadesælgere, der handler med indiansk tøj og tæpper.

Når du har indlogeret dig, kan du evt. tage ud på en restaurant - prøv nationalretten Gallo Pinto, som består af bønner, koriander og løg, serveret med ris. Selvom du måske synes, at det lyder som noget, man spiser til et aftensmåltid, bliver det faktisk også serveret som morgenmad mange steder.

San Jose
Nationalteateret
Folk foran nationalteateret
Dreng i San Jose
Liv i gaden
Folk i en af byens parker

Dag 2

Junglen ved Tortuguero

I dag skal du videre til Tortuguero.

Du skal sejle dig ned ad flodkanalerne i den fantastiske park for at komme til dit lodge - her kan du nemlig kun komme til med båd. At komme sådan sejlende til dit hotel bliver måske et af turens højdepunkter.

Tortuguero er kendt for at være ynglested for især "green turtles" (maj-oktober), "Leatherback"-skildpadden (april) og "hawkbill"-skildpadden. Sidstnævnte kan ses sporadisk mellem marts og oktober. Vil du opleve skildpadderne lægge æg på tæt hold (ingen garanti), så arranger en guidet skildpaddetur med hotellet, eller en af de lokale guider og vær forberedt på at skulle stå op midt om natten. Men husk, du SKAL have en guide med. Du kan også tilkøbe en guidet vandretur. Parken er hjemsted for mere end 300 fuglearter. Hold udkig efter tukaner, isfugle, papegøjer - blandt andet den sjældne, grønne Macaw. Køb denne tur gennem os eller på destinationen.

Ellers kan du bare nyde at være her midt i naturen og slappe en hel masse af.

Tortugueros jungle
En farvestrålende, rødøjet løvfrø
Mænd som tager et hvil
En havskildpaddeunge på vej til havs
Skildpadder i floden
Sejltur på floden

Dag 3

Udflugter i Tortuguero

Der er masser at opleve her i denne skønne natur, og i dag skal du tidligt op afsted på en tur med motorbåd ad floder og kanaler. Floderne her er omkranset af Raffia palmer, som er kendt for at have de længste palmeblade i verden - de kan blive helt op til 18 meter.

Kig efter brøleaber, kapuciner-aber med hvide ansigter, grønne leguaner og tropiske fugle. Husk også at spejd efter snehvide hejrer og montezuma oropendolaernes hængende reder. Junglen og flodnettet i Tortuguero vrimler med dyr, så på din flodtur kan du også være heldig at spotte caimaner, søkøer, dovendyr og mange, mange andre sjove dyr. Er du rigtig heldig, får du måske et glimt af en jaguar.

Tag måske en tur ud og sejle på floden
En odder hviler sig på en træstamme
Sejltur på floden
Der bor mange leguaner i nationalparken
En plettet caiman
Skildpadde på vej ud i vandet

Dag 4

Velkommen til Arenal

I dag skal du så videre mod byen La Fortuna, der ligger ved vulkanen Arenal. Området heromkring er meget smukt - grøn og frodig regnskov omkranser den kegleformede vulkan, der rejser sig op af landskabet.

I området omkring vulkanen kan du tage på vandretur i lava-landskabet og den frodige natur. På grund af vulkanen, findes her flere naturligt opvarmede kilder. Når du synker ned i det varme vand, kan du mærke alle spændingerne forsvinde fra din krop - ren forkælelse! Der findes flere forskellige af disse hot springs, så uanset om du har lyst til at prøve et sted, hvor du kan få serveret en drink i poolbaren, eller et sted, hvor du kan sidde og lade roen falde over dig, skal du ikke snydes for denne oplevelse. Mange af disse bade har også åbent om aftenen, og der er altså noget særligt over at sidde i det varme vand, og kigge op på stjernehimlen.

Costa Rica er også kendt for deres river rafting, og i dette område kan du prøve spændende ture, uanset om du er begynder eller øvet. For dig, der gerne vil tage det roligt, er der mulighed for at komme på en safari float, hvor du sejler igennem regnskoven i gummibåd, eller du kan opleve de smukke landskaber fra hesteryg.

Om aftenen tager du måske ind til La Fortuna, en lille, hyggelig by, hvor du på hovedgaden kan finde mange små, gode restauranter.

Arenal vulkanen
River-rafting på floden
Smuk natur i Arenal nationalparken
Vandfald i junglen

Dag 5

Arenals hængebroer

I dag bør du opleve Arenal Hanging Bridges - en af de mest berømte skywalks i Costa Rica. På et over 250 hektar stort område, er der lavet stier, broer og hængebroer, så det er muligt at opleve regnskoven fra alle vinkler. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige at kunne se ned på den grønne regnskov oppefra, mens vulkanen Arenal dukker op i baggrunden. Tag en tur med guide, og gå 4 km gennem det skønneste område, hvor du virkelig oplever denne tætte, frodige regnskov. Overalt hører du lydende af tropiske fugle, vandfaldene, der risler, og insekterne, der synger. Guiderne vil fortælle dig om skoven, og de dyr, der lever i den. De kan også både høre og lugte, om der skulle være nogle pattedyr i nærheden. Måske ser du små vildsvin suse rundt nede i skovbunden og larmende brøleaber springe rundt i trætoppene. Skal det være lidt vildere kan du tage en ziplinetur, for her findes en af landets længste, hvor du suser afsted med udsigt til vulkanen.

Den imponerende Arenal vulkan
Vulkansø ved Arenal
Enrico svæver over junglen
Arenals hængebroer
Kvæg der trækker en vogn
Den grønne, frodige natur

Dag 6

Velkommen til Monteverde

Så går turen videre til det smukke Monteverde. Det er ikke alle steder i Costa Rica, at vejene er ny-asfalterede, og vejene omkring Monteverde er mildest talt noget ujævne. Turen dertil kan derfor være lidt af en bumletur, men kig ud af vinduet og nyd den fantastiske udsigt.

Tag måske allerede samme aften på en twilight walk - en nattetur i skoven. Du får udleveret en lommelygte og går sammen med en naturguide ud i den mørke skov. Guiden vil fortælle om dyrelivet undervejs og udpege de dyr, han får øje på. Fuglene sidder højt oppe i trækronerne og sover, flagermusene suser rundt oppe i himlen og ildfluerne glimter som stjerner mellem træerne. De små kryb har travlt, så måske ser du også fugleedderkopper og skorpioner, og er du heldig, får du øje på et dovendyr. Pludselig lægger du mærke til alle de lyde, der er i skoven: Det pusler i skovbunden, uglerne tuder og vinden suser i palmebladene.

Vær opmærksom på, at der kan være koldt i området omkring Monteverde - om aftenen og natten kan temperaturen god komme ned omkring 8-10 grader. Husk derfor de lange underbukser og en god sweater...

Monteverdes jungle
Flod og landskaber i Monteverde
Sød pige i Monteverde
Tag på ridetur i naturen
Spot måske en kolibri
Bod på et marked i Monteverde

Dag 7

Tarzan i junglen?

Oppe i Monteverdes smukke, grønne tågeskov, der er fyldt med krogede, mosbegroede træer, kan du prøve at zip-line. Efter at du er blevet udstyret med seler, hjelm, karabinhager og handsker, følges du med en gruppe og nogle rangers op til en platform på et træ. Heroppe i højderne bliver du spændt fast på en stålwire, der er spændt ud mellem to træer, og så svæver du ellers gennem skoven og ender på en anden platform. Sådan bliver du igen og igen spændt fast på en stålwire og mærker vinden i ansigtet, mens du nyder udsigten over den fantastiske skov. Når du er nået turen rundt i skoven, vil du nogle steder få mulighed for at prøve et "Tarzan-swing". Du bliver igen sat grundigt fast, men denne gang i et reb, der hænger nedad som en lian. Oppe fra en platform i ca. 4 meters højde springer du så ud og svinger frem og tilbage. Det er ikke nødvendigt at sige ligesom Tarzan, men måske kan du ikke lade være - det er lidt af et adrenalin-kick. Det er en dejlig og spændende aktivitet, som du vil få et sus i maven af. Det er noget ALLE skal prøve, uanset alder. Måske er du lidt nervøs inden - men det er en del af spændingen. Og sikkerheden er i top, så du skal ikke være bekymret.

Hvis du ikke er til sus i trætoppene, kan du tage ind til en af de små rejsebureauer, der ligger i Santa Elena - de kan være behjælpelig med alt. Måske vil du i dag tage ud til orkidehaven med over 400 forskellige arter? Eller måske skal du besøge Flagermus-junglen? Der arrangeres også udflugter til kaffe-farme, eller du kan tage på en ridetur - mon ikke området her vil være fantastisk at opleve på hesteryg?

Tågeskovene
Ziplining over træernes toppe
Et kig ud over trætoppene
Hængebro i junglen

Dag 8

Velkommen til Granada i Nicaragua

I dag skal du til den gamle koloniby Granada i Nicaragua. Byen kaldes for "den ældste by i den nye verden!, og er måske den smukkeste by, du nogensinde har set. Byen er fornylig blevet udnævnt som værende World Heritage af UNESCO. Dette er en sjælden ære, som kun få byer får: Pisa og Venedig i Italien, Machu Picchu i Peru, Salvador og få andre - altså unikt!

Granada by fraoven
Granada i Nicaragua
Granadas katedral
Fine, farverige huse
Smukke kolonitidshuse
Den fine plads i centrum af byen

Dag 9

Granadas hyggelige gader eller udflugt?

Bliv i Granada og kig på byen. Søg ud i de brostensbelagte gader og se på de små boder og butikker. Du møder sikkert hestevogne på vejene, og hvis du har lyst så køb dig en lille tur rundt i den charmerende, farvestrålende by.

Du kan også tage på udflugt til den store Mombacho-vulkan og prøve at zip-line. Hvis du gør det, bliver du kørt ud til den store vulkan om morgenen. Du får lidt frokost, og så er det igennem skove og jungle, op og op med en lille specialbygget, smal bus. Til sidst er du ved en platform, hvor du får udstyr på og spændes på en line, og så suser du hurtigt ned mellem trætoppene til en ny platform. Der er i alt 14 fantastiske svæveture mellem trætoppe i denne helt ubeskrivelige tætte jungle..! Er du meget bange for højder, er det måske ikke sagen, men er du til smuk natur og en helt enestående oplevelse, så skal det opleves!

Granada ligger ikke så langt fra landets hovedstad Managua. Du kan køre dertil på ca. 30 min. med bus. Der er et par gode markeder, men ikke så meget andet. Hvis du har lyst til en anden udflugt, så tage en tur Lago Nicaragua! Søen er kæmpestor, og der er en vulkanø med to vulkaner midt ude i vandet - den berømte Concepción-vulkan, og den lidt mindre Maderas-vulkan. .

Farvestrålende huse
En hestevogn i de dejlige gader
Hyggelige boder i Granada
Mombacho-vulkanen

Dag 10

Besøg til Managua eller smukke søer?

I dag kan du tage fra Granada til landets hovedstad Managua, det tager ca. 30 min med bus. Der er 3-4 gode markeder, men ellers har byen ikke så meget at byde på.

Hvis du har lyst til noget andet, så spørg på dit hotel, hvad de arrangerer af udflugter. De har som regel mange gode udflugter til en fornuftig pris. En af de bedste er en heldagsudflugt ud til den store sø, Lago Nicaragua - det er lidt af et must!

Dag 11

Velkommen til Playa Tamarindo!

I dag skal du videre til Playa Tamarindo!

Playa Tamarindo er en del af en lille bugt, der bliver delt i to af mangrovens flodmunding. Det er en hyggelig og spraglet strandby med et hav af små butikker, boder og restauranter. Surfere kommer hertil fra nær og fjern for at boltre sig i bølgerne på stranden, og måske var det nu, du skulle prøve kræfter med at lære at surfe? Når aftenen falder på, vågner barerne op og begynder at servere farvestrålende drinks, og så er byen kendt for at have rigtig mange gode spisesteder, så du må ud og afprøve dem!  

Tamarindo ligger i Las Baulas Nationalpark, der er kendt for sine mange læderskildpadder. Fra oktober til marts kan du være heldig at se de kæmpestore – ja, faktisk op til 400 kg. tunge – skildpadder lægge æg på stranden. 

Det kan anbefales at spise langs stranden om aftenen, hvor du samtidig kan nyde den fantastisk smukke solnedgang.

Playa Tamarindo
Den smukke Tamarindo strand
Er det nu, du skal lære at surfe?
Sød familie i Playa Tamarindo
Smuk udsmykning
En læderskildpadde på stranden

Dag 12 - dag 13

Nyd det hyggelige strandliv i Playa Tamarindo

Hvis du ikke er til surfing, kan du også bruge masser af tid på at fiske, tage snorkle- og dykketure, cykle eller ride rundt i naturen eller tag på zipliningeventyr. Og så kan du selvfølgelig også bare dase på stranden eller nyde en kold drink i en liggestol?

 Lige på den anden side af flodmundingen ligger Playa Grande, der som navnet antyder, er meeeeget lang. Sejl den korte tur herhen og gå lange ture langs vandkanten eller dyp fødderne i bølgerne. Du kan selvfølgelig også sejle ind i mangroven og måske spotte brøleaber og sjældne fugle. 

Tag på en nattetur med en guide, der ved, hvor skildpadderne kommer for at lægge æg. Hvis du er heldig, ser du både havskildpadder og læderskildpadder. Og måske også nogle nyudklækkede skilpaddeunger? Men husk, at du ikke må gå tæt på dem! Skildpadderne skal ikke føle, at de er i fare.

Har du lyst til at besøge en lillebitte og rolig strand, så tag til Avellana, der ligger en halv times kørsel fra Tamarindo. Her finder du en enkelt restaurant, der er opkaldt efter stedets egen lyserøde gris Lola. 

Slap af på stranden
Playa Grande tæt ved Tamarindo
Surfer på vej til stranden
Måske ser du brøleaber i Mangroven!
Tag ud og dyk med skildpadder
Lille dreng i båd

Dag 14

Afrejse fra Costa Rica

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15

Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Costa Rica. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn “Upgrade”-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer!

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Costa Rica!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly

Fra København til San Jose
Fra Liberia (Costa Rica) til København

Fra Arenal til Monteverde

Bil/Minibus

Fra San Jose til San Jose
Fra Monteverde til Granada
Fra Granada til Granada
Fra Liberia (Costa Rica) til Playa Flamingo
Fra Playa Tamarindo til Liberia (Costa Rica)

Bil/Minibus og båd

Fra Tortuguero til Arenal

Bus

Fra Granada til Liberia (Costa Rica)

Priser

Filtrer priser på periode:

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksne
Børn u/12 år
Inkluderet
 • Fly Danmark-San Jose og Liberia-Danmark.
 • Alle transporter på rejsen.
 • 13 overnatninger: 11 med morgenmad og 2 overnatninger med fuldpension i Tortuguero.
 • 2 udflugter i Tortuguero: en kanaltur og en tur til Tortuguero Pueblo.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
Vis alt Vis mindre
Ikke inkluderet
 • Lufthavnsafgift ved afrejse fra San Jose ca. 29 USD.
 • Kontantgebyr ved ud- og indrejse til/fra Nicaragua ca. 20 USD.
 • Evt. obligatorisk julemiddag (25/12) og/eller nytårsmiddag (31/12).
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).
Vis alt Vis mindre