Costa Rica

Skyskove, Strand & Sjove dyr

13 dages rejse fra
16.890,-

1 nat San Jose, 3 nætter Arenal, 2 nætter Monteverde, 3 nætter Manuel Antonio og 2 nætter San Gerardo de Dota

#Dyreliv
#Natur
#Rundrejser
#Strand

Din rejse starter i Costa Ricas hovedstad San Jose, som byder på hyggelige gader, smukke bygninger og livlige markeder. Så går turen til Arenal, hvor du selvfølgelig skal se Costa Ricas mest kendte vulkan og den smukke natur. Du kan gå på hængebroer i tågeskovens trætoppe og vandre i regnskoven. Næste stop på rejsen er frodige Monteverde, hvor regnskoven bare venter på at blive udforsket - måske på en ziplinetur, hvor du flyver i en svævebane over træernes toppe? Der er også masser af regnskov i Manuel Antonio, hvor du også kan være heldig at se aber og dovendyr, der gemmer sig i trækronerne, sjove næsebjørne eller sågar krodiller! Bagefter står der endnu mere natur på programmet - du skal nemlig til San Gerardo de Dota for foden af Talamanca bjergene omgivet af nationalparker og tågeskove. Stedet er et paradis, hvis du vil se sjældne, farvestrålende fugle - det er fx ikke ualmindeligt at se fine, små kolibrier i det grønne. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst San Jose
 2. San Jose - Arenal
 3. Arenal
 4. Arenal
 5. Arenal - Monteverde
 6. Monteverde
 7. Monteverde - Manuel Antonio
 8. Manuel Antonio
 9. Manuel Antonio
 10. Manuel Antonio - San Gerado de Dota
 11. San Gerado de Dota
 12. San Gerado de Dota
 13. Hjemkomst Danmark
Se detaljeret rejseplan

Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Velkommen til San Jose!

I dag ankommer du til Costa Ricas hovedstad, San Jose, som ligger på et højdedrag midt i landet og har et dejlig mildt klima. San José har en speciel arkitektur med en sjov blanding af mellemamerikansk og spansk byggestil. Byen byder på adskillige interessante seværdigheder og museer samt dejlige parker og farverige markeder, der bugner af friske råvarer og specialiteter. "Plaza de la Cultura" er byens kulturelle centrum og har en skøn stemning. Her er masser af caféer, små butikker, overfyldte boder og gadesælgere, der handler med indiansk tøj og tæpper.

Når du har indlogeret dig, kan du evt. tage ud på en restaurant - prøv nationalretten Gallo Pinto, som består af bønner, koriander og løg, serveret med ris. Selvom du måske synes, at det lyder som noget, man spiser til et aftensmåltid, bliver det faktisk også serveret som morgenmad mange steder.

San Jose
Nationalteateret
Folk foran nationalteateret
Dreng i San Jose
Liv i gaden
Folk i en af byens parker

Dag 2

Velkommen til smukke Arenal!

I dag skal du så videre mod byen La Fortuna, der ligger ved vulkanen Arenal. Området heromkring er meget smukt - grøn og frodig regnskov omkranser den kegleformede vulkan, der rejser sig op af landskabet.

I området omkring vulkanen kan du tage på vandretur i lava-landskabet og den frodige natur. På grund af vulkanen, findes her flere naturligt opvarmede kilder. Når du synker ned i det varme vand, kan du mærke alle spændingerne forsvinde fra din krop - ren forkælelse! Der findes flere forskellige af disse hot springs, så uanset om du har lyst til at prøve et sted, hvor du kan få serveret en drink i poolbaren, eller et sted, hvor du kan sidde og lade roen falde over dig, skal du ikke snydes for denne oplevelse. Mange af disse bade har også åbent om aftenen, og der er altså noget særligt over at sidde i det varme vand, og kigge op på stjernehimlen.

Costa Rica er også kendt for deres river rafting, og i dette område kan du prøve spændende ture, uanset om du er begynder eller øvet. For dig, der gerne vil tage det roligt, er der mulighed for at komme på en safari float, hvor du sejler igennem regnskoven i gummibåd, eller du kan opleve de smukke landskaber fra hesteryg.

Om aftenen tager du måske ind til La Fortuna, en lille, hyggelig by, hvor du på hovedgaden kan finde mange små, gode restauranter.

Arenal vulkanen
River-rafting på floden
Smuk natur i Arenal nationalparken
Vandfald i junglen

Dag 3 - dag 4

Nyd den dejlige natur omkring Arenal vulkanen
En af dagene skal du på en vandretur i Tenorio Volcano National Parks regnskov! Du går på små stier, og i træerne over dig kan du være heldig at spotte aber, dovendyr, tukaner og andre tropiske fugle, som Costa Rica jo er så kendt for! Snart når du til den helt lyseblå Río Celeste, der nærmest lyser op i landskabet. Du skal gå lands flodbreden i, og imens kan du se, hvordan floden skifter farve og bliver mørker, fordi den er dybere her. Snart når du et vandfald, hvor du kan hvile benene, tage nogle billeder og snuppe en dukkert. Efter vandreturen får du et lækkert måltid mad og lidt frisk frugt. Husk gode sko, badetøj, insektspray og kamera.
Smukt vandfald
Turkisblå flod
Turkisblå flod
Måske møder du en tapir?

Dag 5

Velkommen til frodige Monteverde!

Så går turen videre til det smukke Monteverde. Det er ikke alle steder i Costa Rica, at vejene er ny-asfalterede, og vejene omkring Monteverde er mildest talt noget ujævne. Turen dertil kan derfor være lidt af en bumletur, men kig ud af vinduet og nyd den fantastiske udsigt.

Tag måske allerede samme aften på en twilight walk - en nattetur i skoven. Du får udleveret en lommelygte og går sammen med en naturguide ud i den mørke skov. Guiden vil fortælle om dyrelivet undervejs og udpege de dyr, han får øje på. Fuglene sidder højt oppe i trækronerne og sover, flagermusene suser rundt oppe i himlen og ildfluerne glimter som stjerner mellem træerne. De små kryb har travlt, så måske ser du også fugleedderkopper og skorpioner, og er du heldig, får du øje på et dovendyr. Pludselig lægger du mærke til alle de lyde, der er i skoven: Det pusler i skovbunden, uglerne tuder og vinden suser i palmebladene.

Vær opmærksom på, at der kan være koldt i området omkring Monteverde - om aftenen og natten kan temperaturen god komme ned omkring 8-10 grader. Husk derfor de lange underbukser og en god sweater...

Monteverdes jungle
Flod og landskaber i Monteverde
Sød pige i Monteverde
Tag på ridetur i naturen
Spot måske en kolibri
Bod på et marked i Monteverde

Dag 6

Måske skal du prøve at zipline over Monteverdes jungle?

Oppe i Monteverdes smukke, grønne tågeskov, der er fyldt med krogede, mosbegroede træer, kan du prøve at zip-line. Efter at du er blevet udstyret med seler, hjelm, karabinhager og handsker, følges du med en gruppe og nogle rangers op til en platform på et træ. Heroppe i højderne bliver du spændt fast på en stålwire, der er spændt ud mellem to træer, og så svæver du ellers gennem skoven og ender på en anden platform. Sådan bliver du igen og igen spændt fast på en stålwire og mærker vinden i ansigtet, mens du nyder udsigten over den fantastiske skov. Når du er nået turen rundt i skoven, vil du nogle steder få mulighed for at prøve et "Tarzan-swing". Du bliver igen sat grundigt fast, men denne gang i et reb, der hænger nedad som en lian. Oppe fra en platform i ca. 4 meters højde springer du så ud og svinger frem og tilbage. Det er ikke nødvendigt at sige ligesom Tarzan, men måske kan du ikke lade være - det er lidt af et adrenalin-kick. Det er en dejlig og spændende aktivitet, som du vil få et sus i maven af. Det er noget ALLE skal prøve, uanset alder. Måske er du lidt nervøs inden - men det er en del af spændingen. Og sikkerheden er i top, så du skal ikke være bekymret.

Hvis du ikke er til sus i trætoppene, kan du tage ind til en af de små rejsebureauer, der ligger i Santa Elena - de kan være behjælpelig med alt. Måske vil du i dag tage ud til orkidehaven med over 400 forskellige arter? Eller måske skal du besøge Flagermus-junglen? Der arrangeres også udflugter til kaffe-farme, eller du kan tage på en ridetur - mon ikke området her vil være fantastisk at opleve på hesteryg?

Tågeskovene
Ziplining over træernes toppe
Et kig ud over trætoppene
Hængebro i junglen

Dag 7

Velkommen til Manuel Antonio Nationalpark!

Nu skal du videre til det dejlige Manuel Antonio.

Manuel Antonio National Park er Costa Ricas mindste nationalpark, men dette til trods byder den på en fantastisk kombination af frodig regnskov med vandfald, lange sandstande og flotte koralrev. I parken bor der masser af dyr som rådyr, aber, vaskebjørne, næsebjørne, dovendyr, egern, for ikke at tale om de mange insekter, leguaner og fugle. Vil du på eventyr inde i regnskoven, vil dygtige naturguider bringe dig gennem parken og fortælle om området og dyrelivet (pas på at du får en af de officielle guider, der står en del uofficielle på vejen hen til parken). Her er der mange dyr og grundet det høje besøgstal af turister i området, tager de menneskets tilstedeværelse ganske roligt. Det er derfor muligt at komme ganske tæt på dyrene.

Nationalparken har lange sandstrande
Dejlig strand
Måske ser du en abe i trætoppene
Smuk lagune i junglen
Vandfald i nationalparken
Lokale musikanter

Dag 8 - dag 9

Gå på opdagelse i Manuel Antonios natur

Du vil måske bare nyde livet på de skønne strande. Det er ikke ualmindeligt, at du møder aber, dovendyr og vaskebjørne på strandene - nogen siger faktisk, at der er flere aber end mennesker her. Du kan også tage ud på havet og fiske, dykke, surfe eller på skildpadde- eller delfinsafari, hvor du spejder efter vilde delfiner, der springer legesyge rundt i havet.

Du kan også tage på en tur igennem den berømte park, eller hvis du har fået nok af regnskoven og er meget frisk og eventyrlysten, skal du måske ud på en vild Waterfall rappeling, hvor du kommer ud på ca. 55 meters fald. Denne tur tager dig ud til et område, som de fleste turister ikke får besøgt. Denne tur kræver ikke, at du har erfaring, og du kan godt tage dine børn med - dog skal din kondition være nogenlunde.

Vi har fået anbefalet en hyggelig restaurant af nogle af vores gæster, som skriver: "På vores tur til Costa Rica fandt vi en lille restaurant, som vi varmt kan anbefale. Den ligger i Manuel Antonio på vejen fra Hotel Playa Esperdilla til stranden og hedder Costa Linda. Først og fremmest er stemningen på Costa Linda fantastisk hyggelig, men du får også velsmagende mad til yderst rimelige priser. Du skal huske at benytte dig af, at der er gratis kaffe, og her benytter man krus, og ikke små espressokopper. Det er en klar fordel, når man en gang har smagt den ægte costaricanske kaffe".

Hvis du hellere vil være ved vandet, er der også her rig mulighed for at tage ud at dykke - eller måske har du lyst til at prøve et surferkursus?

Men her er også mange udflugtsmuligheder. Måske skal du ud på en ATV - en 4-hjuls off roader, hvor du kører rundt i det skønne naturområde med vandfald, den tropiske regnskov og igennem de lokale byer. Hvis du er til golf, har du også mulighed for at spille på en eksotisk 18-hullers bane med udsigt over havet. Dette er en par 72 Championship bane designet af den berømte Ted Robinson.

Strand og palmer i Manuel Antonio
Mennesker på den tropiske strand
Pelikaner over regnskoven
Et dovendyr dovner den i træet

Dag 10

Velkommen til San Gerardo de Dota!

Nu skal du længere ind i Costa Ricas natur til byen San Gerardo de Dota, der ligger i en dal for foden af Talamanca bjergene i den helt nye nationalpark Los Quetzales. Og det er simpelthen et paradis for fugleelskere, for der er over 200 fugle i områdets tågeskove! Blandt andet kan du være heldig at spotte de smukke tangarer og de sjove, farvestrålende quetzaler, som ligner, at de har morgenhår. Lyden af kolibrier og spætter fylder regnskovene, og de grønne bakker og frugtplantager gør stedet ualmindeligt smukt! 

Gå en tur i den skønne natur omkring dit hotel og se dig omkring - her er simpelthen så smukt! Du kan tage på en nattur i tågeskoven og måske være heldig at se nogle af de dyr, som kun er vågne om natten.

Los Quetzales
Los Quetzales
Los Quetzales
Los Quetzales

Dag 11

Oplev San Gerardo de Dotas tåge- og regnskov
Du kan også opleve parken på hesteryg - her er masser af små snørklede stier, der løber igennem tågeskoven og regnskoven. Måske ser du en af de sjældne tapirer, der gemmer sig mellem træerne, eller nogle af de sjove dødningehovedaber, der sidder oppe i træerne. Du kan selvfølgelig også tage på smukke vandreture oppe i bjergene, hvor der er den flotteste udsigt ud over hele landskabet.

Dag 12

Afrejse fra Costa Rica

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 13

Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Costa Rica. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn “Upgrade”-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer!

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Costa Rica!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly

Fra København til San Jose
Fra San Jose til København

Fra Arenal til Monteverde

Bil/Minibus

Fra San Jose til San Jose
Fra San Jose til Arenal
Fra Monteverde til Manuel Antonio
Fra Manuel Antonio til San Gerardo de Dota
Fra San Gerardo de Dota til San Jose

Priser

Filtrer priser på periode:

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksne
Børn u/12 år
Inkluderet
 • Fly Danmark- San Jose t/r.
 • Alle transporter på rejsen. 
 • 11 overnatninger med morgenmad. 
 • Trekkingtur til Rio Celeste.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
Vis alt Vis mindre
Ikke inkluderet
 • Evt. obligatorisk julemiddag og nytårsmiddag. 
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).
Vis alt Vis mindre