Dansk Vestindien

Rejs til Dansk Vestindien - det gamle danske paradis

De Dansk Vestindiske Øer – navnet hænger ved herhjemme, selvom øerne ikke har været danske siden 1917, hvor de blev solgt til USA for 25 millioner dollars. Øernes historie er voldsom, mange forskellige flag er gået til tops her, pirater har plyndret, og slaver har arbejdet hårdt i sukkerplantagerne. Vi danskere kan bedst lide at huske, at det var den danske generalguvernør Peter von Scholten, der afskaffede slaveriet på øerne i 1848. Rejser til Dansk Vestindien byder på kilometervis af hvide strande, grøn og frodig jungle, helt turkisblåt hav og selvfølgelig de gamle, danske bygninger og sukkerplantager. Her er en helt speciel stemning – det typiske Caribien tilsat et dansk islæt, måske det bedste af to dejlige verdener? De Dansk Vestindiske Øer består af tre meget forskellige øer – St. Thomas, St. Croix og St. John. Alle tre øer har skønne strande og flot natur, og derudover findes der i massevis af luksusbutikker og restauranter på St. Thomas, et hav af kulturelle seværdigheder på St. Croix og et sandt naturparadis med frodig jungle og små bugte på St. John. Alle øerne er små og nemme at komme rundt på, og hvis du fortæller, at du kommer fra Danmark, bliver du ekstra godt modtaget. Danmark er nemlig stadig elsket her, og selv på offentlige bygninger vajer Dannebrog side om side med det Amerikanske Stars and Stripes. De Dansk Vestindiske Øer er virkelig et skønt sted at nyde livet ved, på og under havet, opleve smuk natur inden for korte afstande, spise godt, shoppe efter luksusvarer og samtidig nyde, at du kan rejse til Dansk Vestindien uden nærmest at have parløren oppe af lommen.

Vi har mere spændende læsning om Dansk Vestindien på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Dansk Vestindien billedbog

Dine ønsker:

Til højre ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Trunk Bay på St. John
Charlotte Amalie
Christiansted
Trunk Bay på St. John
Rejser med et menneskeligt ansigt
Charlotte Amalie
Fort Frederik
Rejser med et menneskeligt ansigt

Byer i Dansk Vestindien

I Dansk Vestindien er der kun få rigtige byer på de tre hovedøer St. Thomas, St. Croix og St. John, og alle ligger de omgivet af smukke strande og flot natur. Og så er de jo særligt interessante, fordi de stadig er meget danske.

Alle byer i Dansk Vestindien

Hoteller i Dansk Vestindien

I Dansk Vestindien bor du på små, hyggelige hoteller, der ligger centralt i de hyggelige byer i gåafstand til det meste. Det er altså ikke strandresorts, som du kender det fra Thailand, men små, charmerende steder, som du kan besøge en hvilken som helst strand fra. Her er vores favorithoteller i Dansk Vestindien, men du kan se mange flere hoteller under “Alle hoteller”.

Alle hoteller

Oplevelser i Dansk Vestindien

Det er ikke mange byer, der er i Dansk Vestindien, men det betyder ikke, at der ikke er noget at opleve. Byrundture og øhop er selvfølgelig oplagt på de smukke øer. Her er vores favoritudflugter, og vi har lidt flere under “Alle oplevelser”.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Dansk Vestindien. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer, og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af din rejse til Dansk Vestindien.

Penge og kreditkort
Møntfoden er US dollars, og du kan hæve kontanter på de fleste kreditkort i de fleste banker.

Mobiltelefoner og internet
Du kan ikke bruge din danske mobiltelefon, men skal købe et telefonkort i en kiosk eller ringe fra hotellernes telefoner (over internettet). Internettet er udbredt og fungerer godt.

Elektricitet og stik
Der er 110 V på tobenede amerikanske stikkontakter, så det er en god ide at medbringe en omformer hjemmefra.

Tidsforskel
Dansk Vestindien er 7 timer bagefter Danmark (dog 6 timer ved sommertid).

Prisniveau
Priserne er næsten de samme som i Danmark.

Drikkepenge
På restauranter lægges der ofte drikkepenge automatisk på regningen på op til 20 %. Du forventes at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum

Registrering i APIS
Samme dag, som du betaler depositum på rejsen, skal du indsende fødselsdatoer på alle rejsedeltagerne samt oplyse nationalitet, køn, pasnummer og udløbsdato, så vi kan indtaste informationerne i et system, der hedder APIS (Advance Passenger Information System). Det er meget vigtigt, at det gøres allerede ved indbetaling af depositum, fordi flybilletterne ikke kan udstedes, før det er gjort.

Registrering for forhåndsgodkendelse min. 72 timer før afrejse
Du skal min. 72 timer før afrejse søge om forhåndsgodkendelse til indrejse i USD  – pris ca. 14 USD.  Gør det her. Bemærk at det kan tage op til 24 timer før din ESTA godkendes endeligt. Vi anbefaler dog altid at søge i god tid, i tilfælde af, der skulle opstå problemer.

Der kræves ikke visum for ophold i USA i op til 90 dage for danske statsborgere såfremt: 

  • Du er i besiddelse af et pas udstedt efter 1. august 2006 og med indbygget chip (et såkaldt E-pas).
  • Du indrejser med et godkendt luftfartsselskab, og har en gyldig returbillet eller en billet videre til et land uden for Nordamerika og Caribien
  • Du ønsker ophold i USA i 90 dage eller mindre
  • Du har en ren straffeattest
  • Du ikke har besøgt Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen siden 2011 (med mindre det var i specifikke forretningsmæssige eller journalistiske øjemed – check med ambassaden).
  • Dit pas er gyldigt under hele opholdet

Hvis du skal have visum, skal du være opmærksom på, at visumbehandlingstiden normalt er cirka en uge, men den kan variere meget på grund af individuelle omstændigheder og andre særlige krav.

For mere information kontakt ambassaden:
Embassy of the United States of America
Dag Hammerskjölds Allé 24
2100 København Ø
Tel: 3341 7100
Web: https://dk.usembassy.gov/ 

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Dansk Vestindien. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Pas

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Dansk Vestindien. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Børnepas

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Vaccination

Uanset, hvor i verden du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Dansk Vestindien. Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her. Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Stopover

Når du rejser til Dansk Vestindien er det perfekt med et stop-over i Miami – og hvorfor så ikke lige tage nogle dage på Miami Beach, når nu du er her?

Miami er lune vinde, svajende palmer og lyden af bølgernes brus mod stranden som baggrundskulisse for de karakteristiske pastelfarvede art-deco bygninger, der er kendetegnende for South Beach. Her er du kommet til en fascinerende strandby, der ofte kaldes Amerikas Riviera, men den er mere end turkisfarvet vand og bred, flot strand. South Beach er også verdenskendt for fantastisk shopping, et sprudlende natteliv, gourmetrestauranter og fra talløse film og TV shows. Når natten falder på klædes der om til chik, afslappet aftendress, og det søde liv leves i de mange natklubber og barer, hvor der er noget for enhver smag og ethvert budget. Miami er en multietnisk storby, og det afspejles både i arkitekturen og i maden. I Miami downtown er der smalle små gader med lave huse og et skønt shoppingområde med Miracle Mile som omdrejningspunkt.

Efter et par dage i Miami sætter du bare kursen med dejlige Dansk Vestindien og kan nu nyde endnu flere dejlige strande og endnu mere hyggeligt byliv.