Rejs til Panama - frodig jungle og sjældne dyr

Mange forbinder Panama med den berømte Panama-kanal, men det lille land i Mellemamerika byder på meget mere end den! Kæmpemæssige Panama City og en helt vild natur med tropiske regnskove, frodige jungler og krystalklare laguner. Adskillige små og mindre øer inviterer til afslapning på dejlige strande på både Altanterhavs- og Stillehavssiden. 

Panamakanalen – hvor to verdenshave smelter sammen. Panama er uden tvivl mest kendt for Panamakanalen. Og når du først står og kigger ud over den, så vil du forstå hvorfor. Det er ved Panamakanalen, at Stillehavet og Atlanterhavet mødes i den menneskeskabte kanal gennem landet. Anlægningen af kanalen og dens sluser forsøgtes første gang i 1880 – men på grund af de mange store ingeniørmæssige udfordringer, kunne Panamakanalen først åbne i 1914. Kæmpemæssige skibe sejler hver dag igennem kanalen, og en sejltur på den er en oplevelse ud over det sædvanlige. Fra skibsdækket har du udsigt ud over regnskoven på begge sider.

Oplev en af verdens største storbyer i Panama City  

Panama City er landets hovedstad og en af de flotteste byer i Mellemamerika - på trods af sin størrelse. Her pryder utallige skyskrappere udsigten, og du kommer hurtigt til at føle dig lille blandt de mange imponerende bygninger.  

Byen er dog også fuld af historie og flere unikke UNESCO-godkendte bygninger, områder og monumenter.  

Et helt særligt sted er den gamle bydel Panama Viejo. Her er farvestrålende bygninger og levn fra de europæiske kolonimagter. Panama har en turbulent historie og har været koloniseret under forskellige flag, og derfor finder du både fransk, spansk og amerikansk stil i byen. 
 

Kom helt tæt på Panamas fantastiske natur  

Boquete er en frodig by i Chiriqui-provinsen i Panamas vestlige højland. Byen ligger smukt omgivet af bjerge for foden af den kæmpemæssige vulkan Baru. Her er floder, kaffeplantager og fantastiske udsigter overalt. Oppe i bjergene er luften kølig og frisk, og det er helt fantastisk at vandre rundt i den smukke natur. Oplev dyreliv, vandfald og varme kilder eller gå rundt i hængebroer mellem træerne - de såkaldte canopy-walks. Du kan også få ekstra fart på med en tur i svævebane over trætoppene. 

Valle de Antón er en naturskøn by, som ligger oppe i bjergene i verdens næststørste beboede vulkankrater. Du skal endelig ikke lade dig skræmme af at bo i en vulkan, for den har sovet siden 1987. Byen har en storslået natur med flotte vandfald, firkantede træer (altså stammerne, ikke kronerne!) og varme kilder. Du kan vandre til toppen af The Sleeping Indian og nyde den vilde udsigt over dalen og de andre bjerge – den er fænomenal!
 

Slap af på nogle af de bedste strande 

Panama har skønne strande og virkelig lækkert vand, og der er ikke særlig turistet. Det er ikke land, turister normalt holder badeferie i, men derfor kan du sagtens finde fantastiske strande at slutte af på efter en oplevelsesrig rundrejse. 

Bocas del Toro er et af Panamas bedste snorklesteder kendt for de farvestrålende huse, der står på pæle i vandet. Her kan du snorkle rundt blandt koralrev i det turkise vand og slappe af på lækre sandstrande under de mange mange palmer. Omkring strandene vokser regnskov og mangroveskov, hvor du kan vandre til floder og se vilde dyr. 

San Blas kan du nyde de hvide sandstrande på småbitte øer omgivet af azurblåt vand – nogle af øerne er ikke mere end en dynge sand og to palmer, andre har små landsbyer, hvor Kuna Yala-indianerne bor. Det er simpelt men smukt, og hvem har ikke lyst til at bo på en vaskeægte palmeø?

Besøg også Perleøerne - bare navnet er interessant! Contadora Island er en smuk, smuk ø med en spændende og farverig historie. Øen har dejlige, gyldne sandstrande og turkisblåt vand, så du kan bruge masser af tid på at dase på stranden, bade i bølgerne og snorkle efter farvestrålende fisk. Isla San José er den næststørste af de smukke Perleøer, men stadig kun en lille plet på kortet. Det eneste på øen er hotellet Hacienta del Mar og en kort landingsbane – resten er eksotisk natur og fine gyldne strande. 
 

Kombiner Panama med Costa Rica eller Colombia 

Panama ligger i Mellemamerika med Costa Rica på den ene side og Colombia på den anden, og faktisk er det ret nemt for dig at kombinere landene. 

Vores gæsters favoritkombination er Costa Rica og Panama, hvor du oplever den smukke natur i Costa Ricas nationalparker og tågeskov og kombinerer det med snorkling og kridhvide palmestrande i Panama. 

En kombination af Panama og Colombia byder på vild natur, kulturelle oplevelser i Colombias smukke byer, masser af kaffelandskaber og selvfølgelig endnu flere fantastiske sandstrande! 
 

Skræddersy din drømmerejse med C&C Travel 

Vi tilbyder et bredt udvalg af rejser til Panama, men i bund og grund kan du sammensætte din helt egen rejse. Fortæl os, hvad du gerne vil opleve, så skræddersyr vi sammen din drømmerejse. Lad dig inspirere af vores rejseforslag og hiv så fat i os, så vi kan få en snak om dine ønsker. 

 

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Papegøjer
Bocas del Toro
Valle de Anton
San Blas
Snorkling ved Bocas del Toro
Dovendyr
Panama Kanalen
Rejser med et menneskeligt ansigt

Byer i Panama

Panama består hovedsageligt af smuk natur, lækre strande og smukke øer, men du kan også finde et par byer. Her ser du vores favoritbyer i Panama, og du kan se lidt flere, hvis du udforsker “Alle byer”.

Flere byer i Panama

Hoteller i Panama

Panama har alt fra store, moderne byhoteller til helt små lodges på bittesmå palmeøer. Og alt derimellem! Her ser du vores favorithoteller i Panama, men hvis du klikker på “Alle hoteller”, kan du finder flere hoteller.

Flere hoteller i Panama

Oplevelser i Panama

Panamas natur og krystalklare vand venter bare på at blive udforsket på spændende udflugter. Er du til kaffeplantager, vandfald, dyreliv eller bjerge? Der er lidt af det hele. Og du finder endnu flere oplevelser i Panama under “Alle oplevelser”.

Vejret i Panama

Panama har både tør- og regnsæson. I vores vintermåneder, fra december til og med marts, er vejret i Panama bedst og mest stabilt. Her ligger temperaturen på omkring 30 grader, og nedbøren er minimal. Om natten daler temperaturen en smule, men der er stadig varmt og fugtigt om natten.

Resten af året er mere ustabilt med risiko for regnskyl. Der er stadig varmt og solskin, bare i færre timer om dagen, og du kan stadig sagtens rejse til Panama.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Panama. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer, og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Den lokale møntfod hedder Balboa, men mange steder kan du betale med USD. Du får ofte byttepenge i Balboa. Du kan veksle USD til Balboa, men ofte modtages hverken 50 eller 100 USD sedler. Tag derfor ikke større sedler med end dem på 20 USD. Der findes hæveautomater i både store og små byer (fortrinsvis VISA), og du kan også bruge dit kreditkort på de større restauranter, hoteller og butikker.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din mobil med, men måske er det dyrt. Internettet er udbredt og fungerer godt, dog skal du ikke regne med hverken telefon- eller internetforbindelse ude i junglen.

Elektricitet og stik
Der er 120 V de fleste steder og både to- og trebenede stikkontakter i andre formater end i Danmark, så det er en god ide at købe en adapter.

Tidsforskel
Danmark er 6 timer foran Panama (7 timer ved sommertid).

Prisniveau
Prisniveauet er for det meste lavere end i Danmark, men på store hoteller og restauranter kan det være det samme som herhjemme.

Drikkepenge
Normalt lægges drikkepenge automatisk på regningen på restauranter, men der, hvor det ikke gøres, kan du give ca. 10 %. Du forventes at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Panama uden visum.

Du skal bare have:

  • Et pas der er gyldigt min. 6 måneder efter din afrejse fra Panama
  • En flybillet til hjem- eller videre rejse
Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Panama. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Panama.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.