Rejs til USA - landet, der er tættest på at have det hele!

USA rummer så mange forskellige verdener, at de ikke kan samles under en enkelt overskrift! Det er mulighedernes land, og USA rejser byder da også på et hav af muligheder!   

USA er uden tvivl det land, der kommer tættest på at have det hele. Og det uanset, om du ønsker at udforske New Yorks mange gader og pladser, prøve lykken i Las Vegas, tage på badeferie i Miami eller cruise tværs over landet på Route 66. Mulighederne er mange, og et besøg er sjældent nok, hvis du ønsker at opleve alt, hvad USA har at byde på.  
 

De forenede stater – 50 unikke stater med hver sin charme  

Det er sandt, hvad man siger: alt i USA er bare større, end vi er vant til herhjemme. Og det er ikke kun indkøbsvognene i butikkerne, der er større! 

Selvom vi er vant til at tænke på USA som et land, så er det egentlig mere passende at kalde det for 50 unikke stater. For hver stat har sin helt egen kultur, charme og oplevelser. Og forskellene imellem både nord, syd, øst og vest er til at tage og føle på.  

Vi vil forsøge at beskrive bare lidt af de mange oplevelser, som venter på dig ’over there’. 
 

USA’s Østkyst - store seværdigheder og vigtig politik 

På USA’s østkyst kan du glæde dig til at opleve nogle af USA’s mest markante, historiske storbyer. Her ligger både New York City, Washington D.C og deres ofte oversete lillebror Philadelphia.  

New York City – The Big Apple 

New York er USA’s største og mest berømte by, og det er ikke svært at forstå hvorfor.  

"The Big Apple” har nærmest alt. På trods af sin relativt lille størrelse, så er der ikke noget, du ikke kan finde her. Du kommer hurtigt til at føle dig meget lille, når du går ned ad byens mange boulevarder med hovedet lagt tilbage, så du kan kigge op på de mange skyskrabere.  

Det er helt sikkert en by, der skal opleves til fods. Du må forbi Frihedsgudinden, Empire State Building, Wall Street, Ground Zero, Central Park og ikke mindst stedet, der har givet byens sit navn ’The city that never sleeps’ – Times Square. Forhåbentligt tager du godt fodtøj med! 

Gå i de amerikanske præsidenters fodspor  

På USA's østkyst finder du også Washington. Selvom Washington er USA’s hovedstad, så tager New York en del af opmærksomheden. Det er Washington, du skal til, hvis du vil opleve det politiske USA. Ikke mindst ved den flotte Capitol-bygning. 

Her kan du bogstaveligt talt komme til at gå i de mange store amerikanske præsidenters fodspor, når du går fra Det Hvide Hus til The Smithsonian Institute – USA’s nationalmuseum – og videre til Lincoln Memorial blot for at nævne nogle af de mange seværdigheder.  
 

USA’s Vestkyst - Hils på stjernerne i Hollywood eller slip tøjlerne i Syndens by    

Vil du hellere opleve de spændende byer på USA's vestkyst?  

Her er det Los Angeles, San Francisco og Las Vegas, der stjæler billedet. Det er dog ikke så meget historien og museerne, der fylder her, men i stedet luksus, glitter og glamour! Vestkysten er det overdådige, luksuriøse og vilde USA. 

Los Angeles - Gå på opdagelse i stjernespækkede Hollywood 

Du kan ikke nævne USA’s vestkyst uden at komme til at tænke på Los Angeles. I daglig tale ofte bare kaldet “LA”. Og man kan igen heller ikke sige Los Angeles uden, at tankerne flyver videre til Hollywood. Og netop Hollywood er en af de primære årsager til, at mange turister vælger at lægge vejen forbi den overdådige by. 

Hollywoodskiltet står som et af de mest kendte vartegn for byen, og det er med god grund, for i Hollywood reagerer filmstjernerne. Foruden Hollwoodskiltet, skal du også lægge vejen forbi Hollywood Walk of Fame, hvor du kan være heldig at finde dine egne idolers hånd- og fodaftryk. Måske spotter du endda en kendis i menneskemylderet?  

Hvis du rejser med børn - eller selv er en barnlig sjæl - så er Los Angeles også hjemsted for nogle af verdens mest imponerende forlystelsesparker. Besøg Disneyland eller Universal Studios, hvor du kan få lov til at blive en del af dine egne yndlingsfilm.  

San Francisco: USA’s mest billedskønne by   

San Francisco er en af USA's mest kendte – og helt særlige byer – kendt fra stribevis af film og ikke mindst TV-serier igennem tiderne. Her skal du glæde dig til at opleve en helt særlig del af amerikansk kultur og tradition, masser af farvestrålende mennesker, afslappet stemning og meget stejle gader! Og seværdigheder er der mange af: Både The Golden Gate Bridge, Alcatraz, Fishermanns Wharf, Lombardo Street og Chinatown - du skal have rigeligt med plads på kameraet.  

Og når du skal rundt i byen, er det altså bare helt særligt at køre rundt i de hyggelige sporvogne. Glæd dig til at opleve San Fransiscos mange intime – og meget stejle – gader!  

Prøv lykken i Las Vegas – Hvem ved, hvad der sker?  

Hvis du har tid og mulighed for det, kan du også vælge at bevæge dig væk fra selve kysten og tage ud i Omahas ørkener til “Syndens by” Las Vegas. Las Vegas står højt på manges bucket list – og du kan ikke andet end at blive imponeret over Las Vegas’ uendelige lysshows, brede boulevarder, gigantiske spillehaller og storslåede shows, som går hver aften. Kæmpemæssige overdådige og ekstreme hoteller kæmper om pladsen på “The Strip”, og du kommer på en rejse fra det antikke Rom, forbi Eiffeltårnet og til pyramiderne i Egypten. Måske møder du endda Elvis?  
 

Natur, Nationalparker & Nigara Falls 

På grund af sin enorme størrelse byder USA på massevis af smukke landskaber. Lige fra springende gejsere i Yellowstone Nationalpark, over Rocky Mountains til det brusende Niagara Falls! Her er så mange forskellige naturoplevelser, at det halve kunne være nok. Monument Valley, Death Valleys støvede og dødvarme ørken, Bryce Canyons røde klippelandskaber, Zion Nationalparks tårnhøje træer, der synes at vokse ind i himlen, Antelope Canyons bølgende, røde klippevægge, Everglades vådland og Mammoth Lakes. Vi kunne ganske enkelt blive ved! 

Det mest kendte naturfænomen er nok Grand Canyon! Uanset om du oplever den enorme kløft oppefra i en helikopter, eller nedefra på en rundtur, bliver du blæst bagover af synet. Størrelsen, farverne, udsigten. Det hele er imponerende, og du føler dig pludselig meget lille i det store, nøgne klippelandskab. Føl suget i maven, når du kigger ned i dybet under dig og få et minde for livet. 

Yosemite Nationalpark er et af de smukkeste steder i USA – ja, måske faktisk i hele verden. Her er fantastiske granitklipper, buldrende vandfald, bjergtoppe, gletsjere og blomstrende enge. Besøg Glacier Point, hvor der er en smuk udsigt over Yosemite Valley og det knap 800 meter høje Yosemite Falls med Sierra Nevada-bjergene i baggrunden.  
 

Det dybe syd - familieferie på Floridas skønne strande 

En badeferie i USA foregår typisk i Florida. Her finder du nogle af USA’s bedste badestrande langs kysten og en lang række ferieresorter, som gør det nemt at drømme sig væk fra sin travle dagligdag og finde den indre ro. Miami er særligt kendt for sin brede, hvide strand og det flotte vand, men her er andre dejlige strande – SarasotaCocoa Beach, Panama City og St. Pete Beach for at nævne et par stykker.  

Kombinér badeferien med Orlandos mange, mange, MANGE forlystelsesparker - Walt Disney’s Magic Kingdom, Walt Disney’s Animal Kingdom, Wizarding World of Harry Potter og Universal Studios for at nævne et par. 
 

Kør på tværs af USA på en roadtrip 

En helt anden måde at opleve USA på er på en kør selv-ferie - eller som det oftest hedder i USA "en roadtrip". Og det er en god måde at krydset rigtig mange stater og ikke mindst seværdigheder af på kort tid. Vi anbefaler den berømte Route 66.  

Route 66 strækker sig fra Chicago i Illinois i nord til Los Angeles i Californien i syd. På din rejse kommer du til at opleve stater som Kansas, Texas og Missouri – bare for at nævne nogle. Og når du skal opleve USA, så skal du selvfølgelig gøre det siddende bag rattet i en ægte amerikansk sportsvogn. Et roadtrip giver dig også den fulde frihed til at selv at planlægge din dag og selv vælge, hvilke steder du vil stoppe og opleve på din vej.  
 

Amerika med ekstra Aloha – Hawaii er noget helt særligt! 

Hawaiis øer har fantastisk natur og gæstfrie mennesker, der lever med lige lidt mere ”aloha” end os andre. Aloha er ikke blot en hilsen, men en levevis fuld af kærlighed, hengivenhed, fred, medfølelse og barmhjertighed. Bjerglandskabernes lige – og farver! – findes ikke noget andet sted i verden, og strandene er fænomenale! Her kan du være heldig at snorkle med skildpadder. Hawaii tryllebinder dig fra første sekund! Snup en blomsterkrans, deltag i en hawaiiansk luau, se fascinerende huladans og ildshows og fortab dig i de smukke øer.
 

Én rejse er sjældent nok

Som du nok kan se, er der masser af oplevelser, der venter på dig! For langt de fleste er én rejse til USA langt fra nok, hvis du ønsker at opleve alt, hvad USA har at byde på. Tid er en mangelvare, så hvis du skal nå at få store oplevelser på kort tid, er det en god ide at alliere sig med nogle af vores gode rejsekonsulenter. 

Med C&C Travel kan du få det maksimale ud af din sparsomme tid, så du kan få så mange oplevelser med hjem i bagagen, du ønsker. Sammen skræddersyr vi din drømmerejse til USA. En rejse fuld af alle de oplevelser, du ønsker, og som giver varme minder, der følger dig resten af livet.  

 

Vi har mere spændende læsning om USA på vores blog! Læs med her!

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Yosemite
New York
Yellowstone
Rejser til USA's østkyst
Napali på Kauai i Hawaii
Hollywood
Rejser med et menneskeligt ansigt
Grand Canyon
Golden Gate Bridge

Byer i USA

Byer i USA er der masser af – så mange, at du lige så godt kan opgive at tælle. Kæmpemæssige storbyer med lysende reklameskilte og et hav af seværdigheder, strandbyer, små flækker, naturoplevelser og selvfølgelig Hawaiis smukke øer med helt vild natur. Og ja, imellem alle de spændende byer, finder du en hel vild natur! Vi har samlet nogle af vores favoritbyer til dig, men vi vil stærkt anbefale dig at gå ind og udforske “Alle byer” og finde lige præcis de byer, som du godt kunne tænke dig at opleve.

Flere byer i USA

Hoteller i USA

Du vil ofte opleve, at hoteller i USA er uden den helt store charme. Store kædehoteller i byerne og helt standard moteller på din roadtrip. Men ude i naturen bor du på hyggelige lodges, og i Las Vegas – ja, der finder du altså et hav af spændende hoteller!

Vi har valgt vores favorithoteller til dig, men der er mange flere – så gå på opdagelse i “Alle hoteller”.

Flere hoteller i USA

Oplevelser i USA

På en roadtrip i USA får du ofte store oplevelser, mens du kører – smuk natur og vilde udsigter. Men du kan også finde store oplevelser i byerne, fx på udflugter, guidede byrundture og cykelture til kendte seværdigheder. På den måde oplever du så meget som muligt på din ferie. Se vores favoritoplevelser her og endnu flere under “Alle oplevelser”.

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i USA

Størstedelen af USA har et kontinentalt klima med fire årstider, hvor sommeren og vinteren ligger på samme tidspunkt som i Danmark. Du skal dog være opmærksom på generelt større temperaturforskelle mellem årstiderne end vi kender det fra Danmark. Som udgangspunkt er vintrene meget kolde og somrene meget varme – særligt er der meget varmt i ørkenerne. Hertil er det ikke usædvanligt med voldsomme vejrforhold – fx orkaner.

I den nordøstlige del af landet, omkring New York, er der meget store temperaturudsving med meget kolde vintre og meget varme somre. Om foråret er der lunt, og efteråret er friskt med smukt løvfald.

Rejser du til den nordvestlige del af landet, omkring Washington og Oregon, vil du opleve et klima, der minder meget om vores herhjemme. Her oplever du tørre og varme somre, og milde vintre. På den anden side kan temperaturen i Nevada-ørkenen i den varmeste periode snige sig op på 50 grader – i skyggen, vel at mærke!

I den sydøstlige del af landet, omkring Florida, vil du opleve et mere tropisk klima med fugtige og meget varme somre, men milde vintre. Foråret er den bedste årstid at rejse hertil, da du skal være opmærksom på meget stærke vejrforhold og evt. Orkaner i sensommeren og efteråret.

Rejser du til den sydvestlige del af landet, fx Los Angeles og Las Vegas, bevæger du dig ind i det subtropiske klima. Det betyder meget varme somre og meget milde vintre. Forår, sommer og efteråret er oplagte rejsetidspunkter. Hvis du vil rejse til Hawaii, skal du være opmærksom på lidt lavere temperaturer i vintermånederne, men resten af året er der masser af sol og varme.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til USA. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Vi anbefaler, at du tager et MasterCard eller andet kreditkort med (og vær opmærksom på, at det skal være et ‘rent’ kreditkort og ikke et kredti/debit kort), da dette skal bruges ved check-in på visse hoteller, samt altid ved billeje. På grund af sikkerhedsregler kan du ikke lægge garanti/depositum/betale med VISA Dankort. Der er hæveautomater overalt.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig (hvis det er en triband), men husk, at det er rigtig dyrt at bruge den. Du kan købe et taletidskort derovre til internationale opkald, det er som regel billigere. Internetadgangen er velfungerende.

Elektricitet og stik
Der er 110 V i USA, og stikkontakterne er forskellige, så det er en god idé at købe en adapter.

Tidsforskel
Der er mange forskellige tidszoner i USA, så tidsforskellen ift. herhjemme er forskellig, alt efter hvor du er – fra 6 timer på Østkysten til 9 timer på Vestkysten.

Prisniveau
Prisniveauet er en smule lavere end Danmark, selvfølgelig afhængig af hvilke steder du går hen – nationalparker og store byer er dyrest . Da morgenmad ofte ikke er inkluderet på hotellerne, må du forvente at bruge lidt flere lommepenge end andre lande.

Drikkepenge
På nogle restauranter bliver der automatisk lagt drikkepenge på regningen, men der, hvor de ikke bliver det, forventes det, at du giver ca. 15-20 % i drikkepenge. Ja USA er speciel, når det kommer til drikkepenge. Du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

Billeje
Mange af vores rejser til USA har billeje inkluderet. Ved afhentning af bil skal alle chauffører fremvise kreditkort. Vær opmærksom på, at Visa/Dankort ofte ikke accepteres som kreditkort. Vi anbefaler derfor, at du medbringer et alternativt kreditkort fx MasterCard, Diners Club eller American Express, og kortet skal være i det samme navn, som bilen er lejet i.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum
Secure Flight

Du skal SAMME DAG, som du indbetaler depositum, indsende fødselsdatoer og køn på alle rejsedeltagerne, så at vi kan registrere hos flyselskabet. Dette kræves for udstedelse af flybilletter.

Registrering for forhåndsgodkendelse min. 72 timer før afrejse

Du skal min. 72 timer før afrejse søge om forhåndsgodkendelse til indrejse i USA  – pris ca. 14 USD. Gør det her. Bemærk at det kan tage op til 24 timer før din ESTA godkendes endeligt. Vi anbefaler dog altid at søge i god tid, i tilfælde af, der skulle opstå problemer.

​Der kræves ikke visum for ophold i USA i op til 90 dage for danske statsborgere såfremt, at:
  • Du er i besiddelse af et pas udstedt efter 1. august 2006 og med indbygget chip (et såkaldt E-pas).
  • Du indrejser med et godkendt luftfartsselskab, og har en gyldig returbillet eller en billet videre til et land uden for Nordamerika og Caribien
  • Du ønsker ophold i USA 90 dage eller mindre
  • Du har en ren straffeattest
  • Du ikke har besøgt Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen siden 2011 (med mindre det var i specifikke forretningsmæssige eller journalistiske øjemed – check med ambassaden).
  • Du ikke har besøgt Cuba siden 12. januar 2021.
  • Dit pas er gyldigt under hele opholdet

Hvis du skal have visum, skal du være opmærksom på, at visumbehandlingstiden normalt er cirka en uge, men den kan variere meget på grund af individuelle omstændigheder og andre særlige krav.

For mere information kontakt ambassaden:
Embassy of the United States of America
Dag Hammerskjölds Allé 24
2100 København Ø
Tel: 3341 7100
Web: https://dk.usembassy.gov/

Skal du via Canada?

Hvis du rejser til Canada, skal du min. 72 timer før afrejse søge om forhåndsgodkendelse til indrejse i Canada, såkaldt eTA. Det koster ca. 7 CAD og kan gøres her

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til USA. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også for USA rejser.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.

Stopover

Hvorfor nøjes med én ferie, når du kan få to? Oplev Island på vej til USA!

Rejser du til USA eller Canada med Iceland Air, kan du tage nogle dage på Island, uden at det går ud over prisen på flyet. Du skal alligevel skifte fly, og nu du er her, kan du ligeså godt få det hele med. Tænk på alle de oplevelser, du kan få:

Den Blå Lagune
Er du i Island for første gang, er Den Blå Lagune ikke til at komme uden om på vej til eller fra lufthavnen. Du dykker ned i en anden verden af damp, kropsvarmt turkisfarvet vand og velvære. Det er ikke bare skønt, det er også sundt, og du kommer op til overfladen igen renere end nogensinde og med babyblød hud som ekstra bonus.

Golden Circle
Hvis du er effektiv, kan du sagtens nå Islands tre mest berømte seværdigheder, selv med blot en enkelt overnatning. Det er så snedigt, at Thingvellir (nationalparken), Gullfoss vandfaldet og Geysir ligger i en afstand fra Reykjavík som kan klares på en dag – også om vinteren. Kør i egen lejet bil eller hop på en af de utallige ture, som tilbyder alt fra super jeep til stor turbus.

Hyp hyp
Island er synonymt med islænderhesten – den tætte, stærke, udholdende og meget venlige hest i passende størrelse. Der er i omegnen af 80.000 islandske heste i Island, så mon ikke det også er en der passer til dig og ja – alle kan! Også de der aldrig har været i nærheden af en hest før.

Action
Vil du snorkle i verdens klareste vand, race af sted hen over en gletsjer, køre off road i en super jeep, river rafte, udforske lavagrotter, isklatre eller…? Mulighederne er næste uendelige, og man kan uden at overdrive kalde Island for verdens største legeplads.

Shop amok
Reykjavík er ikke London, Paris eller New York og sikken et held. Reykjavík er nemlig helt sin egen med mange meget virkelig dygtige og kreative designere. Tag en tur i gennem centrum, hvor du finder alt fra de vildeste festkjoler, accessories i fiskeskind og super lækkert outdoor tøj til alt slags vejr og selvfølgelig den klassiske islandske sweater i alle afskygninger. Sidst men ikke mindst har Reykjavík også en masse guld- og sølvsmede som skaber fantastiske smykker.

Gourmet
Reykjaviks relativt beskedne størrelse har ingen betydning i forhold til antallet af fremragende restauranter, tværtimod! Du behøver ikke at gøre dsig de store anstrengelser for at spise et sublimt måltid, og det inkluderer det berømte pølseskur på havnen. Reykjavík har adskillige restauranter af meget høj kvalitet, hvor lokale råvarer som fx lam, fisk og skaldyr er kodeordene, og man går meget glad og meget mæt fra bordet.

Wellnes
Island er kendt for mange ting og især det skønne varme vand, som vælter op ad jorden. En hvilken som helst lille islandsk by eller flække har en udendørs ”laug” (pool), som man naturligvis bader i året rundt. Reykjavík har, udover førnævnte ”svømmehaller”, også de lækreste og mest indbydende spabade og varme kilder, hvor du kan få alverdens skønne behandlinger.

En hval eller to..
Der er rigtigt mange hvaler i havet omkring Island, flest om sommeren, men det er altså ikke alle, der svømmer sydpå, når temperaturen falder. Med andre ord: man kan tage på hvalsafari året rundt. Turene varer fra tre-fem timer og går fra havnen i Reykjavík. Hold udkig efter delfiner, spækhuggere, pukkelhvaler og en masser andre havdyr.