Rejs til USA - landet, der er tættest på at have det hele!

USA rummer så mange forskellige verdener, at de ikke kan samles under en enkelt overskrift! Det er mulighedernes land, og USA rejser byder da også på et hav af muligheder! Fra søvnløse New York med skyskrabere og alle de seværdigheder, som vi kender så godt – Frihedsgudinden, Empire State Building og Times Square, til majsmarker og Amish-folk i Pennsylvania. Fra Hawaiis og Miamis strande og Floridas forlystelsesparker til New Orleans’ musikscene og syndens by Las Vegas med de utallige kasinoer og lysskilte. Fra magtens centrum i Washington DC med Det Hvide Hus og Capitol-bygningen til San Franciscos stejle gader og berømte Golden Gate Bridge. Fra imponerende Grand Canyon til de smukke nationalparker – Yellowstone med de fantastiske kratersøer og gejsere og Yosemite med de enestående klippebjerge og smukke søer. Los Angeles er næsten et kapitel for sig selv, kendt for Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach og Disneyland! Og vi har ikke engang nævnt en tiendedel af de byer og seværdigheder, der er værd at se i USA – Colaens by Atlanta, kunstnerbyen Chicago, ørkenen i Death Valley, Mount Rushmore ved Keystone, Elvis Presleys hjemby Memphis eller Uafhængighedserklæringens by Philadelphia! Vi kender alle USA fra medierne, fra filmene, fra musikken. Men hvordan er USA, når det ikke er filtreret gennem Hollywood, CNN eller Voice of America? Der er kun én måde at finde ud af det på. Og det er ved at tage derover! 

Vi har mere spændende læsning om USA på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte USA billedbog

Dine ønsker:

Til højre ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Yosemite
New York
Yellowstone
Miami Beach
Napali på Kauai i Hawaii
Hollywood
Rejser med et menneskeligt ansigt
Grand Canyon
Golden Gate Bridge

Byer i USA

Byer i USA er der masser af – så mange, at du lige så godt kan opgive at tælle. Kæmpemæssige storbyer med lysende reklameskilte og et hav af seværdigheder, strandbyer, små flækker, naturoplevelser og selvfølgelig Hawaiis smukke øer med helt vild natur. Og ja, imellem alle de spændende byer, finder du en hel vild natur! Vi har samlet nogle af vores favoritbyer til dig, men vi vil stærkt anbefale dig at gå ind og udforske “Alle byer” og finde lige præcis de byer, som du godt kunne tænke dig at opleve.

Alle byer i USA

Hoteller i USA

Du vil ofte opleve, at hoteller i USA er uden den helt store charme. Store kædehoteller i byerne og helt standard moteller på din roadtrip. Men ude i naturen bor du på hyggelige lodges, og i Las Vegas – ja, der finder du altså et hav af spændende hoteller!

Vi har valgt vores favorithoteller til dig, men der er mange flere – så gå på opdagelse i “Alle hoteller”.

Alle hoteller

Oplevelser i USA

På en roadtrip i USA får du ofte store oplevelser, mens du kører – smuk natur og vilde udsigter. Men du kan også finde store oplevelser i byerne, fx på udflugter, guidede byrundture og cykelture til kendte seværdigheder. På den måde oplever du så meget som muligt på din ferie. Se vores favoritoplevelser her og endnu flere under “Alle oplevelser”.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til USA. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Vi anbefaler, at du tager et MasterCard eller andet kreditkort med (og vær opmærksom på, at det skal være et ‘rent’ kreditkort og ikke et kredti/debit kort), da dette skal bruges ved check-in på visse hoteller, samt altid ved billeje. På grund af sikkerhedsregler kan du ikke lægge garanti/depositum/betale med VISA Dankort. Der er hæveautomater overalt.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig (hvis det er en triband), men husk, at det er rigtig dyrt at bruge den. Du kan købe et taletidskort derovre til internationale opkald, det er som regel billigere. Internetadgangen er velfungerende.

Elektricitet og stik
Der er 110 V i USA, og stikkontakterne er forskellige, så det er en god idé at købe en adapter.

Tidsforskel
Der er mange forskellige tidszoner i USA, så tidsforskellen ift. herhjemme er forskellig, alt efter hvor du er – fra 6 timer på Østkysten til 9 timer på Vestkysten.

Prisniveau
Prisniveauet er en smule lavere end Danmark, selvfølgelig afhængig af hvilke steder du går hen – nationalparker og store byer er dyrest . Da morgenmad ofte ikke er inkluderet på hotellerne, må du forvente at bruge lidt flere lommepenge end andre lande.

Drikkepenge
På nogle restauranter bliver der automatisk lagt drikkepenge på regningen, men der, hvor de ikke bliver det, forventes det, at du giver ca. 15-20 % i drikkepenge. Ja USA er speciel, når det kommer til drikkepenge. Du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

Billeje
Mange af vores rejser til USA har billeje inkluderet. Ved afhentning af bil skal alle chauffører fremvise kreditkort. Vær opmærksom på, at Visa/Dankort ofte ikke accepteres som kreditkort. Vi anbefaler derfor, at du medbringer et alternativt kreditkort fx MasterCard, Diners Club eller American Express, og kortet skal være i det samme navn, som bilen er lejet i.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum

Secure Flight
Du skal SAMME DAG, som du indbetaler depositum, indsende fødselsdatoer og køn på alle rejsedeltagerne, så at vi kan registrere hos flyselskabet. Dette kræves for udstedelse af flybilletter.

Registrering for forhåndsgodkendelse min. 72 timer før afrejse
Du skal min. 72 timer før afrejse søge om forhåndsgodkendelse til indrejse i USA  – pris ca. 14 USD. Gør det her. Bemærk at det kan tage op til 24 timer før din ESTA godkendes endeligt. Vi anbefaler dog altid at søge i god tid, i tilfælde af, der skulle opstå problemer.

Der kræves ikke visum for ophold i USA i op til 90 dage for danske statsborgere såfremt, at: 

  • Du er i besiddelse af et pas udstedt efter 1. august 2006 og med indbygget chip (et såkaldt E-pas).
  • Du indrejser med et godkendt luftfartsselskab, og har en gyldig returbillet eller en billet videre til et land uden for Nordamerika og Caribien
  • Du ønsker ophold i USA 90 dage eller mindre
  • Du har en ren straffeattest
  • Du ikke har besøgt Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen siden 2011 (med mindre det var i specifikke forretningsmæssige eller journalistiske øjemed – check med ambassaden).
  • Dit pas er gyldigt under hele opholdet

Hvis du skal have visum, skal du være opmærksom på, at visumbehandlingstiden normalt er cirka en uge, men den kan variere meget på grund af individuelle omstændigheder og andre særlige krav.

For mere information kontakt ambassaden:
Embassy of the United States of America
Dag Hammerskjölds Allé 24
2100 København Ø
Tel: 3341 7100
Web: https://dk.usembassy.gov/ 

Skal du via Canada?
Hvis du rejser til Canada, skal du min. 72 timer før afrejse søge om forhåndsgodkendelse til indrejse i Canada, såkaldt eTA. Det koster ca. 7 CAD og kan gøres her

Vigtigt
Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til USA. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Pas

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til USA. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Børnepas

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også for USA rejser.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Stopover

Hvorfor nøjes med én ferie, når du kan få to? Oplev Island på vej til USA!

Rejser du til USA eller Canada med Iceland Air, kan du tage nogle dage på Island, uden at det går ud over prisen på flyet. Du skal alligevel skifte fly, og nu du er her, kan du ligeså godt få det hele med. Tænk på alle de oplevelser, du kan få:

Den Blå Lagune
Er du i Island for første gang, er Den Blå Lagune ikke til at komme uden om på vej til eller fra lufthavnen. Du dykker ned i en anden verden af damp, kropsvarmt turkisfarvet vand og velvære. Det er ikke bare skønt, det er også sundt, og du kommer op til overfladen igen renere end nogensinde og med babyblød hud som ekstra bonus.

Golden Circle
Hvis du er effektiv, kan du sagtens nå Islands tre mest berømte seværdigheder, selv med blot en enkelt overnatning. Det er så snedigt, at Thingvellir (nationalparken), Gullfoss vandfaldet og Geysir ligger i en afstand fra Reykjavík som kan klares på en dag – også om vinteren. Kør i egen lejet bil eller hop på en af de utallige ture, som tilbyder alt fra super jeep til stor turbus.

Hyp hyp
Island er synonymt med islænderhesten – den tætte, stærke, udholdende og meget venlige hest i passende størrelse. Der er i omegnen af 80.000 islandske heste i Island, så mon ikke det også er en der passer til dig og ja – alle kan! Også de der aldrig har været i nærheden af en hest før.

Action
Vil du snorkle i verdens klareste vand, race af sted hen over en gletsjer, køre off road i en super jeep, river rafte, udforske lavagrotter, isklatre eller…? Mulighederne er næste uendelige, og man kan uden at overdrive kalde Island for verdens største legeplads.

Shop amok
Reykjavík er ikke London, Paris eller New York og sikken et held. Reykjavík er nemlig helt sin egen med mange meget virkelig dygtige og kreative designere. Tag en tur i gennem centrum, hvor du finder alt fra de vildeste festkjoler, accessories i fiskeskind og super lækkert outdoor tøj til alt slags vejr og selvfølgelig den klassiske islandske sweater i alle afskygninger. Sidst men ikke mindst har Reykjavík også en masse guld- og sølvsmede som skaber fantastiske smykker.

Gourmet
Reykjaviks relativt beskedne størrelse har ingen betydning i forhold til antallet af fremragende restauranter, tværtimod! Du behøver ikke at gøre dsig de store anstrengelser for at spise et sublimt måltid, og det inkluderer det berømte pølseskur på havnen. Reykjavík har adskillige restauranter af meget høj kvalitet, hvor lokale råvarer som fx lam, fisk og skaldyr er kodeordene, og man går meget glad og meget mæt fra bordet.

Wellnes
Island er kendt for mange ting og især det skønne varme vand, som vælter op ad jorden. En hvilken som helst lille islandsk by eller flække har en udendørs ”laug” (pool), som man naturligvis bader i året rundt. Reykjavík har, udover førnævnte ”svømmehaller”, også de lækreste og mest indbydende spabade og varme kilder, hvor du kan få alverdens skønne behandlinger.

En hval eller to..
Der er rigtigt mange hvaler i havet omkring Island, flest om sommeren, men det er altså ikke alle, der svømmer sydpå, når temperaturen falder. Med andre ord: man kan tage på hvalsafari året rundt. Turene varer fra tre-fem timer og går fra havnen i Reykjavík. Hold udkig efter delfiner, spækhuggere, pukkelhvaler og en masser andre havdyr.