Rejser til Newport

På det populære Rhode Island ligger Newport, som er en hyggelig by placeret helt ud til vandet. Uanset hvor i byen du befinder dig, vil du have den mest fantastiske udsigt. I sin tid var byen en vigtig havn for handel med slaver, melasse og rom, og i dag har den en masse at byde på. Her er en skøn blanding af fornem arkitektur, historiske seværdigheder, indbydende sandstrande, vingårde, eksklusiv shopping og gode restauranter.

For mange blev Newport rigtig interessant i 1850’erne, da rige industrifolk kom hertil og byggede dyre, luksuriøse sommerhuse. Disse store palæer er bygget i gammel, europæisk stil, som især er inspireret af franske og italienske slotte. Palæernes arkitektur og placering er fascinerende i sig selv, men er du mere nysgerrig, kan du komme på rundtur i nogle af husene og se de uvurderlige antikviteter, de gemmer på indvendig. Se for eksempel The Breakers Mansion, en 45.000 kvadratmeter stor ejendom i renæssancestil.

Besøg Brenton Point State Park, der ligger helt ud til Atlanterhavet, gå en tur i parken, svøm ved en af de små strande eller tag på fisketur. Du kan gå i butikker ved Bannister’s Wharf og bare indsnuse stemningen og besøge en af de små caféer.

En meget populær aktivitet, som du ikke må snyde dig selv for, er ”Cliff walk”. Du går på smalle trappetrin rundt langs klipperne ved vandet, men lad være med kun at kigge ned, hvor du går. Hvis du løfter blikket, har du nemlig en pragtfuld udsigt over Newport. Drejer du hovedet til den ene side, kigger du ud på de brusende bølger i det livlige hav, og drejer du hovedet til den anden side, får du øje på de store, majestætiske palæer.

Når du besøger Newport, er du næsten nødt til at begive dig en tur ud på havet. Her er masser af turbåde, som du kan hoppe på og sejle en tur rundt. Hvis du vil have en rigtig sømandsoplevelse, så vælg en af de lidt ældre både, der er bygget af flot, mørkebrunt træværk. Mange af bådene serverer forfriskninger undervejs, så læn dig tilbage og bliv vugget af bølgerne, imens du nyder en lækker cocktail. Undervejs sejler kaptajnen dig helt sikkert forbi små klippesatser, der ligger spredt ude i vandet. Det helt særlige ved dem er, at der er bygget store palæer på nogle af dem. Det er ikke steder, man normalt ville finde attraktive til at bygge et sommerhus, for jorden er ujævn, og der er ikke plads til meget andet end huset. Men det er et interessant syn, så tag et ekstra godt kig på dem.

Hvis du bedre kan lide at have fast grund under fødderne, er her også en dejlig strand, hvor du kan ligge og slappe af med en god bog eller gå en tur i vandkanten.

Når nu Newport er placeret ud til vandet, ligger det jo lige til højrebenet, at mange restauranter serverer ”alt godt fra havet”. Faktisk kan du få serveret fisk og skalddyr på alle måder, du kan tænke dig til. En særlig kendt ret er Lobster roll, som er hummerkød serveret i grillet brød formet som en hotdog. Du kan også kast dig ud i at prøve ”Stuffies”, som er muslinger fyldt med løg, selleri og grøn peber. Det er et rent paradis for skalddyr-elskere.

Du kan også spise på Newport Dinner Train, et gammelt, restaureret luksustog, som kører en tur, mens du spiser i stearinlysets skær. Her er røde velourgardiner, hvide duge på bordene, krystal og sølvtøj, og en smuk udsigt over Narragansett Bay. Husk at bestille bord hjemmefra - det er en meget populær tur. 

Billeder

Newport havn
Newport's små kanaler
Newport's brede strand
Newport's flotte lange strand

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Newport

Flere hoteller i Newport