Rejs til Bolivia - et møde med saltørkener og steppelandskaber

Bolivia er dramatisk, råt og rustikt. Andesbjergene skærer sig ned gennem landet, vulkanerne troner i horisonten og Amazonas ligger i baghaven. Indimellem er der flade græsstepper, små koloniale byer, laguner og en saltørken, der bør stå højt på en enhvers rundrejse i Sydamerika.Mens du bevæger dig frem i landet, stiller du automatisk mentalt tiden tilbage. Bolivia er et af de fattigste lande i Sydamerika og det ses flere steder. Infrastrukturen og transportmidlerne er ikke på samme niveau som nabolandene, minearbejderne knokler i højlandet og store dele af Bolivia er uden for telefonisk netdækning.

Til gengæld er landet en drøm for enhver fotograf. Kvinderne i La Paz har lange fletninger, bærer bowlerhatte og har deres børn viklet ind i farverige ponchoer. Mændene i Potosi kommer anstigende med hakke og pandelampe, efter en arbejdsdag i undergrunden. De studerende i Sucre fniser genert til turisterne og børnene i Uyuni spiller fodbold på en støvet, hullet bane.

Dyrelivet i Bolivia er også uovertruffent. I Amazonas flyver papegøjerne over floddelfiner og caymaner. Alpakaerne løber over stepperne og kondorerne hersker i højderne. Det bedste er dog, at du ofte har det hele for dig selv.

Bolivianerne er af overvejende indiansk afstemning og selvom landet er katolsk, holder mange fast i gamle traditioner. Tag gerne en tur på markedet, hvor sælgere tilbyder at spå dig, mens du kigger på tørrede lamafostre og røgelse. Alt har en betydning og du må spørge ind til det hele. Dog vil de færreste her fotograferes, da de frygter, at kameraet tager en bid af deres sjæl.

På markedet fås også chuños, quinoa, kiwicha og chicha mojada. Alle er specialiteter, som bolivianerne har spist i århundreder. Landet har ikke samme gastronomiske plads som Peru, men restauranten ”Gustu” i La Paz har prøvet at vende billedet og laver derfor udelukkende retter baseret på lokale råvarer.

Glæd dig til Bolivia. Landet er kontrastfyldt, men magisk og fængende. Det er et paradis for alle, der elsker rå natur og menneskelig diversitet – og så er der tilmed masser af plads til alle.

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser til Bolivia
Rejser til Bolivia
Rejser til Bolivia
Rejser til Bolivia
Rejser til Bolivia

Byer i Bolivia

Flere byer i Bolivia

Hoteller i Bolivia

Her ser du vores udvalgte hoteller i Bolivia.

Flere hoteller i Bolivia

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Bolivia

Bolivia er et meget klimatisk diversificeret land, men du kan rejse hertil hele åretHer er to sæsoner og vinter i Bolivia er fra maj til oktober og sommer er fra november til april. Østbolivia ved La Paz er somrene typisk varme og fugtige fordi det ligger i Amazonas, og i Vestbolivia ved Santa Cruz er vintrene meget kolde og snefyldte fordi det ligger i Andesbjergene. 

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Bolivia. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Du kan veksle USD stort set alle steder. Det er også muligt at betale med de fleste kreditkort og at hæve i pengeautomater i de større byer.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning alle steder, og det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgangen er velfungerende men lidt begrænset.

Elektricitet og stik
Bolivia har 220V og tobenede stik som herhjemme – nogle steder har stikkene dog tre ben på en lige række.

Tidsforskel
Danmark er 5 timer foran Bolivia.

Prisniveau
Priserne er generelt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvilke steder du går hen.

Drikkepenge
På restauranter forventes du at give 10 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere, taxachauffører mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Bolivia uden visum, såfremt dit pas er gyldigt 6 måneder efter afrejsen fra Bolivia

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Bolivia. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset, hvor i verden du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Bolivia.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.