Rejs til Bolivia - et møde med saltørkener og steppelandskaber

Bolivia er dramatisk, råt og rustikt. Andesbjergene skærer sig ned gennem landet, vulkanerne troner i horisonten og Amazonas ligger i baghaven. Indimellem er der flade græsstepper, små koloniale byer, laguner og en saltørken, der bør stå højt på en enhvers Sydamerikarejse.

Mens du bevæger dig frem i landet, stiller du automatisk mentalt tiden tilbage. Bolivia er et af de fattigste lande i Sydamerika og det ses flere steder. Infrastrukturen og transportmidlerne er ikke på samme niveau som nabolandene, minearbejderne knokler i højlandet og store dele af Bolivia er uden for telefonisk netdækning.

Til gengæld er landet en drøm for enhver fotograf. Kvinderne i La Paz har lange fletninger, bærer bowlerhatte og har deres børn viklet ind i farverige ponchoer. Mændene i Potosi kommer anstigende med hakke og pandelampe, efter en arbejdsdag i undergrunden. De studerende i Sucre fniser genert til turisterne og børnene i Uyuni spiller fodbold på en støvet, hullet bane.

Dyrelivet i Bolivia er også uovertruffent. I Amazonas flyver papegøjerne over floddelfiner og caymaner. Alpakaerne løber over stepperne og kondorerne hersker i højderne. Det bedste er dog, at du ofte har det hele for dig selv.

Bolivianerne er af overvejende indiansk afstemning og selvom landet er katolsk, holder mange fast i gamle traditioner. Tag gerne en tur på markedet, hvor sælgere tilbyder at spå dig, mens du kigger på tørrede lamafostre og røgelse. Alt har en betydning og du må spørge ind til det hele. Dog vil de færreste her fotograferes, da de frygter, at kameraet tager en bid af deres sjæl.

På markedet fås også chuños, quinoa, kiwicha og chicha mojada. Alle er specialiteter, som bolivianerne har spist i århundreder. Landet har ikke samme gastronomiske plads som Peru, men restauranten ”Gustu” i La Paz har prøvet at vende billedet og laver derfor udelukkende retter baseret på lokale råvarer.

Glæd dig til Bolivia. Landet er kontrastfyldt, men magisk og fængende. Det er et paradis for alle, der elsker rå natur og menneskelig diversitet – og så er der tilmed masser af plads til alle.

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser til Bolivia
Rejser til Bolivia
Rejser til Bolivia
Rejser til Bolivia
Rejser til Bolivia

Byer i Bolivia

Flere byer i Bolivia

Hoteller i Bolivia

Her ser du vores udvalgte hoteller i Bolivia.

Flere hoteller i Bolivia

Vejret i Bolivia

Bolivia er et meget klimatisk diversificeret land, men du kan rejse hertil hele åretHer er to sæsoner og vinter i Bolivia er fra maj til oktober og sommer er fra november til april. Østbolivia ved La Paz er somrene typisk varme og fugtige fordi det ligger i Amazonas, og i Vestbolivia ved Santa Cruz er vintrene meget kolde og snefyldte fordi det ligger i Andesbjergene. 

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Pas

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Bolivia. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Børnepas

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Vaccination

Uanset, hvor i verden du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Bolivia.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.