Rejs til Peru - inkaernes land med bjerge, jungle og dyreliv

Perus inkaer styrede det største rige i Amerika med deres netværk af stier fra Ecuador til Chile. De vigtigste inkaruiner ligger i og omkring den smukke by Cuzco, der også har små, gamle kirker, smukke bygninger fra kolonitiden og et fantastisk museum. Machu Pícchu behøver ingen introduktion, og det er muligt at gå fra Cuzco langs inkastien til Machu Pícchu for den sidste morgen at se solen stå op over de gamle ruiner. Et helt fantastisk syn, som du ikke må snyde dig selv for! Men Peru rejser har selvfølgelig mange flere ting at byde på! Colca Canyon er en kæmpemæssig kløft, der snildt kan måle sig med Grand Canyon, og her svæver kondorerne rundt over kløften og de imponerende bjerge. Landet har også fantastisk jungle, hvor du kan vandre og sejle i kano, og ørken med de berømte Nazca linjer – mystiske kæmpestore figurer tegnet i den støvede jord af nazcafolket for over 2000 år siden. Titicacasøen er verdens højest liggende sø, og her er hele landsbyer bygget på flydende øer ude i vandet. Hvis du vil se dyr, må du også en tur til Ballestas øerne med barske klipper, kæmpekrabber, søløver, delfiner, pelikaner, suler og pingviner. Og du kan selvfølgelig ikke rejse til Peru uden også at se hovedstaden Lima med de historiske seværdigheder, et fantastisk guldmuseum og gode markeder.

Vi har mere spændende læsning om Peru på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Peru billedbog

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser med et menneskeligt ansigt
Colca Canyon
Amazonas
Rejser med et menneskeligt ansigt
Cuzco
Rainbow Mountain
Uros flydende øer i Titicaca Søen
Machu Picchu

Byer i Peru

Byer i Peru er ikke som andre steder! Imponerende bjerge, kæmpemæssige kløfter, vild regnskov, verdens højest liggende sø og selvfølgelig smukke og spændende byer fulde af indianermarkeder og de flotteste pladser. Vi havde svært ved at udvælge vores favoritbyer i Peru, men det lykkedes. Udforsk “Alle byer” og vælg, hvilke byer du vil opleve.

Flere byer i Peru

Hoteller i Peru

Hotel, hostal, casa, posada, hacienda, lodge… Kært barn har mange navne i Peru. Men fælles for dem alle er, at du som regel bor rigtig charmerende og hyggeligt på et mindre sted – måske også lidt enkelt – uanset om du bor i byer eller i naturen.

Her ser du vores yndlingshoteller i Peru – det er hoteller, der er lige lidt bedre end andre, ifølge os. Vi har mange andre hoteller, som du kan udforske under “Alle hoteller.

Flere hoteller i Peru

Oplevelser i Peru

I Peru finder du nogle af verdens flotteste og mest berømte trekkingture – alt fra et par timers varighed til flere dage i bjergene. Men du kan også tage på rundtur i de spændende byer eller besøge øer i Titicaca Søen, eller hvad med et par dage i regnskoven? Mulighederne for store oplevelser er mange, og du kan udforske dem under “Alle oplevelser”.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Peru. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer, og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Du kan veksle USD stort set alle steder. Det er også muligt at betale med de fleste kreditkort og at hæve i pengeautomater i de større byer.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning alle steder, og det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgangen er velfungerende, men lidt begrænset.

Elektricitet og stik
Peru har 220V og tobenede stik som herhjemme og trebenede stik, der ikke ligner vores. Så det er en god ide, at have en adapter med.

Tidsforskel
Danmark er 6 timer foran Peru (dog 7 ved sommertid).

Prisniveau
Priserne er generelt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvilke steder du går hen.

Drikkepenge
På pæne restauranter og andre pæne steder forventes du at give 10 % i drikkepenge, men ikke på de små steder. Du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere, taxachauffører mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 183 dage i Peru uden visum, såfremt passet er gyldigt under hele opholdet. For mere information kontakt ambassaden:

Kommendörsgatan 35 NB,
S-114 58, Stockholm
Sverige
Tel: +46 8 440 8746.
E-Mail: consulado@peruembassy.se
Web: www.peruembassy.se

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Peru. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Pas

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Peru. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Børnepas

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også for Peru rejser.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.