2. marts 2018 - 12.15

Costa Rica - 50 shades of green

Mélanie har været en tur i skønne Costa Rica og er helt overrasket over, hvor grønt det smukke land er! Læs mere om hendes spændende rejse til Costa Rica på denne blog om det fantastiske CSR-land.

Det første, der sprang mig i øjnene, da jeg fløj ind over Costa Rica, er hvor vildt grønt et land, det er.

Costa Rica er virkelig fifty shades of green, og naturen er bare noget helt særligt. Kaffeplantager, palmer, vilde buske i alle former og størrelser, regnskove og tågeskove side om side med vulkaner.

Lige så snart jeg steg ud af flyet, mærkede jeg den varme luft på min hud – lækkert!

CSR

Mit mål med rejsen var at lære om Costa Ricas bæredygtighed – landet er førende på verdensplan, når det kommer til bæredygtig turisme. Når man er her, kan man virkelig mærke, at de gør rigtig meget for at sikre, at turismen er til bedst mulig gavn for landet, miljøet og befolkningen.

Jeg boede på forskellige bæredygtige lodges, mens jeg var her. Dem, jeg besøgte, genbrugte glas, plastik, papir og dåser, og de lagde stor vægt på, at rengøringsmidlerne var uden kemikalier. Maden var økologisk fra egne haver med hjemmedyrkede grøntsager, og både frugter og grøntsager blev komposteret på lodgets grund.

Kaffe

Vi skulle selvfølgelig have en dag i Costa Rica i kaffens tegn. Dagen startede med en lækker morgenmad, og så gik turen ellers videre til Finca Rosa – en økologisk kaffeplantage, hvor vi blev vist rundt af en guide i det grønne område. Guiden var meget passioneret og vidende og viste os rundt både i plantagen og på risteriet. Jeg vidste måske godt, hvordan kaffebønner ser ud som ”rå” – nærmest lidt bæragtige – men jeg blev alligevel overrasket.

Tågeskov

Costa Rica er så kendt for sin tågeskov, og den skulle vi selvfølgelig også lige besøge med en guide, der forklarede om de forskellige træsorter og om dyrelivet her i naturen. I sådan en skov vokser træerne bogstaveligt talt ind i himlen, og det er ikke kun, fordi de er enorme – det er også fordi, at skyerne hænger tungt over deres kroner. Det regnede, mens vi var her, og det var måske grunden til stedets frodighed!

Dyr

Costa Rica vrimler bare med dyr, og enhver dyreelsker kan altså få sin tilfredshed stillet her! Jeg så aber nærmest hver dag – ofte kunne jeg bare sidde på min altan og se dem hoppe fra træ til træ. I mangroveskoven både så og hørte vi dyr, farvestrålende fugle fløj over hovederne på os, og vi kunne virkelig mærke, at vi var kommet til deres verden. Dyrenes verden. For Costa Rica er virkelig dyrenes verden, og alting er på deres præmisser. De passer heldigvis rigtig godt på deres dyr.

Dyr er jeg normalt vild med, men jo må indrømme, at jeg blev lidt bleg, da jeg mødte en fugleedderkop på muren ind til det værelse, jeg boede i.

Jeg besøgte et sted, hvor de passer på skildpadder. Altså faktisk vogter de bare over dem, så de kan få lov at lægge deres æg, så de kan klækkes, og de små skildpaddeunger kan myldre ud i vandet og få en god start på livet. Vi besøgte stedet i mørket, så vi kunne se skildpadderne lægge æg. Det var en fascinerende oplevelse, men også lidt for turistet.

Arenal

Arenal er en af de mest besøgte vulkaner på Costa Rica. Her skulle vi da lige prøve kræfter med zipline, en fantastisk mulighed for at opleve den smukke udsigt fra vulkanen – hvis man altså ikke har højdeskræk. Det var helt vidunderligt at flyve gennem den varme luft og se naturen oppefra.

Efter denne oplevelse i højderne brugte vi en time i Tabacon Hot spring og kunne falde heeeelt ned på jorden igen og reflektere lidt over livet.

Et sted til refleksion

For Costa Rica er virkelig et sted med store oplevelser, men også et sted, der er godt for sjælen – med plads til masser af refleksion og afslapning. Naturen ligger foran dig og kan enten beundres eller udforskes, og strandene er dejlige!

Et venligt, frodigt og fantastisk land, som virkelig ER i alle nuancer af grøn!