16. december 2016 - 08.00

Fred i Colombia!

Så er der endelig fred i Colombia - og vi kunne ikke være gladere, for colombianerne fortjener det virkelig! Det er så dejligt et land, og befolkningen vil så gerne vise det frem til turister.

Endelig… Endelig har Colombia fået den fred, de fortjener. Efter 50 år med brutal konflikt mellem den colombianske stat, den højreorienterede militærgruppe AUC og den venstreorienterede guerillagruppe FARC har præsident Santos og FARC lederen Timoleón Jiménez sat punktum for 4 års forhandlinger med vedtagelsen af den seneste fredsaftale.

Colombianerne fortjener fred. De fortjener deres chance for at nyde godt af turisme. Når man rejser i Colombia mærker man virkelig denne lyst og iver overfor turister. Det er måske dét land, man føler sig allermest velkommen i, for de vil virkelig gerne vise deres lands mange skatte frem.

C&Cs Colombia

Her hos C&C Travel har vi haft Colombia som destination i 3 år nu, og vi har lige fra starten kunnet mærke udviklingen i landet. Med vores super agent Hernan har vi, med stor succes, indført vores koncept med individuelle skræddersyede rejser, så Colombia ikke længere kun er for backpackere og grupper. Colombia er blevet er rigtig, rigtig godt rejseland.

Colombia byder bl.a. på en meget smuk og frodig natur med grøn jungle og nationalparker, de utallige berømte kaffeplantager, kolonitidsbyer og en tropisk kystlinje med hvide sandstrande.

Byer

Cartagena, som ligger ud til det Caribiske Hav, er en smuk, romantisk by, hvor legenderne virkelig lever, og landets sjæl træder tydeligt frem. Oppe i bjergene ligger bjergbyen Minca omgivet af natur, skov, floder, søer, vandfald og kaffeplantager, og her kan du vandre og smage på den berømte chokolade og økologiske kaffe. Anderledes pulserende er storbyen Medellín, som i 1980’erne blev kaldt verdens farligste by på grund af den høje narkokriminalitet. Det stempel har byen rystet af sig, og nu er den kendt for at have forår næsten hele året rundt, og byen vrimler med blomster, stejle gader og venlige mennesker. Kolonitidsbyen Villa de Leyva charmerer med sine smukke torve og hvidkalkede huse langs de brostensbelagte gader, og det hele står i kontrast til de golde, omkringliggende bjerge.

Natur

Colombia er et kaffeland, så du kan næsten ikke rejse til Colombia uden at besøge Zona Cafetera, hvor der er særlig mange kaffeplantager og smuk, smuk natur. Tayrona Nationalpark ligger ud til Det Caribiske Hav, og her er både regnskov, et utal af dyr, bjerge, indianerruiner og skønne strande.

Strand

De caribiske strande i Colombia kan så absolut måle sig med Asiens strande. Udover Tayronas fantastiske hvide strande kan vi også nævne smukke Islas del Rosario, der består af 27 smukke øer med flotte, hvide sandstrande, krystalklart vand, koralrev og et væld af farvestrålende fisk.

Det praktiske

Du skal rejse til Colombia mellem december og marts, hvis du vil besøge landet i højsæsonen, men månederne mellem maj og august har som regel også dejligt vejr! Hovedstaden Bogotá ligger i tempereret klima, mens stort set resten af landet har tropisk klima, så du kan godt finde solcremen frem. Det er selvfølgelig lidt koldere oppe i bjergene, og vi må hellere nævne, at Andesbjergene i det hele taget påvirker klimaet kraftigt i Colombia – det er grunden til, at du både kan opleve sneklædte bjerge, frodig regnskov og tropiske sandstrande på tværs af det store land, som er cirka dobbelt så stor som Frankrig.

Flyveturen fra København til hovedstaden Bogotá tager ca. 18 timer med et enkelt stop undervejs.

Læs mere om Colombia her!