14. december 2017 - 10.30

Sri Lanka - Det lille mirakel!

Sri Lankas store popularitet blandt rejsegæster er kommet for at blive - det er noget, vi mærker hos C&C Travel, og det er en tendens også andre har lagt mærke til!

Sri Lanka er hot lige nu! Og ikke bare i temperaturer – gennemsnitligt omkring 32 grader – men også i popularitet! Den grønne ø er netop blevet kåret som nummer 1 på National Geographics The Coool List 2018 – listen over de helt store rejsedestinationer i 2018! Hos C&C mærker vi det, fordi det er et af de lande, vores gæster vender gladest hjem fra!

Kært barn har mange navne
Engang hed landet Ceylon, men i 1972 skiftede det navn til Sri Lanka – den ærværdige ø, som navnet betyder på Sanskrit. Men landet bliver faktisk også kaldt ”Det lille mirakel” som en indikation på, at det er et lille mirakel på jorden. 

Netop landets størrelse gør det til et super rundrejseland – på en uge kan du nå fra brede, gyldne palmestrande med tog gennem temarkerne højt op i de grønne bjerge, du kan nå at bestige Sigiriya klippen, opleve elefanter i nationalparkerne og bevæge dig rundt i adskillige hyggelige kolonitidsbyer med templer og seværdigheder.

Borgerkrig og brødrepar
Sri Lanka står vores hjerte særligt nært, fordi Enrico var der under borgerkrigens afslutning i 2009. Han oplevede en glæde, som slet ikke kan beskrives, og han knyttede nære venskaber under de festlige begivenheder. Han oplevede frihedsfesten sammen med sin gode ven og C&Cs tætte samarbejdspartner Dinesh, og 11 dage senere modtog Dinesh og hans bror Rasith de første C&C gæster i Sri Lanka.

Det nye Sri Lanka
Efter borgerkrigen sluttede åbnedes dørene til Sri Lankas turisme, og sidste år modtog landet flere turister end nogensinde. Alle vil opleve Sri Lanka! Og med god grund. Udover den fine førsteplads på National Geographics liste, har Berlingske netop skrevet en glimrende artikel om ”Det nye Sri Lanka” (tag og læs den - find den her!) og Politiken har netop udgivet en ny udgave af Turen Går til Sri Lanka. Det nye Sri Lanka er et land fuld af glæde, gæstfrihed og en skøn befolkning.

Derfor skal du elske Sri Lanka
Lars er C&C Travels Sri Lanka-ekspert. Hans mor er srilankaner, og han er nærmest vokset op i landet, fordi han har besøgt det hvert år gennem hele sin barndom. Han har et meget konkret eksempel på, hvorfor han elsker Sri Lanka:

Der er en helt særlig ro i Sri Lanka. Jeg var engang ude i en lille landsby langt væk fra turismen, og her blev jeg inviteret på en kop te hos en privat familie, som jeg aldrig havde mødt før. Jeg blev helt forbløffet i øjeblikket, men siden har jeg oplevet det mange gange. Det viser virkelig srilankanernes gæstfrihed og åbenhed, og det kan jeg indimellem savne herhjemme. De tager tingene med en stor ro, og der er slet ikke lige så meget fart på som i Danmark”.

Vil du også opleve Sri Lanka?
Det bør du, for det er et land med mange og alsidige oplevelser! Og det er et nemt land at rejse i, uanset om du rejser alene, i grupper med dansk rejseleder eller sammen med mindre børn. 

Se vores rejser til Sri Lanka her!