26. november 2015 - 10.15

Tag forbi Canada på vej til Cuba!

Det er helt ideelt med et stop-over i Toronto, hvis du alligevel rejser til Cuba, og det er faktisk også super nemt - også selvom du kun skal være der et par timer!

Overvejer du en rejse til Cuba? Hvad med et smut til Canada på vejen? Det er super nemt! Du flyver bare med Air Canada og står af i Toronto, så du kan opleve den storslåede storby - og slå to lande med ét smæk.

Du kan sagtens tage et par nætter i byen, men du kan også bare bruge et par timer - her er masser at opleve! Selvom Toronto er en stor by, så ligger de fleste seværdigheder lige i centrum.

Et par timers stop-over i Toronto

Det er faktisk virkelig nemt at tage et par timer i Toronto! Du efterlader din bagage i transit og kan nu bare forlade lufthavnen, som du vil. Hvis du har tung håndbagage med, kan du få den opbevaret i Travel Store i terminal 1 og 3 på afgangsetagen. 

Fra lufthavnen tager du UP Express-toget til downtown Toronto (Union Station). Det tager ikke en gang en halv time, og så er du fremme! Toget går ofte og næsten hele døgnet, og din bagage venter bare på dig i lufthavnen, mens du suser rundt og ser seværdigheder eller indsnuser byens stemning fra en god café eller restaurant.

Hvad skal du lave i Toronto?

Er du mest til shopping, kan du hoppe direkte i en taxa i lufthavnen og køre i ca. 20 minutter til en af byens outlets, fx Vaughan Mills eller Toronto Premium Outlets, hvor du kan 'shop till you drop’ - som man siger. Toronto har også en kæmpestor, underjordisk shoppingarkade, The P-A-T-H, med over 2000 butikker spredt over et helt system af gange. Bliver du væk her, er det om at have pengepungen med, for du kommer helt sikkert ikke op til jordens overflade tomhændet. Du kan også tage uptown til det smukke The Eaton Centre, hvor der er et mylder af mærketøjsbutikker!

Udforsk gaderne og de hyggelige markeder, fx St. Laurence Market og Kensington Market, der bestemt er et besøg værd! I sidstsnævnte finder du et væld af hippie- og bohemebutikker, og her er farverigt, larmende og meget charmerende! Tag en slentretur ned ad Queen and King Street West eller gå en tur på Yonge Street og se Dundas Square.

Den allervigtigste seværdighed i Toronto er selvfølgelig byens vartegn, CN Tower, med det svimlende glasgulv – udsigten herfra er ganske enkelt imponerende. Hvis du bare vil se tårnet udefra, kan du tage en kort sejltur til Toronto Island, som ligger lige ud for kysten. Herfra har du en fantastisk udsigt til byens skyline og CN Tower! 

China Town bydelen er rigtig hyggelig - udover små hyggelige butikker, er her også et væld af etniske restauranter, hvor du spiser godt og billigt. Fra China Town er der ikke langt at gå til Royal Ontario Museum, der blandt andet huser en fin samling af dinosaurskeletter og en imponerende mineralsamling.

Du bør også besøge Distillery Historic District, et gammelt industrikompleks, hvor der indtil midten af 1900-tallet lå verdens største destilleri. I dag kan du gå rundt i brostensbelagte gader og nyde de gamle og smukt restaurerede bygninger, som nu er hjemsted for restauranter, forretninger med kunsthåndværk, gallerier og meget andet.

Har du lidt mere tid, kan du hoppe på en shuttle bus til Niagara Falls. Det tager ca. halvanden time hver vej og tænk, så fik du også set disse imponerende vandfald på din rejse! Men husk at have et sæt tørt tøj i håndbagagen, hvis du nu skulle få lidt vandsprøjt fra de enorme vandmasser.

Når du er færdig med at opleve Toronto, vender du bare næsen mod lufthavnen igen og fortsætter som planlagt - en hel del oplevelser rigere! 

Vi har selvfølgelig en super fed rejse, som kombinerer begge lange. Læs mere her