Påskeferie på Sicilien

Sicilien er et fantastisk sted at besøge i foråret – og især i påskeferien. Glæd dig til at udforske en af Italiens mest berømte og berygtede egne. Hos C&C Travel er vi eksperter i at skræddersy rejser, så du får alle de oplevelser med, du drømmer om.  

Hold påskeferie på Sicilien 

Hvis du leder efter den perfekte getaway ferie midt i påsken, så finder du det helt sikkert på Sicilien. Selv for folk der har været i Italien mange gange, så er Sicilien noget af en overraskelse. Og særligt op til påske er det en helt fantastisk feriedestination. Italienerne går som katolikker meget op i påske, og måske vil du støde på fejringer rundt omkring. 

Om foråret er vejret dejligt lunt – lige tilpas så du kan få noget kulør på kroppen uden at blive helt skoldet. Derudover er der knap så mange turister på disse kanter, som mange andre steder i Italien, og så er der selvfølgelig masser at se og opleve.  

 

Udforsk Siciliens historie i de smukke byer 

Sicilien er et helt særligt sted, der ligesom andre egne af Italien har sin helt egen og unikke historie. Sicilien har igennem historien været et naturligt smeltepunkt for civilisationer, der har domineret middelhavsområdet. Du kan finde gamle bygninger, amfiteatre og templer fra både romertiden og den græske oldtid.  

Taormina er en skøn by, der ligger op ad en bjergside på Siciliens østkyst – og den har den helt særlige, italienske charme, som landets byer er så kendt for! En slentretur i byen byder på hyggelige pladser, stenbygninger, gamle kirker og små torve med dejlige, små restauranter, og der er en fantastisk udsigt ud over vandet. Byen er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, ikke mindst på grund af det oldgamle amfiteater Teatro Antico, der ligger oppe i bjergene. 

Siracusa er en oldgammel, smuk kystby, med et lille centrum fuld af barokbygninger og små, hyggelige pladser. Efter Athen var Siracusa grækernes stolthed og mægtigste stad. Den gamle bydel Ortigia er stemningsfuld med krogede, snævre gader og gamle, charmerende huse behængt med blomster og vasketøj. Byen ligger ud på en lille land-tange, der bliver smallere og smallere, og helt ude på spidsen ligger det gamle fæstningsværk, der har holdt byen tryg fra invasioner. Et par kilometer uden for byen ligger et stort arkæologisk område, hvor du kan falde i svime over verdens største amfiteater. 

 

Tag kampen op mod vulkanen Etna  

Når du nu er på Sicilien, bør du lægge vejen forbi vulkanen Etna.  

Etna er den højeste, aktive vulkan i Europa og ligger kun 25 kilometer fra Taormina – den troner majestætisk op i landskabet, så den kan ses mange steder fra! Du kan altså næsten ikke lade være med at tage en vandretur på vulkanen, når du nu er så tæt på! Grib muligheden og tag kampen op imod dette naturmonster og kom helt op på toppen. 

 

Følg i mafiaens fodspor til Corleone  

Et sidste ting du bør skrive på din to-do-liste er et besøg til den lille sicilianske by Corleone. Lyder det bekendt? For det burde det! Corleone er fødselsstedet for den berømte mafiaboss Vito Corleone fra Godfather-bogen og -filmene – og faktisk også en række rigtige mafiabosser igennem tiden. 

Vil du opleve det gamle Sicilien og komme tæt på den italienske mafia, uden at blive fanget i krydsilden, så skal du et smut til Corleone. Brug dagen på at udforske de mange små hyggelige gader og sug stemningen til dig. 

 

Spis dig mæt i det sicilianske køkken 

En anden helt særlig ting ved Sicilien, er det sicilianske køkken! For maden på Sicilien er mindst lige så god, hvis ikke bedre, end mange andre steder i Italien – men samtidig er det også helt sit eget.  

Siciliansk mad har også græsk, spansk, fransk og arabisk indflydelse – hvilket afspejler øens lange historie. Det sicilianske køkken er meget rustikt og enkelt – men stadig pakket med smag.  

Ingredienserne er selvfølgelig lokale og særligt fisk spiller en stor rolle i de fleste retter. Nogle af de klassiske retter, som du helt sikkert bør skrive dig bag øret, er Pasta alla Norma og Pasta con le sarde. Og når den lille sult melder sig, så tøv ikke med at finde den nærmeste bager og prøve en ægte egnsklassiker Cannolien 

 

Rejs til Sicilien med C&C Travel 

Italien er et land, du skal opleve flere gange, hvis du ønsker at få det hele med. Hos C&C Travel er vi eksperter i at skræddersy rejser ud fra dine ønsker. Uanset om du drømmer om Sicilien eller andre dejlige byer, så sidder vi klar til at hjælpe dig. Kontakt os i dag og få hjælp til at planlægge den perfekte rundrejse i Italien.   

Rejser til Sicilien

Rejser til Italien
Smukke Taormina
Taormina og vulkanen Etna
En af de fine pladser
Rejser til Italien
Rejser til Italien
Amfiteatret
Krateret på Etna

Hvorfor rejse med os?