Du er her: Lande > Burma > Rejser > Rejse 579

Burmas højdepunkter og livet som havsigøjner

20 dages rejse: 3 nætter Mandalay, 4 nætter Bagan, 2 nætter Inle Lake, 3 nætter Yangon, 1 nat Kawthaung og 4 nætters krydstogt i Mergui Archilepago
Rejse: 
579
Mergui Archilepago
Oplev smukke templer og skøn natur i Mandalay, Bagan, Inle Lake og Yangon, og slut af med et krydstogt rundt til små paradisøer i det klare vand

Efter nogle dage med kulturelle oplevelser i den dejlige by Mandalay, tager du videre til Bagan. Her har du god tid til at opleve det imponerende tempel-område, der huser mere end 2.200 templer, der stammer helt tilbage fra før 1200-tallet. Lej en cykel og kør selv rundt, tag på tur i hestevogn, eller prøv at flyve i luftballon, mens solen langsomt stiger op og bader området i et varmt lys. Næste stop er Inle Lake, der er en meget stor og meget smuk sø, omringet af høje bjerge. Her leves livet på søen, og du kan se, hvordan grøntsager dyrkes på små tømmerflåder og sælges på flydende markeder. Her er også et stort væveri, hvor du kan købe lækre bomulds- eller silkevarer til gode priser. Videre til hovedstaden Yangon, hvor den imponerende Shwedagon Pagode nok er byens mest iøjnefaldende attraktion. Den høje pagode er forgyldt med mere guld, end der er i Englands nationale bankboks, og når solen skinner på den, bliver man næsten blændet! Fra havnebyen Kawthaung starter dit spændende krydstogt i Mergui Archilepago, hvor du kan snuse til livet som havsigøjner. Du kommer forbi de smukkeste strande, det klareste vand og de dejligste småøer, og her kan du sejle i kajak, snorkle, slappe af og bare nyde de fantastiske omgivelser. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Mandalay
 3. Mandalay
 4. Mandalay
 5. Mandalay - Bagan
 6. Bagan
 7. Bagan
 8. Bagan
 9. Bagan - Inle Lake
 10. Inle Lake
 11. Inle Lake - Yangon
 12. Yangon
 13. Yangon
 14. Yangon - Kawthaung
 15. Kawthaung - Krydstogt i Mergui Archilepago
 16. Krydstogt 
 17. Krydstogt 
 18. Krydstogt 
 19. Krydstogt 
 20. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Burma. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Er du klar til en eventyrlig rejse? Med flyet går turen østover mod Burma, der også er kendt som "Det gyldne land". Den buddhistiske tro vil du opleve overalt: Pagoder, templer og munke i safranfarvede dragter vil du møde i hver en by. Landet byder på en utrolig kulturrigdom, flere tusinde templer, der er over 1.000 år gamle, og smukke naturområder, hvor du kan finde ro og nyde de fantastiske landskaber. Start rejsen med at få noget søvn i flyet, så du er klar til de mange nye og anderledes indtryk, der venter dig...

Dag 2: Velkommen til Mandalay

I dag ankommer du til Mandalay - en ganske dejlig og lidt provinsiel by. Her er masser af små og store forretninger, mange taler lidt engelsk, og alle er utroligt venlige og smilende, specielt munkene, som du kan få dig en lang snak med. Det var Kong Mindon, der i midten af 1800-tallet besluttede at bygge denne "gyldne by", der fungerede som kongelig hovedstad, indtil den blev erobret af briterne i 1886. I dag bliver byen stadig betragtet som landets kulturelle hovedstad, og her er da også masser af kultur at se.

Byen byder både på små og store museer, masser af templer og pagoder og historiske mindesmærker. De største seværdigheder er det originale Shwenandaw Kyaung Palace, bymuren, det genopbyggede Royal Palace, verdens længste teaktræsbro, og ikke mindst Kuthodaw Pagoda.

Du skal helt sikkert opleve den gamle bymur, som er superflot og spændende. De fire porte er stadig originale, men du kan kun køre ind ad den ene, da hele området nu er Myanmars militære hovedkvarter. Man må ikke gå rundt herude, men kun køre lige igennem og op til det store slotskompleks, der er en tro kopi af det gamle 60 bygningers Royal Palace Complex, som Kong Mindon, hans 40 koner og hof benyttede. Den nuværende regering har sat en stor ære i at bygge fortidens storhed op igen. Og flot er det - det giver et meget klart indblik i datidens kongedømme.

Dag 3-4: Mandalays paladser og pagoder

Du skal helt sikkert opleve den gamle bymur, som er superflot og spændende. De fire porte er stadig originale, men du kan kun køre ind ad den ene, da hele området nu er Myanmars militære hovedkvarter. Man må ikke gå rundt herude, men kun køre lige igennem og op til det store slotskompleks, der er en tro kopi af det gamle 60 bygningers Royal Palace Complex, som Kong Mindon, hans 40 koner og hof benyttede. Den nuværende regering har sat en stor ære i at bygge fortidens storhed op igen. Og flot er det - det giver et meget klart indblik i datidens kongedømme.

Besøg også Kuthodaw Pagoda, og opleve verdens største bog. Ved det 6. Buddhistiske konvent for 500 år siden læste munkene på skift op af Buddhas lære i mere end 200 dage og nætter. Dette blev så senere, under streng kontrol af andre munke, hugget ud i 729 (fordi tallet 9 er helligt i buddhismen) store marmorplader, som man havde transporteret ned til Mandalay fra Nordburma. Alle disse indhuggede "blade" har hver fået et lille tempel, som familier fra hele landet har fået lov til at sponsorere, og alle disse templer er så bygget rundt om selve hovedtemplet. Disse er i hvidt og ligner små, hvide græske kirker fra middelalderen. Her kan du slentre rundt og læse de buddhistiske skrifter.

Du bør tage en taxa eller få hotellet til at skaffe dig en god bil og køre ud til Mandalay Hill, hvor der er et smukt tempel. Herfra kan du se hele byen og læse dens spændende historie. Hvis det er aften, kan du også nyde den smukke solnedgang.

Vil du gerne lidt ud af byen, så tag til In-Wa Village eller hvis du vil opleve en af verdens største, velfungerende klokker, skal du stå tidligt op og sætte kursen mod Mingun Temple Bell. Og hvis du kører ca. 30 minutter, kommer du til den fornemme teaktræsbro, U Bein Bridge. Broen er den længste teaktræsbro i verden, og den har stået her siden 1914. I området ligger desuden Mahagandhayon Kyaung, som huser flere hundrede munke. Eller tag til Pyin-Oo-Lwin, som er en populær sommerdestination for de rige burmesere. Den lille by, som ligger i over 1000 meters højde, er altid kølig og har smuk natur med masser af parker og grotter, der er værd at besøge.

Gå ud i byen om aftenen når sulten melder sig. Her er mange restauranter, hvor du spiser godt. Du kan fx besøge Golden Duck Restaurant og smage den gode, store Myanmar Beer eller The Green Elephant hvor der serveres rigtig god mad.

Dag 5: Velkommen til Bagan

I dag bliver du budt velkommen til det smukke Bagan.

Bagan Village er i dag kun en landsby på 5.000 indbyggere. Men glem ikke, at dette lille sted, du er kommet til, for ca. 1000 år siden var en af verdens vigtigste byer - religiøst, økonomisk og militært.

Bagan blev grundlagt af Kong Thamudarit i år 107, men først da Baganrigets Kong Anawrahta konverterede til buddhismen i år 1056, begyndte Bagans storhedstid. I de næste 200 år blev der bygget over 13.000 templer, pagoder og klostre i Bagan! Byen blev et berømt center for buddhistisk lære, og munke valfartede hertil fra store dele af Sydøstasien for at studere og diskutere religion.

I slutningen af det 13. århundrede gik det drastisk tilbage for Bagan. Historikerne er ikke helt enige om forløbet, men faktum er, at Bagans befolkning nægtede at hylde Kublai Khan, og at Bagan-riget siden blev erobret af mongolerne i år 1278. Byens ødelæggelse tilskrives både, at Bagans sidste konge beordrede bygninger nedrevet og brugt til forsvarsværker og til mongolernes plyndringer. Oversvømmelser og jordskælv har også gjort sit til, at mange af de skønne bygninger er forsvundet, men der findes dog stadigvæk over 2.200 religiøse bygningsværker i Bagan.

I 1998 blev Bagans befolkning flyttet til en ny landsby lidt syd for tempelområdet, og i dag er den ca. 25 x 25 kvadratkilometer store "Pagode Park" forbeholdt munke, nonner og turister. Når du går rundt i Bagan tidligt om morgenen, møder du lange kolonner af munke. De safranfarvede dragter, de gyldne bygninger, bjergene i baggrunden - det bliver simpelthen ikke smukkere, og du kan ikke undgå at føle dig helt ophøjet og respektfuld. Køb evt. lidt nudler, slik eller brød og donér det næste morgen til munkene - så har du god karma resten af dagen!! Men husk, at du skal tidligt op, for munkene får mad om morgenen.

Dag 6: Bagans templer...

I Bagan har du en halvdagsudflugt med i programmet. Det er C&C Travels gode ven Minh Thu og hans hest Suzie, her vil køre dig rundt i området i hestevogn. Minh Thu kan også hjælpe med at arrangere mountainbikes i stedet for de billige, du kan leje om hjørnet. De er dyrere, men meget mere komfortable.

Shwezigon Pagoda er den vigtigste pagode her i denne fantastiske pagode-park. Pagoden er meget stor og tårner sig op over alle andre. Den er i øvrigt den første, der blev bygget her, og den har været toneangivende for alle de andre pagoder. Den blev bygget i 1087 af Kong Kyansittha og for mange buddhister, er det en af de pagoder, man bare skal have besøgt.

Derfra til en af de enkle og helt skønne, forladte pagoder i pagode-parken, Ywahaunggyi-templet. En pagode er massiv og har altid indstøbt et relikvie fra Buddha, hvorimod et tempel er "hult", har værelser eller rum og indeholder statuer af Buddha. Du tager som sædvanlig skoene af og går blot 40 trin op til første etage i templet, herfra kan du gå rundt om templet. Udsigten herfra er alle de penge værd, du har betalt for rejsen! Du kan se hundredvis af templer og pagoder. Som vores gamle agent altid sagde: "Peg med din finger i en tilfældig retning, og den vil altid ramme en buddhistisk helligdom inden for Bagans 42 kvadratkilometer store, hellige område med 2000 templer".

Så til Ananda-templet, der er et af de fineste eksempler på templer i hele den buddhistiske verden. Her er de fire berømte og 10 meter høje Buddhaer, noget af det flotteste, der nogensinde er skabt inden for buddhismen. Her har man overalt sørget for, at lyset kommer ind fra alle vinkler (desværre har man i dag bygget et hus i midten, der står i vejen for lyset). Templet er fra år 1080 og derfor næsten 1.000 år gammelt. Det er da helt utroligt, at det er bevaret så godt - de to af de fire Buddhaer i syd og nord er originale. De andre to er kopier, da den ene brændte, og den sidste desværre blev vandaliseret og brændt for guldet, den indeholdt. Templet er bl.a. et af de første eksempler på byggerier med halvbuer, 100 år før den gotiske tidsalder i Europa.

Det er også muligt at flyve i luftballon over Bagan (i perioden 15. oktober - 31. marts). Denne tur er en fordel at bestille hjemmefra.

En af dagene bør du leje en billig bil og køre til Pwasaw Village. Den lille landsby ligger ca. 20 km fra Bagan, og her kan du opleve livet i de små landsbyer. Husene er lavet af bambus, og der er små køkkener med åben ild. Landsbyboerne lever af at dyrke peanuts, sesamfrø, bønner, bomuld og maize. De laver olie af de forskellige grøntsager på en gammel presse, der bliver kværnet ved at en ko går rundt og rundt. Landsbyen har tre bomuldsspinderier, og de bruger så bomuldstråden til at lave duge, dækservietter osv. Ofte kan man være heldig at opleve bryllupper. Omkring 5 minutter fra landsbyen kan du besøge Damayazaka Pagoda, en af de første og meget få femkantede bygninger i verden, bygget allerede i år 1150. Bygningen har mange meget smukke, glaserede terrakottafigurer af Buddha, og her er en skøn udsigt over Bagan i det fjerne.

Dag 7: Og flere af Bagans templer

Endnu en spændende dag i Bagan. Du kan besøge Damayazaka Pagoda, kun 5 minutter fra landsbyen. Det er en af de første og meget få femkantede bygninger i verden, bygget allerede i år 1150. Bygningen har mange meget smukke, glaserede terrakottafigurer af Buddha, og man går op nogle få trin og har et vidunderligt og anderledes syn af Bagan i det fjerne. Pagoden har også mange murmalerier, og igen kan det beundres, fordi klimaet i dette område af verden er forbavsende tørt, modsat det meste af fjernøsten, der har et fugtigt klima.

Tag tilbage til Bagan igen og besøg byens største, rigtige lak-værksted, Ubanyein Lacquer-ware Home Industry. Det er meget enkelt og har intet med de overturistede værksteder i Thailand at gøre. Det siges, at dette værksted er gået i arv fra far til søn siden 1200-tallet, og klart er det, at dette sted, er det sted i verden, hvor der kun laves meget lidt, men meget specielt håndværk bl.a. med hestehalehår. Køb et par smukke skåle, f.eks. de grønne med en lille elefant på låget. og se de sorte paneler med guld - pragtfuldt!

I dag kan du tage hjem og spise på hotellet eller tage ud og spise frokost på River View Restaurant, der ligger smukt ved floden. Her kan du se mennesker og dyr bade. Besøg også Nandar Restaurant, der hver aften har et godt "Puppet show". Du får sikkert lyst til at købe en masse af disse herlige, udskårne og udklædte dukker, så hav småpengene med.

Dag 8: På flodtur fra Bagan?

Tag ned til floden en dag, så tag på en lille "longboat-tur" for dig med plads til 20 mennesker, men det er selvfølgelig hyggeligere, hvis du kun er dig og et par stykker mere. Herefter sejler du op ad floden i 45 min. og ser al travlheden i området. Her er masser af små fiskerbåde, som fisker store flodrejer, og der er bambustømmerflåder fra den ene side af floden til den anden - og masser af kvæg, der bliver kølet af i vandet. Så står du af og besøger et lille samfund, bl.a. et hulekloster, Kyaukku Umin, hvor munkene tidligere studerede. Nu er der kun et stort, meget smukt alter med flotte stenudskæringer. Glem ikke, at før Alexander den Stores besættelse af Pakistan-området i ca. 350 f.Kr., måtte man ikke lave eller kopiere figurer af Buddha - han måtte kun eksistere i fantasien. Hans indflydelse gjorde, at man i den buddhistiske verden skabte statuer og billeder af Buddha. Så fra 600 til 350 f.Kr blev der ikke lavet nogen figurer, malerier eller noget som helst billedkunst, der afbilder Buddha. På vejen tilbage stopper båden, og du kan bade i floden, hvis du har lyst. Floden er rimelig dyb og kold, så hold dig i nærheden af båden, men her er virkelig rent!

Dag 9: Velkommen til Inle Lake

I dag skal du videre til Inle Lake - et pragtfuldt sted! Inle Lake er en kæmpestor sø, der er en af de største og smukkeste søer i landet. Det er en ferskvandssø fuld af fisk og med smukke omgivelser – et pragtfuldt sted, som alle burmeserne elsker. Folk her lever af søen. De fisker selvfølgelig, men de dyrker også frugt og grønt på små, flydende øer og handler på de flydende markeder, hvor både sælgere og købere kommer sejlende i deres små både. Ved søens bred venter dig en båd, der sejler dig til dit hotel, og imens kan du fortabe dig i udsigten til søen og dens liv.

Dag 10: Inle Lakes skønne vand og flydende marked

Tag til det store, flydende marked, hvor alting handles fra både. Det er et skønt sted, hvor der virkelig handles. Sejl også forbi “The Floating Garden”, hvor du kan se, hvordan man her dyrker løg, tomater, og alt muligt på små tømmerflåder.

Besøg også templet Paungdawoo Pagoda, der blev bygget i år 1500. Det er et af landets vigtigste templer (et af de 9 templer et menneske bør besøge i sit liv rundt om i landet). Noget, der er specielt for stedet her, er de fem ca. 50 cm høje Buddhastatuer, der er skabt i træ. Du kan dog hverken se, at de er skabt i træ, eller at de forestiller Buddhaer længere, for mange burmesere er kommet forbi og har sat et lag bladguld på figurerne. De har derfor nu helt mistet faconen og er bare store og firkantede klodser.

Et andet fantastisk syn er In Dein, som er 500 små pagodaer, samlet på meget få kvadratmetrer. Denne tur er lidt dyrere, da der skal sejles langt for at komme til In Dein, men helt klart pengene værd. Lav turen som noget af det første, lige efter det flydende marked, da In Dein senere på dagen bliver fyldt med turister.

Spis måske frokost på Shweinthar Restaurant, der er en Shan restaurant – en af de vigtigste og rigeste stammer i Burma. Deres beklædning er spændende, men maden knapt så spændende…

Hvis du er interesseret i katte, er Inthar Heritage et besøg værd. Stedet opdrætter burmeser-katte for at kunne genindføre racen i Burma. Her har du mulighed for at kæle med denne fantastiske racekat og høre om dens historie.

Inle Lake er meget berømt for lokale cigarer og cigaretter. Stop ind ved en “cigaret-rullefabrik” og se, hvordan pigerne ruller cigaretter. Prøv evt. en lokal burmesisk cigaret med lakridssmag, meget anderledes end danske cigaretter!

Du kan også leje et par cykler og cykle rundt langs søen. Det er altså en smuk natur og det er hyggeligt at cykle til de små lokale landsbyer omkring søen. Besøg også et stort væveri. Her kan du købe meget til fornuftige priser, tingene koster næsten ingenting, og er lavet af ren bomuld eller silke. Væverierne i lige præcis dette område er kendt for at kunne væve med tråden fra lotusblomsten. Dette er dog sjældent og dyrt.

Efter en lang dag bør du finde dig et godt sted at spise. Husk at bestille tomatsalat med røde eller grønne tomater, den smager helt fantastisk!

Dag 11: Velkommen til Yangon

I dag ankommer du til Yangon. Gå en tur rundt i byen - det er nu engang sådan, du altid får det bedste førstehåndsindtryk af den by, du kommer til. Tag evt. en taxa ind til centrum og se Chaukhtatgyi Paya, der er en af de største liggende Buddhaer i Burma - og her er mange! Denne Buddha er 72 meter lang, ligger med armen under hovedet, og ser både hvilende og mediterende ud. Husk at kigge under Buddhaens fødder... Bygningen er naturligvis kæmpestor, en grim bygning med et bliktag . Dette "tempel" er alligevel så typisk for Burma… Mange munke passer templet og man kan blive spået. Her er ikke rigtig nogen tiggere, måske kun et par drenge, der gerne vil sælge dig postkort, det er alt. Postkortsalget er næsten en af de eneste små bierhverv for børn, så vær rar at støtte det overalt - og de bliver altid så glade.

Tag så til Shwedagon Pagoda, den største og mest kendte pagode i byen. Ved indgangen bliver du bedt om at tage skoene af, så bær nemme og praktiske sandaler eller enkle sko. Tag evt. vådservietter med, så du kan tørre fødderne af, inden du skal have sko på igen. Generelt er templerne meget rene, men enkelte er beskidte. Foran dig breder sig et stort, smukt, religiøst område - eller måske egentlig ikke smukt, men bare så stort og anderledes. Den høje guldpagode tager helt pusten fra dig. I dette fattige land er der mere guld lagt på den massive betonbygning, end der er i Englands nationale bankboks. Der er lagt så mange lag af guld og bladguld, at når det regner, har man vandkanaler, for der at opsamle det guld, som vandet tager med sig. Det er naturligvis munke, der gør det, og det bliver så lavet til bladguld igen og sat på pagoden. En ufattelig rigdom, der tilhører det burmesiske folk. Solnedgangen er helt fantastisk. Kom omkring kl. 16 og gå en runde i lyset, og se langsomt solen ændre farverne, som den går ned over templet. Mange munke går rundt i deres flotte, safranrøde dragter, de smiler og vil gerne tale med dig, modsat fx munkene i Thailand, der er meget mere alvorlige. Her er buddhismen meget mere en del af hverdagen.

Spis måske middag på hotellet, eller gå ud og find en hyggelig restaurant i byen. Det er billigt at handle hos købmanden, så vil du bare have lidt boller, frugt, vand eller lignende, kan du bare købe det her.

Dag 12-13: Yangons mange seværdigheder

Når du er i Yangon, bør du se den store katolske katedral, St. Mary. Gå lidt ned af gaden og oplev guldforretningerne, men det er svært at købe, da de har en egen vægtenhed, vi ikke kender.

Sule Pagoden, er lige i centrum af byen. Du får sikkert tilbudt nogle blomster, køb dem (500 kyats) og sæt dem så fast et sted ved en Buddha hvor andre har "ofret" blomster, så må du til gengæld få et ønske opfyldt. Dette tempel er et af de enkleste i byen, og en del af hverdagen. Alle går rundt her og beder, nogen kort tid, andre hele dagen! Dette er også pensionisternes dejlige mødested. Her mødes pensionerede lærere, unge studerende eller blot piger i deres frokostpause, dette er torvet.

Spis aftensmaden på hotellet, måske på en lille lokal restaurant eller prøv en af byens mange Thairestauranter. Der er også en flot fransk, men urimelig dyr. Er du endnu ikke blevet for rejsevant, og vil du stadig gerne se lidt lokal dans, i fantastiske omgivelser, så skal du spise på det store "flydende" guldpalads, Karaweik Palace Restaurant, som du kan se på den anden side af søen. Det er meget turistet, ja, men du kan både spise og få et show til en rimelig pris.

Du kan også tage en taxa ned til floden og så båden over til landsbyen Twante for at og se Oh-Bo-Pottery.

Dag 14: Velkommen til Kawthaung

Før du skal på bådtur, har du en overnatning i farverige Kawthaung. Havnebyen har små, travle gader fulde af små boder og butikker, og du kan slentre en tur langs havnen, hvor der altid er et mylder af både og fiskere. Rundt omkring er der flere små pagoder, du kan besøge, og ellers er det bare om at gå rundt og opleve stemningen i byen.

Dag 15: Så starter dit liv på havet i Mergui Archilepago

I dag starter dit krydstogt! De næste par dage skal du bo som en havsigøjner og se masser af smuk natur!

Først sejler du til den smukke Myauk Ni Island, hvor vandet er krystalklart, og her er der helt fantastisk at snorkle! Hvil dig, mens de ansatte laver frokost, og nyd maden, mens du sejler videre til 115 Island.

Du kan bruge et par timer på at udforske den dejlige ø. Tag måske en tur langs kysten i havkajak eller svøm rundt med snorkel i vandkanten og kig på fisk, der bor imellem stenen. Du kan også bare slikke sol på den pudderbløde, hvide sandstrand eller fiske efter fisk ved klipperne. Prøv også at gå en tur ind i øens jungle.

Efter dagens oplevelser spiser du aftensmad på båden og lægger til for natten ud for øen.

Dag 16: Øerne Nyaung Wee Island og Makyone Galet

Du starter dagen med en dejlig morgenmad, og nu kan du nyde udsigten, mens du sejler forbi småøer - og overalt er der det smukkeste turkisblå vand. Turen går først til Nyaung Wee Island, og derefter videre til Makyone Galet, hvor du kan se, hvordan havsigøjnerne lever. Måske er de ved at rense fiskenet på stranden, eller også er de måske på vej ind til boderne med friskfangede fisk... Gå en tur rundt i byen og tag en svømmetur i vandet. Du kan også sejle i kajak på floderne og se de frodige, grønne Mangrove skove.

Båden lægger til ud for øen, og der er aftensmad og hygge, før det er tid til at gå til køjs. Måske ser du snart din lille kahyt som dit andet hjem?

Dag 17: Kyun Phila Island

Efter morgenmaden går turen til Kyun Phila Island, som måske er den smukkeste ø omkring Mergui Archilepago? Forhåbentligt kan du ikke få nok af turkisblåt vand og hvide sandstrande! Brug tiden på at dase på stranden, snorkle blandt korallerne eller sejler i kajak langs stranden. Herefter går turen til Nga Mann Island et ægte undervandsparadis med klart vand, hvor du kan snorkle rundt mellem korallerne og se på fisk.

Nyd aftensmaden på båden, inden du igen skal sove i kahytten.

Dag 18: Den lille ø 254 (60) Island

Stå tidligt op og start dagen med en dejlig, forfriskende morgendukkert i det klare vand rundt om båden. Efter morgenmaden går turen videre til 254 (60) island - den er lille, men dens hvide, bløde sand og halvmåneform gør den populær blandt turister! Det er et af de dejligste områder på turen - og hvis du snorkler omkring det fantastiske koralrev, støder du sikkert på et hav af forskellige fisk.

Nyd aftensmaden og den hyggelige stemning ombord på båden, inden du skal sove i din kahyt for sidste gang.

Dag 19: Tilbage til landjorden og afrejse fra Burma

Du spiser morgenmad, og så går turen tilbage til Kawthaung. Du kan nyde en gratis øl eller sodavand på turen. Tilbage i Kawthaung flyver du til Yangon, og så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for nu vender du igen næsen hjemad mod Danmark. God tur.

Dag 20: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Burma. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Burma.

Alle hoteller

Den dejlige pool

Mandalay City Hotel

Mandalay City Hotel ligger ca. 100 meter fra den skønne, gamle bymur. Hotellet er pænt og...

Upgrade
Hotellet udefra

Shwe Ingyinn Hotel

Shwe Ingyinn Hotel ligger i hjertet af Mandalay. Hotellet har 59 værelser, alle med privat bad/...

Upgradefra 364,- kr.pr. personpr. dag
Det smukke hotel udefra

Hotel by the Red Canal

Hotel by the Red Canal er en 4* oase, blot få minutters gang fra det berømte Mandalay Palace og...

Alle hoteller

Smuk udsigt fra spiseterrassen

Bagan Thande Hotel

Bagan Thande Hotel ligger i det gamle Bagan, lige ved Ayeyarwaddy-floden, foran det arkæologiske...

Upgradefra 40,- kr.pr. personpr. dag
Hotellet udefra

Bagan Hotel River View

Bagan Hotel River View ligger i det gamle Bagan med smuk udsigt over Ayeyarwaddy floden. Dette 4...

Upgrade
Hotellet udefra

Bagan Thiripyitsaya Sanctuary Resort

Bagan Thiripyitsaya Sanctuary Resort er vidunderligt. Smukkere kan det ikke laves! Dette 4*...

Alle hoteller

Golden Island Cottage II

Golden Island Cottage II ligger nogenlunde midt på Inle-søen. Det er et rigtig hyggeligt lille...

Upgradefra 150,- kr.pr. personpr. dag
Det hyggelige hotel udefra

Myanmar Treasure Resort

Myanmar Treasure Resort er et af de få 4* hoteller på Inle-søen. Hotellet ligger på søbredden og...

Upgradefra 347,- kr.pr. personpr. dag
Hotellet smukt oplyst om aftenen

Aureum Inle Resort and Spa

Aureum Inle Resort ligger ude i Inle-søen. Alle værelser er bygget traditionel bungalow stil, og...

Alle hoteller

Vintage Luxury Yacht Hotel

Vintage Luxury Yacht Hotel

Vintage Luxury Yacht Hotel er et flydende hotel - her bor du ombord på en yacht, der ligger til...

Upgrade
Rejser til Burma - Best Western Chinatown Hotel

Best Western Chinatown Hotel

Best Western Chinatown Hotel er et godt hotel lige midt i Yangons byliv i udkanten af Chinatown...

Upgradefra 280,- kr.pr. personpr. dag

Sule Shangri La Hotel

Sule Shangri-La Hotel er et rigtig lækkert hotel, som ligger centralt og kun et stenkast fra...

Alle hoteller

Garden Hotel

Garden Hotel

Garden Hotel er et udmærket standardhotel, der ligger omkring to kilometer fra havnen. Det er et...

MV Mergui Princess sejler i smukke omgivelser

MV Mergui Princess

MV Mergui Princess er som et lille, flydende hotel med plads til 18 passagerer og fem ansatte....

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til burma. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Burma.

Mandalay

96.095222
21.964242

Bagan

94.858865
21.172197

Inle Lake

96.909016
20.594078

Yangon

96.196173
16.868468

Kawthaung

98.552359
9.996073

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 10 okt 2018 - 27 okt 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 30.590,-
Børn u/12 år fra 27.490,-
Afrejse i følgende periode 28 okt 2018 - 13 nov 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 29.890,-
Børn u/12 år fra 26.790,-
Afrejse i følgende periode 14 nov 2018 - 23 nov 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 31.390,-
Børn u/12 år fra 28.290,-
Afrejse i følgende periode 24 nov 2018 - 13 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 29.890,-
Børn u/12 år fra 26.790,-
Afrejse i følgende periode 14 dec 2018 - 23 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 33.390,-
Børn u/12 år fra 29.390,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 25 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 31.690,-
Børn u/12 år fra 28.190,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 32.490,-
Børn u/12 år fra 28.790,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 01 jan 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 31.690,-
Børn u/12 år fra 28.190,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 28 feb 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 30.790,-
Børn u/12 år fra 27.490,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2019 - 11 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 29.490,-
Børn u/12 år fra 26.390,-
Afrejse i følgende periode 12 apr 2019 - 17 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 31.690,-
Børn u/12 år fra 28.390,-
Afrejse i følgende periode 18 apr 2019 - 21 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 30.290,-
Børn u/12 år fra 26.990,-
Afrejse i følgende periode 22 apr 2019 - 15 maj 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 29.490,-
Børn u/12 år fra 26.390,-
Afrejse i følgende periode 16 maj 2019 - 21 jun 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 30.490,-
Børn u/12 år fra 27.290,-
Afrejse i følgende periode 22 jun 2019 - 08 jul 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 31.390,-
Børn u/12 år fra 27.890,-
Afrejse i følgende periode 09 jul 2019 - 30 sep 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 30.490,-
Børn u/12 år fra 27.290,-
Afrejse i følgende periode 01 okt 2019 - 09 okt 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 32.190,-
Børn u/12 år fra 28.890,-
Afrejse i følgende periode 10 okt 2019 - 28 okt 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 32.590,-
Børn u/12 år fra 29.340,-
Afrejse i følgende periode 29 okt 2019 - 31 okt 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 33.690,-
Børn u/12 år fra 30.490,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Mandalay og Bagan-Inle Lake-Yangon-Kawthaung-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
17 overnatninger, 13 med morgenmad og 4 med måltider inkluderet på krydstogtet.
Halvdagsudflugt i Bagan.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Burma.
Turistskat i Bagan på 20 USD pr. person.
Turistskat i Inle Lake på 20 USD pr. person.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet. 

Fly Danmark-Mandalay og Bagan-Inle Lake-Yangon-Kawthaung-Danmark.
Transport Mandalay-Bagan med båd  (måske sejler flodprammen ikke, så kommer du med bil eller bus i stedet. Du kan også tilkøbe fly).
Transport Bagan-Kalaw med offentlig bus.
Al transport mellem lufthavne, havne, busstationer og hoteller med privat bil/minibus (undtagen det sidste stykke ud til hotellet i Inle Lake, der foregår med båd).