Du er her: Lande > Cambodia > Rejser > Rejse 803

Angkor Wat og dejlige strande

17 dages rejse: 4 nætter Siem Reap, 3 nætter Phnom Penh, 2 nætter Kep og 5 nætter Koh Rong Samloem
Rejse: 
803
Koh Rong Samloem
Besøg Cambodias mest kendte byer som Siem Reap og Phnom Penh og de mindre kendte strande i Kep og på Koh Rong Samloem.

Din rejse starter naturligvis i Siem Reap, hvor du næsten ikke kan komme uden om et besøg til helt fantastiske Angkor Wat - det kæmpemæssige tempelkompleks, som blev glemt i junglen. Det er virkelig en helt fantastisk oplevelse at se de smukke templer, hvoraf mange af dem er fuldstændig overgroet af natur. Besøg både det store hovedtempel og de mindre templer, terrasser og statuer rundt omkring i området. Næste stop er Cambodias hovedstad, Phnom Penh, der både byder på fine, franske kolonitidsbygninger og smukke, cambodianske bygninger - besøg fx det smukke kongelige palads eller nationalmuseet. Nu går turen videre til strandbyen Kep, der ligger tæt på grænsen til Vietnam. Det er en rolig og hyggelig by med masser af gamle bygninger fra den franske kolonitid, og stranden langs byen er lang og pæn med masser af gode fiskerestauranter. Nu går turen videre til Koh Rong Samloems dejlige strand! Øen er meget lille, så du har ingen undskyldning for ikke at få badet, snorklet og nydt livet her. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Siem Reap
 3. Siem Reap
 4. Siem Reap
 5. Siem Reap
 6. Siem Reap - Phnom Penh
 7. Phnom Penh
 8. Phnom Penh
 9. Phnom Penh - Kep
 10. Kep
 11. Kep - Koh Rong Samloem
 12. Koh Rong Samloem
 13. Koh Rong Samloem
 14. Koh Rong Samloem
 15. Koh Rong Samloem
 16. Koh Rong Samloem
 17. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Cambodia. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Så starter din rejse mod Cambodia - landet med fantastiske bygningsværker, smuk natur, dejlige strande og så selvfølgelig en fascinerende og skræmmende historie, du ikke kan undgå at blive påvirket af. Slap af på flyveturen så du er klar til alle de oplevelser, der venter dig...

Dag 2: Velkommen til Siem Reap!

I dag ankommer du til Siem Reap!

Siem Reap var en meget lille by, indtil Angkor Wat blev opdaget, og specielt da franskmændene kom til magten, voksede byen. I dag bor der ca. 230.000 mennesker i den hyggelig by ved floden. Her er mange smukke bygninger i både fransk og kinesisk stil, specielt i det gamle, franske kvarter, og i området omkring markedet er der virkelig hyggeligt. Siem Reap er en by, der forstår at tage sig godt af sine mange besøgende, så her er mange dejlige restauranter, barer og caféer, og har du lyst til en lækker spa eller massage, så er dette stedet. Besøg Angkor National Museum, der ligger lidt uden for byen og huser en del statuer fra Angkor templerne samt spændende foto, lyd og film klip om Khmer-riget.Er du kunstinteresseret, skal du besøge Artisans Angkor. Det er et socialt firma, der har til formål både at hjælpe unge mennesker i arbejde tæt på deres hjem og at styrke de traditionelle Khmer-kunsthåndværkserhverv som silkeproduktion, lakarbejder, sten- og træudskæring samt billedmaling. Og de udvikler også nye, mere moderne designs og produkter, så her er masser af smukke og brugbare ting i supergod kvalitet – det sværeste bliver at vælge! Shoppe kan du også i King’s Road Angkor, som er et splinternyt, udendørs shoppingområde, der er bygget som en landsby. Her er butikker, boder, caféer og restauranter i alle afskygninger. Om aftenen kan du måske opleve en Apsara forestilling? Apsara er guddommelige nymfer, og de har været inspirationen til den traditionelle Khmer Apsara-dans. I det 12. århundrede var der over 3.000 Apsara-dansere ved Khmer-hoffet i Angkor, og deres forestillinger var forbeholdt de kongelige, men i dag kan alle få lov.

Dag 3: Siem Reap - oplev det imponerende Angkor Wat

Du har nu tid til selv at gå på opdagelse, eller tage den store heldagstur med guide.

Det store tempelområde Angkor Wat, der ligger lidt uden for Siem Reap, blev bygget af Khmer-folket omkring det 12. århundrede. Det var en kæmpestor og velfungerende by, men omkring år 1500 blev byen forladt pga. indbyrdes krige, og som tiden gik, blev den helt glemt. Junglen begyndte langsomt at overtage byen - gigantiske træer voksede henover bygningerne og grøn bevoksning skjulte det tidligere så livlige område. Kun enkelte munke bruge stedet en gang i mellem, og deraf opstod legender. En fransk opdagelsesrejsende, Henri Mouhot, fandt sensationelt i 1863 til verdens store undren dette tempelområde. Angkor var da totalt overgroet af store gummitræer.

Angkor Wat indgår i et kæmpestort område på over 400 kvadratkilometer, hvor der er templer og andre bygninger fra Khmer-riget igennem flere århundrede. Angkor Wat er uden tvivl den største og mest imponerende bygning, og stedet er så stort, at du skal bruge flere dage for bare at se noget af det. Voldgraven rundt om hovedtemplet er over 5,5 kilometer lang, her er en over 800 meter serie af basrelieffer, og der er mere end 3.000 Apsara (guddommelige nymfer) skåret ind i stenvæggene. Det tog 300.000 mænd og 6.000 elefanter kun ca. 35 år at bygge dette enorme tempel, og alle var i mange år forundrede over, hvordan det kunne lade sig gøre. I 2012 blev en del af mysteriet løst, da to japanske arkæologer opdagede et 33 kilometer langt kanalsystem, der var blevet brugt til at transportere sten fra bjergene til tempelområdet.

I dag bruges nogle få af templerne igen, de er pyntet med bladguld, bedeflag og røgelse. De tavse statuer har oplevet flere krige end nogle andre monumenter i verden. Dette ufatteligt smukke område ville have været langt mere besøgt, hvis ikke den ene krig efter den anden, selv i dette århundrede, havde hindret verden i at besøge Angkor.

I dag er Angkor Wat ikke længere et stille og forladt område. Turister strømmer hertil for at se de utrolige templer. Nogle steder - ved de mest kendte templer - kan der godt føles overfyldt. Souvenirboder skyder op rundt omkring. Området er dog heldigvis så stort, at du godt kan finde steder med fred og ro - her kan du lidt nemmere, og lidt mere uforstyrret, føle historiens vingesus...

Mange har i tidens løb ytret sig om, hvordan templerne bør ses. Der arrangeres forskellige ture af forskellig varighed - og det kan være meget spændende at få templernes historie fortalt af en guide. De fleste mener, det rigtige er en tur, der koncentrerer sig om hovedtemplet den første dag og så bruge de næste dage på nogle af de mindre templer. Området i sig selv er smukt, og mange steder kan du se junglens indtrængen i stenene.

Har du mod på det, kan du tidligt om morgenen tage til det ældgamle Phnom Krom tempel, som er en del af Angkor Wat. Det ligger på toppen af en bakke med tre tårne bygget til ære for de buddhistiske guder Shiva, Vishnu og Brahma, og det er her, munkene beder deres morgenbøn, mens solen står op over Tonle Sap søen. Du kan selv blive velsignet på ægte buddhistisk vis af en af munkene ved, at han hælder vand (eller blomster, hvis du foretrækker det) ud over dig for at rense din sjæl og bringe lykke til dig i løbet af året.

Dag 4-5: Siem Reap - flydende landsbyer og shopping

Hvis du også vil opleve dagligdagen for folk i Siem Reap, er der mange forskellige ture du kan tage på. Du kan tage en bådtur på Tonle-floden for at besøge fiskerlandsbyer, besøg Siem Reaps krokodillefarm og Zoo. Du kan også tage på en dagstur til Kbal Spean, der er kendt for sin store arkitektoniske betydning. Kbal Spean ligger cirka 50 km fra Siem Reap og kun få kilometer fra det berømte tempel, Banteay Srey. Området består af en serie af stenudskæringer i sandstensformationer langs floden og er kendt som ”De 1.000 Lingas dal”. En Linga er et komplekst hinduistisk symbol. Stenudskæringerne skildrer forskellige hinduistiske mytologiske temaer, fx afbildninger af de hinduistiske guder. Der er også udskæringer af Buddha og buddhistiske billeder i flodbredden, der dog er fra en senere periode end Linga’erne. Ved floden er der netop blevet bygget et splinternyt, udendørs shoppingområde, nemlig det hyggelige King’s Road Angkor, der mest af alt ligner en park med charmerende stier og grønne områder. Her er butikker, boder og underholdning i alle afskygninger, og du finder alt fra fastfoodrestauranter til fine, elegante spisesteder med skøn mad. Du kan slentre rundt mellem butikkerne og se på tingel tangel – måske skal du starte med at købe en taske til alt det, du skal købe?

Dag 6: Velkommen til Phnom Penh!

I dag ankommer du til Phnom Penh - Cambodias smukke hovedstad. Byen ligger hvor floderne Basaac og Tonle mødes, og har været hovedstad lige siden det 15. århundrede. Her finder du flere eksempler på fine, franske kolonitidsbygninger, smukke boulevarder og guldbelagte templer - dette er kort sagt en af de dejligste byer i Østen. Byen blev engang set som værende den smukkeste by i Orienten, og selvom byen har haft en lidt turbulent historie, har den stadig sin gamle, koloniale charme.

Dag 7-8: Oplevelser i Phnom Penh - og sejltur på Mekongfloden

Her i Phnom Penh er der masser af muligheder for spændende oplevelser. Besøg Nationalmuseet, der altså ikke ligner ethvert andet museum - det består af smukke bygninger med pagodetage og flotte detaljer. Her kan du læse om landets historie og se spændende arkæologiske udgravninger og skulpturer helt tilbage fra det fjerde århundrede. Tag videre til Det Kongelige Palads. Den smukke bygning ligger i en flot have med blomster og træer. Det er Kong Norodom Sihanouks bolig, og derfor kan du desværre kun se paladset udefra. I nærheden er Sølvpagoden. Den er dekoreret med over 5.000 sølvfliser, som vejer 1 kg. hver. Indenfor i pagoden kan du finde mange Buddhastatuer i forskellige størrelser - fra små, lavet af krystal, til en stor en af guld på hele 90 kilo. Tag nu videre til Wat Phnom Daun Penh, det smukke tempel, der udgør Phnom Penhs centrum. Templet ligger på en bakke omgivet af planter og træer, og her er en fantastisk udsigt ud over byen.

Efter at have set mange af byens smukkeste seværdigheder, er det måske tid til at vænne opmærksomheden mod noget mere grumt. Cambodia har en frygtelig historie, og den kan du lære mere om i det berygtede Tuol Sleng Museum og Cheung Ek (også kendt som Museet for folkedrab). I tiden inden Khmer-styret var det bare en skole, men siden hen blev det brugt til at opholde og torturere cambodianere, før de blev ført til "Killing Fields" - områder, hvor tusindvis og atter tusindvis af mennesker blev brutalt henrettet. Nu er skolen et museum, hvor du kan læse om og se billeder af de omkring 17.000 folk, som blev holdt fanget her. Omkring 15 kilometer fra byen er en af de berygtede "Killing Fields" åbent for turister. Et gravmonument er bygget til de over 8.000 kranier, der blev fundet i 1980. Disse to steder er de mest fremtrædende for de frygtelige ting, som blev udøvet under Khmer-styret, og det er de færreste der går herfra, uden at blive påvirket af landets historie. Stederne er bestemt ikke for sarte sjæle og små børn! Efter sådan en omgang trænger du måske til at få humøret lidt op igen. Besøg de farverige markeder og lad dig lokke af alle de herlige småting, du kan få her. Central Market er det største i byen og ligger i en flot art deco bygning, og Russian Market har fået sit navn pga. alle de russiske turister, der handler her.

Du har også en times bådtur på Mekong-floden inkluderet i din rejse, og det er en glimrende mulighed for at se byen fra en anden side og få lidt ro. Og det er selvfølgelig altid en oplevelse at sejle på en af verdens mest kendte floder! 

Vil du gerne opleve mere, mens du er i Phnom Penh? Så se her, hvad en af vores gæster har skrevet til os:

"Vi fik syn for sagen den sidste dag i Phnom Penh. Vi så et opslag på en café, hvor vi blev opfordret til at besøge en "Orphant Village" lidt uden for byen. Det gjorde vi. Vi kom ud til en meget snavset og fattig landsby, hvor en meget entusiastisk lærer forsøgte at tage hånd om 36 mere eller mindre forældreløse børn. Han havde næsten ingen midler at gøre godt med og kæmpede en hård kamp for at skaffe penge til stipendier til børnene. De manglede stort set alt i "klasseværelset", selv mad var en mangelvare. Vi gav dem lidt penge og besluttede, at vi ville prøve at skaffe dem flere midler til at hjælpe dem med dagen og vejen." Er du interesseret i at støtte et godt formål, så tag et smut forbi denne skole: Andoung Thmei Village, Sangkat Korkroka i Khan Dangkor, Phnom Penh. Send dem eventuelt en mail: sousnamee@yahoo.com.

Dag 9: Velkommen til Kep!

I dag skal du videre til byen Kep, der ligger på den cambodianske kyst, tæt ved grænsen til Vietnam. Byen blev grundlagt under det franske kolonistyre, og i 1960erne var den en af landets mest populære badeferiedestinationer. Nu står de fleste af de gamle franske bygninger i forfald, og byen er rolig og hyggelig, selvom der kommer flere og flere hoteller. Byens smukke, lange strand har for nyligt fået transporteret en masse nyt sand hertil fra andre strande, så den er lækker. Kep er også kendt for at være det bedste sted at spise fisk og andet godt fra havet.

Dag 10: En dag i strandbyen Kep

Nu skal du nyde den dejlige by! Dask en tur langs stranden, se dig omkring i byen og sørg for at få badet en hel masse! Her er virkelig dejligt! Vejen, der går langs stranden, er fyldt med picnicarealer, hvor du kan slå dig ned, leje en måtte og få tilberedt krabber, rejer, blæksprutter eller fisk, mens du nyder udsigten over vandet. Det er utrolig hyggeligt og en sjov måde at holde picnic. Området omkring Kep er kendt for peber, for det er nemlig her, der bliver dyrket peber af høj kvalitet. Derfor er en dyppelse til grillet fisk, lavet af knust peber, salt og lime, en specialitet i Cambodia. Bag ved byen ligger den lille Kep Nationalpark, hvor du kan tage en god vandre- eller cykeltur imellem de høje træer. Du kan også tage en tur ud til den lille Rabbit Island, der siges at have de allerbedste strande i området.

Dag 11: Videre til smukke Koh Rong Samloem

Så skal du videre til den lille ø Koh Rong Samloem, der er en sand perle med lækre, hvide sandstrande. Øen ligger ca. 2,5 times sejlads fra fastlandet, og her kan du rigtig komme helt ned i fart og bare nyde det skønne, turkise vand og den smukke natur.

Dag 12-15: Strand og øliv på Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem er en lille ø på kun ca. 9 kilometer på den lange led og 5 kilometer på det bredeste sted på den anden led. Øen ligger lidt ude i havet fra fastlandet, og du kan sejle derud fra Sihanoukville på 2.5 time med færgen eller på kun 45 minutter med nogle nye speedbåde. På øens østkyst ligger den smukke Saracen-bugt, og her finder du lang, lækker, hvid strand. Strandene på øens vestlige side har mere gult sand. Der ligger kun to landsby på øen, den ene på den nordlige spids, den anden i den sydlige ende. Her er ikke rigtig nogen veje, så skal du fra et sted til et andet, kan du vælge mellem at sejle eller trave gennem junglen. Koh Rong Samloem er også et rigtig godt sted at tage ud og snorkle, dykke eller surfe.

Du kan også tage en tur hen den større Koh Rong, hvor der er lidt mere gang i den og lidt flere muligheder for vandreture, udflugter på vandet og fest og farver.

Dag 16: Afrejse fra Cambodia

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Cambodia. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Cambodia.

Alle hoteller

La Niche D'Angkor Boutique

La Niche D’Angkor Boutique er et fint og charmerende familieejet hotel. Hotellet er en skøn ”...

Upgrade
Poolen

Steung Siem Reap Hotel

Steung Siem Reap Hotel ligger i det franske kvarter - en helt fantastisk beliggenhed tæt ved...

Upgradefra 651,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Victoria Angkor Resort & Spa

Victoria Angkor Resort & Spa er et smukt 5* hotel i skønne omgivelser med store damme og...

Upgradefra 205,- kr.pr. personpr. dag

Frangipani Villa Hotel

Frangipani Villa Hotel er et rigtig godt sted tæt ved floden og restauranterne på Pub. Street –...

Alle hoteller

Facaden

Cardamom Hotel & Apartment

Cardamom Hotel er et ældre og lidt slidt hotel, der ligger midt på den pulserende og mest...

Upgradefra 151,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Villa Langka

Villa Langka er et rigtig godt hotel, og det ligger dejlig centralt tæt ved den populære gade...

Upgrade
Facaden

Frangipani Royal Palace Hotel

Frangipani Royal Palace Hotel er et rigtig dejligt hotel, der ligger i hjertet af byen lige ud...

Alle hoteller

Poolen

The Beach House

The Beach House er et enkelt men godt sted med 16 pæne og rene værelser. Det ligger nærmest i...

Upgradefra 183,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Veranda Natural Resort

Veranda Natural Resort er et dejligt resort, der ligger lidt op af en bakke med fantastisk...

Upgrade

Knai Bang Chatt

Knai Bang Chatt  er nok det bedste hotel i Kep. Det er et smukt og moderne sted, og det ligger...

Alle hoteller

Rejser til Cambodia - Koh Rong Samloen

The One Resort

The One Resort er et dejligt sted, der ligger lige ud til stranden. Du bor i en af de...

Upgradefra 98,- kr.pr. personpr. dag
Sol Beach Resort

Sol Beach Resort

Sol Beach Resort er et af de absolut bedste hoteller på denne herlige ø! Det ligger i skønne...

Upgradefra 247,- kr.pr. personpr. dag
Moonlight Resort

Moonlight Resort

Moonlight Resort er et fantastisk resort! Du bor i sjove kuppelformede bungalows – der næsten...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til cambodia. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Cambodia.

Siem Reap

103.843900
13.373117

Phnom Penh

104.904263
11.555147

Kep

104.318192
10.485791

Sihanoukville

103.523347
10.625521

Koh Rong Samloem

103.234848
10.732665

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 16 okt 2018 - 14 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 17.290,-
Børn u/12 år fra 16.190,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2018 - 23 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 19.490,-
Børn u/12 år fra 17.890,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 25 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 18.990,-
Børn u/12 år fra 16.990,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2018 - 29 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 19.490,-
Børn u/12 år fra 17.890,-
Afrejse i følgende periode 30 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 18.890,-
Børn u/12 år fra 17.390,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 30 mar 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 17.290,-
Børn u/12 år fra 16.190,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 11 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.290,-
Børn u/12 år fra 15.690,-
Afrejse i følgende periode 12 apr 2019 - 21 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.290,-
Afrejse i følgende periode 22 apr 2019 - 21 jun 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.290,-
Børn u/12 år fra 15.690,-
Afrejse i følgende periode 22 jun 2019 - 08 jul 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.290,-
Afrejse i følgende periode 09 jul 2019 - 30 sep 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.290,-
Børn u/12 år fra 15.690,-
Afrejse i følgende periode 01 okt 2019 - 31 okt 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.790,-
Børn u/12 år fra 16.190,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Siem Reap og Phnom Penh-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
14 overnatninger med morgenmad.
1 times Khmer massage.
1 times sejltur på Mekongfloden i Phnom Penh.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Cambodia
Evt. obligatorisk jule-/nytårsmiddag (som kan blive opkrævet op til 14 dage før afrejse).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).
Miljøafgift på ca. 2 USD per person, når du sejler til Koh Rong. 

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Siem Reap og Phnom Penh-Danmark.
Transport Siem Reap-Phnom Penh foregår med offentlig bus.
Transport busstation, lufthavne, havne og hoteller foregår med privat bil/minibus.
Transport Sihanoukville-Koh Rong Samloem t/r foregår med delt speedbåd.