Du er her: Lande > Cambodia > Rejser > Rejse 825

Cambodias seværdigheder og smukke strande

17 dages rejse: 4 nætter Siem Reap, 3 nætter Phnom Penh, 2 nætter Kep og 5 nætter Sihanoukville
Rejse: 
825
Otres Beach i Sihanoukville
Oplev Cambodias vigtigste seværdigheder i spændende Siem Reap og historiske Phnom Penh og nydet livet på de smukke strande i Kep og Sihanoukville.

Din rejse starter i Siem Reap, og her kommer det meste af din tid nok til at gå med at besøge det kæmpemæssige tempelkompleks Angkor Wat. Templet ligger midt ude i junglen og har faktisk været helt glemt i rigtig mange år - nu er det Cambodias største seværdighed, og det er da også helt fantastisk at se de gammel tempelruiner, der er helt overtaget af naturen. Du fortsætter til Cambodias hovedstad, Phnom Penh, hvor der er masser af historie og spændende minder fra fortiden. Besøg måske det smukke nationalmuseum eller tag til de berygtede Killing Fields, hvor tusindvis af mennesker er blevet henrettet. På trods af den lidt grusomme historie, er det en charmerende og hyggelig by med gode markeder og et smukt kongepalads. Nu har du to dage i kystbyen Kep, hvor der stadig er mange minder fra kolonitiden med de mange gamle, franske bygninger. Her kan du spise lækker friskfangede fisk på hyggelige restauranter og nyde den dejlige strand! Du får endnu mere strand i skønne Sihanoukville, som er rejsens sidste stop. Her kan du bare dase i det fine, hvide sand og nyde udsigten ud over det turkisblå vand, og du skal ikke tage mange andre beslutninger end, hvilken af de mange lækre restauranter, du skal spise aftensmad på... Du kan slappe af og komme heeeelt ned i gear, før du igen skal hjem til hverdagen i Danmark. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Siem Reap
 3. Siem Reap
 4. Siem Reap
 5. Siem Reap
 6. Siem Reap - Phnom Penh
 7. Phnom Penh
 8. Phnom Penh
 9. Phnom Penh - Kep
 10. Kep
 11. Kep - Sihanoukville
 12. Sihanoukville
 13. Sihanoukville
 14. Sihanoukville
 15. Sihanoukville
 16. Sihanoukville
 17. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Cambodia. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Så starter din rejse mod Cambodia - landet med fantastiske bygningsværker, smuk natur, dejlige strande og så selvfølgelig en fascinerende og skræmmende historie, du ikke kan undgå at blive påvirket af. Slap af på flyveturen så du er klar til alle de oplevelser, der venter dig...

Dag 2: Velkommen til Siem Reap!

I dag ankommer du til Siem Reap!

Siem Reap var en meget lille by, indtil Angkor Wat blev opdaget, og specielt da franskmændene kom til magten, voksede byen. I dag bor der ca. 230.000 mennesker i den hyggelig by ved floden. Her er mange smukke bygninger i både fransk og kinesisk stil, specielt i det gamle, franske kvarter, og i området omkring markedet er der virkelig hyggeligt. Siem Reap er en by, der forstår at tage sig godt af sine mange besøgende, så her er mange dejlige restauranter, barer og caféer, og har du lyst til en lækker spa eller massage, så er dette stedet. Besøg Angkor National Museum, der ligger lidt uden for byen og huser en del statuer fra Angkor templerne samt spændende foto, lyd og film klip om Khmer-riget.Er du kunstinteresseret, skal du besøge Artisans Angkor. Det er et socialt firma, der har til formål både at hjælpe unge mennesker i arbejde tæt på deres hjem og at styrke de traditionelle Khmer-kunsthåndværkserhverv som silkeproduktion, lakarbejder, sten- og træudskæring samt billedmaling. Og de udvikler også nye, mere moderne designs og produkter, så her er masser af smukke og brugbare ting i supergod kvalitet – det sværeste bliver at vælge! Shoppe kan du også i King’s Road Angkor, som er et splinternyt, udendørs shoppingområde, der er bygget som en landsby. Her er butikker, boder, caféer og restauranter i alle afskygninger. Om aftenen kan du måske opleve en Apsara forestilling? Apsara er guddommelige nymfer, og de har været inspirationen til den traditionelle Khmer Apsara-dans. I det 12. århundrede var der over 3.000 Apsara-dansere ved Khmer-hoffet i Angkor, og deres forestillinger var forbeholdt de kongelige, men i dag kan alle få lov.

Dag 3-5: Gå på opdagelse i Siem Reap og fantastiske Angkor Wat

Du har nu tid til selv at gå på opdagelse, eller tage den store heldagstur med guide.

Det store tempelområde Angkor Wat, der ligger lidt uden for Siem Reap, blev bygget af Khmer-folket omkring det 12. århundrede. Det var en kæmpestor og velfungerende by, men omkring år 1500 blev byen forladt pga. indbyrdes krige, og som tiden gik, blev den helt glemt. Junglen begyndte langsomt at overtage byen - gigantiske træer voksede henover bygningerne og grøn bevoksning skjulte det tidligere så livlige område. Kun enkelte munke bruge stedet en gang i mellem, og deraf opstod legender. En fransk opdagelsesrejsende, Henri Mouhot, fandt sensationelt i 1863 til verdens store undren dette tempelområde. Angkor var da totalt overgroet af store gummitræer.

Angkor Wat indgår i et kæmpestort område på over 400 kvadratkilometer, hvor der er templer og andre bygninger fra Khmer-riget igennem flere århundrede. Angkor Wat er uden tvivl den største og mest imponerende bygning, og stedet er så stort, at du skal bruge flere dage for bare at se noget af det. Voldgraven rundt om hovedtemplet er over 5,5 kilometer lang, her er en over 800 meter serie af basrelieffer, og der er mere end 3.000 Apsara (guddommelige nymfer) skåret ind i stenvæggene. Det tog 300.000 mænd og 6.000 elefanter kun ca. 35 år at bygge dette enorme tempel, og alle var i mange år forundrede over, hvordan det kunne lade sig gøre. I 2012 blev en del af mysteriet løst, da to japanske arkæologer opdagede et 33 kilometer langt kanalsystem, der var blevet brugt til at transportere sten fra bjergene til tempelområdet.

I dag bruges nogle få af templerne igen, de er pyntet med bladguld, bedeflag og røgelse. De tavse statuer har oplevet flere krige end nogle andre monumenter i verden. Dette ufatteligt smukke område ville have været langt mere besøgt, hvis ikke den ene krig efter den anden, selv i dette århundrede, havde hindret verden i at besøge Angkor.

I dag er Angkor Wat ikke længere et stille og forladt område. Turister strømmer hertil for at se de utrolige templer. Nogle steder - ved de mest kendte templer - kan der godt føles overfyldt. Souvenirboder skyder op rundt omkring. Området er dog heldigvis så stort, at du godt kan finde steder med fred og ro - her kan du lidt nemmere, og lidt mere uforstyrret, føle historiens vingesus...

Mange har i tidens løb ytret sig om, hvordan templerne bør ses. Der arrangeres forskellige ture af forskellig varighed - og det kan være meget spændende at få templernes historie fortalt af en guide. De fleste mener, det rigtige er en tur, der koncentrerer sig om hovedtemplet den første dag og så bruge de næste dage på nogle af de mindre templer. Området i sig selv er smukt, og mange steder kan du se junglens indtrængen i stenene.

Har du mod på det, kan du tidligt om morgenen tage til det ældgamle Phnom Krom tempel, som er en del af Angkor Wat. Det ligger på toppen af en bakke med tre tårne bygget til ære for de buddhistiske guder Shiva, Vishnu og Brahma, og det er her, munkene beder deres morgenbøn, mens solen står op over Tonle Sap søen. Du kan selv blive velsignet på ægte buddhistisk vis af en af munkene ved, at han hælder vand (eller blomster, hvis du foretrækker det) ud over dig for at rense din sjæl og bringe lykke til dig i løbet af året.

Dag 6: Velkommen til Phnom Penh!

I dag ankommer du til Phnom Penh - Cambodias smukke hovedstad. Byen ligger hvor floderne Basaac og Tonle mødes, og har været hovedstad lige siden det 15. århundrede. Her finder du flere eksempler på fine, franske kolonitidsbygninger, smukke boulevarder og guldbelagte templer - dette er kort sagt en af de dejligste byer i Østen. Byen blev engang set som værende den smukkeste by i Orienten, og selvom byen har haft en lidt turbulent historie, har den stadig sin gamle, koloniale charme.

Dag 7-8: Et par dage i Cambodias hovedstad

Her i Phnom Penh er der masser af muligheder for spændende oplevelser. Besøg Nationalmuseet, der altså ikke ligner ethvert andet museum - det består af smukke bygninger med pagodetage og flotte detaljer. Her kan du læse om landets historie og se spændende arkæologiske udgravninger og skulpturer helt tilbage fra det fjerde århundrede. Tag videre til Det Kongelige Palads. Den smukke bygning ligger i en flot have med blomster og træer. Det er Kong Norodom Sihanouks bolig, og derfor kan du desværre kun se paladset udefra. I nærheden er Sølvpagoden. Den er dekoreret med over 5.000 sølvfliser, som vejer 1 kg. hver. Indenfor i pagoden kan du finde mange Buddhastatuer i forskellige størrelser - fra små, lavet af krystal, til en stor en af guld på hele 90 kilo. Tag nu videre til Wat Phnom Daun Penh, det smukke tempel, der udgør Phnom Penhs centrum. Templet ligger på en bakke omgivet af planter og træer, og her er en fantastisk udsigt ud over byen.

Efter at have set mange af byens smukkeste seværdigheder, er det måske tid til at vænne opmærksomheden mod noget mere grumt. Cambodia har en frygtelig historie, og den kan du lære mere om i det berygtede Tuol Sleng Museum og Cheung Ek (også kendt som Museet for folkedrab). I tiden inden Khmer-styret var det bare en skole, men siden hen blev det brugt til at opholde og torturere cambodianere, før de blev ført til "Killing Fields" - områder, hvor tusindvis og atter tusindvis af mennesker blev brutalt henrettet. Nu er skolen et museum, hvor du kan læse om og se billeder af de omkring 17.000 folk, som blev holdt fanget her. Omkring 15 kilometer fra byen er en af de berygtede "Killing Fields" åbent for turister. Et gravmonument er bygget til de over 8.000 kranier, der blev fundet i 1980. Disse to steder er de mest fremtrædende for de frygtelige ting, som blev udøvet under Khmer-styret, og det er de færreste der går herfra, uden at blive påvirket af landets historie. Stederne er bestemt ikke for sarte sjæle og små børn! Efter sådan en omgang trænger du måske til at få humøret lidt op igen. Besøg de farverige markeder og lad dig lokke af alle de herlige småting, du kan få her. Central Market er det største i byen og ligger i en flot art deco bygning, og Russian Market har fået sit navn pga. alle de russiske turister, der handler her. Du kan også tage på en solnedgangs-bådtur på Mekong-floden, og det er en glimrende mulighed for at se byen fra en anden side og få lidt ro.

Vil du gerne opleve mere, mens du er i Phnom Penh? Så se her, hvad en af vores gæster har skrevet til os:

"Vi fik syn for sagen den sidste dag i Phnom Penh. Vi så et opslag på en café, hvor vi blev opfordret til at besøge en "Orphant Village" lidt uden for byen. Det gjorde vi. Vi kom ud til en meget snavset og fattig landsby, hvor en meget entusiastisk lærer forsøgte at tage hånd om 36 mere eller mindre forældreløse børn. Han havde næsten ingen midler at gøre godt med og kæmpede en hård kamp for at skaffe penge til stipendier til børnene. De manglede stort set alt i "klasseværelset", selv mad var en mangelvare. Vi gav dem lidt penge og besluttede, at vi ville prøve at skaffe dem flere midler til at hjælpe dem med dagen og vejen." Er du interesseret i at støtte et godt formål, så tag et smut forbi denne skole: Andoung Thmei Village, Sangkat Korkroka i Khan Dangkor, Phnom Penh. Send dem eventuelt en mail: sousnamee@yahoo.com.

Dag 9: Velkommen til Kep!

I dag skal du videre til byen Kep, der ligger på den cambodianske kyst, tæt ved grænsen til Vietnam. Byen blev grundlagt under det franske kolonistyre, og i 1960erne var den en af landets mest populære badeferiedestinationer. Nu står de fleste af de gamle franske bygninger i forfald, og byen er rolig og hyggelig, selvom der kommer flere og flere hoteller. Byens smukke, lange strand har for nyligt fået transporteret en masse nyt sand hertil fra andre strande, så den er lækker. Kep er også kendt for at være det bedste sted at spise fisk og andet godt fra havet.

Dag 10: En dag i kystbyen Kep

Nu skal du nyde den dejlige by! Dask en tur langs stranden, se dig omkring i byen og sørg for at få badet en hel masse! Her er virkelig dejligt! Vejen, der går langs stranden, er fyldt med picnicarealer, hvor du kan slå dig ned, leje en måtte og få tilberedt krabber, rejer, blæksprutter eller fisk, mens du nyder udsigten over vandet. Det er utrolig hyggeligt og en sjov måde at holde picnic. Området omkring Kep er kendt for peber, for det er nemlig her, der bliver dyrket peber af høj kvalitet. Derfor er en dyppelse til grillet fisk, lavet af knust peber, salt og lime, en specialitet i Cambodia. Bag ved byen ligger den lille Kep Nationalpark, hvor du kan tage en god vandre- eller cykeltur imellem de høje træer. Du kan også tage en tur ud til den lille Rabbit Island, der siges at have de allerbedste strande i området.

Dag 11: Velkommen til Sihanoukville!

I dag skal du videre til strandbyen Sihanoukville.

Sihanoukville var i mange år fuldstændig ukendt uden for Cambodia, men det er slut nu. Stedets hvide strande og klare havvand har tiltrukket udenlandske turister, og her er nu masser af liv. Nede omkring stranden findes et stort udvalg af caféer og barer, og i små boder kan du købe friskfanget, grillet blæksprutte og andet godt fra havet. Drømmer du om at ligge uforstyrret på en rolig strand, er det ikke på stranden i selve Sihanoukville, du skal slå dig ned - her er nemlig mange sælgere og masser af leben. Til gengæld kan du nemt komme til de mere rolige strande med en tuk-tuk, hvis du trænger til lidt afveksling.

Dag 12-15: Nyd stranden i dejlige Sihanoukville

Nyd livet på stranden ved hotellet eller tag måske en tur til en af de mange andre strande i området. Sig bare til en tuk-tuk-chauffør, at du gerne vil køres ud til en "silent beach" - så bliver du kørt ud på en af de mere rolige og afsides strande uden for byen.

Vil du gerne endnu længere afsides, så spørg eventuelt i receptionen, om de kan arrangere en udflugt til en af de mange små øer, der ligger ud for Sihanoukville.

Du kan også vælge at tilkøbe en tur til den smukke Ream National Park, hvor du kan komme ud at opleve noget af Cambodias smukke natur. Eller tag måske ud til vandfaldet Kbal Chhay ca. 17 km uden for byen. Vandfaldene er ikke så store og imponerende, som man kan finde dem andre steder i Cambodia og Thailand, men de er afgjort besøget værd.

Dag 16: Afrejse fra Cambodia

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Cambodia. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Cambodia.

Alle hoteller

La Niche D'Angkor Boutique

La Niche D’Angkor Boutique er et fint og charmerende familieejet hotel. Hotellet er en skøn ”...

Upgradefra 195,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Steung Siem Reap Hotel

Steung Siem Reap Hotel ligger i det franske kvarter - en helt fantastisk beliggenhed tæt ved...

Upgradefra 639,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Victoria Angkor Resort & Spa

Victoria Angkor Resort & Spa er et smukt 5* hotel i skønne omgivelser med store damme og...

Upgradefra 202,- kr.pr. personpr. dag

Frangipani Villa Hotel

Frangipani Villa Hotel er et rigtig godt sted tæt ved floden og restauranterne på Pub. Street –...

Alle hoteller

Facaden

Cardamom Hotel & Apartment

Cardamom Hotel er et ældre og lidt slidt hotel, der ligger midt på den pulserende og mest...

Upgradefra 147,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Villa Langka

Villa Langka er et rigtig godt hotel, og det ligger dejlig centralt tæt ved den populære gade...

Upgrade
Facaden

Frangipani Royal Palace Hotel

Frangipani Royal Palace Hotel er et rigtig dejligt hotel, der ligger i hjertet af byen lige ud...

Alle hoteller

Poolen

The Beach House

The Beach House er et enkelt men godt sted med 16 pæne og rene værelser. Det ligger nærmest i...

Upgradefra 178,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Veranda Natural Resort

Veranda Natural Resort er et dejligt resort, der ligger lidt op af en bakke med fantastisk...

Upgrade

Knai Bang Chatt

Knai Bang Chatt  er nok det bedste hotel i Kep. Det er et smukt og moderne sted, og det ligger...

Alle hoteller

Grand Sihanoukville Hotel

Grand Sihanoukville Hotel

Grand Sihanoukville Hotel er et dejligt hotel, som ligger 10 minutters gang fra bymidten og 5...

Upgradefra 246,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Tamu Eat & Sleep

Tamu Eat & Sleep er et lækkert hotel, der ligger i en dejlig have helt ned til Otres...

Upgradefra 357,- kr.pr. personpr. dag
Naia Otres Beach Resort

Naia Otres Beach Resort

Naia Otres Beach Resort er et rigtig dejligt hotel, som ligger i den ene ende af Otres II Beach...

Upgrade

Mary Beach Hotel

Mary Beach Hotel er et stort og nyt hotel, der ligger lige i den ene ende af Otres Beach II, og...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til cambodia. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Cambodia.

Siem Reap

103.843900
13.373117

Phnom Penh

104.904263
11.555147

Kep

104.318192
10.485791

Sihanoukville

103.523347
10.625521

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 16 okt 2018 - 20 nov 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.290,-
Børn u/12 år fra 12.290,-
Afrejse i følgende periode 21 nov 2018 - 23 nov 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.790,-
Børn u/12 år fra 12.690,-
Afrejse i følgende periode 24 nov 2018 - 14 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.290,-
Børn u/12 år fra 12.290,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2018 - 23 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 15.590,-
Børn u/12 år fra 13.990,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 25 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 15.590,-
Børn u/12 år fra 13.590,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2018 - 26 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 15.990,-
Børn u/12 år fra 14.390,-
Afrejse i følgende periode 26 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 15.490,-
Børn u/12 år fra 13.990,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 02 jan 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.790,-
Børn u/12 år fra 12.690,-
Afrejse i følgende periode 03 jan 2019 - 31 jan 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.390,-
Børn u/12 år fra 12.290,-
Afrejse i følgende periode 01 feb 2019 - 10 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.790,-
Børn u/12 år fra 12.690,-
Afrejse i følgende periode 11 feb 2019 - 31 mar 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.390,-
Børn u/12 år fra 12.290,-
Afrejse i følgende periode 01 apr 2019 - 11 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 13.190,-
Børn u/12 år fra 11.590,-
Afrejse i følgende periode 12 apr 2019 - 13 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 13.990,-
Børn u/12 år fra 12.190,-
Afrejse i følgende periode 13 apr 2019 - 17 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 14.390,-
Børn u/12 år fra 12.590,-
Afrejse i følgende periode 18 apr 2019 - 21 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 13.990,-
Børn u/12 år fra 12.190,-
Afrejse i følgende periode 22 apr 2019 - 12 maj 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 13.190,-
Børn u/12 år fra 11.590,-
Afrejse i følgende periode 12 maj 2019 - 16 maj 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 13.590,-
Børn u/12 år fra 11.990,-
Afrejse i følgende periode 17 maj 2019 - 21 jun 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 13.190,-
Børn u/12 år fra 11.590,-
Afrejse i følgende periode 22 jun 2019 - 08 jul 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 13.990,-
Børn u/12 år fra 12.190,-
Afrejse i følgende periode 09 jul 2019 - 30 sep 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 13.190,-
Børn u/12 år fra 11.590,-
Afrejse i følgende periode 01 okt 2019 - 31 okt 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 13.990,-
Børn u/12 år fra 12.490,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Siem Reap og Sihanoukville-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
14 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Cambodia.
Evt. obligatorisk jule-/nytårsmiddag (som kan blive opkrævet op til 14 dage før afrejse).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderede.

Fly Danmark-Siem Reap og Sihanoukville-Danmark.
Transport mellem lufthavne og hoteller og mellem samtlige destinationer med privat bil/minibus.