Du er her: Lande > Cambodia > Rejser > Rejse 802

Cambodias templer og strande

16 dages rejse: 4 nætter Siem Reap, 1 nætter Sihanoukville, 5 nætter Koh Rong Samloem og 3 nætter Phnom Penh
Rejse: 
802
Fantastiske strande på Koh Rong Sanloem
Glemte templer i Siem Reap, hvide sandstrande i Sihanoukville og på Koh Rong Sanloem, og historiske seværdigheder i Phnom Penh.

I Siem Reap venter der dig en oplevelse lidt ud over det sædvanlige. Det er nemlig her, du kan opleve det fantastiske tempelkompleks, Angkor Wat. Du kan besøge templerne selv, eller du kan tage af sted med en guide, der vil fortælle dig den spændende historie om, hvordan hele denne kæmpeby blev glemt og overtaget af skovens store gummitræer. Efter en enkelt nat i strandbyen Sihanoukville skal du videre til en lille ø med endnu skønnere strande og færre turister, Koh Rong Samloem. Slap af på de næsten øde strande, nyd lyden af bølgernes stille klukken, og få dig en kold drink, mens du kigger ud på det blå hav - det er da livet! Sidste stop på turen er Cambodias hovedstad, Phnom Penh. Her kan du lære mere om landets frygtelige historie med et besøg til Killing Fields. Efter den oplevelse trænger du nok til at få humøret lidt op, så se den smukke sølvpagode, eller besøg de farverige markeder og lad dig lokke af alle herlige småting, du kan få her.  

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Siem Reap
 3. Siem Reap
 4. Siem Reap
 5. Siem Reap
 6. Siem Reap - Sihanoukville
 7. Sihanoukville - Koh Rong Sanloem
 8. Koh Rong Sanloem
 9. Koh Rong Sanloem
 10. Koh Rong Sanloem
 11. Koh Rong Sanloem
 12. Koh Rong Sanloem - Phnom Penh
 13. Phnom Penh
 14. Phnom Penh
 15. Phnom Penh
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Cambodia. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Så starter din rejse mod Cambodia - landet med fantastiske bygningsværker, smuk natur, dejlige strande og så selvfølgelig en fascinerende og skræmmende historie, du ikke kan undgå at blive påvirket af. Slap af på flyveturen så du er klar til alle de oplevelser, der venter dig...

Dag 2: Velkommen til Siem Reap!

I dag ankommer du til Siem Reap!

Siem Reap var en meget lille by, indtil Angkor Wat blev opdaget, og specielt da franskmændene kom til magten, voksede byen. I dag bor der ca. 230.000 mennesker i den hyggelig by ved floden. Her er mange smukke bygninger i både fransk og kinesisk stil, specielt i det gamle, franske kvarter, og i området omkring markedet er der virkelig hyggeligt. Siem Reap er en by, der forstår at tage sig godt af sine mange besøgende, så her er mange dejlige restauranter, barer og caféer, og har du lyst til en lækker spa eller massage, så er dette stedet. Besøg Angkor National Museum, der ligger lidt uden for byen og huser en del statuer fra Angkor templerne samt spændende foto, lyd og film klip om Khmer-riget.Er du kunstinteresseret, skal du besøge Artisans Angkor. Det er et socialt firma, der har til formål både at hjælpe unge mennesker i arbejde tæt på deres hjem og at styrke de traditionelle Khmer-kunsthåndværkserhverv som silkeproduktion, lakarbejder, sten- og træudskæring samt billedmaling. Og de udvikler også nye, mere moderne designs og produkter, så her er masser af smukke og brugbare ting i supergod kvalitet – det sværeste bliver at vælge! Shoppe kan du også i King’s Road Angkor, som er et splinternyt, udendørs shoppingområde, der er bygget som en landsby. Her er butikker, boder, caféer og restauranter i alle afskygninger. Om aftenen kan du måske opleve en Apsara forestilling? Apsara er guddommelige nymfer, og de har været inspirationen til den traditionelle Khmer Apsara-dans. I det 12. århundrede var der over 3.000 Apsara-dansere ved Khmer-hoffet i Angkor, og deres forestillinger var forbeholdt de kongelige, men i dag kan alle få lov.

Dag 3: Siem Reap - oplev det imponerende Angkor Wat

Du har nu tid til selv at gå på opdagelse, eller tage den store heldagstur med guide.

Det store tempelområde Angkor Wat, der ligger lidt uden for Siem Reap, blev bygget af Khmer-folket omkring det 12. århundrede. Det var en kæmpestor og velfungerende by, men omkring år 1500 blev byen forladt pga. indbyrdes krige, og som tiden gik, blev den helt glemt. Junglen begyndte langsomt at overtage byen - gigantiske træer voksede henover bygningerne og grøn bevoksning skjulte det tidligere så livlige område. Kun enkelte munke bruge stedet en gang i mellem, og deraf opstod legender. En fransk opdagelsesrejsende, Henri Mouhot, fandt sensationelt i 1863 til verdens store undren dette tempelområde. Angkor var da totalt overgroet af store gummitræer.

Angkor Wat indgår i et kæmpestort område på over 400 kvadratkilometer, hvor der er templer og andre bygninger fra Khmer-riget igennem flere århundrede. Angkor Wat er uden tvivl den største og mest imponerende bygning, og stedet er så stort, at du skal bruge flere dage for bare at se noget af det. Voldgraven rundt om hovedtemplet er over 5,5 kilometer lang, her er en over 800 meter serie af basrelieffer, og der er mere end 3.000 Apsara (guddommelige nymfer) skåret ind i stenvæggene. Det tog 300.000 mænd og 6.000 elefanter kun ca. 35 år at bygge dette enorme tempel, og alle var i mange år forundrede over, hvordan det kunne lade sig gøre. I 2012 blev en del af mysteriet løst, da to japanske arkæologer opdagede et 33 kilometer langt kanalsystem, der var blevet brugt til at transportere sten fra bjergene til tempelområdet.

I dag bruges nogle få af templerne igen, de er pyntet med bladguld, bedeflag og røgelse. De tavse statuer har oplevet flere krige end nogle andre monumenter i verden. Dette ufatteligt smukke område ville have været langt mere besøgt, hvis ikke den ene krig efter den anden, selv i dette århundrede, havde hindret verden i at besøge Angkor.

I dag er Angkor Wat ikke længere et stille og forladt område. Turister strømmer hertil for at se de utrolige templer. Nogle steder - ved de mest kendte templer - kan der godt føles overfyldt. Souvenirboder skyder op rundt omkring. Området er dog heldigvis så stort, at du godt kan finde steder med fred og ro - her kan du lidt nemmere, og lidt mere uforstyrret, føle historiens vingesus...

Mange har i tidens løb ytret sig om, hvordan templerne bør ses. Der arrangeres forskellige ture af forskellig varighed - og det kan være meget spændende at få templernes historie fortalt af en guide. De fleste mener, det rigtige er en tur, der koncentrerer sig om hovedtemplet den første dag og så bruge de næste dage på nogle af de mindre templer. Området i sig selv er smukt, og mange steder kan du se junglens indtrængen i stenene.

Har du mod på det, kan du tidligt om morgenen tage til det ældgamle Phnom Krom tempel, som er en del af Angkor Wat. Det ligger på toppen af en bakke med tre tårne bygget til ære for de buddhistiske guder Shiva, Vishnu og Brahma, og det er her, munkene beder deres morgenbøn, mens solen står op over Tonle Sap søen. Du kan selv blive velsignet på ægte buddhistisk vis af en af munkene ved, at han hælder vand (eller blomster, hvis du foretrækker det) ud over dig for at rense din sjæl og bringe lykke til dig i løbet af året.

Dag 4: Siem Reap - flydende landsbyer og shopping

Hvis du også vil opleve dagligdagen for folk i Siem Reap, er der mange forskellige ture du kan tage på. Du kan tage en bådtur på Tonle-floden for at besøge fiskerlandsbyer, besøg Siem Reaps krokodillefarm og Zoo. Du kan også tage på en dagstur til Kbal Spean, der er kendt for sin store arkitektoniske betydning. Kbal Spean ligger cirka 50 km fra Siem Reap og kun få kilometer fra det berømte tempel, Banteay Srey. Området består af en serie af stenudskæringer i sandstensformationer langs floden og er kendt som ”De 1.000 Lingas dal”. En Linga er et komplekst hinduistisk symbol. Stenudskæringerne skildrer forskellige hinduistiske mytologiske temaer, fx afbildninger af de hinduistiske guder. Der er også udskæringer af Buddha og buddhistiske billeder i flodbredden, der dog er fra en senere periode end Linga’erne. Ved floden er der netop blevet bygget et splinternyt, udendørs shoppingområde, nemlig det hyggelige King’s Road Angkor, der mest af alt ligner en park med charmerende stier og grønne områder. Her er butikker, boder og underholdning i alle afskygninger, og du finder alt fra fastfoodrestauranter til fine, elegante spisesteder med skøn mad. Du kan slentre rundt mellem butikkerne og se på tingel tangel – måske skal du starte med at købe en taske til alt det, du skal købe?

Dag 5: Siem Reap - endnu et besøg til Angkor Wat?

Skal dagen i dag bruges på at se Angkor Wat endnu en gang? Måske via luftballon, det er altså en fantastisk oplevelse...

Dag 6: Velkommen til Sihanoukville!

I dag skal du videre til strandbyen Sihanoukville.

Sihanoukville var i mange år fuldstændig ukendt uden for Cambodia, men det er slut nu. Stedets hvide strande og klare havvand har tiltrukket udenlandske turister, og her er nu masser af liv. Nede omkring stranden findes et stort udvalg af caféer og barer, og i små boder kan du købe friskfanget, grillet blæksprutte og andet godt fra havet. Drømmer du om at ligge uforstyrret på en rolig strand, er det ikke på stranden i selve Sihanoukville, du skal slå dig ned - her er nemlig mange sælgere og masser af leben. Til gengæld kan du nemt komme til de mere rolige strande med en tuk-tuk, hvis du trænger til lidt afveksling.

Dag 7: Velkommen til Koh Rong Samloem!

Så skal du videre til den lille ø Koh Rong Samloem, der er en sand perle med lækre, hvide sandstrande. Øen ligger ca. 2,5 times sejlads fra fastlandet, og her kan du rigtig komme helt ned i fart og bare nyde det skønne, turkise vand og den smukke natur.

Dag 8-11: Koh Rong Samloem - nyd livet på den lille, smukke ø

Koh Rong Samloem er en lille ø på kun ca. 9 kilometer på den lange led og 5 kilometer på det bredeste sted på den anden led. Øen ligger lidt ude i havet fra fastlandet, og du kan sejle derud fra Sihanoukville på 2.5 time med færgen eller på kun 45 minutter med nogle nye speedbåde. På øens østkyst ligger den smukke Saracen-bugt, og her finder du lang, lækker, hvid strand. Strandene på øens vestlige side har mere gult sand. Der ligger kun to landsby på øen, den ene på den nordlige spids, den anden i den sydlige ende. Her er ikke rigtig nogen veje, så skal du fra et sted til et andet, kan du vælge mellem at sejle eller trave gennem junglen. Koh Rong Samloem er også et rigtig godt sted at tage ud og snorkle, dykke eller surfe.

Du kan også tage en tur hen den større Koh Rong, hvor der er lidt mere gang i den og lidt flere muligheder for vandreture, udflugter på vandet og fest og farver.

Dag 12: Velkommen til Phnom Penh!

I dag ankommer du til Phnom Penh - Cambodias smukke hovedstad. Byen ligger hvor floderne Basaac og Tonle mødes, og har været hovedstad lige siden det 15. århundrede. Her finder du flere eksempler på fine, franske kolonitidsbygninger, smukke boulevarder og guldbelagte templer - dette er kort sagt en af de dejligste byer i Østen. Byen blev engang set som værende den smukkeste by i Orienten, og selvom byen har haft en lidt turbulent historie, har den stadig sin gamle, koloniale charme.

Dag 13-14: Phnom Penh - masser af oplevelser i Cambodias smukke hovedstad

Her i Phnom Penh er der masser af muligheder for spændende oplevelser. Besøg Nationalmuseet, der altså ikke ligner ethvert andet museum - det består af smukke bygninger med pagodetage og flotte detaljer. Her kan du læse om landets historie og se spændende arkæologiske udgravninger og skulpturer helt tilbage fra det fjerde århundrede. Tag videre til Det Kongelige Palads. Den smukke bygning ligger i en flot have med blomster og træer. Det er Kong Norodom Sihanouks bolig, og derfor kan du desværre kun se paladset udefra. I nærheden er Sølvpagoden. Den er dekoreret med over 5.000 sølvfliser, som vejer 1 kg. hver. Indenfor i pagoden kan du finde mange Buddhastatuer i forskellige størrelser - fra små, lavet af krystal, til en stor en af guld på hele 90 kilo. Tag nu videre til Wat Phnom Daun Penh, det smukke tempel, der udgør Phnom Penhs centrum. Templet ligger på en bakke omgivet af planter og træer, og her er en fantastisk udsigt ud over byen.

Efter at have set mange af byens smukkeste seværdigheder, er det måske tid til at vænne opmærksomheden mod noget mere grumt. Cambodia har en frygtelig historie, og den kan du lære mere om i det berygtede Tuol Sleng Museum og Cheung Ek (også kendt som Museet for folkedrab). I tiden inden Khmer-styret var det bare en skole, men siden hen blev det brugt til at opholde og torturere cambodianere, før de blev ført til "Killing Fields" - områder, hvor tusindvis og atter tusindvis af mennesker blev brutalt henrettet. Nu er skolen et museum, hvor du kan læse om og se billeder af de omkring 17.000 folk, som blev holdt fanget her. Omkring 15 kilometer fra byen er en af de berygtede "Killing Fields" åbent for turister. Et gravmonument er bygget til de over 8.000 kranier, der blev fundet i 1980. Disse to steder er de mest fremtrædende for de frygtelige ting, som blev udøvet under Khmer-styret, og det er de færreste der går herfra, uden at blive påvirket af landets historie. Stederne er bestemt ikke for sarte sjæle og små børn! Efter sådan en omgang trænger du måske til at få humøret lidt op igen. Besøg de farverige markeder og lad dig lokke af alle de herlige småting, du kan få her. Central Market er det største i byen og ligger i en flot art deco bygning, og Russian Market har fået sit navn pga. alle de russiske turister, der handler her. Du kan også tage på en solnedgangs-bådtur på Mekong-floden, og det er en glimrende mulighed for at se byen fra en anden side og få lidt ro.

Vil du gerne opleve mere, mens du er i Phnom Penh? Så se her, hvad en af vores gæster har skrevet til os:

"Vi fik syn for sagen den sidste dag i Phnom Penh. Vi så et opslag på en café, hvor vi blev opfordret til at besøge en "Orphant Village" lidt uden for byen. Det gjorde vi. Vi kom ud til en meget snavset og fattig landsby, hvor en meget entusiastisk lærer forsøgte at tage hånd om 36 mere eller mindre forældreløse børn. Han havde næsten ingen midler at gøre godt med og kæmpede en hård kamp for at skaffe penge til stipendier til børnene. De manglede stort set alt i "klasseværelset", selv mad var en mangelvare. Vi gav dem lidt penge og besluttede, at vi ville prøve at skaffe dem flere midler til at hjælpe dem med dagen og vejen." Er du interesseret i at støtte et godt formål, så tag et smut forbi denne skole: Andoung Thmei Village, Sangkat Korkroka i Khan Dangkor, Phnom Penh. Send dem eventuelt en mail: sousnamee@yahoo.com.

Dag 15: Afrejse fra Cambodia

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Cambodia. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Cambodia.

Alle hoteller

Cheathata Suites Hotel

Cheathata Suites Hotel

Cheathata Angkor Hotel er et virkelig dejligt hotel med en fantastisk beliggenhed centralt i...

Upgrade
Poolen

Steung Siem Reap Hotel

Steung Siem Reap Hotel ligger i det franske kvarter - en helt fantastisk beliggenhed tæt ved...

Upgradefra 416,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Victoria Angkor Resort & Spa

Victoria Angkor Resort & Spa er et smukt 5* hotel i skønne omgivelser med store damme og...

Upgrade

Frangipani Villa Hotel

Frangipani Villa Hotel er et rigtig godt sted tæt ved floden og restauranterne på Pub. Street –...

Alle hoteller

Grand Sihanoukville Hotel

Grand Sihanoukville Hotel

Grand Sihanoukville Hotel er et dejligt hotel, som ligger 10 minutters gang fra bymidten og 5...

Upgradefra 363,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Tamu Eat & Sleep

Tamu Eat & Sleep er et lækkert hotel, der ligger i en dejlig have helt ned til Otres...

Upgradefra 279,- kr.pr. personpr. dag
Naia Otres Beach Resort

Naia Otres Beach Resort

Naia Otres Beach Resort er et rigtig dejligt hotel, som ligger i den ene ende af Otres II Beach...

Upgrade

Mary Beach Hotel

Mary Beach Hotel er et stort og nyt hotel, der ligger lige i den ene ende af Otres Beach II, og...

Alle hoteller

Udsigt

Saracen Bay Resort

Saracen Bay Resort er et super dejligt, lille sted på den lille ø Koh Rong Samloem! Det ligger...

Upgradefra 261,- kr.pr. personpr. dag
Sol Beach Resort

Sol Beach Resort

Sol Beach Resort er et af de absolut bedste hoteller på denne herlige ø! Det ligger i skønne...

Upgradefra 343,- kr.pr. personpr. dag
Moonlight Resort

Moonlight Resort

Moonlight Resort er et fantastisk resort! Du bor i sjove kuppelformede bungalows – der næsten...

Alle hoteller

Facaden

Cardamom Hotel & Apartment

Cardamom Hotel er et ældre og lidt slidt hotel, der ligger midt på den pulserende og mest...

Upgradefra 149,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Villa Langka

Villa Langka er et rigtig godt hotel, og det ligger dejlig centralt tæt ved den populære gade...

Upgradefra 160,- kr.pr. personpr. dag
Facaden

Frangipani Royal Palace Hotel

Frangipani Royal Palace Hotel er et helt fint hotel, der ligger i hjertet af byen lige ud til...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til cambodia. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Cambodia.

Siem Reap

103.843900
13.373117

Sihanoukville

103.523347
10.625521

Koh Rong Samloem

103.234848
10.732665

Phnom Penh

104.904263
11.555147

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 dec 2017 - 14 dec 2017
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.290,-
Børn u/12 år fra 12.890,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2017 - 21 dec 2017
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.290,-
Børn u/12 år fra 14.090,-
Afrejse i følgende periode 22 dec 2017 - 27 dec 2017
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 14.490,-
Afrejse i følgende periode 29 dec 2017 - 10 jan 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 16.290,-
Børn u/12 år fra 14.740,-
Afrejse i følgende periode 12 jan 2018 - 08 feb 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.990,-
Børn u/12 år fra 12.690,-
Afrejse i følgende periode 09 feb 2018 - 21 feb 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.090,-
Børn u/12 år fra 13.440,-
Afrejse i følgende periode 23 feb 2018 - 08 mar 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.290,-
Børn u/12 år fra 13.590,-
Afrejse i følgende periode 09 mar 2018 - 22 mar 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.090,-
Børn u/12 år fra 13.390,-
Afrejse i følgende periode 23 mar 2018 - 29 mar 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.290,-
Børn u/12 år fra 13.590,-
Afrejse i følgende periode 30 mar 2018 - 31 mar 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.890,-
Børn u/12 år fra 14.090,-
Afrejse i følgende periode 01 apr 2018 - 31 aug 2018
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 12.990,-
Børn u/12 år fra 11.290,-
Afrejse i følgende periode 01 sep 2018 - 30 sep 2018
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 13.290,-
Børn u/12 år fra 11.590,-
Afrejse i følgende periode 01 okt 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 13.590,-
Børn u/12 år fra 11.940,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 01 jan 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.990,-
Børn u/12 år fra 12.890,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 28 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 14.590,-
Børn u/12 år fra 13.490,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 10 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 14.490,-
Børn u/12 år fra 12.890,-
Afrejse i følgende periode 12 apr 2019 - 20 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 15.190,-
Børn u/12 år fra 13.440,-
Afrejse i følgende periode 22 apr 2019 - 30 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 14.390,-
Børn u/12 år fra 12.790,-
Inkluderet: 

Fly København-Siem Reap-Sihanoukville og Phnom Penh-København.
Alle transporter på rejsen.
13 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Cambodia
Evt. obligatorisk jule-/nytårsmiddag (som kan blive opkrævet op til 14 dage før afrejse).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).
Miljøafgift på ca. 2 USD per person, når du sejler til Koh Rong.

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderede.

Fly København-Siem Reap-Sihanoukville og Phnom Penh-København.
Transport mellem lufthavne, havne og hoteller med privat bil/minibus.
Transport mellem Sihanoukville og Koh Rong Sanloem med båd.