Du er her: Lande > Filippinerne > Rejser > Rejse F67

Den ultimative rundrejse i Filippinerne!

33 dages rejse: 1 nat Manila, 6 nætter Coco Beach, 2 nætter Laoag, 2 nætter Vigan, 1 nat Baguio, 1 nat Sagada, 2 nætter Banaue, 1 nat i natbus 4 nætter El Nido, 2 nætter St. Paul Nationalpark, 3 nætter Panglao Island og 5 nætter Siquijor
Rejse: 
F67
Oplev alle højdepunkterne i Filippinerne på den ultimative rundrejse!
Strand, historie og natur uden lige. Glæd dig til at besøge Coco Beach, Laoag, Vigan, Baguio, Sagada, Banaue, El Nido, St. Paul Nationalpark, Panglao og Siquijor.

Efter en nat i storbyen Manila skal du nyde strandlivet på det dejlige Coco Beach. Efter nogle dage med sjov og afslapning skal du videre til historiske Laoag, der byder på flere smukke kirker. Historien er også i centrum i Vigan, da det er den bedst bevarede, spanske kolonitidsby i hele Asien. Her kan du slentre rundt i den gamle bydel, og måske lære mere om byens historie på et af dens museer. I Baguio venter et behageligt klima, store fyrretræsskove og hyggelige markeder, hvor du kan købe lidt at fylde i kufferten inden kursen sættes mod Sagada. Her kan du lege eventyrer, mens du i bare tæer klatrer ned i mørket, mens skæret fra din guides lygte danser hen over de flotte klippeformationer. I Banaue skal du opleve de imponerende risterrasser, som  Ifugao-folket har udhugget i bjergsiderne gennem flere tusinde år - et utroligt syn! Flere smukke omgivelser venter på næste del af rejsen. I El Nido kan du tage på ø-hop og opleve den ene smukke, øde strand efter den anden, og i St. Pauls Nationalpark kan du komme ud at sejle på den længste, sejlbare, underjordiske flod i verden. Næste stop er halvøen Panglao Island, der er forbundet med den noget større Bohol Island. Her er uberørte strande og skove og det er her, du kan opleve de berømte Chocolate Hills. Rejsen rundes af på øen Siquijor, hvor du kan prøve de gode dykker- og snorkelsteder, eller slappe fuldstændig af på den dejlige strand, efter en oplevelsesrig rejse.  

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Manila
 3. Manila - Coco Beach
 4. Coco Beach
 5. Coco Beach
 6. Coco Beach
 7. Coco Beach
 8. Coco Beach
 9. Coco Beach - Laoag
 10. Laoag
 11. Laoag - Vigan
 12. Vigan
 13. Vigan - Baguio
 14. Baguio - Sagada
 15. Sagada - Banaue
 16. Banaue
 17. Afrejse Banaue (natbus)
 18. Ankomst El Nido
 19. El Nido
 20. El Nido
 21. El Nido
 22. El Nido - St. Paul Nationalpark
 23. St. Paul Nationalpark
 24. St. Paul Nationalpark - Panglao Island
 25. Panglao Island
 26. Panglao Island
 27. Panglao Island - Siquijor
 28. Siquijor
 29. Siquijor
 30. Siquijor
 31. Siquijor
 32. Siquijor
 33. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Filippinerne. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Filippinerne er et af de lande, vores gæster vender gladest hjem fra, så husk at pakke det gode humør ned i kufferten, og start måske et par uger i forvejen med at træne smilemusklerne. "Verdens smukkeste øhav" kaldes landet også, og de hvide strande, livet under havet og de frodige, grønne landskaber indbyder til både afslapning og oplevelser i verdensklasse. Den underskønne natur og den imødekommende befolkning vil bidrage til, at du vender hjem med store oplevelser i bagagen. Men pas på - Filippinerne er stærkt vanedannende...

Dag 2: Velkommen til Manila!

I dag ankommer du til Manila - Filippinernes store og travle hovedstad. Moderne højhuse af glas ligger side om side med gamle, spanske huse fra kolonitiden, småhuse og blikskure. På gaderne kæmper biler, busser og jeepneyer sig frem, og hestevognene klaprer roligt af sted, mens cykeltaxaerne snor sig gennem det hele. Her shoppingcentre, gadekøkkener, markeder og småboder overalt, og her er et mylder uden lige.

Dag 3: Velkommen til jungleparadiset Coco Beach!

I dag ankommer du til Coco Beach - vores filippinske jungleparadis!

Coco Beach Resortet er placeret idyllisk i en tidligere kokosplantage med egen privat strand. Mange af kokospalmerne står endnu, og der er mange smukke blomster mellem hytterne, så du befinder dig virkelig i et jungleparadis, når du vandrer rundt på resortet. Du vil straks føle dig hjemme, for personalet er skønt, og omgivelserne dejlige! 

Stranden ved resortet er lille og god, og du skal kun et lille stykke ud, før koralrevet begynder. Stranden er smukkest ved højvande, hvor du kan snorkle direkte fra stranden, og selv helt inde på det lave vand er der mange forskellige fisk – og også mulighed for at se en skildpadde, hvis du er heldig! Har du lyst til lidt andet, så er her to swimmingpools. Den ene ligger ved siden af stranden og har både poolbar og vandrutsjebane, og den anden ligger i helt stille omgivelser på toppen af resortets skråning med den smukkeste udsigt ud over bugten. Du bliver helt salig ved synet! Heldigvis går der en 'cable car', så du kan komme derop uden at få sved på panden - den går én gang i timen. Og så er der selvfølgelig også en lækker spa, hvor du kan købe lækre behandlinger!

Coco Beach er altså for alle: her er noget for både familier, unge par og ældre, for dig der ønsker at opleve en masse og for dig, der ønsker bare at slappe af og nyde livet. Coco Beach er ikke et splinternyt resort, og nogle steder kan det derfor godt virke lidt slidt. Til gengæld er her fantastisk personale og dejlig stemning, og resortet repræsenterer virkelig C&Cs menneskelige ansigt! 

Dag 4: Nyd livet på vidunderlige Coco Beach

Der er masser at tage sig til på selve Coco Beach! Ud over at ligge ved stranden, kan du bade, snorkle, spise god mad og selvfølgelig drikke lækre drinks, når det er happy hour. Skal det være rigtig eksotisk, så prøv en frisk buko juice, hvor de simpelthen bare skærer hul i en kokosnød og stikker et sugerør i – og kokos skulle jo være så sundt! Hvis du har brug for at komme ud af solen, kan du både gå en tur i spaen eller i den lille butik med souvenirs fra området, eller du kan få din værtsfamilie til at bringe dig te eller kaffe på terrassen og nyde skyggen her hele formiddagen.

Hver lørdag er der grillaften med lækker buffet af grillet kød, og der er selvfølgelig også ris, grøntsager og andre spændende ting. Der er levende musik og en helt særlig stemning! Indimellem er det en temafest, og så er maden og pynten arrangeret ud fra det - det er virkelig hyggeligt!

Der er selvfølgelig også mange aktiviteter på vandet! Lej måske en havkajak og tag en sejltur i den smukke bugt – vandet er så klart, at du nemt kan se både fisk og koraller oppefra. Du kan også prøve at stå på vandski, wake boarde eller sejle i bananbåd!

I shoppingarkaden kan du købe adskillige Coco Beach produkter, og du kan faktisk gå op til værkstederne og se, hvordan de fremstiller deres herlige kokossæber.

Dag 5: Coco Beach - snorkling eller dykning?

Coco Beach har sin egen dykkershop, Coco Divers, der arrangerer spændende dykkerture i området. Hele bugten er kendt for noget af det smukkeste dykning i Filippinerne, og det skal simpelthen opleves! Du behøver slet ikke at være øvet dykker, du kan nemlig tage dykkerkurser, dykkercerifikat og leje udstyr igennem dykkercenteret. Du befinder dig i nogle af de smukkeste farvande i verden… Gå ikke glip af chancen for at kigge ned på bunden, du kommer ikke til at tro dine egne øjne!!! Prøv at dykke ved skibsvraget Alma Jane, som ligger lidt uden for Puerto Galera – en helt utrolig oplevelse! Du kan også starte med et prøvedyk i poolen, og hvis du får blod på tanden, så forsøg dig med et prøvedyk i havet sammen med Coco Divers.

Men der er mindst lige så smukke snorklemuligheder i nærheden. Kun fem minutter i båd fra Coco Beach ligger Coral Garden nemlig. Det er her, de lokale dykker efter perler i de kæmpestore muslinger på bunden af bugten, og du kan nemt se dem, når du snorkler henover dem. Derudover er der det smukkeste koralrev med fisk i alverdens farver, og det er heller ikke ualmindeligt at hilse på kæmpestore havskildpadder her. Vandet har de mest utrolige farver, og det er helt krystalklart! 

Dag 6: Coco Beach - en tur til Puerto Galera?

Coco Beach ligger kun en kort sejltur fra Puerto Galera, så tag ind og besøg den lille by, hvis du trænger til lidt byliv.

Det tager 10 minutter at sejle til byen, der ligger i en af verdens smukkeste bugter – en naturlig havn, der blev navngivet efter de spanske galioner, som lagde til her i 1500-tallet. Allerede når du træder ind på havnen, bliver du mødt af sælgende, der på dansk fortæller dig, at deres varer er ”meget billige”. Her er en masse farvestrålende boder med saroner, badetøj, halskæder, solhatte og strandtøj, hvor du roligt kan prutte med de handlende om prisen. Byen har også et meget lille marked med grøntager, frugt, friskfanget fisk og kød, og her er også en håndfuld butikker. Byens hovedattraktion er nok den fine, lille kirke, der ligger omgivet af palmer og blomster ved siden af et lillebitte museum med fund fra sunkne skibe fra forskellige lande. Der er masser af trafik på hovedgaden med jeepneyer og tricycles i læssevis, og gaderne er stejle, men der er boder og butikker over det hele, hvor de lokale handler.

Området omkring byen er spækket med flotte strande, frodig jungle, store bjerge og vandfald. Tag rundt i det bjergrige landskab enten til fods, på mountainbike eller med jeepney fx til det flotte Tamaraw vandfald en halv times kørsel fra byen. Her kan du bade, hvis du da ikke er bange for det kolde vand fra bjergene. Du kan også prøve at gå på hængebroer over junglen - eller hvis du er lidt mere modig, så tag en tur i zipline over trækronerne.

Dag 7: Coco Beach - beach hopping med bankabåd?

Der er rigtig mange muligheder for aktiviteter og udflugter på Coco Beach, så du kommer ikke til at kede dig!

Tag måske på en beach hopping – en heldagstur med båd, hvor du sejler ud til smukke strande. Bestil en stor picnickurv fra restauranten aftenen før, og få en bådsmand til at sejle dig lige derhen, hvor du vil - ud i det skønne blå. Hvis du sejler i en time, kommer du til steder, hvor der overhovedet ikke er turister at se nogen steder. Du kan bade, snorkle eller bare slikke sol på bounty-stranden. Imens vil bådsmanden tænde op i grillen og tilberede en lækker frokost. Kan det blive bedre?

Dag 8: Coco Beach - måske et smut til Sabang?

Trænger du til lidt mere byliv, så tag en tur til Sabang, der ligger kun fem minutter i båd fra Coco Beach. Her får du liv, barer og gadekøkkener for alle pengene. På overfladen er byen ikke særlig charmerende med masser af trafik og gadeos, men hvis du søger ud i krogene, finder du små skatte. Langs stranden ligger pastelfarvede hoteller, private huse og spisesteder, og hovedgaden fører op ad stejle bakker til et virvar af gamle huse og småboder blandet sammen med storslåede turisthoteller.

Parallelt med stranden ligger små, mørke gader med butikker og supermarkeder, hvor du sagtens kan finde ting at købe med hjem. Trænger du til at hvile ørene, så søg ud i enderne af stranden. I den ene ende kan du sidde på rolige caféer og nyde den lidt hippieagtige stemning, og i den anden ende af stranden er der ofte marked med tøj og tingeltangel og et væld af gadekøkkener med sjov mad. På vej tilbage til Coco Beach skal du måske lige besøge de flydende barer ude på vandet og få dig en drink? 

Dag 9: Velkommen til Laoag!

I dag skal du videre til Laoag. Ved ankomst til Laoag vil du blive hentet og kørt til dit hotel.

Har du mere dag tilbage, når du har klaret check-in på dit hotel, kan du tage en tricyckle (knallert med sidevogn) til St. Williams-katedralen. Denne gamle kirke fra 1612 har et 45 meter højt klokketårn, der siges at synke en tomme hvert år. Eller du kan besøge Laoags St. Augustine Church eller Paoay Church, som den også bliver kaldt, der er bygget i 1694 til 1710 og siges at være jordskælvssikker. Kirken er på UNESCOs verdensarvsliste og er absolut også et besøg værd for dem, der vil se de historiske steder.

Du kan også vælge at tage ud at se Asiens ældste og højeste fyrtårn 'Bojeador Lighthouse'. Det er muligt at gå op ad de 73 stejle trin til toppen og nyde den fantastiske udsigt over det sydkinesiske hav. For foden af fyrtårnet findes også et lille museum, der er værd at besøge for de historie-interesserede.

Dag 10: Oplev de historiske seværdigheder

Hvis du vil vide mere om Filippinernes tidligere diktator Marcos, så kan du arrangere en tur til Batac, hvor du kan besøge det museum og mausoleum, hvor diktatoren ligger. Her kan man se hele historien om ham og se mange af hans personlige ejendele, som er udstillet her. Og for at lære mere om befolkningen i nordlige Filippinerne kan du besøge det etnografiske Museo Ilocos Norte

Der er naturligvis flere interessante steder at se og besøge. Du kan få hjælp af hotellet til at arrangere en bil, der kan køre dig rundt til alle stederne, eller du kan måske slå en god handel af med en lokal taxichauffør, der gerne vil vise byen frem? Når sulten melder sig kan du tage hen til Dap-ayan ti Ilocos Norte, hvor du finder en masse madboder og gadekøkkener

Dag 11: Velkommen til Vigan!

Så går turen videre til Vigan i den nordvestlige del af Filippinerne.

Et besøg hertil er en enestående chance for at se den bedst bevarede spanske kolonitidsby i Asien. Her finder du en skøn blanding af spansk, filippinsk og kinesisk stil, der gør at byen er helt speciel for byer i Østen. Vigan er da også blevet udnævnt som en af de bedst bevarede og flotteste arkitektoniske byer i hele Asien.

Dag 12: Gå på opdagelse i den smukke, spanske kolonitidsby

Nu skal du ud og opleve byen! Husk dit kamera eller tegneblokken, hvis du vil have minder med hjem i lommen. Vigan er også på UNESCOs liste over byer, der har stor, kulturel betydning. Hestevogne kører rundt i de hyggelige gader, og her er en hyggelig kolonitidsstemning. Udover den gamle bydel, som er et must, er der naturligvis også et par museer du kan besøge. Crisologo Museum og Burgos National Museum er begge interessante. St. Pauls Katedral bør bestemt også ses!

Dag 13: Velkommen til Baguio!

I dag skal du videre til Baguio.

Baguio er kendt som Filippinernes "sommerby". Det var her, man i gamle dage tog til, når det blev for varmt i Manila, for her i det bakkede terræn finder man fyrreskove og temperaturer, der er mere humane i de varme måneder. Hvis du er på udkig efter sølvsmykker, har Baguio de bedste designs, og de er ægte og billige. Det gamle marked har også mange antikvitetsbutikker med blandt andet gamle, religiøse træfigurer. Der er også mulighed for at finde fantastiske halskæder lavet af bjergfolket, men de er dog forholdsvis dyre. Interessante områder og gourmet-restauranter er der også i Baguio. Spørg hotellet, hvor du finder det berømte Baguio Marked, hvor der er dejlig, frisk frugt og grønt samt souvenirbutikker med lokalt håndværk.

Dag 14: Velkommen til Sagada!

I dag skal du videre til Sagada.

Sagada er kendt for de flotte grotter, der ligger i området. Sumaging Cave er den største og mest besøgte. Ved det lokale rådhus finder du en guide, der kan vise dig rundt. Turen ned til grotterne går igennem byen, forbi en lille købmand hvor du kan købe lidt at drikke, og måske skal guiden lige have parafin til sin lampe. Derefter passerer du en stor klippe, hvor du kan se nogle kister imellem de skarpe klipper - det er endnu en af de ting, som området er kendt for. Efter gammel skik "begraver" man de døde på klippesiderne, og jo højere oppe de er, jo mere betydningsfulde har de døde været. Der findes også grotter med kister, men de er lukket nu pga. af gravfred. De har dog også en almindelig kirkegård i området, hvor de fleste i dag bliver begravet. Videre ad en lille, snoet vej igennem en lille, hyggelig fyrreskov inden du kommer frem til grotterne. Turen tager ca. 15-20 minutter at gå.

Når du kommer ned til åbningen af grotten tænder guiden sin kraftige lygte, og du kaster et sidste blik tilbage imod lyset, inden du begynder at bevæge dig ned i grotten. Det første stykke har du sko på, men når du kommer et stykke ned i grotten, beder guiden dig om at tage dine sko af, da det er meget bedre at gå i bare tæer. Det ser glat ud, men du finder hurtigt ud af, at det er bedre i bare tæer. Guiden er flink til at hjælpe de steder, hvor du skal kravle lidt, og et sted i grotten skal du ned ad et reb (ca. 2 meter)- her hjælper de også. De flotte formationer i grotten er der også tid til at tage et par billeder af. Bemærk dog, at en del af guiderne ikke ønsker at blive fanget inde i dit kamera, så spørg dem lige, før du tager et billede af dem! Ved bunden af grotten åbner der sig et større rum. Herfra kan du med vand til livet fortsætte ad små, snævre gange, men det er kun for de få. I det store hulrum i bunden kan du hvile dig lidt, og tage et par ekstra fotos inden turen igen går op igennem grotten imod sollyset. Alt efter tempoet tager det en lille time at gå ned og op. Guiderne foreslår som regel et par andre grotter i nærheden eller små seværdigheder i området, og du kan så vælge, hvad du synes lyder mest spændende. Når du kommer tilbage til byen betaler du guiden - der er normalt faste priser, men har han været god, så giv ham gerne lidt drikkepenge.

Dag 15: Velkommen til Banaue!

I dag kommer du til bjergbyen Banaue. Selve byen er lidt kedelig, men dens beliggenhed er fantastisk. Banaue er nemlig omgivet af grønne og helt utrolige risterrasser. Igennem flere tusinde år har Ifugao-folket omdannet bjergene her til et helt system af risterrasser, der er bygget med håndkraft og primitive redskaber. Tag op til et af udsigtspunkterne og bliv imponeret over, hvad det er muligt for mennesker at skabe.

Dag 16: Tag på udflugt blandt de smukke risterrasser

Det er nemt at arrangere dagsture i området - både med og uden guide. Fx kan du besøge små landsbyer, hvor risterrasserne strækker sig fra bunden af dalen til toppen af bjerget. Har du mod på det, så gå helt ned i bunden af dalen, hvor der er et flot vandfald - men husk du skal være i rimelig form og ikke lide alt for meget af højdeskræk. Er du ikke meget for at vandre, skal du ikke snydes for de fantastiske udsigter. Tag en tricycle eller en jeepney rundt til de forskellige udsigtspunkter og fyld kameraet med billeder af de utroligt smukke bjergskråninger.

Dag 17: Videre med natbussen...

I dag skal du videre med natbus. Det er en god idé at møde op i god tid før afgang, da sæderne i bussen ofte bliver taget efter først-til-mølle-princippet.

Læn dig tilbage, få lidt søvn, og glæd dig til at ankomme til din destination i morgen.

Dag 18: Velkommen til det skønne El Nido!

I dag skal du videre til det skønne El Nido.

På vestkysten af den langstrakte ø Palawan ligger fiskerbyen El Nido, der er et af C&Cs absolutte favoritsteder i Filippinerne. Naturen og havet her er måske det smukkeste i hele Filippinerne. El Nido er en hyggelig, lille by med små butikker, gode spisesteder og et stemningsfuldt natteliv. Palawan er ikke særligt udbygget, og her er ikke elektricitet hele dagen.

Gå en tur ned ad den lille hovedgade og læg vejen forbi Art Café. Her er en hyggelig stemning, og du kan få lidt kage eller morgenmad, mens du læser om nogle spændende ture. Her er folk fra hele verden - backpackere, turister, unge på studietur, lokale filippinere og mange andre...

Dag 19-21: Ø-hop, havskildpadder og vidunderlige strande

Det kan godt være, at du bor i en lille fiskerlandsby, men der er så mange muligheder for udflugter, at du slet, slet ikke behøver være bange for at komme til at kede dig! Naturen og havet her er måske det smukkeste i hele Filippinerne, og den mest populære aktivitet er island hopping, altså ø-hop, hvor du bliver sejlet fra ø til ø i det turkisblå vand. Der findes 6 forskellige, smukke ruter, og på hver og en af dem besøger du hele 5 fantastiske strande!

Du kan også tage ud til de sorte, voldsomme klipper, besøge Makinit Hot Springs, der ligger ca. 20 km nord for El Nido, gå gennem skoven til vandfaldet Nagkalit-kalit, besøge Ille-grotten, tage på klippeklatring eller besøge Cadlao Island med skov, mangrover og laguner. Du kan også tage til Bacuit Bay - en smuk bugt med det klareste, blå vand og mange småøer her og der. Her kan du svømme og måske endda være heldig at se skildpadder. Small Lagoon og Big Lagoon er også helt fantastisk smukke - et af de flotteste steder i hele verden, hvis vi selv skal sige det, og det er næsten et must at tage en tur til disse laguner, hvor vandet er krystalklart, og du er omgivet af kæmpemæssige, frodige klippebjerge.

Dag 22: Velkommen til St. Paul Nationalpark!

Så går turen videre til St. Paul Nationalpark.

Palawan er det mindst udbyggede område i Filippinerne, så her har du ikke nem adgang til at hæve penge eller strøm 24 timer i døgnet..

Du skal nu ud at opleve noget helt specielt... Underground River er på UNESCOs liste over verdens naturarv, og den siges at være den længste, sejlbare, underjordiske flod i verden - ca. 8 km lang. Du skal ud på en tur, hvor du i to timer sejler på denne flod gennem grotter med imponerende stalaktitter og laguner med vand i de flotteste farver omgivet af høje klipper. Det krystalklare vand og de enorme klippeformationer, som vokser fra grottens loft i alle mulige forskellige former, farver og størrelser, er helt og aldeles betagende. Underground River er en naturoplevelse i særklasse!

Dag 23: Masser af skønne naturoplevelser

Udover Underground River byder nationalparken også på andre oplevelser. Her er smukke koralrev, kridhvide sandstrande, tropisk skov, mangroveskov og bjerge af marmor. Du kan også være heldig at se aber, øgler og andre spændende dyr.

Dag 24: Velkommen til Panglao Island!

I dag skal du videre til Panglao Island - en mindre halvø, der er forbundet med den noget større Bohol Island. Selvom øen ikke er mere end 80 kvadratkilometer stor, er landskabet både fladt og bjergrigt. Her er ingen floder eller søer, men i den underjordiske grotte Hinagdanan Cave findes der en lagune. Grotten med sine store stalaktitter og stalagmitter bliver oplyst af solen gennem huller i loftet – et spektakulært syn! I havet omkring øen findes der gode dykkersteder. Panglao Island er en populær destination, og især omkring den meget smukke strand Alona Beach, er der et stort udbud af restauranter og barer. 

Lige ved siden af Panglao Island ligger øen Bohol - du kan køre til Bohol på broer over det lave vand. Bohol Island er Filippinernes 10. største ø og er et mesterstykke af natur med dets blanding af uberørte, hvide strande, pragtfulde steder til dykning, uberørte skove og bølgende bakkelandskab. Den er specielt populær pga. Chocolate Hills - et naturvidunder bestående af hundredevis af kuppelformede kalkstensbakker dækket med græs, som tørrer ud og bliver brunt i solen. Andre interessante steder er bl.a. Baclayon Church bygget af Jesuitter og de underjordiske kilder i Hinagdanan Cave. 

Dag 25-26: Oplev de unikke Chocolate Hills på Bohol

Nu har du masser af tid til at nyde livet på stranden eller tage til Bohol! Bohol ligger i midten af det, der kaldes "delfin-trekanten". Det vil sige, at du befinder dig, hvor der er størst chance for at komme ud at opleve delfiner i deres rette element. Området omkring Bohol er af samme grund også utrolig kendt for sin dykning, og området har også nogle unikke muligheder for de såkaldte walldives, hvor du dykker ved klippevægge under vandet.

En af de store naturoplevelser du SKAL opleve på Bohol er Chocolate Hills. Disse 1.268 toppe er mellem 30 og 50 meter høje og har fået deres navn efter deres udseende i den tørre periode. Der ligner de nemlig nogle kæmpe chokoladetoppe. Turen til Chocolate Hills går gennem små landsbyer og langs rismarker, hvor vandbøflerne går og trækker ploven på gammeldags manér. Når du når til toppen på den største top, så slå et smut forbi restauranten og få en god frokost med en storslået udsigt.

Det er også på Bohol, hvor du kan være heldig at opleve tarsier. Det er en lille, sjælden og sky abe med store, runde øjne, og det er faktisk den mindste abe i verden. Den ser så sjov og nuttet ud, at du får lyst til at nuppe en med hjem – men det må du selvfølgelig ikke!

Måske har du lyst til en udflugt en af dagene? Så sejl en tur til Balicasag Island, hvor der er rigtig god snorkling. Du kan arrangere det med et af de lokale dykkercentre og højst sandsynlig få et lift derover. En anden udflugtsmulighed er til Mag-Aso-vandfaldene. Her kan du få en forfriskende dukkert under vandfaldet. 197 trin fører ned til det storslående vandfald, hvor du også kan grille din medbragte mad. Spørg guiden om han vil købe noget BBQ, så er frokosten reddet, og du vil nyde at kunne spise direkte fra grillen og bagefter svømme i det krystalklare vand.

Er du til historiske bygninger, så gå ikke glip af Baclayon Church, der er filippinernes ældste kirke fra 1596. Kirken har et lidt fæstningslignende udseende, men efter datidens arkitektur er det en enestående opbygning. Til kirken hører der også et museum, hvor du kan beundre de farvestrålende kirkeklæder igennem flere hundrede år.

Dag 27: Velkommen til Siquijor!

Så skal du videre til øen Siquijor. Ved ankomst vil en repræsentant fra Coco Grove byde dig velkommen og følge dig til hotellet.

Siquijor er den mindste ø-provins i Central Visayas og ret berømt for dens historier om sort magi, religiøse healere og al den slags overnaturlige kræfter. Øen healer enhver træt rejsenes sjæl med sine smukke strande. Den har fred og ro og energigivende vibrationer fra omgivelserne, så nyd dagene her og få "batterierne" ladet op.

Dag 28-31: Nyd livet på den fortryllende ø...

Nu skal du rigtig nyde Siquijor, og du kan gøre lige, hvad du har lyst til!

Spørg på hotellet, hvad du kan foretage dig i området eller hør dem, hvor du kan leje en motorcykel, så du kan udforske denne charmerende ø. Kør forbi de lysegrønne rismarker og se, hvordan folk arbejder i marken. Du kan også tage forbi det flotte Cambugahay vandfald, hvor du kan bade i helt turkisblåt vand - det er næsten som en lille lagune i frodig natur!

Snorkling og dykning arrangeres med dykkercenteret på stranden midt i resortet - der er fin snorkling lige uden for resortet, men du skal betale en lille afgift til en vagt på stranden for at snorkle i den fredede del af koralrevet.

Den nærliggende koral-ø Apo Island byder også på helt utrolig dykning og snorkling ved et enestående koralrev, og du må ikke snyde dig selv for et besøg til dette dejlige, lille paradis! Dagture til Apo Island bliver slået op i receptionen, hvor du så kan melde dig til.

Du kan selvfølgelig også bare dase på stranden og læse en god bog? Mulighederne er mange! Siquijor er for dig, der ønsker fred og ro og ikke alt for mange turister på stranden.

Dag 32: Afrejse fra Filippinerne

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 33: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Filippinerne. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Filippinerne.

Alle hoteller

Den imponerende lobby

Manila Hotel

Manila Hotel er måske det mest berømte hotel i Manila, og det er helt sikkert en oplevelse at bo...

Berjaya Makati Hotel

Berjaya Makati Hotel

Berjaya Makati Hotel er et godt hotel, som ligger midt i Makati - Manilas forretningsdistrikt....

Alle hoteller

Vores vidunderlige Coco Beach

Coco Beach Island Resort

Coco Beach Island Resort ligger idyllisk i en tidligere kokosplantage med egen privat strand....

Alle hoteller

Grand Octogon Resort

Grand Octagon Resort

Grand Octogon Resort ligger lidt uden for byen, på hovedvejen ind til Laoag. Stedet er sjovt...

Upgradefra 92,- kr.pr. personpr. dag
Java Hotel

Java Hotel

Java Hotel er bygget i en hyggelig balinesisk stil, og måske er det byens bedste hotel? Hotellet...

Alle hoteller

Villa Angela Heritage House

Villa Angela Heritage House

Villa Angela er en gammel, spansk villa fra 1870, der har en charme og giver dig en fornemmelse...

Alle hoteller

El Cielito Inn Baguio

El Cielito Inn Baguio

El Cielito Inn Baguio er et lille hyggeligt hotel, der har enkle men pæne værelser, og er fint...

Alle hoteller

St. Joseph Resthouse

St. Joseph Resthouse

St. Joseph Resthouse ligger på en lille bakketop med udsigt over byen. Her er en hyggelig, lille...

Alle hoteller

Banaue Hotel

Banaue Hotel

Banaue Hotel er et lidt ældre hotel, men nok det bedste i byen. Der er udsigt fra de fleste af...

Alle hoteller

Sea Cocoon Hotel

Sea Cocoon Hotel er et godt og super hyggeligt hotel. Du bor midt inde i byen, hvor du kan finde...

Upgradefra 347,- kr.pr. personpr. dag
Dolarog Beach Resort

Dolarog Beach Resort

Dolarog Beach Resort er et dejligt resort, der ligger en 20 minutters sejltur fra El Nido. ...

Upgradefra 434,- kr.pr. personpr. dag
Cadlao Beach Resort & Restaurant

Cadlao Beach Resort & Restaurant

Cadlao Beach Resort & Restaurant er nydeligt hotel 10 min fra selve hovedstranden i El Nido...

Upgrade
Doublegem Beach Resort

Doublegem Beach Resort

Doublegem Beach Resort ligger direkte på stranden Corong Corong med udsigt ud over Bacuit Bay og...

Alle hoteller

Dayunan Sabang Tourist Inn

Dayunan Sabang Tourist Inn

Hotellet ligger 100 meter fra bådene til ”underground river”, så skal du på en sejltur på...

Upgradefra 462,- kr.pr. personpr. dag
Daluyon Beach & Mountain Resort

Daluyon Beach & Mountain Resort

Daluyon Beach & Mountain Resort er et godt, klassisk, filippinsk resort, hvor alt fungerer...

Alle hoteller

Isis Bungalows

Isis Bungalows

Isis Bungalows er et lille, hyggeligt resort midt på stranden Alona Beach. Her er både små...

Alle hoteller

Coco Grove Beach Resort

Coco Grove Beach Resort

Coco Grove Beach Resort er et af vores mest populære resorts, og ikke uden grund! Det ligger ved...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til filippinerne. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Filippinerne.

Manila

121.000
14.580

Puerto Galera

120.950
13.500

Laoag

120.583
18.1833

Vigan

120.3833
17.566

Baguio

120.600
16.416

Sagada

120.900
17.083

Banaue

121.058
16.9189

El Nido

119.388259
11.182130

St. Paul Nationalpark

118.916
10.166

Panglao Island (Bohol)

123.786521
9.593090

Siquijor

123.500
9.20

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 09 jul 2018 - 26 jul 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.090,-
Børn u/12 år fra 21.490,-
Afrejse i følgende periode 27 jul 2018 - 31 jul 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 21.690,-
Børn u/12 år fra 20.690,-
Afrejse i følgende periode 01 aug 2018 - 14 aug 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 20.490,-
Børn u/12 år fra 20.490,-
Afrejse i følgende periode 15 aug 2018 - 16 aug 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 21.690,-
Børn u/12 år fra 20.690,-
Afrejse i følgende periode 16 aug 2018 - 29 nov 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 19.790,-
Børn u/12 år fra 19.790,-
Afrejse i følgende periode 30 nov 2018 - 01 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 19.890,-
Børn u/12 år fra 19.490,-
Afrejse i følgende periode 01 dec 2018 - 10 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 21.490,-
Børn u/12 år fra 20.990,-
Afrejse i følgende periode 10 dec 2018 - 13 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 23.290,-
Børn u/12 år fra 22.290,-
Afrejse i følgende periode 14 dec 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 26.190,-
Børn u/12 år fra 24.490,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2018 - 22 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.990,-
Børn u/12 år fra 22.690,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 29 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 26.990,-
Børn u/12 år fra 24.990,-
Afrejse i følgende periode 30 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 26.590,-
Børn u/12 år fra 24.990,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 06 jan 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 24.890,-
Børn u/12 år fra 23.690,-
Afrejse i følgende periode 07 jan 2019 - 08 jan 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 26.790,-
Børn u/12 år fra 25.190,-
Afrejse i følgende periode 08 jan 2019 - 03 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 23.690,-
Børn u/12 år fra 22.640,-
Afrejse i følgende periode 04 feb 2019 - 05 feb 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 25.590,-
Børn u/12 år fra 24.090,-
Afrejse i følgende periode 05 feb 2019 - 10 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 24.190,-
Børn u/12 år fra 23.090,-
Afrejse i følgende periode 11 feb 2019 - 12 feb 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 25.590,-
Børn u/12 år fra 24.090,-
Afrejse i følgende periode 12 feb 2019 - 28 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 23.790,-
Børn u/12 år fra 22.690,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2019 - 18 apr 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 22.490,-
Børn u/12 år fra 21.640,-
Afrejse i følgende periode 19 apr 2019 - 22 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 22.890,-
Børn u/12 år fra 21.590,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2019 - 21 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.990,-
Børn u/12 år fra 22.390,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2019 - 30 nov 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 22.990,-
Børn u/12 år fra 21.690,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Manila-Laoag, Manila-El Nido, Puerto Princesa-Cebu og Dumaguete City-Manila-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
29 overnatninger med morgenmad.
1 flaske rom på Coco Beach.
Udflugt til den smukke Underground River.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. lufthavnsafgifter ved indenrigsflyvninger.
Evt. obligatorisk jule-/nytårsmiddag (som kan blive opkrævet op til 14 dage før afrejse).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Manila-Laoag, Manila-El Nido, Puerto Princesa-Cebu og Dumaguete City-Manila-Danmark.  
Transport mellem lufthavn og hotel i Manila, Laoag og El Nido med bil/minibus.
Transport mellem Manila og Coco Beach med bil/minibus og udriggerbåd.
Transport Laoag-Vigan med tricykel og offentlig bus.
Transport Vigan-Baguio med bil/minibus-offentlig bus-taxa.
Transport Baguio-Sagada med taxa og offentlig bus.
Transport Sagada-Banaue med jeepney og knallerttaxa.
Transport Banaue-Manila lufthavn med tricykel-offentlig natbus-taxa.
Transport El Nido-St. Paul Nationalpark-Puerto Princesa med privat bil/minibus.
Transport Cebu-Panglao Island med privat bil/minibus og færge.
Transport Panglao Island-Siquijor med hurtigfærge-færge-privat bil/minibus.
Transport Siquijor-lufthavn i Dumaguete City med privat bil/minibus og færge.