Du er her: Lande > Indien > Rejser > Rejse 897

Fantastiske templer og storslåede bygningsværker

17 dages rejse: 3 nætter Mumbai, 2 nætter Aurangabad, 1 nat Bijapur, 2 nætter Hampi, 2 nætter Badami og 4 nætter Goa
Rejse: 
897
Badami-grotterne med de smukke templer
Storbyens mange seværdigheder, unikke templer og afslapning på stranden. Glæd dig til at opleve Mumbai, Aurangabad, Bijapur, Hampi, Badami og Goa.

Rejsen tager sin begyndelse i Mumbai, hvor du skal ud på en byrundtur, for at se lidt af denne kæmpeby. Du kommer bl.a. forbi vaskeriet Dhobi Ghat, det historiske Prince of Wales Museum og Mumbai Hanging Gardens, hvor der er en smuk udsigt over det Arabiske Hav. I Aurangabad kommer du også på udflugt. Denne gang til nogle af de mange grotter, der ligger uden for byen. Her er det ikke naturskabte drypsten, der er attraktionen, men derimod ældgamle vægmalerier og udhugninger i stenvæggene. Næste stop er Bijapur, der er kendt for sine middelalderlige og overdådige bygninger. Her skal du besøge Gol Gumbaz, der er en kæmpemæssig, rund domkirke - kun overgået i størrelsen af Peterskirken i Rom.  Videre til Hampi, der næsten kan beskrives som et åbent museum. Her er meget fredfyldt, og du kan udforske gamle elefantstalde, templer og skatkamre. I Badami vil du tabe både næse og mund, når du skal på udflugt til det store tempelkompleks Pattadakal og Badami-grotterne, hvor der er hugget imponerende templer ud i de røde sandstensklipper. Efter alle disse oplevelser står der velfortjent afslapning på programmet på Goas lækre strande. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Mumbai
 3. Mumbai
 4. Mumbai
 5. Mumbai - Aurangabad
 6. Aurangabad
 7. Aurangabad - Bijapur
 8. Bijapur - Hampi
 9. Hampi
 10. Hampi - Badami
 11. Badami
 12. Badami - Goa
 13. Goa
 14. Goa
 15. Goa
 16. Goa
 17. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Indien. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse mod det indiske subkontinent. Man kan ikke sige, at man har rejst, hvis ikke man har oplevet Indien. Der er så mange oplevelser, som man kun kan få i dette land. Her er som i eventyret om Aladdin og de fyrretyve røvere: Historiske paladser og forter, kameler og elefanter, basarer med alverdens krydderier, klare søer, frodige søbredder og dejlige strande, stærke farver, tætbefolkede millionbyer, øde ørkenlandskaber og høje bjergtinder som ingen andre steder i verden...

Dag 2: Velkommen til Mumbai!

Velkommen til Mumbai! Byen blev tidligere kaldt Bombay, og det er den mest industrialiserede by i landet - med over 18 millioner indbyggere er det også en af de største byer i hele verden. Byen har en lang historie og udviklede sig under det britiske kolonistyre til den vigtigste havneby i Indien. Befolkningstætheden er utrolig høj, men folk fra nær og fjern strømmer stadig til byen for at være en del af dens udvikling. Kontrasten mellem rigdom og fattigdom er stor - her ser du både store, moderne skyskrabere og faldefærdige skure med bliktage i slumkvartererne, hvor næsten halvdelen af byens befolkning bor. Byens mange mennesker repræsenterer mange forskellige kulturer, og i Mumbai finder du derfor et bredt udvalg af restauranter og forskellige former for underholdning.

Flere højtider og forskellige festivaler bliver fejret på bedste vis med optog, dans og musik - oplev fx The Elephant Festival, der bliver holdt hver februar måned på Elephanta Islands. Denne festival er dedikeret til klassisk indisk dans og musik, og kunstnere fra hele landet kommer for at vise, hvad de kan. Mumbai er også centrum for Indiens film- og tv-industri, og har lagt navn til fænomenet Bollywood. Tag en tur i en af byens mange biografer, og se en vaskeægte Bollywood-film med masser af dans, indisk musik, farverige sarier og fantastiske kostumer.

Dag 3: Sightseeing i Mumbai

I Mumbai er der simpelthen så meget at se! Og du skal nu på en sightseeingtur rundt i byen.

Du kommer en tur forbi Victoria Station. Bygningen er fantastisk smuk, bygget i gotisk stil og er opkaldt efter den engelske Dronning Victoria. Et lidt andet syn end vores egen hovedbanegård derhjemme...

På rundturen skal du også forbi Prince of Wales museum, der viser indisk historie og sjældne, historiske genstande. Egentlig hedder museet The Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya, men det er vist ikke rigtig til at udtale for os herhjemme. Du kommer også forbi Mani Bhawan, hvor Mahatma Gandhi boede, da han besøgte Mumbai for at prædike om ikke-vold. Nu er her et billedegalleri, et researchbibliotek og et filmarkiv.

På turen går du en tur igennem Dhobi Ghat, som er et stort, åbent vaskeri. Her er store vaskekar af sten på rad og række, og der hænger farverigt vasketøj, så langt øjet rækker, både oppe og nede og ude og inde - vasketøj overalt! Det er et helt specielt syn! Hvis du har noget snavset vasketøj, skulle du måske aflevere det her? Gå også en tur ad Marine Drive, der er kendt som "Queen's Necklace". Havnepromenaden går hele vejen langs kysten i den moderne del af byen - og her er altid et væld af mennesker!

Haji Ali Tomb ligger lidt nord for Marine Drive. Det er et helt kompleks bygget ude i vandet som grav for den muslimske helgen, Pir Haji Ali Shah Bukhari. Du kommer kun til at se mausoleet udefra, men her er som regel også rigtig, rigtig mange mennesker, så det tager lang tid at komme ind.

Til slut ser du Mumbais Hanging Gardens, hvor du har en fantastisk udsigt ud over Det Arabiske Hav, og du kan gå rundt og kigge på de mange sjove dyr skåret ud i hæk.

Dag 4: Udflugt fra Mumbai til Elephant Caves

I dag skal du med færgen til Elephant Caves. Du sejler fra Mumbai til den lille grønne ø, hvor grotterne ligger. Her er smukke templer og søjler bygget ind i grotterne, og det ligner faktisk nærmest, at det er søjlerne, der holder jorden oppe. Masser af skulpturer og statuer skåret ud i sten pryder stedet, og her er mange ting, du kan gå rundt og kigge på. Grotterne er fra det 7. århundrede og er nu kommet på UNESCOs verdensarvsliste.

Om eftermiddagen besøger du et par markedspladser, før du skal ud og snuse rundt i byen efter et sted at spise.

Dag 5: Velkommen til Aurangabad - og udflugt til Ellora Caves

I dag skal du videre til Aurangabad, en by i Indiens Maharashtra-distrikt. Byen er kendt for sine fantastiske grotter og det smukke Bibi Ka Maqbara tempel, og du skal selvfølgelig se det hele!

Allerede om eftermiddagen skal du på en tur til Ellora Caves, der ligger 26 kilometer uden for Aurangabad. Her præger ældgamle stenruiner og - skulpturer de mørke grotter, og lige meget hvor du kigger hen, får du øje på noget nyt og spændende. Området er på UNESCOs liste over verdensarv, og det er ikke svært at forstå hvorfor, når du går rundt i de meget religiøse bygninger og drømmer dig tilbage til en anden tid. Pilgrimme har valfartet hertil gennem mange århundrede, og nu er det din tur til at udforske området!

De 34 grotter byder både på buddhistiske bedehaller og klostre, og du får også set både hinduistiske og jainistiske templer. Den ældste udgravning er Dhumar Lena, som stammer helt tilbage fra det femte århundrede. Her er adskillige stenstatuer, der forestiller den hinduistiske Gud Shiva, og de mange stenudskæringer fortæller ældgamle historier. Det mest prægtige tempel er Kailasa Templet med den kæmpestore stenelefant foran - det kan bryste sig af at være verdens største tempel hugget ud i sten!

Dag 6: Udflugt til Ajanta Caves

I dag skal du igen på udflugt! Denne gang til Ajanta Caves, der ligger omkring 107 kilometer uden for byen og er på UNESCOs verdensarvsliste. Grotterne er hugget ud i sten hele vejen langs den hesteskoformede bjergside, og det er en af Indiens mest imponerende arkæologiske udgravninger. Her er buddhistiske freskoer og vægmalerier på væggene, der viser religiøse billeder af Buddha og andre Guder malet helt tilbage i det tredje århundrede, og du går også forbi detaljerede stenfigurer hugget ud i templets søjler og mure. Templerne er lyst op af lys, der falder ind fra oven på alle tider af dagen, og det er et helt eventyrligt syn!

Snart skal du tilbage til byen og hvad med at gå en aftentur forbi det helt guddommeligt smukke Bibi Ka Maqbara? Det hvide mausoleum blev opført af Kejser Aurangzeb til minde om hans første kone, og navnet Bibi Ka Maqbara betyder også "Kvindens grav". Det ligner til forveksling Taj Mahal, som blev bygget til ære for selv samme kejsers mor, Mumtaz Mahal.

Dag 7: Velkommen til Bijapur!

Du kører til Bijapur tidligt om morgenen, og efter en meget lang tur er du endelig fremme ved dit hotel.

Bijapur er kendt for sine middelalderlige monumenter og overdådige bygninger. Mest kendt er det berømte Gol Gumbaz, en kæmpemæssig rund domkirke - kun overgået i størrelse af Skt. Peters Kirken i Rom! Også Ibrahim Rauza er et besøg værd! Det smukke bygningsværk består af et mausoleum og en moske med tårne, porte og minereter i en fin, grøn have. Det blev bygget til ære for Ibrahim Adil Shah II, som var den femte konge i dynastiet, og det sammenlignes med Taj Mahals storhed.

Du bør helt bestemt også se Asar Mahal og Gagan Mahal, der begge er smukke mindre bygninger fra 1600-tallet med fine stenbuer og søjler.

Dag 8: Morgensightseeing i Bijapur - og så videre til Hampi

Nu skal du på morgenrundtur i Bijapur og se de smukke, gamle bygninger. Du skal selvfølgelig se Gol Gumbaz! Det imponerende bygningværk blev opført som mausuleum for Muhammad Adil Shah i 1656, og står nu som et helt palads i Bijapur. Inde i mausoleet kan selv den svageste hvisken høres i den anden ende af lokalet, og din stemme bliver gentaget ti gange i væggenes ekko...

Om eftermiddagen fortsætter du til Hampi. Det mest fantastiske ved Hampi er den afslappede stemning, der møder dig, så snart du ankommer. Den lille turistby er ikke voldsomt charmerende, men utrolig fredfyldt - og så emmer den af historie!

Dag 9: Rundtur i Hampi området

Hampi var hovedstad i Vijayanagar riget i 1300-tallet, og den ene smukke ruin efter den anden er strøet ud over det flotte landskab. Klipperigt landskab formet af tidligere vulkanudbrud, danner en fortryllende ramme om dette kæmpe ruinområde med paladser og templer, der står på UNESCOs verdensarv liste. Byen har stor religiøs betydning for landets hinduer, og pilgrime valfarter hertil hvert år.

Her er nok at tage sig til, for Hampi er simpelthen som et åbent museum! Du skal nu udforske området, og du kommer blandt andet til at se de gamle elefantstalde, de smukke ældgamle templer, skattekamre, paladskældre og kongelige pavilloner. Men husk så også at slappe af og nyde stemningen omkring floden eller Hampi Bazar.

Dag 10: Velkommen til Badami - udflugt til Pattadakal i Aihole

Nu skal du videre til Badami.

Agasthya søen ligger i udkanten af byen, og den er omkranset af store klippebjerge med grotter og templer hugget ind i de røde sandstensklipper. Det ligner næsten, at de altid har været der, så godt falder de i ét med bjerget. Her er fire templer, som alle er fra sidst i det sjette århundrede. Nogle af templerne ligger helt ude i søen, og de røde klipper spejler sig i vandet. Når du går langs søen kan du også se byens beboere vaske tøj i vandet – folk sidder i lange rækker langs breddens stentrapper og slår tøjet tørt på trinene. Selvfølgelig er der turister i byen, men her bor også mennesker, og du kan støde på deres okser i gaderne eller se skolebørn læse lektier på dørtrinnet.

Du smider din bagage på hotellet, og så skal du på en udflugt til Pattadakal i Aihole, et kæmpemæssigt klompleks med hele 125 templer i sten. Du vil tabe både næse og mund, når du ser de spændende bygninger. Her er så mange detaljer og udskæringer, at du får øje på noget nyt hele tiden... Du kommer til at se de ti største templer, som er blevet en del af UNESCOs liste over verdensarv og viser, hvordan arkitekturen var under Chalukya dynastiet.

Dag 11: Udflugt til de imponerende Badami grotter

Du starter dagen med et besøg til Badami Grotterne. Templerne er hugget ind i de kæmpestore, røde sandstensklipper, og det ligner næsten, at de altid har været der, så godt falder de i ét med bjerget. Her er fire templer, som alle blev hugget ud sidst i det sjette århundrede. To af templerne er bygget til ære for guden Vishnu, et af dem til ære for Guden Shiva og det fjerde tempel tilhører den jainistiske tro. De fine stenskulpturer i templerne fortæller historier om Guder og mennesker, og her er en helt særlig, religiøs stemning.

Dag 12: Velkommen til Goa!

Så skal du i dag videre til Goa - en gammel portugisisk koloni, som først blev overtaget af Indien i 1961. Goa er kendt for sin arkitektur, som er en blanding af indisk, mughal og portugisisk stil. Der er mange flotte bygninger i byen, som du kan gå rundt og nyde. Men Goa er selvfølgelig mest kendt for sine strande og sin hippie-fortid.

Der er virkelig dejligt på Goa med alle de smukke, smukke sandstrande! Og du kan altid finde en, der passer lige til din smag! Der er alt fra rolige strande uden mange aktiviteter til de lidt mere turistede strande med alle mulige forskellige faciliteter – snorkling, dykning, vandsport, bådudflugter og meget mere.

Dag 13-15: Nyd livet ved stranden i Goa

Brug tiden på stranden og i vandet, se på fiskerne, når de kommer ind med deres fangst, som du om aftenen kan smage på en af de små restauranter på stranden. Gå lange ture i skyggen fra palmerne og nyd livet!

Et besøg på det berømte Anjuna-marked er selvfølgelig et must, hvis du skulle være i Goa på en onsdag… Markedet blev startet af hippier i 1980’erne, og nu sælger både udlændinge og indere alt mellem himmel og jord her – håndværk, sølv, smykker, træfigurer, hatte, tasker, og vi kunne blive ved. Anjuna-markedet er et kaotisk sted med masser af mennesker, larm og lyde.

Gå heller ikke glip af det ugentlige natmarked! Men husk, at du skal have plads i kufferten, for du kan købe dig fattig i ting og sager her.

Hvis du vil på udflugt, kan du også tage en tur til Dudhsagar Waterfalls, sejle en tur op ad Mandovi-floden eller besøg et af de nærliggende templer.

Dag 16: Afrejse fra Indien

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Indien. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Indien.

Alle hoteller

Comfort Inn Heritage

Comfort Inn Heritage er et godt og stort hotel, som ligger centralt i den sydlige del af Mumbai...

Alle hoteller

Rejser til Indien - Keys Select Hotel Aures

Keys Select Hotel Aures

Keys Select Hotel Aures er et pænt og rart hotel, som ligger dejligt tæt på banegården i...

Alle hoteller

Hotel Madhuvan International

Hotel Madhuvan International

Hotel Madhuvan International er et helt fint hotel, som ligger godt - kun 2 kilometer fra bus-...

Alle hoteller

Malligi Tourist Home

Malligi Tourist Home er et ældre, traditionelt hotel, som er godt vedligeholdt og relativt...

Alle hoteller

Badami Court

Badami Court

Badami Court er et OK, mindre hotel, som ligger lidt for sig selv tæt ved hovedvejen og godt...

Alle hoteller

Regenta Resort Varca Beach

Regenta Resort Varca Beach

Regenta Resort Varca Beach er et godt resort, som ligger omkring 300 meter fra Varca Beach – du...

Upgrade
Kenilworth Resort & Spa

Kenilworth Resort & Spa

Kenilworth Resort & Spa er et dejligt sted, der ligger i tropiske omgivelser lige ud til den...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til indien. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Indien.

Mumbai

72.862321
19.077059

Aurangabad

75.344083
19.875908

Bijapur

75.707238
16.830130

Hampi

76.460614
15.334685

Badami

75.676060
15.918640

Goa

73.844869
15.359465

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 okt 2018 - 19 dec 2018
Flyselskab
Air India
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 14.390,-
Afrejse i følgende periode 20 dec 2018 - 10 jan 2019
Flyselskab
Air India
Voksne fra 28.190,-
Børn u/12 år fra 27.590,-
Afrejse i følgende periode 11 jan 2019 - 15 apr 2019
Flyselskab
Air India
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 14.390,-
Afrejse i følgende periode 16 apr 2019 - 19 dec 2019
Flyselskab
Air India
Voksne fra 15.490,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 20 dec 2019 - 31 dec 2019
Flyselskab
Air India
Voksne fra 33.890,-
Børn u/12 år fra 33.290,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Mumbai-Aurangabad og Goa-Danmark.
14 overnatninger med morgenmad.
Privatbil med bilforsikring og en god chauffør på hele turen, undtagen Goa.
8 udflugter: bl.a. til Elephant Caves fra Mumbai, Ellora og Ajanta Caves fra Aurangabad og til Badami grotterne i Badami.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Indien.
Drikkepenge til chaufføren: 500-600 rupees pr. dag, hvis I rejser to personer.
Bil i Goa.
Evt. obligatorisk jule- og nytårsmiddag, som vil blive opkrævet ca. 14 dage før afrejse.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Mumbai-Aurangabad og Goa-Danmark.
Transport fra lufthavn til hotel i Mumbai med bil.
Al resterende transport på rundrejsen i Indien er med privat bil/minibus.