Du er her: Lande > Indien > Rejser > Rejse 892

Ladakh - Oplev Himalayas spændende kultur og fantastiske udsigter

18 dages rejse: 1 nat Delhi, 3 nætter Leh, 1 nat Lamayuru, 2 nætter Leh, 1 nat Sarchu, 2 nætter Manali, 2 nætter Dharamsala, 2 nætter Amritsar og 1 nat Delhi
Rejse: 
892
Det smukke Chemrey kloster i Leh
Frisk bjergluft, smukke udsigter, klostre og vigtige helligdomme i Leh, Lamayuru, Sarchu, Manali, Dharamsala, Amritsar og Delhi.

Efter en nat i Delhi tager du videre til Leh. Byen ligger i bjergene - lige ved Indusfloden, omgivet af grønne marker og med udsigt over det storslåede landskab. Du skal ud på flere udflugter, der bl.a. tager dig til nogle af de mange klostre, der næsten pryder hver bakketop her i området. I Lamayuru kan du besøge et af de mest kendte klostre i området, der stammer helt tilbage fra det 10. århundrede. Du kan også snøre vandrestøvlerne og begive dig ud på en smuk trekkingtur i den friske bjergluft. Efter en nat tilbage i Leh tager du videre til Sarchu. Her skal du bo i telt midt på sletten, med fantastisk udsigt over barske, golde bjergtoppe. I Manali er der også smukt. De britiske koloniherrer brugte byen som et tilflugtssted fra varmen, og de bragte æble- og pæretræer med sig. Nyd udsigten over skovene med de sneklædte bjerge i baggrunden, og tag på slentretur rundt i den flotte by. Næste stop er Dharamsala, der er kendt for spirituelle aktiviteter. Her vil du opleve bedehjul og flag, der blafrer i vinden. Nyd den ophøjede stemning, eller tag på vandretur op til snegrænsen, der ligger 5 km væk. I storbyen Amritsar, kan du se sikhernes vigtigste helligdom, Det Gyldne Tempel, og til slut rundes rejsen af med en nat tilbage i den travle by, Delhi.

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Delhi
 3. Delhi - Leh
 4. Leh
 5. Leh
 6. Leh - Lamayuru
 7. Lamayuru - Leh
 8. Leh 
 9. Leh - Sarchu
 10. Sarchu - Manali
 11. Manali
 12. Manali - Dharamshala
 13. Dharamshala
 14. Dharamshala - Amritsar
 15. Amritsar
 16. Amritsar - Delhi
 17. Delhi
 18. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Indien. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse mod det indiske subkontinent. Man kan ikke sige, at man har rejst, hvis ikke man har oplevet Indien. Der er så mange oplevelser, som man kun kan få i dette land. Her er som i eventyret om Aladdin og de fyrretyve røvere: Historiske paladser og forter, kameler og elefanter, basarer med alverdens krydderier, klare søer, frodige søbredder og dejlige strande, stærke farver, tætbefolkede millionbyer, øde ørkenlandskaber og høje bjergtinder som ingen andre steder i verden...

Dag 2: Velkommen til Delhi!

I dag ankommer du til Delhi. Turen til dit hotel foregår på hullede veje, og de skønne dufte af Indiens krydderier vil hurtigt finde vej ind gennem vinduerne.

Delhi er en larmende, snavset, farverig og travl by. Man hører om det indiske økonomiske mirakel - men det kan ikke ses her overhovedet, her er stadigt rodet og kaotisk, om end der er mange herlige spisesteder og coffee shops. Det er som en film: tusindvis af mennesker, kvinder i burka, i slør, i sari, man bevæger sig tæt sammen og rører hele tiden ved et andet menneske.

Dag 3: Velkommen til Leh!

I dag ankommer du til Leh i Jammu- og Kashmirstaten.

Leh var hovedstaden i det gamle himalaysiske kongerige Ladakh og har i årtusinder været et vigtigt stoppested på handelsruterne mellem Tibet, Indien og Kina. Her er der gået mange yak-karavaner med salt, korn, uld og silke, og en del cannabis er også kommet denne vej.
Leh har i dag en befolkning på ca. 30.000, hvoraf langt de fleste er buddhister. Befolkningen må klare sig gennem nogle barske vintre, men fra april til oktober er temperaturerne ganske pæne. Byen ligger i 3,5 kilometers højde ved Indus-floden omgivet af grønne marker og med bjergene i baggrunden. Luften er klar og naturen storslået!

Efter du har checket ind har du dagen til fri disposition. Leh ligger som nævnt højt oppe, så husk at tage den lidt med ro i dag. Lad være med at fare alt for hurtigt rundt og husk at drikke masser af vand. Du kan vandre rundt i byens små, kringlede gader og måske besøge den farverige basar.

Dag 4: Udflugt til Leh paladset

Efter morgenmaden skal du besøge Leh-paladset, der blev bygget af Kong Sengge Namgyal omkring år 1635. Paladset er en imponerede bygning på ni etager, der siden kongefamilien blev fordrevet derfra i midten af det 19. århundrede, desværre har stået tomt og nu er en ruin. 'The Archeaological Survey of India' er i gang med at restaurere det, og du kan godt komme indenfor og se noget af bygningen.

I hele Ladakh-området er der mange klostre og templer, enhver bakketop synes næsten at være prydet med disse smukke bygninger, og alle steder er der munke i deres farverige dragter. Det første kloster du skal se er Tsemo Gompa, der tårner sig op på spidsen af en stor klippe og ligner noget fra et eventyr. Fra klippen har du en flot udsigt over byens basar.

Du spiser frokost på hotellet, og bagefter kan du besøge et privat hjem og drikke te med familien (hvis de ellers er hjemme, og det passer dem). Hvis det ikke er muligt at besøge familien, kan du gå en tur blandt basarene i Leh.

Om aftenen går du en aftentur til Shanti Stupa, hvor der er den smukkeste udsigt over Leh.

Dag 5: Udflugt til Hemis klosteret, landsbyen Shey og Thiksey klosteret

I dag skal du på udflugt ca. 45 km syd for Leh. Du skal nemlig besøge endnu et kloster. Hemis-klosteret tilhører Drukpa-ordenen og er et af de største og mest berømte klostre i området. Det blev grundlagt af kong Singee Namgyals private guru, og her kan du bl.a. se en flot Buddha-statue samt flere smukke guld- og sølv-stupaer.

På vejen tilbage til Leh stopper du i landsbyen Shey. Byen ligger ved en billedskøn sø og er hjem for Shev-paladset, der blev bygget i det 16. århundrede af kong Deledan Namgyal. I det 3 etager høje palads findes der en 7,5 meter høj statue af Sakyamuni, og her er også en flot, flot stupa med guldspids.

Lige før du når tilbage til Leh, er der tid til at besøge endnu et kloster: Thiksey-klosteret. Det ligger på toppen af en bakke, her er mange smukke ting at beundre, og udsigten er fantastisk. Klosteret tilhører Gelupka-ordenen og ledes efter sigende af en reinkarnation af Skyabje Khampo Ringpoche.

Dag 6: Udflugter på vej til Lamayruru

I dag skal du lidt længere væk. I første omgang til Alchi, der ligger ca. 65 km fra Leh. Her ligger fine klostre bygget i traditionel, tibetansk stil: Solide, firkantede og aflange bygninger med flade tage og flotte vægmalerier.

Herefter går turen videre til Khaltsi, og sidst på eftermiddagen ankommer du endelig til Lamayuru. Lamayuru er en lille landsby, der ligger smukt mellem golde klippevægge.

I Lamayuru skal du se et af de mest kendte klostre i området. Det blev bygget allerede i det 10. århundrede og er en stor, hvidkalket bygning med mange rum, der er udsmykket med smukke malerier.

Dag 7: Nyd Lamayuru og så tilbage til Leh

Hele formiddagen kan du vandre rundt i byen - eller hvad med at tage på en 4 timers trekkingtur til Wanla? Tag et par gode vandresko med og nyd naturen i dette gamle kongerige tæt på himlen.

Efter frokost går turen tilbage til Leh. Det tager 4-5 timer inklusiv et stop ved Magnetic Hill undervejs. Denne bakke siges at være magnetisk og at kunne trække biler op ad bakken og hive fly ned fra luften, meeeeeennn...

Dag 8: Udflugt til Spituk- og Phiyank klostrene nær Leh

I dag står der en formiddagsudflugt til Spituk- og Phiyank-klostrene på programmet, og så har du fri om eftermiddagen til at slappe af eller vandre lidt rundt i Leh.

Dag 9: Velkommen til teltlejren i Sarchu!

Så går det opad! Du skal i dag til Sarchu, som ligger helt oppe i 4.290 meters højde på grænsen til Himachal Pradesh. Turen dertil går gennem spektakulære landskaber: Barske, golde bjergtoppe og dale, der slynger sig imellem dem.

Om eftermiddagen ankommer du til Sarchu, og stiger måske lidt nervøs ud af bilen. Her er jo ingenting??? Jo, der er en 15-20 telte på sletten, men ellers er der bare bjerge, bjerge og bjerge. Det er ren adventure, og du får virkelig mulighed for at føle dig et med naturen.

Campen hedder Adventure Camp, og det er her, du skal spise og sove. Der er rigtige senge inde i teltene, men kun nogle af dem har eget toilet. Maden serveres under åben himmel, og du føler dig nærmest som en rigtig bjergbestiger.

Dag 10: Velkommen til Manali!

Efter en nat næsten under stjernehimmelen, bliver morgenmaden serveret og så går turen videre gennem Rohtang-passet. Dette pas, der ligger i lige under 4.000 meters højde, er et skel mellem den buddhistiske og tibetansk påvirkede kultur og så den hinduistiske verden længere sydpå.

Du ankommer til Manali, en by med ca. 30.000 indbyggere, der ligger i en dal på den gamle handelsrute sydpå fra Leh. De britiske koloniherrer brugte i sin tid byen som tilflugtssted fra varmen, og med sig bragte de æbletræer, der groede så godt, at grenene knækkede under vægten af de mange æbler. I dag findes der stadig mange æble- og pæretræer i området, og det er en vigtig indtægtskilde for den lokale befolkning. Byen ligger smukt omgivet af skove af cedertræer og med sneklædte bjergtoppe i baggrunden.

Selvom Manali er en mindre by, er der mange tibetanere i eksil og også mange turister. Så der er masser af restauranter, butikker og aktiviteter.

Dag 11: Byrundtur i Manali

Tidligt om morgenen skal du på sightseeing rundt i byen. Det gamle Manali er helt fantastisk smukt! Du ser blandt andet de to gamle templer af træ og besøger museet. Hvis du har lyst, kan du besøge SOS Børnelandsbyen.

Du har eftermiddagen fri til at slappe af på egen hånd.

Dag 12: Velkommen til Dharamshala!

Afsted efter morgenmaden til Dharamshala, der engang var en britisk "hill station", hvor koloniherrerne kom for at slippe væk fra varmen nede på sletten. Fra byen kan du se snegrænsen, og mange bjergvandringer tager deres udspring her.

Dag 13: Udforsk Dharamshalas natur

Dharamshala er kendt for sine spirituelle aktiviteter, og du er omgivet at bedehjul og flag, der blafrer i vinden og sender bønner op til guderne. Det er også her, Dalai Lama og den tibetanske eksilregering bor, og det er ikke svært at forstå hvorfor, for her er virkelig en spirituel stemning. Nyd denne ophøjede atmosfære eller tag en trekkingtur i naturen - måske op til snegrænsen, der ligger 5 km væk?

Dag 14: Velkommen til Amritsar!

Så skal du videre til Amritsar i delstaten Punjab. Byen blev grundlagt i 1544 og har en meget voldsom historie. Mest trist er nok den berømte massakre i 1919, hvor den britisk-indiske hær åbnede ild mod en fredelig demonstration. Senere blev byen centrum for stridigheder mellem Indien og Pakistan (der er kun 30 km fra Amritsar til grænsen til Pakistan), og der har også været kampe mellem indiske tropper og sikh-separatister. MEN det er alt sammen lang tid siden, og nu er byen heldigvis fredelig.

Dag 15: Se dig omkring i spændende Amritsar

Brug dagen på en rundtur. Amritsar er en stor by med 1,5 millioner indbyggere, så der er mange seværdigheder. Den største er selvfølgelig det Gyldne Tempel, Sikhernes vigtigste helligdom. Templet blev bygget i 1604 af Guru Ram, og i 1802 fik Ranjit Singh taget dækket med forgyldte kobberplader. Templet ligger i en sø midt i basarkvarteret og er jo simpelthen bare så smukt. Du kan ikke undgå at blive betaget af dette eventyrlige tempel...

Dag 16: Med tog tilbage til Delhi

Du bliver kørt til togstationen, hvor du skal med Shatabdi Express til Delhi. Det er et super moderne tog, og det tager kun 6 timer at tilbagelægge de 425 kilometer, der er til Delhi. I New Delhi stiger du ud i stationens varme og virvar bliver kørt til samme hotel, som sidst du var her.

Dag 17: Afrejse fra Indien

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 18: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Indien. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Indien.

Alle hoteller

The Grand Vikalp

The Grand Vikalp

The Grand Vikalp er et lille, godt sted med gode værelser og flot, moderne interiør. Det ligger...

Upgrade
Hotel Jaypee Siddharth

Hotel Jaypee Siddharth

Hotel Jaypee Siddharth er et rigtig godt hotel, der ligger i det store shoppingkvarter Karol...

Alle hoteller

Hotel Royal Ladakh

Hotel Royal Ladakh

Hotel Royal Ladakh er en lille perle. Det ligger lidt uden for byen og har den mest fantastiske...

Alle hoteller

Hotel Niranjana

Hotel Niranjana

Hotel Niranjana er byens bedste hotel, men husk lige at du befinder dig i en lille bitte bjergby...

Alle hoteller

Snowcrests Manor

Snowcrests Manor

Snowcrests Manor er et godt ældre hotel med en beliggenhed, der nærmest er en seværdighed i sig...

Alle hoteller

Hotel Surya Resort

Hotel Surya Resort

Hotel Surya Resort er et dejligt hotel, der ligger fuldstændig omgivet af af fyr- og egetræer....

Alle hoteller

M K Hotel

M K Hotel

M K Hotel ligger i bymidten af Amritsar tæt på stationen, busterminalen og flere af byens...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til indien. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Indien.

Delhi

77.217443
28.609279

Leh

77.577295
34.152625

Lamayuru

76.774153
34.283354

Leh

77.577295
34.152625

Sarchu

77.582595
32.906858

Manali

77.188665
32.239527

Dharamshala

76.324294
32.219175

Amritsar

74.871751
31.633690

Delhi

77.217443
28.609279

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 maj 2019 - 07 jun 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 21.590,-
Børn u/12 år fra 20.790,-
Afrejse i følgende periode 08 jun 2019 - 27 jul 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 21.690,-
Børn u/12 år fra 21.290,-
Afrejse i følgende periode 28 jul 2019 - 03 okt 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 21.590,-
Børn u/12 år fra 20.790,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Delhi-Leh og Delhi-Danmark.
Privatbil med bilforsikring og en god chauffør under hele rundrejsen, undtagen mellem Amritsar og Delhi, hvor du kører i tog.
15 overnatninger: 14 på hotel med morgenmad og 1 i teltlejr med morgenmad.
6 udflugter: 4 til klostre, landsby og palads i Leh, 1 til et kloster i Lamayuru og 1 sightseeing i Manali.
Alle måltider i Leh, Lamayuru og Sarchu og aftensmad i Delhi.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Indien.
Drikkepenge til chaufføren: 500-600 rupees pr. dag, hvis I rejser to personer.
Evt. obligatorisk jule- og nytårsmiddag, som vil blive opkrævet ca. 14 dage før afrejse.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Denne rejse kan ikke foretages okt-mar, da der er for meget sne i Himalaya.

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Delhi-Leh og Delhi-Danmark.
Transport i Indien foregår med privat bil/minibus bortset fra strækningen mellem Amritsar og Delhi, der foregår med tog.