Du er her: Lande > Indien > Rejser > Rejse 876

Rundrejse og badeferie i det frodige Sydindien

17 dages rejse: 2 nætter Mahabalipuram, 1 nat Pondicherry, 2 nætter Tharangambadi, 1 nat Thanjavur, 2 nætter Madurai, 2 nætter Periyar, 2 nætter Kerala Backwaters og 2 nætter Cherai Beach
Rejse: 
876
Rejser til Indien - Periyar Nationalpark
Gamle templer, kolonitidshistorie, frodige naturområder og hvide sandstrande. Glæd dig til bl.a. Pondicherry, Madurai, Periyar, Kerala Backwaters og Cherai Beach.

Oplevelserne står næsten i kø på denne rejse, der starter i den lille by Mahabalipuram. Gå på opdagelse blandt det utal af monumenter, der blev bygget her mellem det 7. og 9. århundrede. I Pondicherry og Tharangambadi venter der også historiske seværdigheder - bare fra en lidt anden tid. Pondicherry var en fransk koloni, mens Tharangambadi engang var kendt under det danske navn, Trankebar. I Thanjavur skal du igen tilbage i tiden. Her finder du nemlig det imponerende hindutempel Sri Brahadeeswara fra det 11. århundrede. Også Madurai er kendt som en af Sydindiens tempelbyer, og her kan du bruge lang tid på at kigge på de utroligt detaljerede og farverige templer. I naturreservatet Periyar finder du skove, floder og et rigt fugleliv, og i Alleppey stiger du ombord på et flodkrydstogtskib, der vil sejle dig rundt i Kerala Backwaters mange floder og kanaler - forbi rismarker, jungle og små landsbyer. Rejsen rundes af med et par dages strandferie ved Cherai Beach, hvor du kan ligge i palmernes skygge og fordøje de mange, nye indtryk.  

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Mahabalipuram
 3. Mahabalipuram
 4. Mahabalipuram - Pondicherry
 5. Pondicherry - Tharangambadi
 6. Tharangambadi
 7. Tharangambadi - Thanjavur
 8. Thanjavur - Madurai
 9. Madurai
 10. Madurai - Periyar
 11. Periyar
 12. Periyar - Kerala Backwaters
 13. Kerala Backwaters
 14. Kerala Backwaters - Cherai Beach
 15. Cherai Beach
 16. Cherai Beach
 17. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Indien. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse mod det indiske subkontinent. Man kan ikke sige, at man har rejst, hvis ikke man har oplevet Indien. Der er så mange oplevelser, som man kun kan få i dette land. Her er som i eventyret om Aladdin og de fyrretyve røvere: Historiske paladser og forter, kameler og elefanter, basarer med alverdens krydderier, klare søer, frodige søbredder og dejlige strande, stærke farver, tætbefolkede millionbyer, øde ørkenlandskaber og høje bjergtinder som ingen andre steder i verden...

Dag 2: Velkommen til Mahabalipuram!

Så går turen til Mahabalipuram.

Når du har fået rystet rejsen af dig, så kan du gå på opdagelse i Mahabalipuram. Hele byen fylder mere en 8 kvadratkilometer, selvom der er kun 12.000 indbyggere. Mahabalipuram er et UNESCO World Heritage Site, da der findes et utal af monumenter bygget mellem det 7. og 9. århundrede. Der er 14 grottetempler, 9 monolit rathas, 3 stentempler og 4 udskårne stenrelieffer - så der er nok at tage sig til.

Tamil Nadu er en meget traditionel stat med en stærk årtusinde år gammel kultur. Folkene er tamiler, sproget er tamil, og religionen er hinduisme. Forvent traditionel mad og næsten ingen alkohol.

Dag 3: En dag i spændende Mahabalipuram

I dag kan du vælge at tage på udflugt til Kanchipuram - Pallavaernes gamle hovedstad, som ligger 64 km væk fra Chennai. Kanchipuram er en Indiens syv hellige byer og hvert år kommer der mange besøgende, turister og pilgrimme. Oprindeligt var der 1.000 templer her, nu er der "kun" ca. 200 tilbage. Det ældste og smukkeste er Kailasnatha-templet fra det 7. århundrede.

Dag 4: Velkommen til Pondicherry!

I dag ankommer du til den tidligere franske koloni, Pondicherry - eller Puducherry, som den også er kendt som. Byen blev planlagt efter det europæiske princip om gader i gittermønster. Vinkelrettede gader inddeler således byen i afgrænsede kvarterer. Byen er opdelt i to overordnede sektioner: Det hyggelige, franske kvarter, også kaldet Ville Blanche (den hvide by), og det indiske kvarter, også kaldet Ville Noire (den sorte by). Ville Blanche har fine huse i mange farver, planter i krukker og blomsterranker ned fra altanerne - gå en tur og nyd den dejlige stemning eller dask ned til kysten og lyt til bølgernes brusen.

Brug eftermiddagen på at besøge Sri Aurobindo Ashram, som blev grundlagt af filosoffen Sri Aurobindo i 1926. Besøg også byens museum og kig på den flotte kirke, Sacred Heart.

Dag 5: Velkommen til Tharangambadi - eller Tranquebar, som vi kender det!

I dag går turen til Tharangambadi - vores eget forhenværende Tranquebar.

I 1618 sendte Kong Christian IV en række skibe afsted imod Østen for at etablere handelsforbindelser. Efter lidt søgen, lykkedes det for lederen af ekspeditionen, Ove Giedde, at få lov til at etablere en handelskoloni i den lille fiskerlandsby Trankebar. Gennem de næste ca. 200 år var Trankebar knudepunkt for handelen mellem Danmark og Asien, indtil Kong Christian d. VIII i 1845 besluttede at sælge byen til England. I dag ligner byens gamle bydel stadig en klassisk koloni-handelspost med lige gader, men desværre er mange af de gamle bygninger i stærkt forfald, men det er en rigtig hyggelig by! Byens hovedattraktion er Dansborg, der blev bygget i 1620 og var både fort, pakhus, fængsel, kirke og guvernørbolig. I dag er det et museum. Her er også en danske kirke, hvor der blev prædiket for de danske udsendte og gjort forsøg på omvendelse af lokalbefolkningen.

Dag 6: Oplev dejlige Tranquebar

Brug tiden på at opleve Tranquebars gamle, danske bydel, som stadig ligner en klassisk koloni-handelspost med lige gader, der følger den gamle byplan. Hovedattraktionen er selvfølgelig Dansborg, der er smukt restaureret, men desværre er mange af de andre gamle bygninger i stærk forfald. Her er også en skøn havnepromenade, hvor du kan sidde på en af de små bænke og nyde den kølige brise. Her er også en dansk kirke, hvor der blev prædiket for de danske udsendte og gjort forsøg på at omvende lokalbefolkningen. Gå en tur ned ad gaderne og se de gamle bygninger.

Nyd dagen, glem årstallet og drøm dig tilbage til fordums tider.

Dag 7: Velkommen til Thanjavur!

Så skal du videre til Thanjavur, som er et højdepunkt for sydindisk kunst og arkitektur.

Check ind på hotellet, tag et forfriskende brusebad og brug så eftermiddagen på en byrundtur. Besøg Sri Brahadeeswara templet fra det 11. århundrede, som hovedsageligt er bygget af granitblokke og har mange dekorative skulpturer og freskomalerier. Templet har en monolitisk kuppel lavet af et enkelt 80 tons stykke granit! Besøg dette UNESCO Heritage Site, der har fået tilnavnet "Big Tempel".

Dag 8: Udflugt fra Thanjavur til Trichy - og videre til Madurai

I dag skal du på udflugt til Tiruchirappalli - også kaldet Trichy. Trichy ligger ca. 25 km vest for Thanjavur og er berømt for sit imponerende Rock Fort, der troner over byen på toppen af en 84 m høj klippe. Du skal klatre op ad 437 trin skåret ind i klippen for at nå derop. Det er en fantastisk oplevelse! Du skal også besøge det farvestrålende Srirangam tempel, der faktisk består består af 21 af de sjove, spraglede tårne.

Omkring byen findes flere grottetempler med smukt udskårne søjler og paneler. Se også Srirangam-tempelkomplekset, som er omgivet af 7 koncentriske gårdhaver med 21 storslåede porte. Inden for murene er flere helligdomme og basarer.

Så går turen videre til Madurai, der ligger ved Vaigai-flodens bredder og er kendt som en af Sydindiens "tempel-byer" - først og fremmest p.g.a. Meenakshi-templet, som er et fremragende eksempel på Dravidian tempelarkitektur.

Om aftenen kan du gå ud og spise - både superdejlige vegetariske retter, og det de lokale kalder "non-veg" - altså kødretter. Bliv ikke overrasket, hvis nogle restauranter ikke serverer alkohol.

Dag 9: Gå på opdagelse i Madurai

Brug dagen på at se dig omkring i området. Her er masser af templer, du kan besøge. Fx det førnævnte Meenakshi tempel. Desværre kan man kun komme indenfor, hvis man er Hindu, men bare det at kigge udefra er et smukt syn! Du bør også besøge Tirumala Nayak Palace, et elegant slot fra det 17. århundrede i Indo-Saracenic stil. Her er smukke søjlegange og fine udsmykninger.

Dag 10: Velkommen til naturskønne Periyar!

Så går turen videre mod Periyar!

Periyar nationalpark er det mest populære dyrereservat i Sydindien. Området er omkring 900 kvadratkilometer stort og består mest af skov, floder og den flotte, kunstige sø Lake Periyar. Nationalparken bliver betegnet som både et elefant- og tigerreservat, fordi her både lever indiske elefanter og den sjældne og truede bengalske tiger. Du kan komme på vandreture, sejlture på floderne og ture i oksekærrer – hold øjnene godt åbne og spejd efter dyrelivet. Ud over elefanter og tigre lever her også bisonokser, sambar-hjorte, vildsvin, langur-aber, oddere, flyvende egern, over 200 fuglearter, over 100 sommerfuglearter og mange flere… En af de bedste ture, du kan komme på her i nationalparken, er en morgensejltur på Lake Periyar. Det er på dette tidspunkt, at dyrene kommer ned til vandet for at drikke. Du glider stille gennem morgendisen, mens du kigger efter dyrelivet omkring søen. En fantastisk måde at starte dagen på!

Dag 11: Bådtur på Periyar Lake

Tidligt om morgenen skal du ud og sejle på Lake Periyar. Det er på dette tidspunkt dyrene kommer ned til vandet for at drikke. Du glider igennem morgendiset, mens du kigger efter dyrelivet omkring søen... Du ser sikkert også en hel masse spændende fugle og sommerfugle, så hold godt øje med både land, vand og luft! Hvis der er bevægelse i vandoverfladen, kan det være en odder, der svømmer rundt under dig, og hvis du ser noget flyv over hovedet på dig, kan det både være flyveegern eller sjældne fugle. Mellem træerne gemmer sig elefanterne og bisonerne sig, mens aberne sidder i trætoppene og holder øje med dig.

Efter bådturen tager du tilbage til hotellet for at spise morgenmad. Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 12: Velkommen til din husbåd i Alleppey!

Kerala-provinsen er mest kendt for sine "backwaters" - ca. 44 floder, kanaler og søer, der løber over et enormt område. Ca. 900 km af floderne er sejlbare, og lokalbefolkningen har i årtusinder brugt dem til transport og handel. Du skal selvfølgelig ud og opleve disse "backwaters", og den eneste rigtige måde at gøre dette på, er ved at overnatte på en traditionel husbåd.

Derfor tager du nu til Alleppey, hvor du stiger om bord på husbåden.

Du starter med at spise frokost på båden, og derefter sejler du gennem et net af de smukkeste kanaler, der slynger sig gennem rismarker, jungle og små landsbyer. Du vil fra første parket opleve, hvordan dette smukke folkefærd har levet af og med naturen i mange hundrede år. Vandvejene snor sig frem i de frodige omgivelser, og langs bredden foregår hverdagslivet, overalt ser og hører du fugle, snak fra land, en ged der bræger, og du kan skimte rismarker i det fjerne igennem palmerne langs vandet. De gamle bedstemødre vasker tøj, børnene bader og pjatter, mens mændene padler af sted i kanoer fyldt med kokosnødder og andre handelsvarer.

Om aftenen fortøjes båden ved bredden, og mens du nyder solnedgangen, forbereder besætningen din middagsmad, som du spiser omgivet af jungle - kun afbrudt af cikadernes sang og stjernernes glimten gennem palmetoppene.

Dag 13: Rundt i Kerala Backwaters

Endnu en dag på husbåden. Nyd udsigten og livet omkring floderne, imens kokken sørger for måltiderne. Se, børn der er på vej i skole eller bader i floden, kvinder der høster ris i markerne, og folk i både på floden - det er jo altså den almindelige transportform her.

Dag 14: Velkommen til Cherai Beach!

Så skal du til Cherai Beach i delstaten Kerala. Kerala betyder ´land of coconuts´ og har fået tilnavnet ´God´s Own Country´ pga. dets skønne natur og høje velstand.

Palmer og sandstrand – Cherai Beach er et skønt sted at slappe af, og et oplagt sted at afslutte en rundrejse i det sydlige Indien. Du har også mulighed for at tage på udflugt til Kochi, eller til Fort Kochi Beach, hvor du til den ene side har de særprægede kinesiske fiskenet, som kun findes i denne by uden for Kina, og til den anden side en række gamle europæiske huse – et surrealistisk kontinenternes møde! Du kan også besøge Vazchal og Athirappaly vandfaldene, der ligger ca 80 km fra Kochi i er utroligt smukt naturreservat med masser af aber og flotte omgivelser.

Dag 15: Nyd stranden og vandet på Cherai Beach

Palmer og en bred sandstrand - Cherai Beach er et skønt sted at slappe af! Du har også mulighed for at tage på udflugt til Kochi, eller til Fort Kochi Beach, hvor du til den ene side har de særprægede kinesiske fiskenet, som kun findes i denne by uden for Kina, og til den anden side en række gamle europæiske huse - et surrealistisk kontinenternes møde!

Om aftenen kan du spise en god middag. Måske tigerrejer og friskfanget fisk, mens solen går ned over vandet?

Dag 16: Afrejse fra Indien

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Indien. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Indien.

Alle hoteller

Hotel Sea Breeze

Hotel Sea Breeze

Hotel Sea Breeze er et udmærket hotel, der ligger perfekt placeret tæt ved stranden og tæt ved...

Upgrade
Rejser til Indien - Mahabalipuram

Chariot Beach Resort

Chariot Beach Resort er et dejligt hotel som ligger tæt på stranden i et grønt område og i...

Alle hoteller

The Promenade

The Promenade

The Promenade ligger som navnet antyder på promenaden i Pondicherry. Du er et stenkast fra havet...

Alle hoteller

Bungalow on the Beach

Bungalow on the Beach

Bungalow on the Beach er et skønt hotel beliggende i en bygning bygget af den danske admiral Ove...

Alle hoteller

Lakshmi Hotel

Lakshmi Hotel

Lakshmi Hotel ligger på Trichy Main Road omkring 7 minutters kørsel fra det berømte ...

Upgrade
Rejser til Indien - Thanjavur

Sangam Hotel

Sangam Hotel ligger centralt i Thanjavur, der bugner af smuk...

Alle hoteller

Hotel Germanus

Hotel Germanus

Hotel Germanus er et moderne og måske umiddelbart lidt kedeligt hotel, men værelserne er pæne og...

Upgradefra 200,- kr.pr. personpr. dag
Rejser til Indien - Madurai

Heritage Madurai

Heritage Madurai ligger centralt og dejligt i Madurai. Værelserne er store og lyse og der er...

Alle hoteller

Hotel Tree Top

Hotel Tree Top

Hotel Tree Top er et rigtig dejligt sted, hvor bungalows og værelser er bygget i klassisk...

Rejser til Indien - Periyar

Pepper Vine

Peppervine Hotel er et godt hotel, der ligger blot 15 km fra tiger- og elefantreservatet Periyar...

Upgrade
Rejser til Indien - Periyar

Spice Village

Spice Village er et dejligt hotel I Periyar, hvor økologi, kultur...

Alle hoteller

Rainbow Cruise

Rainbow Cruise

Rainbow Cruise består af 25 forskellige, pragtfulde pramme bygget som en traditionel Kettuvallom...

Alle hoteller

Rejser til Indien - Cherai

Le Petit Elephant

Le Petit Elephant ligger ud mod det arabiske hav. Værelserne er lidt små men hyggelige og rummer...

Upgrade
Rejser til Indien - Cherai

36 Palms Beach Resort

36 Palms Beach Resort  er et dejligt hotel med yderst komfortable omgivelser. Et særligt...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til indien. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Indien.

Mahabalipuram

80.195887
12.609347

Pondicherry

79.814664
11.913633

Tharangambadi

79.851417
11.028778

Thanjavur

79.139861
10.787222

Madurai

78.121708
9.924071

Periyar

77.236177
9.461886

Alleppey (Kerala Backwaters)

76.317251
9.494563

Cherai

76.178970
10.139202

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 okt 2018 - 19 dec 2018
Flyselskab
Air India
Voksne fra 14.690,-
Børn u/12 år fra 14.190,-
Afrejse i følgende periode 20 dec 2018 - 10 jan 2019
Flyselskab
Air India
Voksne fra 29.890,-
Børn u/12 år fra 29.290,-
Afrejse i følgende periode 11 jan 2019 - 30 sep 2019
Flyselskab
Air India
Voksne fra 14.890,-
Børn u/12 år fra 14.290,-
Afrejse i følgende periode 01 okt 2019 - 19 dec 2019
Flyselskab
Air India
Voksne fra 15.190,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Afrejse i følgende periode 20 dec 2019 - 31 dec 2019
Flyselskab
Air India
Voksne fra 36.190,-
Børn u/12 år fra 35.590,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Chennai og Cochin-Danmark.
14 overnatninger: 10 på hotel og 2 på husbåd med helpension.
Privatbil med bilforsikring og en god chauffør under hele rundrejsen.
2 udflugter: Udflugt fra Thanjavur til Trichy og bådtur i Periyar.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Indien.
Drikkepenge til chaufføren: 500-600 rupees pr. dag, hvis I rejser to personer.
Evt. obligatorisk jule- og nytårsmiddag, som vil blive opkrævet ca. 14 dage før afrejse.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Chennai og Cochin-Danmark.
Al transport i Indien med privat bil/minibus, bortset fra mini-flodkrydstogtet i Kerala Backwaters, der foregår ombord på en husbåd.