Du er her: Lande > Indien > Rejser > Rejse 865

The Golden Triangle og tigere

13 dages rejse: 3 nætter Delhi, 3 nætter Jaipur, 2 nætter Ranthambore og 2 nætter Agra
Rejse: 
865
Rejser til Indien - Ranthambore Nationalpark
Klassisk rejse til Delhi, Jaipur og Agra med en afstikker til Rhantambore Nationalpark, hvor der stadig lever vilde tigere.

Rejsen tager sin begyndelse i Delhi - en stor, larmende og til tider kaotisk by. Det er ligesom at træde ind i en film med tusindvis af mennesker og masser af farver. Besøg byens mange gode restauranter og se den største moské i Indien, det gamle præsidentpalads og Red Fort. Næste stop er den lyserøde by Jaipur. Lyserød er gæstfrihedens farve, så måske du vil føle dig særligt velkommen her? Gå på jagt efter jadestykker og smukke sengetæpper på basarerne blandt masser af mennesker, køer og kameler, og få dig en forfriskning i en lille juicebod. Byens smukke bygningsværker, som Jai Singhs Palace og Amber Fort er også et besøg værd. Så er det tid til store naturoplevelser i Rhantambore Nationalpark, hvor du kan være heldig at spotte den ekstremt truede bengalske tiger. Hold også udkig efter plettede rådyr, sambarhjorte, vildsvin og de mange fuglearter. I Agra venter Indiens nok største turistattraktion, Taj Mahal. Hvidt marmor med imponerende udskæringer, som selv ikke de dyreste maskiner kan lave i dag, og kostbare ædelstene dominerer dette vidunder - mange vil endda sige, at dette mausoleum er alle vidunderes dronning.

Dag-til-dag

 1. Afrejse fra Danmark
 2. Ankomst Delhi
 3. Delhi
 4. Delhi
 5. Delhi - Jaipur
 6. Jaipur
 7. Jaipur
 8. Jaipur - Ranthambhore
 9. Ranthambhore
 10. Ranthambhore - Agra
 11. Agra
 12. Agra
 13. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Indien. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse mod det indiske subkontinent. Man kan ikke sige, at man har rejst, hvis ikke man har oplevet Indien. Der er så mange oplevelser, som man kun kan få i dette land. Her er som i eventyret om Aladdin og de fyrretyve røvere: Historiske paladser og forter, kameler og elefanter, basarer med alverdens krydderier, klare søer, frodige søbredder og dejlige strande, stærke farver, tætbefolkede millionbyer, øde ørkenlandskaber og høje bjergtinder som ingen andre steder i verden...

Dag 2: Velkommen til Delhi!

I dag ankommer du til Delhi. Turen til dit hotel foregår på hullede veje, og de skønne dufte af Indiens krydderier vil hurtigt finde vej ind gennem vinduerne.

Delhi er en larmende, snavset, farverig og travl by. Man hører om det indiske økonomiske mirakel - men det kan ikke ses her overhovedet, her er stadigt rodet og kaotisk, om end der er mange herlige spisesteder og coffee shops. Det er som en film: tusindvis af mennesker, kvinder i burka, i slør, i sari, man bevæger sig tæt sammen og rører hele tiden ved et andet menneske.

Dag 3-4: Et par dage i spændende, støjende Delhi

I dag skal du næsten ud og opleve pulserende Delhi, hvor der altid er fart på!

Besøg Jama Masjid, den største moské i Indien og spis måske frokost Karim Restaurant, der har ligget her siden år 1913. C&Cs Enrico besøgte stedet for 38 år siden og siger, at intet er ændret... Efter frokost kan du køre til Mahatma Ghandis mindesmærke, det Røde Fort, byens nye, flotte lotustempel og selvfølgelig den imponerende Boulevard mellem India Gate og det gamle præsidentpalads bygget af englænderne, som symbol på deres koloniale magt. Senere kan du tage til Sounds and Lights show i Red Fort. Hele landets historie bliver fortalt dramatisk med lys på paladserne - en stor oplevelse.

Husk hele tiden at give gode drikkepenge og betal gerne overpris til cykeltaxaer osv. Er du meget nærig og vil ikke give drikkepenge, så skal du ikke rejse til Indien. Mange turister bliver irriterede over hele tiden at blive bedt om penge - men fattigdommen er så ekstrem her, og det er i virkeligheden ikke mange penge, de beder om. Så i stedet for at blive irriteret, så hav masser af små sedler klar og giv lidt til dem, der rører dig. Du skal dog aldrig stoppe for at give penge til tiggere, så kommer alle væltende, men du kan hurtigt og diskret give nogle penge til fx en skopudser, avisdreng, tyggegummisælger og andre, som gør noget for at tjene penge. Husk også at give drikkepenge til din chauffør - så er han glad og du slipper for at høre snak og historier om, at han sover i bilen osv.

Udover at besøge de klassiske seværdigheder, kan du også tage på et af de store markeder og gå rundt og tag nogle smukke billeder. Eller få lagt dit horoskop af en gammel mand i en lille, dunkel butik midt i Old Delhi. Nogle mener måske, at det er ren humbug, men du vil blive overrasket over, hvor mange ting han gætter rigtigt - så du må hellere tage ham alvorligt, ellers ved man aldrig, hvad fremtiden kan bringe Du kan også få lavet en af de berømte mehandi-kunstværker - bedre kendt som henna-tatoveringer. Smukke dekorationer af blomster der smyger sig rundt om håndleddet og op ad armen.

Dag 5: Velkommen til Jaipur!

I dag går turen videre til Jaipur. Det er aldrig til at vide, hvor lang tid en transport fra et sted til et andet tager - ligger der fx en gruppe køer og spærrer vejen, kan en tur, der normalt tager en halv time, tage en halv dag i stedet for!

De fleste køer har faktisk en ejer, som malker dem morgen og aften, men ellers får de lov at gå, hvor de vil - midt på gaden eller måske ind på et marked, hvor de såmænd får lov at spise fra boderne.

Når en ko bliver gammel, og ikke mere producerer mælk, går den bare rundt og hygger sig, indtil den en dag dør af alderdom. Når en ko dør, så skal den "begraves". Den bliver kørt med trækvogn hen til stedet, hvor mændene laver et hul, og så går man hen til den nærmeste købmand og fortæller, at "mata gee mar gay" - mor er død. Så får man 10 kg salt næsten gratis, det skal smides ned i graven. Så ned med koen og så lidt salt i, så jord og til sidst et kort ritual og lidt blomster ovenpå. Når en fattig mand dør, bliver han samlet op uden kommentarer, kørt hen til statens kremationscenter, brændt og derefter smidt ud som affald - selv om et menneskes aske burde smides i et vandløb eller en flod, så man kan håbe, at det engang når til Gangesfloden. Det er nemlig vigtigt, at ens aske kommer hen til Ganges for, at ens sjæl kan fortsætte livsløbet.

Jaipur er Rajastans gamle, smukke hovedstad, også kendt som "Den lyserøde by". I Indien er lyserød kendt som gæstfrihedens farve, og hele denne by blev simpelthen malet lyserød for at velkomme Prinsen af Wales, senere Kong Georg VII. Jaipur blev grundlagt af Maharaja Jai Singh i 1727 og er bygget i overensstemmelse med "Shilpa-Shastra", et ældgammelt, hinduistisk værk om arkitektur. Det gør bl.a., at gaderne er brede og lige - et princip, man ikke så tit oplever i indiske byer!

Efter du har indlogeret dig på hotellet, brug da måske resten af dagen i basarerne - sikke farver, sarier og pragtfulde, små forretninger. Alle smiler, her er køer, får og kameler - det er dødfestligt. Du kan købe skjorter, sengetæpper lavet af gamle, kongelige tæpper, paraplyer i antikke stoffer, billige, gamle smykker, jadestykker, miniaturemalerier - og en ekstra kuffert til at have det hele i! Og du kan selvfølgelig også blive spået af en af de hellige mænd, der sidder rundt omkring på gaderne.

Tag senere en cykeltaxa hjem til hotellet. Gør måske som C&Cs Enrico og stop ved en juicebod på halvvejen og giv både chaufføren og dig selv en velfortjent forfriskning. Skal du have noget at spise, er der mange små steder, som er bedre, end de ser ud. Du kan sidde og se naanbrødet blive lavet, få måske tilsat lidt ekstra krydderier - det smager himmelsk. Drik en lassi til brødet - lassi skal man drikke hver dag for at holde maven i orden, det er en naturlig yoghurt drik...tilsæt salt eller sukker efter behag. Prøv også den berømte Niros restaurant, som har eksisteret siden 1949.

Dag 6-7: Nyd den smukke, lyserøde by

Jaipur er mest kendt for Jai Singhs Palace (City Palace), som er udhugget af over 10.000 arbejdere. Alt omkring en er så smukt, at man går stille og taler sagte. Bagerst og øverst oppe er der den flotteste del - her bor den nuværende Maharajah. Besøg det berømte Hawa Mahal - en 5 etager høj facade til paladsets zenana (hvor haremet boede). Facaden tillod kvinderne at følge med i, hvad der foregik på hovedgaden uden selv at blive set.

Få en guide til at vise dig rundt i paladset. Hvis guiden forlanger 200 rupees, så lov ham 300, hvis han gør det kort og godt! Guider i Indien tror tit, at de vil få mere, hvis turen varer længe. Så det bedste er at aftale en god pris med dem på forhånd og så gøre det klart, at man gerne vil have den korte version!

Besøg også Jaigarh Fort, som har verdens største hjulmonterede kanon og Jantar Mantar Observatory - et must for alle, der har den mindste interesse for astronomi. Gigantiske solure og andre komplekse instrumenter designet for mange hundrede år siden, med uhyre præcise aflæsninger, det hele udskåret i simpel marmor! Det er svært at forstå, hvordan det har været muligt at lave disse instrumenter.

Tag lidt ud af byen til det imponerende og eventyragtige Amber Fort. Det er bygget i marmor og rød sandsten, dekoreret med udhugninger, mosaikker, malerier og med en imponerende udsigt. Fortet er en pragtfuldt blanding af templer, smukke haver og beboelsesrum. Alt dette er konstrueret over en periode på to århundreder!

Dag 8: Velkommen til Ranthambhore Nationalpark!

I dag går turen videre til Ranthambhore Nationalpark.

Ranthambore Nationalpark er et af de steder, hvor det endnu er muligt at se den bengalske tiger leve vildt i naturen. Tigere er truet i hele verden, og der er ikke mange vildtlevende tilbage. Er du ikke så heldig at få spottet dette ekstremt smukke, men ekstremt farlige dyr, er der heldigvis mange andre dyr at se i parken: Det plettede rådyr, sambarhjorte, vildsvin, adskillige fuglearter osv.

Dag 9: En dag med safari i Ranthambhore

I dag skal du på safari i parken - og måske er du heldig at se nogle af de majestætiske tigere, der bor i området. Du kører i open jeep sammen med andre gæster, op mod 20 personer pr. bil. Vil du hellere køre i en jeep med kun 6 personer, så snak med din rejsekonsulent om mulighederne. Kig godt efter i det høje græs og mellem træerne, for tigerene camouflerer sig godt! Kig også efter, om du kan se andre spændende dyr. Måske sidder der en abe i en trætop, og der ligger også sommetider leoparder henslængt på tykke grene i træerne. Om ikke andet er der en smuk savanneagtig natur med tørre gresstepper og nøgne klippebjerge.

Resten af dagen kan du gå på opdagelse i området omkring hotellet eller slappe af ved poolen.

Dag 10: Velkommen til Agra!

Så er det tid til at køre videre mod Agra.

Agra ligger ned til Yamuna floden, og selv om den i dag måske ikke er speciel hyggelig, har byen i fordums tider været en meget betydningsfuld by. Den var i en periode hovedstad for det muslimske Mogulrige, der herskede i Indien i over 300 år mellem 1526 og 1858. Mogulerne sætte deres præg på Indien, bl.a. i form af de mange bygningsværker, de lod opføre her.

I Agra kan du besøge det flotte halvmåneformede Røde Fort og den velbevarede kejserlige by Fatehpur Sikri, men det er selvfølgelig vidunderlige Taj Mahal, som folk strømmer hertil for at se! Taj Mahal betyder Kronpaladset og er uden diskussion det bedst bevarede og arkitektonisk smukkeste mausoleum i hele verden. Det blev opført efter ordre fra stormogulen Shah Jahan i midten af 1600-tallet, som en kærlighedserklæring til sin kone – og hvilken kærlighedserklæring! 22.000 mand og mere end 1. 000 elefanter arbejdede hårdt, og efter 22 år stod verdens ottende vidunder endelig færdigt. Marmor og kostbare ædelstene i overflod blev importeret fra hele Asien, og resultatet kan stadig den dag i dag beundres.

OBS - ind til maj 2018 bliver Taj Mahal restaureret.

Dag 11: Oplev fantastiske Taj Mahal i Agra

I dag bør du få dig en oplevelse for livet og besøge fantastiske Taj Mahal!

Stå tidligt op - helst kl. 5, så du kan være ved Taj Mahal, når det åbner. Start turen til Taj Mahal til fods, køb billetten ved indgangen og gå så langsomt ind - den ene forport dukker op og pludselig ligger Taj Mahal foran dig i al sin skønhed. Der vil stå en masse mænd ved indgangen og tilbyde dig, at de kan være din guide på turen rundt i paladset. Benyt dig af det, hvis du ønsker at vide lidt mere om Taj Mahals historie.

Mødet er stærkt, og alt omkring dig forstummer. Tænk engang, at noget så smukt findes i denne verden. Taj Mahal er alle vidunderes dronning, undskyld Machu Picchu, undskyld Colosseum - intet når bare halvt op på skalaen ved siden af dette pragtfulde mausoleum, så enkelt og så smukt.

Du får udleveret hvide skobetræk for ikke at ødelægge den hvide marmor, og kan derefter gå rundt og kigge på marmorudskæringer, som ingen italiener kan lave i dag - selv med de bedste maskiner. Disse er skabt af tusindvis af arbejdere for mere end 350 år siden. Ædelstene fra hele verden er brugt til at dekorere væggene, de er skåret ud som stjerner, dele af blomster, det hele er bare så fint. Man går imellem indere og turister, men ænser ingen, da man er betaget af det smukke byggeri. Taj Mahal er specielt smukt ved solopgang, hvor du kan opleve, hvordan den hvide marmor langsomt skifter farve, efterhånden som solen kommer højere på himlen.

Bemærk at Taj Mahal er lukket om fredagen!

Efter besøget har du brug for at være et sted i stilhed. Tag en ægte, gammel rickshaw hen til Oberoi, et af Indiens mest luksuriøse hoteller. Betal din pedaltræder fyrsteligt, spis frokost, se på de skønne omgivelser og tal sagte.

Dag 12: Afrejse fra Indien

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 13: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Indien. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Indien.

Alle hoteller

The Grand Vikalp

The Grand Vikalp

The Grand Vikalp er et lille, godt sted med gode værelser og flot, moderne interiør. Det ligger...

Alle hoteller

Mandawa Haveli

Mandawa Haveli

Mandawa Haveli er en skøn gammel bygning fra 1896, der ligger dejlig centralt i byen men dog...

Upgradefra 380,- kr.pr. personpr. dag
Alsisar Haveli

Alsisar Haveli

Alsisar Haveli er en gammel købmandsgård, der er blevet lavet om til et flot hotel. De gamle...

Alle hoteller

Hotel Ranthambore Regency

Hotel Ranthambore Regency

Hotel Ranthambore Regency er et super dejligt sted, der ligger en halv time fra nationalparken....

Alle hoteller

Crystal Sarovar Premiere

Crystal Sarovar Premiere

Crystal Sarovar Premiere er et stort, flot hotel, der ligger centralt ved turistattraktionerne...

Upgrade
Oberoi Amar Vilas

Oberoi Amar Vilas

Oberoi Amar Vilas er et super lækkert hotel. Det ligger med flot udsigt til Taj Mahal og er...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til indien. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Indien.

Delhi

77.217443
28.609279

Jaipur

75.792103
26.910318

Ranthambore

76.502543
26.017337

Agra

78.041888
27.174836

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 16 jan 2018 - 29 jun 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 10.390,-
Børn u/12 år fra 10.390,-
Afrejse i følgende periode 30 jun 2018 - 01 jul 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 11.390,-
Børn u/12 år fra 11.090,-
Afrejse i følgende periode 01 okt 2018 - 29 nov 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 10.790,-
Børn u/12 år fra 10.790,-
Afrejse i følgende periode 30 nov 2018 - 13 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 11.690,-
Børn u/12 år fra 11.490,-
Afrejse i følgende periode 14 dec 2018 - 19 dec 2018
Flyselskab
Air India
Voksne fra 12.690,-
Børn u/12 år fra 11.990,-
Afrejse i følgende periode 20 dec 2018 - 10 jan 2019
Flyselskab
Air India
Voksne fra 17.590,-
Børn u/12 år fra 16.890,-
Afrejse i følgende periode 11 jan 2019 - 30 mar 2019
Flyselskab
Air India
Voksne fra 12.690,-
Børn u/12 år fra 11.990,-
Afrejse i følgende periode 31 mar 2019 - 11 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 12 apr 2019 - 20 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.790,-
Børn u/12 år fra 15.840,-
Afrejse i følgende periode 22 apr 2019 - 30 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.190,-
Inkluderet: 

Fly Danmark- Delhi t/r.
10 overnatninger.
Privatbil med bilforsikring og en god chauffør under hele rundrejsen.
Safari i Ranthambore.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Indien.
Drikkepenge til chaufføren: 500-600 rupees pr. dag, hvis I rejser to personer.
Evt. obligatorisk jule- og nytårsmiddag, som vil blive opkrævet ca. 14 dage før afrejse.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Ranthambhore Nationalpark er lukket i perioden 1. juli - 30. september.

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Delhi t/r.
Al transport i Indien med privat bil/minibus.

Udflugter

Vil du gerne opleve endnu mere på din rejse til indien? Så har du mulighed for at tilkøbe disse spændende udflugter. Vi har selvfølgelig mange flere udflugter, du kan opleve. Se alle vores udflugter i Indien.

Når du rejser til Indien, er der én ting du ikke må gå glip af: Taj Mahal! Denne udflugt starter med en byrundtur i Agra, der engang var en rig og magtfuld hovedstad i Mughal Indien. Højdepunktet er selvfølgelig fantastiske Taj Mahal, marmormonumentet for udødelig kærlighed! Taj Mahal betyder Kronpaladset og er uden diskussion det bedst bevarede og arkitektonisk smukkeste mausoleum i hele verden. Det blev opført efter ordre fra stormogulen Shah Jahan i midten af 1600-tallet, som en kærlighedserklæring til sin kone – og hvilken kærlighedserklæring! 22.000 mand og mere end 1. 000 elefanter arbejdede hårdt, og efter 22 år stod verdens ottende vidunder endelig færdigt. Marmor og kostbare ædelstene i overflod blev importeret fra hele Asien, og resultatet kan stadig den dag i dag beundres. Se, hvordan den hvide marmor langsomt skifter farve, efterhånden som solen kommer højere på himlen. Tænk at noget så smukt eksisterer i denne verden. Det kan ikke beskrives med ord - det skal opleves, føles og nydes. Du skal også besøge Agra Fortet - også en imponerende bygning - og Sikandra, der er bygget som mausoleum for stormogulen, Akbar den store.