Du er her: Lande > Indien > Rejser > Rejse 857

The Golden Triangle, Pushkar og Udaipur

16 dages rejse: 2 nætter Delhi, 2 nætter Agra, 3 nætter Jaipur, 2 nætter Pushkar og 4 nætter Udaipur
Rejse: 
857
Udaipur ligger lige ud til en stor sø
Storbymylder i Delhi, Taj Mahal i Agra, den lyserøde by Jaipur, helligt vand i Jaipur og særprægede templer og madlavningskursus i Udaipur.

Delhi er en larmende og travl storby, og udover at se de klassiske seværdigheder, kan du tage på et af de store markeder, og opleve et farvehav uden lige. Du kan også få tiden til at gå med at spise på de mange lækre restauranter og smage dig igennem det indiske køkken. Videre til Agra, hvor den største attraktion er det imponerende Taj Mahal. Mange forstummer ved mødet med dette gigantiske mausoleum, og hvis ikke størrelsen af denne marmorkonstruktion vil imponere dig, vil de utrolige marmorudskæringer og smukke ædelstene, der dekorerer de indvendige rum.  Næste stop er Jaipur, der er kendt som "Den lyserøde by". Lyserød er gæstfrihedens farve, og da prinsen af Wales engang besøgte byen, malede man den simpelthen lyserød, for at han skulle føle sig velkommen. Besøg det eventyragtige Amber Fort og se det kendte Jai Singhs Palace, der er udhugget af over 10.000 arbejdere. Pushkar er en populær by blandt både pilgrimme og turister, der kommer for at bade i byens hellige vand og besøge de mange templer. Til slut rundes rejsen af i Udaipur, der er en romantisk by, der byder på både særprægede templer, et stort slot, små, spændende gyder og masser af skønne forretninger. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Delhi
 3. Delhi
 4. Delhi - Agra
 5. Agra
 6. Agra - Jaipur
 7. Jaipur
 8. Jaipur
 9. Jaipur - Pushkar
 10. Pushkar
 11. Pushkar - Udaipur
 12. Udaipur
 13. Udaipur
 14. Udaipur
 15. Udaipur
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Indien. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse mod det indiske subkontinent. Man kan ikke sige, at man har rejst, hvis ikke man har oplevet Indien. Der er så mange oplevelser, som man kun kan få i dette land. Her er som i eventyret om Aladdin og de fyrretyve røvere: Historiske paladser og forter, kameler og elefanter, basarer med alverdens krydderier, klare søer, frodige søbredder og dejlige strande, stærke farver, tætbefolkede millionbyer, øde ørkenlandskaber og høje bjergtinder som ingen andre steder i verden...

Dag 2: Velkommen til Delhi!

I dag ankommer du til Delhi. Turen til dit hotel foregår på hullede veje, og de skønne dufte af Indiens krydderier vil hurtigt finde vej ind gennem vinduerne.

Delhi er en larmende, snavset, farverig og travl by. Man hører om det indiske økonomiske mirakel - men det kan ikke ses her overhovedet, her er stadigt rodet og kaotisk, om end der er mange herlige spisesteder og coffee shops. Det er som en film: tusindvis af mennesker, kvinder i burka, i slør, i sari, man bevæger sig tæt sammen og rører hele tiden ved et andet menneske.

Dag 3: En dag i travle Delhi

I dag skal du næsten ud og opleve pulserende Delhi, hvor der altid er fart på!

Besøg Jama Masjid, den største moské i Indien og spis måske frokost Karim Restaurant, der har ligget her siden år 1913. C&Cs Enrico besøgte stedet for 38 år siden og siger, at intet er ændret... Efter frokost kan du køre til Mahatma Ghandis mindesmærke, det Røde Fort, byens nye, flotte lotustempel og selvfølgelig den imponerende Boulevard mellem India Gate og det gamle præsidentpalads bygget af englænderne, som symbol på deres koloniale magt. Senere kan du tage til Sounds and Lights show i Red Fort. Hele landets historie bliver fortalt dramatisk med lys på paladserne - en stor oplevelse.

Husk hele tiden at give gode drikkepenge og betal gerne overpris til cykeltaxaer osv. Er du meget nærig og vil ikke give drikkepenge, så skal du ikke rejse til Indien. Mange turister bliver irriterede over hele tiden at blive bedt om penge - men fattigdommen er så ekstrem her, og det er i virkeligheden ikke mange penge, de beder om. Så i stedet for at blive irriteret, så hav masser af små sedler klar og giv lidt til dem, der rører dig. Du skal dog aldrig stoppe for at give penge til tiggere, så kommer alle væltende, men du kan hurtigt og diskret give nogle penge til fx en skopudser, avisdreng, tyggegummisælger og andre, som gør noget for at tjene penge. Husk også at give drikkepenge til din chauffør - så er han glad og du slipper for at høre snak og historier om, at han sover i bilen osv.

Udover at besøge de klassiske seværdigheder, kan du også tage på et af de store markeder og gå rundt og tag nogle smukke billeder. Eller få lagt dit horoskop af en gammel mand i en lille, dunkel butik midt i Old Delhi. Nogle mener måske, at det er ren humbug, men du vil blive overrasket over, hvor mange ting han gætter rigtigt - så du må hellere tage ham alvorligt, ellers ved man aldrig, hvad fremtiden kan bringe Du kan også få lavet en af de berømte mehandi-kunstværker - bedre kendt som henna-tatoveringer. Smukke dekorationer af blomster der smyger sig rundt om håndleddet og op ad armen.

Dag 4: Velkommen til Agra!

Så er det tid til at køre videre mod Agra.

Agra ligger ned til Yamuna floden, og selv om den i dag måske ikke er speciel hyggelig, har byen i fordums tider været en meget betydningsfuld by. Den var i en periode hovedstad for det muslimske Mogulrige, der herskede i Indien i over 300 år mellem 1526 og 1858. Mogulerne sætte deres præg på Indien, bl.a. i form af de mange bygningsværker, de lod opføre her.

I Agra kan du besøge det flotte halvmåneformede Røde Fort og den velbevarede kejserlige by Fatehpur Sikri, men det er selvfølgelig vidunderlige Taj Mahal, som folk strømmer hertil for at se! Taj Mahal betyder Kronpaladset og er uden diskussion det bedst bevarede og arkitektonisk smukkeste mausoleum i hele verden. Det blev opført efter ordre fra stormogulen Shah Jahan i midten af 1600-tallet, som en kærlighedserklæring til sin kone – og hvilken kærlighedserklæring! 22.000 mand og mere end 1. 000 elefanter arbejdede hårdt, og efter 22 år stod verdens ottende vidunder endelig færdigt. Marmor og kostbare ædelstene i overflod blev importeret fra hele Asien, og resultatet kan stadig den dag i dag beundres.

OBS - ind til maj 2018 bliver Taj Mahal restaureret.

Dag 5: Oplev fantastiske Taj Mahal i Agra

I dag bør du få dig en oplevelse for livet og besøge fantastiske Taj Mahal!

Stå tidligt op - helst kl. 5, så du kan være ved Taj Mahal, når det åbner. Start turen til Taj Mahal til fods, køb billetten ved indgangen og gå så langsomt ind - den ene forport dukker op og pludselig ligger Taj Mahal foran dig i al sin skønhed. Der vil stå en masse mænd ved indgangen og tilbyde dig, at de kan være din guide på turen rundt i paladset. Benyt dig af det, hvis du ønsker at vide lidt mere om Taj Mahals historie.

Mødet er stærkt, og alt omkring dig forstummer. Tænk engang, at noget så smukt findes i denne verden. Taj Mahal er alle vidunderes dronning, undskyld Machu Picchu, undskyld Colosseum - intet når bare halvt op på skalaen ved siden af dette pragtfulde mausoleum, så enkelt og så smukt.

Du får udleveret hvide skobetræk for ikke at ødelægge den hvide marmor, og kan derefter gå rundt og kigge på marmorudskæringer, som ingen italiener kan lave i dag - selv med de bedste maskiner. Disse er skabt af tusindvis af arbejdere for mere end 350 år siden. Ædelstene fra hele verden er brugt til at dekorere væggene, de er skåret ud som stjerner, dele af blomster, det hele er bare så fint. Man går imellem indere og turister, men ænser ingen, da man er betaget af det smukke byggeri. Taj Mahal er specielt smukt ved solopgang, hvor du kan opleve, hvordan den hvide marmor langsomt skifter farve, efterhånden som solen kommer højere på himlen.

Bemærk at Taj Mahal er lukket om fredagen!

Efter besøget har du brug for at være et sted i stilhed. Tag en ægte, gammel rickshaw hen til Oberoi, et af Indiens mest luksuriøse hoteller. Betal din pedaltræder fyrsteligt, spis frokost, se på de skønne omgivelser og tal sagte.

Dag 6: Velkommen til Jaipur!

I dag går turen videre til Jaipur. Det er aldrig til at vide, hvor lang tid en transport fra et sted til et andet tager - ligger der fx en gruppe køer og spærrer vejen, kan en tur, der normalt tager en halv time, tage en halv dag i stedet for!

De fleste køer har faktisk en ejer, som malker dem morgen og aften, men ellers får de lov at gå, hvor de vil - midt på gaden eller måske ind på et marked, hvor de såmænd får lov at spise fra boderne.

Når en ko bliver gammel, og ikke mere producerer mælk, går den bare rundt og hygger sig, indtil den en dag dør af alderdom. Når en ko dør, så skal den "begraves". Den bliver kørt med trækvogn hen til stedet, hvor mændene laver et hul, og så går man hen til den nærmeste købmand og fortæller, at "mata gee mar gay" - mor er død. Så får man 10 kg salt næsten gratis, det skal smides ned i graven. Så ned med koen og så lidt salt i, så jord og til sidst et kort ritual og lidt blomster ovenpå. Når en fattig mand dør, bliver han samlet op uden kommentarer, kørt hen til statens kremationscenter, brændt og derefter smidt ud som affald - selv om et menneskes aske burde smides i et vandløb eller en flod, så man kan håbe, at det engang når til Gangesfloden. Det er nemlig vigtigt, at ens aske kommer hen til Ganges for, at ens sjæl kan fortsætte livsløbet.

Jaipur er Rajastans gamle, smukke hovedstad, også kendt som "Den lyserøde by". I Indien er lyserød kendt som gæstfrihedens farve, og hele denne by blev simpelthen malet lyserød for at velkomme Prinsen af Wales, senere Kong Georg VII. Jaipur blev grundlagt af Maharaja Jai Singh i 1727 og er bygget i overensstemmelse med "Shilpa-Shastra", et ældgammelt, hinduistisk værk om arkitektur. Det gør bl.a., at gaderne er brede og lige - et princip, man ikke så tit oplever i indiske byer!

Efter du har indlogeret dig på hotellet, brug da måske resten af dagen i basarerne - sikke farver, sarier og pragtfulde, små forretninger. Alle smiler, her er køer, får og kameler - det er dødfestligt. Du kan købe skjorter, sengetæpper lavet af gamle, kongelige tæpper, paraplyer i antikke stoffer, billige, gamle smykker, jadestykker, miniaturemalerier - og en ekstra kuffert til at have det hele i! Og du kan selvfølgelig også blive spået af en af de hellige mænd, der sidder rundt omkring på gaderne.

Tag senere en cykeltaxa hjem til hotellet. Gør måske som C&Cs Enrico og stop ved en juicebod på halvvejen og giv både chaufføren og dig selv en velfortjent forfriskning. Skal du have noget at spise, er der mange små steder, som er bedre, end de ser ud. Du kan sidde og se naanbrødet blive lavet, få måske tilsat lidt ekstra krydderier - det smager himmelsk. Drik en lassi til brødet - lassi skal man drikke hver dag for at holde maven i orden, det er en naturlig yoghurt drik...tilsæt salt eller sukker efter behag. Prøv også den berømte Niros restaurant, som har eksisteret siden 1949.

Dag 7-8: I Jaipur - nyd den dejlige, lyserøde by

Jaipur er mest kendt for Jai Singhs Palace (City Palace), som er udhugget af over 10.000 arbejdere. Alt omkring en er så smukt, at man går stille og taler sagte. Bagerst og øverst oppe er der den flotteste del - her bor den nuværende Maharajah. Besøg det berømte Hawa Mahal - en 5 etager høj facade til paladsets zenana (hvor haremet boede). Facaden tillod kvinderne at følge med i, hvad der foregik på hovedgaden uden selv at blive set.

Få en guide til at vise dig rundt i paladset. Hvis guiden forlanger 200 rupees, så lov ham 300, hvis han gør det kort og godt! Guider i Indien tror tit, at de vil få mere, hvis turen varer længe. Så det bedste er at aftale en god pris med dem på forhånd og så gøre det klart, at man gerne vil have den korte version!

Besøg også Jaigarh Fort, som har verdens største hjulmonterede kanon og Jantar Mantar Observatory - et must for alle, der har den mindste interesse for astronomi. Gigantiske solure og andre komplekse instrumenter designet for mange hundrede år siden, med uhyre præcise aflæsninger, det hele udskåret i simpel marmor! Det er svært at forstå, hvordan det har været muligt at lave disse instrumenter.

Tag lidt ud af byen til det imponerende og eventyragtige Amber Fort. Det er bygget i marmor og rød sandsten, dekoreret med udhugninger, mosaikker, malerier og med en imponerende udsigt. Fortet er en pragtfuldt blanding af templer, smukke haver og beboelsesrum. Alt dette er konstrueret over en periode på to århundreder!

Dag 9: Velkommen til Pushkar!

I dag går turen videre til Pushkar.

Pushkar er en sjov og anderledes by, der skal opleves. Den ligger ved bredden af en sø, hvortil der kommer mange pilgrimme for at bade i det hellige vand. Der er 52 trapper, kaldet ghatter, ned til søen, så pilgrimme og turister let kan komme ned til vandet. Byen har også 5 store templer og selvfølgelig et utal af mindre templer fordelt over hele byen. Vær opmærksom på, at du ikke kan få kød eller alkohol overhovedet i denne by - og måske alligevel, for i al hemmelighed serverer det lille sted, Funkey Monkey, vist lidt af hvert om aftenen.

Dag 10: Gå en tur i den sjove by

Lidt uden for byen ligger Savitri-templet på toppen af en bakke. Selve templet er ikke noget, særligt - det er udsigten, man kommer for at se! Det er en hård tur op af alle trinnene for at nå toppen, men udsigten over søen, byen og ørkenen er hele turen værd, så det er bare om at komme af sted!

Dag 11: Velkommen til smukke Udaipur!

I dag skal du videre til Udaipur - byen som de fleste turistbøger roser som den mest indiske og den mest romantiske. Det skulle være en by, som alle kommer til at elske.

Udaipur er måske Indiens hyggeligste og smukkeste by. Den har det, vi vesterlændinge gerne vil se: Særprægede templer, det store slot, der er smukkere end hvilket som helst europæisk slot, et palads i midten af en sø, små, spændende gyder, den ene lille, smukke forretning efter den anden med skønne antikviteter og stoffer, sarier i ubeskriveligt skønne farver - for ikke at glemme byens specialitet - miniaturemalerierne.

Efter du har rystet rejsestøvet af dig, gå da ned til søen, og bliv betaget af den skønne udsigt. På den anden side af søen er byens palads: Stort og mægtigt er det, med 200 udskårne spir med små farvede balustre, hvor kvinderne sad og kiggede ud. Paladset svæver i en varmedis, det er som i 1001 nats eventyr.

Midt i søen ligger en af Indiens mest berømte mindre paladser, der nu er lavet om til luksushotel: Udaipur Lake Palace. Det er bygget i strålende hvidt marmor, enkelt og betagende smukt.

Det er klart en velhavende by og alt bevares og passes på. Husene er i alverdens farver, og man kan slet ikke lade være med at fotografere vinduer, balkoner og - ja, man kunne blive ved, så sørg for at have god plads på dit kamera.

Dag 12-14: Et par dage til at nyde den romantiske by

Nu skal du ud og opleve byen! Start med at se templet Jagdish Mandir midt i byen, her er fyldt med elefanter og dansende piger, fint udskåret i marmor. Her er altid fyldt med bedende hinduer.

Derefter kan du besøge City Palace og det store tilhørende museum. Her er både malerier med ægte guldmaling, spændende våbensamlinger, spejlsale, originale soveværelser og en stor gård, hvor der helt indtil 1957 blev udkæmpet rigtige elefantkampe.

Senere kan du besøge haven Saheliyon Ki Bari, som blev anlagt til Maharajaens koner. Den er fyldt med store palmer og her kan du bare slappe af og nyde omgivelserne.

Du kan også snuse rundt i basarerne og kigge på miniaturemalerier. Det tager ofte 2 ugers arbejde at lave et godt miniaturemaleri. Man bruger tynde hår til at male med, bl.a. fra små egern, som der er så mange af i Indien. Alle forsøger at trække dig ind i netop deres lille forretning, men det er ikke så slemt i denne rige by, som det kan være andre steder i Indien.

Her i Udaipur har du et kursus på en af byens bedste "madlavningsskoler", en massage og en hennatotovering inkluderet. Du bliver kontaktet på hotellet af kokken eller hans bror og aftaler selv, hvornår det skal være.

Madlavningskurset varer 2-3 timer, og du lærer at lave verdens bedste curry. Massagen er en ægte Ayurvedic-massage udøvet af indere fra det sydlige Kerala.

Dag 15: Afrejse fra Indien

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Indien. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Indien.

Alle hoteller

Rejser til Indien - Delhi

Hotel Mantra Amaltas

Hotel Mantra Amaltas er et rigtig godt hotel, der ligger i hjertet af New Delhi, så du bor...

Upgrade
Hotel Jaypee Siddharth

Hotel Jaypee Siddharth

Hotel Jaypee Siddharth er et rigtig godt hotel, der ligger i det store shoppingkvarter Karol...

Alle hoteller

Crystal Sarovar Premiere

Crystal Sarovar Premiere

Crystal Sarovar Premiere er et stort, flot hotel, der ligger centralt ved turistattraktionerne...

Upgrade
Rejser til Indien - Agra

Hotel DoubleTree by Hilton

Hotel DoubleTree by Hilton er et utrolig godt hotel, der ligger blot 4,5 km fra Taj Mahal og...

Upgrade
Rejser til Indien - Agra

Hotel ITC Mughal

Hotel ITC Mughal er et utrolig godt hotel, der ligger i de smukkeste grønne omgivelser og blot 3...

Upgrade
Oberoi Amar Vilas

Oberoi Amar Vilas

Oberoi Amar Vilas er et super lækkert hotel. Det ligger med flot udsigt til Taj Mahal og er...

Alle hoteller

Mandawa Haveli

Mandawa Haveli

Mandawa Haveli er en skøn gammel bygning fra 1896, der ligger dejlig centralt i byen men dog...

Upgradefra 250,- kr.pr. personpr. dag
Alsisar Haveli

Alsisar Haveli

Alsisar Haveli er en gammel købmandsgård, der er blevet lavet om til et flot hotel. De gamle...

Upgrade
Rejser til Indien - Jaipur

Samode Palace

Samode Palace er en stor visuel oplevelse af et hotel! Det er bygget som et overdådigt,...

Alle hoteller

Hotel Jagat Singh Palace

Jagat Singh Palace

Hotel Jagat Singh Palace er et udmærket hotel med gode værelser med flotte møbler. Der ligger...

Alle hoteller

Karohi Haveli

Karohi Haveli

Karohi Haveli er et flot hotel, der oprindeligt var et adeligt hjem. Det ligger i rolige...

Upgradefra 437,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Jagat Niwas Palace

Hotel Jagat Niwas Palace

Hotel Jagat Niwas Palace ligger gemt inde i den gamle by, du skal igennem nogle små gader og...

Upgrade
Lake Pichola Hotel

Lake Pichola Hotel

Lake Pichola Hotel er et tidligere palads - et skønt skønt sted med gamle og smukke værelser,...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til indien. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Indien.

Delhi

77.217443
28.609279

Agra

78.041888
27.174836

Jaipur

75.792103
26.910318

Pushkar

74.551474
26.489416

Udaipur

73.712690
24.585017

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 19 jan 2019 - 15 apr 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 12.390,-
Børn u/12 år fra 11.990,-
Afrejse i følgende periode 16 apr 2019 - 30 sep 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 11.290,-
Børn u/12 år fra 10.990,-
Afrejse i følgende periode 01 okt 2019 - 25 okt 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 12.690,-
Børn u/12 år fra 12.490,-
Afrejse i følgende periode 26 okt 2019 - 06 nov 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.590,-
Børn u/12 år fra 13.390,-
Afrejse i følgende periode 07 nov 2019 - 10 dec 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 12.690,-
Børn u/12 år fra 12.490,-
Afrejse i følgende periode 11 dec 2019 - 14 dec 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 12.990,-
Børn u/12 år fra 12.690,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2019 - 19 dec 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.890,-
Børn u/12 år fra 12.890,-
Afrejse i følgende periode 20 dec 2019 - 28 dec 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 29.890,-
Børn u/12 år fra 28.890,-
Afrejse i følgende periode 29 dec 2019 - 30 dec 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 29.990,-
Børn u/12 år fra 29.390,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2019 - 01 jan 2020
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 30.990,-
Børn u/12 år fra 30.290,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Delh og Udaipur-Delhi-Danmark.
13 overnatninger med morgenmad.
Dagværelse i Delhi på afrejsedagen ved ophold på mere end 6 timer.
Privatbil med bilforsikring og en god chauffør under hele rundrejsen.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Indien.
Drikkepenge til chaufføren: 500-600 rupees pr. dag, hvis I rejser to personer.
Evt. obligatorisk jule- og nytårsmiddag, som vil blive opkrævet ca. 14 dage før afrejse.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Delh og Udaipur-Delhi-Danmark.
Rundrejsen foregår i privatbil med chauffør.
Transport til og fra lufthavn og hotel i Udaipur med privatbil/minibus.