Du er her: Lande > Indien > Rejser > Rejse 855

The Golden Triangle, Varanasi og Goa

18 dages rejse: 2 nætter Delhi, 3 nætter Jaipur, 2 nætter Agra, 1 nat togrejse, 3 nætter Varanasi og 4 nætter Goa
Rejse: 
855
Den hellige Gangesflod i Varanasi
Tag på den klassiske rundrejse til Delhi, Jaipur og Agra, besøg den helligste by i Indien, Varanasi, og slap af på stranden i Goa.

Rejsen starter i Delhis travle gader. Oplev nogle af byens største seværdigheder som fx Sounds and Light Show ved Det Røde Fort. Her bliver landets historie dramatisk fortalt med lys på paladserne - en stor oplevelse. Videre til Jaipur, der er en meget smuk by. Tag rundt på byens basar og kig på de mange skjorter, sengetæpper og jadesmykker, og besøg Jai Singhs Palace, der er udhugget af over 10.000 arbejdere, og er et imponerende syn. Endnu et imponerende syn venter dig i Agra. Selve byen er ikke så spændende, men det er her, du finder det ubeskriveligt smukke Taj Mahal. Med nattoget tager du videre til Varanasi, der er dem helligste by i landet. Du kan derfor bruge lang tid på at beundre de mange templer, og du kan se Ganges-floden, hvor mere end 1 million pilgrimme hvert år kommer for at rense sine synder væk. Rejsen rundes af i Goa, der er bedst kendt for sine strande. Uanset om du er til rolige omgivelser eller masser af aktiviteter, kan du finde en strand for dig - så det er bare med at vælge, hvor du vil slå dig ned og fordøje de mange, nye indtryk.

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Delhi
 3. Delhi
 4. Delhi - Jaipur
 5. Jaipur
 6. Jaipur
 7. Jaipur - Agra
 8. Agra
 9. Afrejse Agra
 10. Ankomst Varanasi
 11. Varanasi
 12. Varanasi
 13. Varanasi - Goa
 14. Goa
 15. Goa
 16. Goa
 17. Goa 
 18. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Indien. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse mod det indiske subkontinent. Man kan ikke sige, at man har rejst, hvis ikke man har oplevet Indien. Der er så mange oplevelser, som man kun kan få i dette land. Her er som i eventyret om Aladdin og de fyrretyve røvere: Historiske paladser og forter, kameler og elefanter, basarer med alverdens krydderier, klare søer, frodige søbredder og dejlige strande, stærke farver, tætbefolkede millionbyer, øde ørkenlandskaber og høje bjergtinder som ingen andre steder i verden...

Dag 2: Velkommen til Delhi!

I dag ankommer du til Delhi. Turen til dit hotel foregår på hullede veje, og de skønne dufte af Indiens krydderier vil hurtigt finde vej ind gennem vinduerne.

Delhi er en larmende, snavset, farverig og travl by. Man hører om det indiske økonomiske mirakel - men det kan ikke ses her overhovedet, her er stadigt rodet og kaotisk, om end der er mange herlige spisesteder og coffee shops. Det er som en film: tusindvis af mennesker, kvinder i burka, i slør, i sari, man bevæger sig tæt sammen og rører hele tiden ved et andet menneske.

Dag 3: Gå på opdagelse i travle Delhi

I dag skal du næsten ud og opleve pulserende Delhi, hvor der altid er fart på!

Besøg Jama Masjid, den største moské i Indien og spis måske frokost Karim Restaurant, der har ligget her siden år 1913. C&Cs Enrico besøgte stedet for 38 år siden og siger, at intet er ændret... Efter frokost kan du køre til Mahatma Ghandis mindesmærke, det Røde Fort, byens nye, flotte lotustempel og selvfølgelig den imponerende Boulevard mellem India Gate og det gamle præsidentpalads bygget af englænderne, som symbol på deres koloniale magt. Senere kan du tage til Sounds and Lights show i Red Fort. Hele landets historie bliver fortalt dramatisk med lys på paladserne - en stor oplevelse.

Husk hele tiden at give gode drikkepenge og betal gerne overpris til cykeltaxaer osv. Er du meget nærig og vil ikke give drikkepenge, så skal du ikke rejse til Indien. Mange turister bliver irriterede over hele tiden at blive bedt om penge - men fattigdommen er så ekstrem her, og det er i virkeligheden ikke mange penge, de beder om. Så i stedet for at blive irriteret, så hav masser af små sedler klar og giv lidt til dem, der rører dig. Du skal dog aldrig stoppe for at give penge til tiggere, så kommer alle væltende, men du kan hurtigt og diskret give nogle penge til fx en skopudser, avisdreng, tyggegummisælger og andre, som gør noget for at tjene penge. Husk også at give drikkepenge til din chauffør - så er han glad og du slipper for at høre snak og historier om, at han sover i bilen osv.

Udover at besøge de klassiske seværdigheder, kan du også tage på et af de store markeder og gå rundt og tag nogle smukke billeder. Eller få lagt dit horoskop af en gammel mand i en lille, dunkel butik midt i Old Delhi. Nogle mener måske, at det er ren humbug, men du vil blive overrasket over, hvor mange ting han gætter rigtigt - så du må hellere tage ham alvorligt, ellers ved man aldrig, hvad fremtiden kan bringe Du kan også få lavet en af de berømte mehandi-kunstværker - bedre kendt som henna-tatoveringer. Smukke dekorationer af blomster der smyger sig rundt om håndleddet og op ad armen.

Dag 4: Velkommen til Jaipur!

I dag går turen videre til Jaipur. Det er aldrig til at vide, hvor lang tid en transport fra et sted til et andet tager - ligger der fx en gruppe køer og spærrer vejen, kan en tur, der normalt tager en halv time, tage en halv dag i stedet for!

De fleste køer har faktisk en ejer, som malker dem morgen og aften, men ellers får de lov at gå, hvor de vil - midt på gaden eller måske ind på et marked, hvor de såmænd får lov at spise fra boderne.

Når en ko bliver gammel, og ikke mere producerer mælk, går den bare rundt og hygger sig, indtil den en dag dør af alderdom. Når en ko dør, så skal den "begraves". Den bliver kørt med trækvogn hen til stedet, hvor mændene laver et hul, og så går man hen til den nærmeste købmand og fortæller, at "mata gee mar gay" - mor er død. Så får man 10 kg salt næsten gratis, det skal smides ned i graven. Så ned med koen og så lidt salt i, så jord og til sidst et kort ritual og lidt blomster ovenpå. Når en fattig mand dør, bliver han samlet op uden kommentarer, kørt hen til statens kremationscenter, brændt og derefter smidt ud som affald - selv om et menneskes aske burde smides i et vandløb eller en flod, så man kan håbe, at det engang når til Gangesfloden. Det er nemlig vigtigt, at ens aske kommer hen til Ganges for, at ens sjæl kan fortsætte livsløbet.

Jaipur er Rajastans gamle, smukke hovedstad, også kendt som "Den lyserøde by". I Indien er lyserød kendt som gæstfrihedens farve, og hele denne by blev simpelthen malet lyserød for at velkomme Prinsen af Wales, senere Kong Georg VII. Jaipur blev grundlagt af Maharaja Jai Singh i 1727 og er bygget i overensstemmelse med "Shilpa-Shastra", et ældgammelt, hinduistisk værk om arkitektur. Det gør bl.a., at gaderne er brede og lige - et princip, man ikke så tit oplever i indiske byer!

Efter du har indlogeret dig på hotellet, brug da måske resten af dagen i basarerne - sikke farver, sarier og pragtfulde, små forretninger. Alle smiler, her er køer, får og kameler - det er dødfestligt. Du kan købe skjorter, sengetæpper lavet af gamle, kongelige tæpper, paraplyer i antikke stoffer, billige, gamle smykker, jadestykker, miniaturemalerier - og en ekstra kuffert til at have det hele i! Og du kan selvfølgelig også blive spået af en af de hellige mænd, der sidder rundt omkring på gaderne.

Tag senere en cykeltaxa hjem til hotellet. Gør måske som C&Cs Enrico og stop ved en juicebod på halvvejen og giv både chaufføren og dig selv en velfortjent forfriskning. Skal du have noget at spise, er der mange små steder, som er bedre, end de ser ud. Du kan sidde og se naanbrødet blive lavet, få måske tilsat lidt ekstra krydderier - det smager himmelsk. Drik en lassi til brødet - lassi skal man drikke hver dag for at holde maven i orden, det er en naturlig yoghurt drik...tilsæt salt eller sukker efter behag. Prøv også den berømte Niros restaurant, som har eksisteret siden 1949.

Dag 5-6: Udforsk Jaipur - den lyserøde by

Jaipur er mest kendt for Jai Singhs Palace (City Palace), som er udhugget af over 10.000 arbejdere. Alt omkring en er så smukt, at man går stille og taler sagte. Bagerst og øverst oppe er der den flotteste del - her bor den nuværende Maharajah. Besøg det berømte Hawa Mahal - en 5 etager høj facade til paladsets zenana (hvor haremet boede). Facaden tillod kvinderne at følge med i, hvad der foregik på hovedgaden uden selv at blive set.

Få en guide til at vise dig rundt i paladset. Hvis guiden forlanger 200 rupees, så lov ham 300, hvis han gør det kort og godt! Guider i Indien tror tit, at de vil få mere, hvis turen varer længe. Så det bedste er at aftale en god pris med dem på forhånd og så gøre det klart, at man gerne vil have den korte version!

Besøg også Jaigarh Fort, som har verdens største hjulmonterede kanon og Jantar Mantar Observatory - et must for alle, der har den mindste interesse for astronomi. Gigantiske solure og andre komplekse instrumenter designet for mange hundrede år siden, med uhyre præcise aflæsninger, det hele udskåret i simpel marmor! Det er svært at forstå, hvordan det har været muligt at lave disse instrumenter.

Tag lidt ud af byen til det imponerende og eventyragtige Amber Fort. Det er bygget i marmor og rød sandsten, dekoreret med udhugninger, mosaikker, malerier og med en imponerende udsigt. Fortet er en pragtfuldt blanding af templer, smukke haver og beboelsesrum. Alt dette er konstrueret over en periode på to århundreder!

Dag 7: Velkommen til Agra!

Så er det tid til at køre videre mod Agra.

Agra ligger ned til Yamuna floden, og selv om den i dag måske ikke er speciel hyggelig, har byen i fordums tider været en meget betydningsfuld by. Den var i en periode hovedstad for det muslimske Mogulrige, der herskede i Indien i over 300 år mellem 1526 og 1858. Mogulerne sætte deres præg på Indien, bl.a. i form af de mange bygningsværker, de lod opføre her.

I Agra kan du besøge det flotte halvmåneformede Røde Fort og den velbevarede kejserlige by Fatehpur Sikri, men det er selvfølgelig vidunderlige Taj Mahal, som folk strømmer hertil for at se! Taj Mahal betyder Kronpaladset og er uden diskussion det bedst bevarede og arkitektonisk smukkeste mausoleum i hele verden. Det blev opført efter ordre fra stormogulen Shah Jahan i midten af 1600-tallet, som en kærlighedserklæring til sin kone – og hvilken kærlighedserklæring! 22.000 mand og mere end 1. 000 elefanter arbejdede hårdt, og efter 22 år stod verdens ottende vidunder endelig færdigt. Marmor og kostbare ædelstene i overflod blev importeret fra hele Asien, og resultatet kan stadig den dag i dag beundres.

OBS - ind til maj 2018 bliver Taj Mahal restaureret.

Dag 8: Oplev fantastiske Taj Mahal i Agra

I dag bør du få dig en oplevelse for livet og besøge fantastiske Taj Mahal!

Stå tidligt op - helst kl. 5, så du kan være ved Taj Mahal, når det åbner. Start turen til Taj Mahal til fods, køb billetten ved indgangen og gå så langsomt ind - den ene forport dukker op og pludselig ligger Taj Mahal foran dig i al sin skønhed. Der vil stå en masse mænd ved indgangen og tilbyde dig, at de kan være din guide på turen rundt i paladset. Benyt dig af det, hvis du ønsker at vide lidt mere om Taj Mahals historie.

Mødet er stærkt, og alt omkring dig forstummer. Tænk engang, at noget så smukt findes i denne verden. Taj Mahal er alle vidunderes dronning, undskyld Machu Picchu, undskyld Colosseum - intet når bare halvt op på skalaen ved siden af dette pragtfulde mausoleum, så enkelt og så smukt.

Du får udleveret hvide skobetræk for ikke at ødelægge den hvide marmor, og kan derefter gå rundt og kigge på marmorudskæringer, som ingen italiener kan lave i dag - selv med de bedste maskiner. Disse er skabt af tusindvis af arbejdere for mere end 350 år siden. Ædelstene fra hele verden er brugt til at dekorere væggene, de er skåret ud som stjerner, dele af blomster, det hele er bare så fint. Man går imellem indere og turister, men ænser ingen, da man er betaget af det smukke byggeri. Taj Mahal er specielt smukt ved solopgang, hvor du kan opleve, hvordan den hvide marmor langsomt skifter farve, efterhånden som solen kommer højere på himlen.

Bemærk at Taj Mahal er lukket om fredagen!

Efter besøget har du brug for at være et sted i stilhed. Tag en ægte, gammel rickshaw hen til Oberoi, et af Indiens mest luksuriøse hoteller. Betal din pedaltræder fyrsteligt, spis frokost, se på de skønne omgivelser og tal sagte.

Dag 9: Med nattoget til Varanasi

I dag skal du videre med nattoget. En togrejse i Indien er en helt unik oplevelse. Det er blevet forbudt at sidde på taget efter for mange ulykker, men der er stadig masser af kaos og påstyr inde i toget. Du har plads i en A/C II Tier Sleeper - dvs. at du sover i en køjeseng. Der er et forhæng, du kan trække for, så du kan få lidt ro fra alle de sælgere, tiggere og andet godtfolk, som går forbi. Og så kan du være glad for, at du ikke rejser på de billigere klasser, hvor folk sidder på gulvet, på toiletterne, og overalt hvor man kan klemme sig ind - og der er høns og måske et par geder med også.

Sæt dig godt til rette, nyd atmosfæren, snak med dine medpassagerer og kig på Indien, som glider fordi uden for dit vindue. Det er muligt, at købe mad ombord, og der kommer mange sælgere forbi med snacks, drikkevarer osv. Men det kan ikke skade at have et lille forråd af vand og mad med selv. Nyd turen, få sovet lidt, og glæd dig til at ankomme til din destination næste dag.

Dag 10: Velkommen til Varanasi og den hellige flod Ganges!

I dag ankommer du til Varanasi.

Tag et bad, få lidt at spise og tag derefter direkte ned til Gangesfloden. Varanasi er den mest hellige by i Indien, og dens historie er tæt forbundet med Gangesfloden. Hvert år kommer der mere end 1.000.000 pilgrimme (ja, du læste rigtigt) til byen for at bade i floden, for ifølge den hinduistiske tro bliver man renset for sine synder ved at bade i Ganges.

Der er altid et sandt menneskemylder i området ned til floden: Små, snørklede gader, butikker og boder, hindutempler og mennesker over det hele - pilgrimme, guider, turister, sælgere, tiggere osv. Nede ved selve floden er der ca. 100 såkaldte ghatter - trapper, der leder ned til vandet. Nogle af ghatterne kan man bade fra, andre bliver brugt til kremationer, mens andre igen associeres med en bestemt legende.

Dag 11: Se dig omkring i Varanasis gader

Brug dagen på templer, templer og templer!. Besøg Lord Kashi Vishwanath-templet, bygget i 1780 på flodens vestlige bred. Dette tempel er et af de mest berømte hindutempler i Indien og kaldes også det Gyldne Tempel pga. et 15,5 meter højt, gyldent spir. Varanasi er et af buddhismens helligste steder, da det er en af 4 pilgrimsdestinationer, der er udpeget af selveste Gautama Buddha. Besøg fx Sarnath, det sted hvor det siges, at Gautama Buddha holdt sin først prædiken om buddhismens principper.

Du kan også let bruge en hel dag på shopping - hvis du ellers er til sådan noget! Varanasi er nemlig også et handelscentrum, og du kan finde flotte silkevæverier, kobberting, smykker, træfigurer og udskæringer, vægtæpper og de flotte masker af hinduguder, der er specielt for Varanasi.

Dag 13: Velkommen til dejlige Goa!

Så skal du i dag videre til Goa - en gammel portugisisk koloni, som først blev overtaget af Indien i 1961. Goa er kendt for sin arkitektur, som er en blanding af indisk, mughal og portugisisk stil. Der er mange flotte bygninger i byen, som du kan gå rundt og nyde. Men Goa er selvfølgelig mest kendt for sine strande og sin hippie-fortid.

Der er virkelig dejligt på Goa med alle de smukke, smukke sandstrande! Og du kan altid finde en, der passer lige til din smag! Der er alt fra rolige strande uden mange aktiviteter til de lidt mere turistede strande med alle mulige forskellige faciliteter – snorkling, dykning, vandsport, bådudflugter og meget mere.

Dag 14-16: Nyd livet på stranden i Goa

Brug tiden på stranden og i vandet, se på fiskerne, når de kommer ind med deres fangst, som du om aftenen kan smage på en af de små restauranter på stranden. Gå lange ture i skyggen fra palmerne og nyd livet!

Et besøg på det berømte Anjuna-marked er selvfølgelig et must, hvis du skulle være i Goa på en onsdag… Markedet blev startet af hippier i 1980’erne, og nu sælger både udlændinge og indere alt mellem himmel og jord her – håndværk, sølv, smykker, træfigurer, hatte, tasker, og vi kunne blive ved. Anjuna-markedet er et kaotisk sted med masser af mennesker, larm og lyde.

Gå heller ikke glip af det ugentlige natmarked! Men husk, at du skal have plads i kufferten, for du kan købe dig fattig i ting og sager her.

Hvis du vil på udflugt, kan du også tage en tur til Dudhsagar Waterfalls, sejle en tur op ad Mandovi-floden eller besøg et af de nærliggende templer.

Dag 17: Afrejse fra Indien

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 18: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Indien. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Indien.

Alle hoteller

The Grand Vikalp

The Grand Vikalp

The Grand Vikalp er et lille, godt sted med gode værelser og flot, moderne interiør. Det ligger...

Upgrade
Hotel Jaypee Siddharth

Hotel Jaypee Siddharth

Hotel Jaypee Siddharth er et rigtig godt hotel, der ligger i det store shoppingkvarter Karol...

Alle hoteller

Mandawa Haveli

Mandawa Haveli

Mandawa Haveli er en skøn gammel bygning fra 1896, der ligger dejlig centralt i byen men dog...

Upgradefra 249,- kr.pr. personpr. dag
Alsisar Haveli

Alsisar Haveli

Alsisar Haveli er en gammel købmandsgård, der er blevet lavet om til et flot hotel. De gamle...

Upgrade
Rejser til Indien - Jaipur

Samode Palace

Samode Palace er en stor visuel oplevelse af et hotel! Det er bygget som et overdådigt,...

Alle hoteller

Crystal Sarovar Premiere

Crystal Sarovar Premiere

Crystal Sarovar Premiere er et stort, flot hotel, der ligger centralt ved turistattraktionerne...

Upgrade
Oberoi Amar Vilas

Oberoi Amar Vilas

Oberoi Amar Vilas er et super lækkert hotel. Det ligger med flot udsigt til Taj Mahal og er...

Alle hoteller

Hotel Meraden Grand

Hotel Meraden Grand

Hotel Meraden Grand er et udmærket hotel, der ligger roligt men dog i tæt afstand til byens liv...

Upgradefra 263,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Palace on the Ganges

Hotel Palace on Ganges

Hotel Palace on Ganges er gammelt og støvet, men det ligger pragtfuldt lige ved floden. Du kan...

Alle hoteller

Regenta Resort Varca Beach

Regenta Resort Varca Beach

Regenta Resort Varca Beach er et godt resort, som ligger omkring 300 meter fra Varca Beach – du...

Upgrade
Kenilworth Resort & Spa

Kenilworth Resort & Spa

Kenilworth Resort & Spa er et dejligt sted, der ligger i tropiske omgivelser lige ud til den...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til indien. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Indien.

Delhi

77.217443
28.609279

Jaipur

75.792103
26.910318

Agra

78.041888
27.174836

Varanasi

83.012521
25.310026

Goa

73.844869
15.359465

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 okt 2018 - 19 dec 2018
Flyselskab
Finnair
Voksne fra 14.690,-
Børn u/12 år fra 13.990,-
Afrejse i følgende periode 20 dec 2018 - 10 jan 2019
Flyselskab
Finnair
Voksne fra 24.290,-
Børn u/12 år fra 23.790,-
Afrejse i følgende periode 11 jan 2019 - 15 apr 2019
Flyselskab
Finnair
Voksne fra 14.790,-
Børn u/12 år fra 14.190,-
Afrejse i følgende periode 16 apr 2019 - 30 sep 2019
Flyselskab
Finnair
Voksne fra 13.590,-
Børn u/12 år fra 12.990,-
Afrejse i følgende periode 01 okt 2019 - 19 dec 2019
Flyselskab
Finnair
Voksne fra 15.190,-
Børn u/12 år fra 14.590,-
Afrejse i følgende periode 20 dec 2019 - 31 dec 2019
Flyselskab
Finnair
Voksne fra 28.790,-
Børn u/12 år fra 28.240,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Delhi og Varanasi-Goa-Danmark.
15 overnatninger: 14 på hotel med morgenmad og 1 i nattog.
Privatbil med bilforsikring og en god chauffør under hele rundrejsen.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Indien.
Drikkepenge til chaufføren: 500-600 rupees pr. dag, hvis I rejser to personer.
Evt. obligatorisk jule- og nytårsmiddag, som vil blive opkrævet ca. 14 dage før afrejse.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Delhi og Varanasi-Goa-Danmark.
Transport mellem lufthavne, stationer og hoteller med privat bil/minibus.
Transport Delhi-Jaipur-Agra med privat bil/minibus.
Transport Agra-Varanasi med nattog.